Ski-doo rd-8 1964

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Niilo Kukkonen, 28/12/23.

 1. Niilo Kukkonen

  Niilo Kukkonen New Member

  Tuli hommattua tuommoinen ski-doo, oletettavasti 1964 vm, mitä nyt netistä löytyneisiin kuviin vertaillu. Kone vaihdettu 337 rotaxiin aikaan. Seisonu 20-30v katon alla, lähtee käyntiin mutta kipinä välillä ainakin vähän huono.
  Asiaan.
  Tietäiskö joku, missä noissa pitäis runkonumero olla? Monissa on kuomun laatikon kannessa joku tyyppikilven sukunen, mutta tässä ei oo edes ruuvin reikiä että semmosta olis tässä ollu.

  Toisekseen, tuossa kuomussa edessä olevat salmiakin malliset tuuletus aukot, liekkö alkuperäiset? Kuomu joskus maalattu väärän väriseksi, ja tuo musta raita taitaa olla myös silloin tehty. Vähän uudemmissa se on, haluttu varmaan uudemman näköiseksi. Tuuletus aukot linjassaan raidan kanssa ja äkkiseltä ihan siistin näköiset. Tarkemmin kun kattoo niin keskenään vähän erilaisia ja epämuodostuneita. Luulis että tehty jälkikäteen, mutta tuossa aukon sisäpinnalla mistä pala joskus leikattu pois, oli alkuperäistä sävyä.

  Netistä ei missään samanlaisessa ollu vastaavia tuuletus aukkoja tai raitaa. Jossain jenkki foorumilla joku mainitsi kuomussa olevat tuuletus aukot tälläseen kelkkaan liittyen, mutta kuvaa ei ole löytynyt.

  Rupesin noita jo lasikuidulla paikkaamaan kiinni, mutta kysytäänpä vielä täältä, jos joku tietäisi ovatko nuo alkuperäiset tai omistaisi vastaavan kelkan.
  Edit: taitaa olla rd64 eikä rd8, ehkä.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 6/1/24
  karjal tykkää tästä.
 2. Niilo Kukkonen

  Niilo Kukkonen New Member

  https://www.austroclassic.net/alle-hefte/2021/06/was-aus-dem-schi-hund-wurde

  Amerikan kelkoissa ei noita tuuletusaukkoja ole, mutta näköjään noissa lohnerin kelkoissa on, mikä tuokin vissiin on. Tuskin on Suomeen edes rapakon takaa tuotu Kanadassa tehtyjä, uutena ainakaan.

  Runkonumero lätkälle jollain ollu joskus vissiin parempaa käyttöä. Kellään ideoita pystyisikö alkuperäisen runkonumeron jostain saamaan selville, kun kone ei ole alkuperäinen. Ensimmäisen omistajan nimi ainakin on selvitettävissä, liekkö siitä apua?
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua