Sodankylän Freeride-alue

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä sokerikukko, 13/2/20.

 1. Vilho

  Vilho freeride

  Monta päivää menee, että idiootit pyörähtää väärille maille ja alkaa kyläisiltä vaatimus sulkea tuo homma. Ainakin facebookissa yks jo narisi, että tuonne tuommonen
   
 2. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  No eikö sitten olisi löytynyt keskeltä valtionmaita joku läntti? Luulisi että Sodankylästä sellainen löytyy. Ei olisi tarvinut kenelläkään narista.
   
  Janne.mikael, FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ei sellaista ole. Kun kattelee kartaa, näkee että tässä kunnassa on hirveitä määriä yksityismaita. Valtion mailla on sitte järkyttävästi suojeltua aluetta. Kartoissa näkyy nuo natura yms suojelut, mutta muilla perusteilla tehtyjä suojeluja ei näy. ( Esim kotkanpesät jne). Tästä johtuen semmosia yhtenäisiä alueita ei vain ole yksinkertaisesti olemassa. Suurin osa nuista vaaroista on aikanaan hakattu. Nyt tilalla on rytelikköä ja taimikkoa. Korkeintaan ihan lakimaat on vanhaa mettää.
  Lokassa olisi ollut ehkä vähän suurempi potentiaali ja on yhä. Mutta se vaatisi rajan viemistä yli kuntarajan. Mutta tässä on nähtävästi jotenki kunnallispolitiikka esteenä, siis ylipäänsä siinä mihin tuo alue tehtiin.

  Tässä Oratunturin alueessa on suojarajojen tuntumassa luontokohteita, joita ei näy kartoilla. Niitä pitää ehdottomasti kunnioittaa, tai muuten tälle kokeilulle tulee loppu saman tien.
   
  T-Cat ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
 4. JMO

  JMO ProRmk -20

  Tuota.. Tuossa alotusviestin kuvassahan näkyy nuo lähialueen yksityismaat, latvavaara-kannusvaara-palkisvaara suunnalla..
  Mutta onhan tuola tosiaan kaikenlaista, petäjiin naulattuja metalli lätkiä "kotkan pesä", vaikkei mitään pesää olekkaan...
   
  pezq^ tykkää tästä.
 5. sokerikukko

  sokerikukko Greenpeace E-Tec

  "Alueen läheisyyteen (n. 6km) avataan viikolla 8 paikoitustilaa Kemijärventien (VT5) ja Seväseläntien risteysalueen yhteyteen. Moottorikelkkaura Orajärveltä Oratunturiin ylittää VT5:n tuossa kohtaa."
  Parkkitilaa.JPG
  Tämä helpottanee yhdistelmien kanssa liikkuvia.

  Lumitilanne alkaa olla kyllä hyvä ja näyttäisi vain paranevan umpisenajamista tarkastellen. Virallinen lumensyvyys 109cm jänkäalueilla. Ja uusiipahan ajopaikkoja.

  Edit: ja Kävin ainakin itse kannattamassa vapaaehtoisesti tätä alueen ylläpitoa/kehittämistä. Minusta aivan mahtava juttu Sodankylälle.
   

Suosittele tätä sivua