Suositelkaa kenkiä

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/2/06.

 1. Busse-

  Busse- Yamaha sidewinder xtx 141 -19 ja Yamaha et 400 -89

  Paikallisessa motonetistä kävin itsekin hipelöimässä kyseisiä kenkiä. Tosin ei ollut oikeaa kokoa, mutta loppu viikosta kuulemma tulee oikea koko
   
 2. mipy

  mipy Member

  Itellä ollut tech 10 jonkun 7 vuotta sekalaisissa kelkka/mopo hommissa ja hyvät on. Tarkenee ihan hyvin vielä reittiajeluissa -20c pakkasella. Ottaa vain tarpeeksi isot niin mahtuu paksumpi sukka alle. Muutaman kerran pelastaneet jalkaterän mopolla tolskatessa.
   
 3. neliveto

  neliveto Well-Known Member

  Igloon huopakumpparit. Yks villasukka suoraan iholle ja pärjää -30. Hirmu tukevahan se ei ole mutta tämmöselle tourinki ukolle vältää. Lämmin eikä paina mitään ja jalat pysyy kuivana. Hintaa vähän reilu 60. Naalit on pysyny varastossa pari vuotta jo. Heikkoutena että kun paljon ajaa niin pohjat niistä menee mutta pari talvea kuiten
   
  Carlos tykkää tästä.
 4. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Monta vuotta ajoin Nokialaisilla irtohuopavuorikumppareilla. Ei palele, ei tule vedet eikä lumet sisään. Mutta olipa kylmä tai lämmin keli niin aina oli sukat märät kun ei hengitä.

  Viikonloppuna pari päivää -20 ja -30 välillä, pitkät päivät kelkan selässä. Klimeissä sisällä jalan lisäksi yksi hieman normisukkaa paksumpi merinovillasukka. Jalat kuivat ja lämpimät. Kolmessakympissä tuntui hetkittäin hieman viileältä, mutta paleltanut ei missään vaiheessa. Ajo ei ollut mitään hikilenkkiä vaan pitkää safaria luomu-urilla merkittävästi enemmän istuen kuin seisten.

  Voi jestas että on hyvät popot, miksi en ostanut aiemmin?
   
  Seiti, Jumijakkeri, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 5. Aatu

  Aatu Member


  Itse myös käytän Stihlin metsurin nahkakenkää kelkka ja mönkijä ajossa. Mökillä rajoitettu määrä säilytystilaa niin pyrin hyödyntämään samoja kenkiä useammassa hommassa.
  On lämpimät ja tukee nilkkaa.
   
 6. ZikZak

  ZikZak Active Member

 7. Busse-

  Busse- Yamaha sidewinder xtx 141 -19 ja Yamaha et 400 -89

  Motonetin yoko tseki kengät tuli hankittua.aika nänäytt kestääkö kuinka
   
 8. MiKo84

  MiKo84 Well-Known Member

  Kyllä näitä uskaltaa suositella, on lämpimät eikä sukat kastu. Ulkokoko on sopivan siro ja mahtuu hyvin astimelle. Nauhat on toki hitaampi laittaa ku boa, mutta eipä nuita tarvi ku laittaa aamulla jalkaan ja ottaa illalla pois niin haittaa vaikka minuutti meneeki kiriessä. Nauhat luultavasti kestääki sitten pitempään käytössä, ainaki mitä kokemuksia nuista pikakiristyksistä on työkengissä.

  Normaali koko mulla on 44-45 ja nämä oli 11. Aluksi tuntu, että on aika tiukka, mutta jo päivän jälkeen haki muotonsa ja nyt on hyvä, voisi sopia jo villasukkakin toki tarvetta tuskin tulee.
   
 9. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Nuissa BOA kiristyksissähän on ikuinen takuu muistaakseni. Ainaki ite saanu uuet varaosat ihan ilmaseksi ku laittanu suoraan BOAlle viestiä jos ollu kiristin tai vaijeri rikki..
   
 10. Mikki80

  Mikki80 Well-Known Member

  Tilasin nuo Toben Contegot kun Loukolta sai edes pienellä alennuksella. Normaalisti mulla kenkä 44, otin 45 kun täällä neuvottiin ottamaan reilu koko. Kenkähän on tosiaan kapea niinkuin mainittu mutta ei juurikaan muuten pienempi kuin normikenkä, eli mulle olisi saattanut mennä ihan normi 44. Jos mahdollista koittakaa ennen ostoa.
   
 11. Pullaposki

  Pullaposki Member

  Olisko suositteluita oikeasti leveälestisistä kelkkakengistä?
   
 12. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Ostin tuossa Klimin kengät ja olen niihin tyytyväinen. Lämpimät ja kuivat ovat olleet, mutta taikasana taitaa olla näissäkin kengissä GORE-TEX eli toimivat kalvokengät. Kaikenlaisia kalvokenkiä ja tekstiileitä on, mutta uskon tuohon kalvoon, kuin kallioon, toimivana ja hengittävänä sekä kuivana pitävänä materiaalina.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 13. Pullaposki

  Pullaposki Member

  Kyllähän nuita Klimejä on kovasti kehuttu, mutta eipä niitä löydä mistään. Tulenevatkohan varastoihin vasta lähempänä talvea. Kannattaako tuonne Kelekkamessuille suunnata varusteiden päivityksen vuoksi vai katteleeko suosiolla netistä? Miten ulkomaiset nettikaupat?
   
 14. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Oletkos koskaan kokeillut Sletgestorea? Ota Klarnalla tai maksa kortilla, toimii ja nopeat toimitukset.
  https://www.sledstore.fi/kelkkavarusteet/talvi--kelkkakengat#?pl&t=1&b=90
   
 15. Pullaposki

  Pullaposki Member

  Joo on tullu sledstoren kautta tilattua kampetta. Usein googlettelamalla vaihtoehdoissa ensimmäisenä ja yhtäusein just yleisimpien kokojen kohdalla
  "Hups. Koko loppunut" tms. Eipä 43 koon Klimiä tosiaan satu silmään internetin ihmeellisestä maailmasta..
   
 16. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Tuota noin... Klimillä ei ole kokoa 43! Sen takia et varmaan koskaan ole tuota 43 kokoluokan Klim kenkää edes nettikaupassa nähnyt :)

  Ne ovat US kokoja ja 42,5 ja 44 Euro kokoina. Mulla on 43 jalka ja Klimin kenkä on 42,5 sopiva.
   
 17. Pullaposki

  Pullaposki Member

  Noniin. Kiitos tästä täsmennyksestä.
   
 18. Ässä

  Ässä RS

  Suosituksia parhaasta ajokengästä Snowcrossiin ja Enduroon? Leattin C-frame polvituet käytössä, joten varressa pitäisi olla sen verran pituutta, etteivät tuet valu alaspäin ajossa.
   
 19. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Itsellä vähän samantapaiseen käyttöön haussa uudet kengät. Nyt mentä tcx crossi kengillä, ei palele mutta aina ihan märät sukat..

  Klimillä oia mielenkiintoiset tekeleet https://www.drivos.com/kelkkailu/ke...t/havoc-gtx-boa-snowbike-kengat-p-164057.html näistä ei vain taida vielä kokemuksia olla..
   
 20. Ässä

  Ässä RS

  Mullakin ollut nyt viimeksi ajossa TCX pro 2 ja sidi crossfire rossisaappaat. Tcx ehkä mukavampi kun on sisäkengällä, mutta sidi sirompi. Molemmat kastuu läpi heti kun näkevät lunta tai vettä. Kylmä ei ole tullut kummallakaan. Viime Giantissa tuli vaan lynxin etupukin pultti sidin nilkasta/varresta läpi.
   

Suosittele tätä sivua