Tanninen Racing

Keskustelun 'Kisateamien kuulumiset' on aloittanut käyttäjä matti., 8/9/12.

 1. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Tiimi toivottaa kaikille foorumilaisille oikein hyvää joulua ja vauhdikasta uutta vuotta!!
  [vimeo]http://vimeo.com/115302751[/vimeo]
   
 2. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  Tänään ajettiin eka päivä Kemijärvellä snowcrossia.

  Jerellä oli ajon kanssa vielä hakemista, ensimmäisessä erässä kelkka nurin, lopputuloksissa sija 18.

  Jarmo ensimmäisen erän viides ja semifinaalien kautta finaaliin.
  Finaalin lähtö vähän epäonnistui ja lumipölyä oli kovasti. Lopputuloksissa yhdeksäs. (16 kuskia)

  Naisten sarjassa oli jopa kahdeksan kuskia, sillä Norjasta ja Ruotsista saapui useampi ajaja.
  Sarin eka erä sujui ok, toinen sija norjalaisen Malenen jälkeen. Toisen erän lähtö epäonnistui täysin ja ensimmäisessä mutkassa viimeisenä. Nopeilla ohituksilla sijaa ylöspäin mutta kolme kierrosta riitti vain neljänteen sijaan. Yhteispisteissä kolmas.

  tulokset: http://www.mylaps.com/en/events/1103265

  Huomenna on uusi päivä :)
  [​IMG]
   
 3. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  Tänään oli Kemijärven toinen kisapäivä.
  Ajokaavio oli junioreilla tänään vähän erilainen kuin eilen ja semifinaaleja ei ajettu ollenkaan.

  Jarmon ja Jeren ajossa ei ollut mitään kummempaa. Jere ajoi ehjän erän maaliin ilman kaatumisia. Jarmo oli ensimmäisen erän kuudes ja ajot loppuivat last chanceen, josta sija viisi ei auttanut eteenpäin. Hyvää vääntöä oli mutta vielä ei pysytty kärjen mukana.

  Sarilla on vielä ongelmia lähdössä kelkan kanssa kun kelkka ei tahdo karata viivalta. Ensimmäisen erän lähtömutkassa viimeisten joukossa, mutta kerkesi kuitenkin nousta kolmanneksi.
  Toinen lähtö onnnistui hieman paremmin ja mutkassa oltiin puolivälin paikkeilla. Suht hyvän lähdön ansiosta saatiin vihdoinkin painetta MM-kolmoselle Malenelle. Kierrokset kuitenkin loppui kesken ja Sari tuli maaliin toisena. Loppupisteissä myös toinen. Sarin mukaan rata olisi saanut olla vaativampi erityisesti noin lyhyitä eriä ajettaessa.
  [​IMG]
   
 4. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  7.2.2015 SM-Snowcross Riihivuorella

  [​IMG]

  Nyt oli meidän tiimillä, niin paljon tapahtumia että syitä ja seurauksia on syytä pohtia kotona ihan rauhassa.

  Kaksi viikkoa sitten harjoituksissa toisesta RS:stä repesi matto, joten siinä oli viikon aikana remonttia tiedossa. Iskunvaimentimet tarkastettiin ja telasto samalla, iskunvaimentimissa oli pientä säätöä.
  Viikolla tarkastettiin myös Sarin kelkka perin pohjin. Uutta osaa vaihdettiin ja säädöt laitettiin kohdalleen.
  Jere ei päässyt kisoihin, kun oli muuta reissua samaan aikaan.
  Ittellä oli flunssaa ja lämpöä pari päivää juuri ennen kisareissulle lähtöä, mutta olo korjaantui sopivasti perjantaiksi.
  Starttasin puoliltapäivin Sodankylästä. Rovaniemeltä hain uudet kilpailunumerot kelkkaan ja odottelin nuorison matkaan.
  Rovaniemeltä pääsimme jatkamaan matkaa kohti etelää klo 16:00, olimme Juvalla klo 24:00 ja lepoon 01:00.
  05:00 herätys, aamupala ja reipas kahden tunnin ajo kisapaikalle.
  Kisapaikalla totesimme osan ajovarusteista jääneen Sodankylään, joten Jarmo ei päässyt viivalle. Harmittava takaisku Harrasteessa aloittavalle nuorelle kuskille, tosin kelkalla ei oltu ajettu radalla metriäkään remontin ja säätöjen jälkeen.
  Sarilla harjoitusajot menivät ok, mutta ajo tuntui jotenkin tukkoiselta. Kelkka toimi hyvin.
  Riihivuorella kilpailunjärjestäjä päätti supistaa aamupäivän kilpailut yhteen erään!!!
  Naisten luokan startti epäonnistui Sarilta täysin. Olosuhteet olivat kaikille samat, joten myös Sarilla oli täydet onnistumisen mahdollisuudet. Kelkka ei pysynyt radalla, vaan nakkeli levottomasti. Vaihtoehtoja ei ollut enää muita jäljellä, kuin keskeyttää tämä epäonnen kilpailu kahteen kierrokseen.

  Nyt on pakko muuttaa käytäntöjä, ainakin snowcrosskilpailuihin valmistautumisen osalta.
  Kisapaikalle ei mennä 10 tunnin ajomatkan ja 4 tunnin yöunien jälkeen, vaan kaukaisimmille kisapaikoille on mentävä edellisenä iltana ja kisaan on saatava riittävä valmistautuminen ja lepo.
  Kaluston testaaminen ja säätäminen on tehtävä ennen kilpailuja hyvissä ajoin, tosin ajamaan pääsemme kahden viikon välein ja silloin on kilpailut. Kahden viikon ajotauot asettavat omat haasteensa testaamiselle, kuin ajotreeneillekin.
  Ajamiseen ja myös kaikkeen tekemiseen on saatava rentoutta. Mutta käytännössä hankala toteuttaa...
  Tosin uuden kaluston ja uusien sponsoreiden hankkiminen ensi kaudelle edellyttää menestymistä kisa-areenoilla.
  Ja vielä entistä enemmän, kun Women´s World Cup Tuurissa jälleen kerran peruuntui.
  Vakituisen teknisen asiantuntijan puuttuminen haittaa 100%:n suoritukseen yltämiseen. Kalusto säädään pidettyä juuri ajokuntoisena, mutta säätämiseen tarvitaan myös tietämystä ajamisesta ja ajajan analysointia.
   
 5. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

 6. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  8.3.2015 SM Snowcross Oulu
  Naiset, veteraanit ja harraste ajoivat samassa lähdössä ja viivalla olikin yhteensä 20 kuskia. Jarmo ajoi harrasteluokassa sijalle 4 ja Sari oli naistenluokassa 2. Kisat oli järjestetty hyvin ja rata kului mukavan vaativaksi.
  Pidempi raportti jälleen kotisivuilta: http://tanninenracing.weebly.com/uutiset

  [​IMG]
   
 7. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Tanninen Racing

  Hyvältä kyllä näytti ajo Oulussa! Otin muutaman ajokuvan radan reunalta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 8. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  MM-kisojen harjoituspäivä täällä Älvsbynissä on nyt takana. Aurinko paistoi ja aikataulu oli mukavan rento, kun kisoissa on vain kaksi luokkaa. Ensimmäinen harjoitusajo kesti 25min. Rata oli todella hyvä ja haastava, mutta kelkan alusta oli kova ja vaikeutti patikon rytmittämistä.
  Iskä tekikin sitten pientä säätöä miesten harjoitusten aikana. Seuraava erä kesti vain 10min. Rata oli nyt kuluneempi, mutta ajo oli huomatavasti rennompaa. Alusta toimi paremmin ja rytmi alkoi löytyä. Viimeisestä harjoituksesta jäi mahtava fiilis, joten tästä on hyvä jatkaa huomiseen kisapäivään!
  Tulkaahan moikkaamaan, jos olette paikan päällä! :)

  Linkin takaa löytyy harjoitusten kierrosajat: http://www.mylaps.com/en/events/1115177

  -Sari #6
   
 9. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  Women World Cup 21.3.2015 MM Snowcross Älvsbyn, Sweden.

  Qualifying Practise 11:00: Sari ajoi rauhallisesti ja rennosti hyvän ajan, 6. sija.

  Main Event (Final) Women World Cup 14:40: Huono startti. Viimeiseltä sijalta kipuaminen kohti kärkeä alkaa. Pienellä aikamarginaalilla paljon tasaisia kuskeja, jolloin lähtö ratkaisee.
  Ajo on vaikeaa ja rikkonaista, hypyissä ja pateissa joutuu hiljentämään edessä olevien takia. Erän päätyttyä saldona sija 8.

  [​IMG]
   
 10. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  Tänään 3.4.2015 ajettiin kansallinen stadioncrosskilpailu Sodankylässä. Järjestävä seura oli Sodankylän Moottorikerho ja paikkana oli Sodankylän Ravirata aivan taajaman tuntumassa.Radan pituus oli n. 400m.
  Kilpailupäivä oli tapahtumarikas muillekin, kuin meidän tiimille.
  Jere ajoi tasaisen hyvän kisan luokassa Juniorit 11-14v. Tuntui, että hän lämpeni kilpailun edetessä. Mutta tämä on tosiasia, kun viimeiseksi snowcrossia Jere on ajanut noin kuukausi sitten. Jeren sijoitus oli 6./8.
  Jarmo ajoi Harrasteessa tiukan kilpailun. Kisa piti sisällään kaatoja, kolarointeja ja kaiken kaikkiaan koko ajan tiukkaa vääntöä jäisellä radalla. Jarmon kokonaissijoitus oli 5./ 12. Jarmolta kolaroinnin seurauksena kipeytyi vasen kyynärpää, vääntyi astinlauta ja jarrukahva sekä roiskeläppä repeytyi. Saattaa olla, että hänen ajokausi snowcrossin osalta päättyi näihin tunnelmiin.
  Sari ajoi helpohkon kisan kotiseuran (SodMK) järjestämissä Stadioncrosseissa. Aivan ilmaiseksi ei voitto kuitenkaan tullut, tapahtumia oli Naistenluokan kisassa liian kanssa. 2. erässä lähtö tapahtui hyvin nopeasti, Riihivuoren SM Snowcrosskilpailujen tyyliin. Olin vasta poistumassa lähtöalueelta, kun ruutulippu heilahti. Sari nykäisi kelkkansa käyntiin ja starttasi radalle. Ajettuaan kaikki kiinni ja kärkeen, tapahtui ulosajo radalta. Ulosajo tapahtui maaliintulon yhteydessä n. 5-10 m ennnen maaliviivan ylitystä. Viimeisessä hypyssä kelkka karkasi radalta sivuun. Kolmas erä sujui kuitenkin taas normaaliin malliin ja Sari ajoi varmistellen ensimmäisenä maaliin. Kokonaissijoitus Sarilla oli 1./5.
  Kelkat toimivat hyvin ja ajo oli niin varmaa, kuin se tässä lajissa kuluneella radalla voi olla. Huoltajalla piti taas kiirettä pondereita vaihtaessa, lähdön avustajana ja tuli siellä vielä erätauoilla kelkkojen parsimistakin.
  -Matti 8)
  [​IMG]
   
 11. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  Rovaniemen Snowcross 5.4.2015

  [​IMG]

  Jarmon sijoitus oli Harrasteen 7./12. 1.erässä, mutta 2.erä jäi ajamatta jalan murruttua. Jalka oli pahuksen kipeä, hyvä kun sai crossikengän jalasta.
  Tällä hetkellä LKS:ssa odotamme lääkäriin ja kuvauksiin pääsyä. Nyt selvisi kivun syy: pohjeluu on murtunut kahdesta kohtaa. Jalka kipsattiin polvesta alaspäin (saapaskipsi), kontrollikuvaus viikon päästä ja kipsin poisto neljän viikon kuluttua... Kyynärpää ok Sodiksen kisojen jäljiltä.
  Jere ajoi Juniorit 11-14 luokassa 10./12. Hyvä ajo ilman kaatumisia ja molemmat startit onnistuivat!
  Sari ajoi Naistenluokan voittoon ja otti nimiinsä puhtaasti molemmat erät. 1.erässä Esan kanssa jopa kärkipaikasta vääntöä :D ! Veteraanit ajoivat naisten kanssa samassa lähdössä. Hyvä näin sillä kuskeja ei liikaa ollut kummassakaan luokassa.
  Mäntyvaaraan oli saatu rakennettua mielenkiintoinen ja rankka rata.
  Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

  -Matti-
   
 12. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  No mihinkäs se lumi jäi?! Eikö juhannuksena pitänyt olla kylmä ja sataa vähintäänkin räntää? Pitää näköjään työntää kelkka vielä talliin odottelemaan...Noh, ilmotetaanpa tässä kuitenkin, että Sari ajaa seuraavalla kaudella Arctic Catilla niin kuin kuvastakin voi arvata! Uusi kelkka, uudet kujeet! Innolla odotellaaan jo lunta, mutta taidetaan pysyä vielä pyörän selässä muutama kuukausi...
  Hyvää juhannusta!! 8)

  [​IMG]
   
 13. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

 14. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  MX-Liigan osakilpailussa Raahessa 12.7.2015 Sari Tanninen ajoi yhteistuloksissa 5. sijalle MXD-luokassa.

  [​IMG]

  Lisää juttua aiheesta ja myös kuvia kotisivuiltamme. Olemme myös facebookissa!

  www.suomencrossitulokset.fi

  Tuosta linkistä löytyy videomateriaalia 24MX-Liigan Raahen osakilpailusta:

  https://www.youtube.com/watch?v=inZ5XXBOdAs&feature=youtu.be

  http://tanninenracing.com
   
 15. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

  Vs: Tanninen Racing

  Parin viikon päästä olisi Rovaniemellä tällainen tapahtuma, jossa pääsee tekemään löytöjä sekä tutustumaan lajiin ja sen harrastajiin. Tulkaahan edullisille ostoksille ja vähintäänkin katsomaan freestyle-näytöstä! Mekin pengomme varaston tyhjäksi... :)

  [​IMG]]
   
 16. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  Paukan Pytty 19.9.2015 ajettiin Mäntyvaaran motocrossradalla klo 10:00 alkaen.

  Sari ajoi kauden viimeisen motocrosskilpailun Rovaniemellä, luokka: Yleinen.

  [​IMG]

  Rata oli sateiden jälkeen todella liukas ja painanteissa seisoi vesi, mutta motocrosskilpailu päästiin ajamaan ja olosuhteet olivat kaikille samat.
  Harjoitusajojen jälkeen ajettiin kaksi (15 min+ 2 kierr) kilpailuerää (Yleinen). Yhteispisteissä voittaja oli Janne Jurvelin, joka voitti molemmat erät ylivoimaiseen tyyliinsä.
  Sari ajoi hyvin, kaatuminen 2. erässä laski hiukan sijoitusta, mutta kuski itse oli tyytyväinen ajoonsa ja varsinkin vaikeat olosuhteet saivat kovasti ylistystä. "Tämän parempaa treeniä ei enää olekaan!" ;D

  Lisää infoa tapahtumasta järjestäjän sivuilta: www.romk.fi

  Kuvia ja juttua Tanninen Racingin kotisivuilta ja facebookista.
   
 17. SHT

  SHT AC ZR 600R SX -15

 18. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  Kelkkakausi on 14.-15.11.2015 avattu Sodankylässä. Lunta on sen verran, että pystyy poljettamaan pohjaa crossiradalle.
  Toivotaan vain pakkasia ja sitä myötä myös lisää lunta.

  Catti saatiin tulille ja ensimmäiset ajotunnit alle by Sari.
  [​IMG]
   
 19. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  Sarille luovutettiin Sodankylässä 6.12. Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa v. 2015 urheilijastipendi.
  http://tanninenracing.weebly.com/uutiset/urheilijastipendi-sarille-6122015

  Kiitos Sodankylän kunta, Sodankylän Moottorikerho Ry ja yhteistyökumppanit!

  [​IMG]


  Voi jutun lukea tuoltakin:

  http://www.lapinkansa.fi/urheilu/sodankyla-palkitsi-crossari-sari-tannisen/
   
 20. matti.

  matti. www.tanninenracing.weebly.com

  Vs: Tanninen Racing

  [​IMG] Sodankylän talousalueen paikallislehti, Sompio 17.12.2015

  Sari on Suomen nopein naissnowcrosskuski

  http://www.lehtiluukku.fi

  http://www.sompio.fi
   

Suosittele tätä sivua