Tukkireen hankinta vinkkejä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä XX-xenon, 23/1/17.

 1. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  olis saaressa tontti, josta pitäisi muutaman talven polttopuut käydä hakemassa. vetojuhdaksi on viime kuussa hankittu -91 5900 glx syncro, jonka pitäisi jaksaa jonkinlaista kuormaakin kiskoa. vetomatka on sellaiset 3km.

  rekihommista ei ole kokemuksia juurikaan, kuten ei aiemmasta kelkkailustakaan, mutta jälkimmäisen tieto kasvaa koko ajan viikko viikolta. =)

  muutaman ehdokkaan olen jo löytänyt..

  alla oleva olisi edullinen, mutta aisa näyttä jotenkin heppoiselta..
  https://www.tuontitukku.fi/tuote/mo...rireki--tukkireki--tukkikelkka/6438168024813/

  tämä taas olisi jämäkämmän oloinen, ehkä siihen saa aisankin samaan rahaan.. toivottavasti. kalliimpi on ainakin.
  https://www.tarvikekeskusoy.fi/product/tukkireki/

  tämä taas maksaa tietenkin eniten. mutta aika kestävän oloinen tuokin.
  http://www.ultratec.fi/fi/talvi/31-parireki.html

  matkana se ei hirveän pitkä ole, mutta toisaalta ottaa päähän jos vehkeet hajoaa kesken kaiken tai pitää alkaa hitsaamaan kesken urakan.

  mitä mieltä olette noista vaihtoehdoista? toki voi ehdottaa parempiakin tai edullisempiakin, jos sellaisia löytyy. tuo kallein alkaa kyllä olla kipurajoilla, toki jos sellaiseen investoi, niin on kai se pitkä ikäinen olisi. reen hinta vrt kelkan arvo alkaa olla jo... aivan.

  noihin ilmeisesti voisi rakentaa jonkinlaisen lavan päälle, niin sama ajaisi sitten talousreenkin virkaa tarvittaessa?

  jos sitä loppuviikolla pääsisi jonkunlaisen hankkimaan, toivottavasti hyvän..
   
 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Jos joudut ylittämään palteita/penkkoja mikään noista ei ole hyvä eikä toimiva, tasaisella kaikka ajavat asiansa. Eka vaihtoehto on ollut käytössä töissä, tasaiselle jäljelle tarkoitettu.
   
 3. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  eli joku on ihan tehnyt töitäkin tuolla halvemmalla versiolla menestyksekkäästi..?

  eilen kävin tutkimassa paikkoja, tasaista toistaiseksi, suht vähän lunta jäällä. toki hieman hyppyä joissain kohti. valmis jälki toki pitää tampata, jos enemmän lunta sattuu paikalla olemaan, sehän selvä.

  olisiko penkoilla sitten juontoreki tms parempi käytössä?
   
 4. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Perinteinen puinen parireki on paras tuohon hommaan. Toki jos jaksat värkätä perinteisen ketjusysteemin etu- ja takareen yhdistämiseen kaupallisen aisan tilalle niin toimivat varmaankin nuokin. Jäällä ja tasaisella nuo kyllä toimivat. Töissä tuo mainitsemani haukkui hintansa päivässä kun oli todella kiire siirtää aidantolppia päivän aikana ruma läjä jängälle.
   
 5. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  noissa näkyy tosiaan puuttuvan ne perinteiset ketjut välistä.. en edes ajatellut asiaa.
   
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Jos sulla ei tule mitään tien penkkojen ylityksiä niin halvin mukaan ja puita ajamaan, toki ensi poletat jäljen kelkalla.
   
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  toistaiseksi ei tule tietä eikä penkkaa väliin. toki muutama satanen tulisi säästettyä, jos tuon halvimman valitteepi. saisihan siinä saunaoluet sillä erotuksella, joita juoda sitten homman jälkeen.. :rolleyes:

  jos nyt tulevilla vapailla kävisi sahailemassa ja samalla mennen tullen tekee jälkeä. sitten jossain vaiheessa alkaa ajamaan rankaa rantaan..

  mitään tonnin ennätyskuormia tuo tuskin kestää, mitä kaverit joskus vetäneet.. :)
   
 8. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs rsmod, Rave SC 1/2

  Jännä oikeastaan miten on kehitys mennyt takapakkia noissakin rekimalleissa oikeata työkäyttöä ajatellen, ketjuilla kytkettyjä parirekiä ei tunnu löytyvän oikein mistään... Samoin aisan nytkä tuntuu vain lyhenevän, appiukon perikunnalla on vanha lasikuitujalaksilla oleva parireki, siinä aisan nytkän liikematka on reilusti yli 20cm, saa liikkeelle isollakin kuormalla.

  E: pitääpä kotitalosta kysellä, siellä saattaisi olla joutilaana siisti ja vähänkäytetty tehdastekoinen parireki jos eivät ole sitä hävittäneet...
   
 9. J u k k a

  J u k k a Summit 850 X

  Tuo tuontitukun reen kääntyvä etupankko on tosi heikko, tuollaisena ei kestä. Tietysti jos muutamaa puuta ajaa kerrallaan, niin saattaa hetken kestääkin. "Tukki"-reki on ihan väärä tulkinta...
  Laittaisin vähintäänkin tuon tarvikekeskuksen reen, kuvan perusteella näyttäisi ihan jämäkältä ja toimivalta.
   
 10. _olbe_

  _olbe_ Ski-doo 144" 600rs open mod, Ski-doo 144" mxz "zx"

  20150214_155657.jpg
  Ultratecin reki ollut käytössä useamman vuoden. Pulttiliitokset väljiä.. pitäisi holkittaa. Tolppien lukitustapit vaihtu pulteiksi jo ekana talvena. Etummaiseen tolppaan tein neliöputkesta irroitettavan "kulman", jonka avulla on helppo kammeta puuta kasasta kyytiin.
  On sillä ajettu puutakin.. 650 Lynellä on tuota vedetty. Välillä ollut 30cm jatkoa tolpissa, kun on koivurankaa ajettu polettua jälkeä. Halkojen ajosta en kehtaa edes puhua. :D
  Reki oikoo mutkissa ja jää helposti kiinni pohjastaan ojanylityksissä.
  Polkee ja suunnittelee ajourat hyvin niin puunajo sujuu ongelmitta.
  Ääni Ultratecille! :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 24/1/17
 11. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  oliko ultratecin liitokset väljiä jo heti alussa? vai onko se saanut liikuntaa jo siinä määrin, että alkaa tulla väljää..

  kyllähän tuollainen pohjasta jää kiinni suht helposti, kun matala ja tuon mallinen.

  eli periaatteessa se on sitten noiden kahden jälkimmäisen kauppa mahdollisesti. tuosta halvemmasta vaan aika huonosti kuvia jne saatavilla.

  pitänee huomenna soittaa ja kysellä tarvikekeskuksesta noista kahdesta, molempia myyvät siellä. on se vaan silti yli 900e kova hinta reestä. toki kestäähän se monta vuotta käytössä, jos ei jopa ikuinen. ja tarvittaessa voi myydä eteenpäin, mut silti..
   
 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tuollainen perinteinen reki tuli hommattua töihin tavaran kuljetukseen ja kyllähän tuolla puutavarakin liikkuisi.

  [​IMG]
   
 13. _olbe_

  _olbe_ Ski-doo 144" 600rs open mod, Ski-doo 144" mxz "zx"

  Timmi se oli uutena, mutta käytössä se väljistyy.
   
 14. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

 15. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Samoin ahkioissa/pulkissa. Ennen kun oli työkelkassa 20hv Sachs-moottori ja sileä matto, niin kesti laittaa pitkä nytkä pohjaan, ja nykäistä isokin puukuorma liikenteeseen, mutta miten lie näillä nykyisillä tehokkailla ja karkeamattoisilla kelkoilla? Pulkkamallit(nyk. yleisimmät liikkeitten pihassa) ovat yleismallia, joista sen huonon vetolaitteen pois ottamalla, ei tiedä, onko kyseessä lasten leikkiallas, eläimien juottoastia, vai joku helekutin komposti,, tämännäköinen lelu näkyy myös BRP:n hyötykelkkavideoissa. ;)
   
 16. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Jos se olis palju, niin sehän olis mukava..:)
   
 17. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Joo, mutta täytyisi ajaa varovasti, ettei vesi läiky.
   
 18. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Sauna olis aika kätevä reen päällä..

  Huomenna alustavasti katsomaan yhtä ultratecciä..
   
 19. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Pari vuotta ollut rankojen ajossa tuo ekan viestin ylimmän linkin reki, tosin puuilon myymänä. Ihan asiansa ajava peli sekin, ja kevyesti tulee perässä. Materiaali ei ole kyllä kummoista, nuo kalliimmat ehkäpä lujemmin tehtyjä, vaikka äkkiseltään näyttävät melkein samalta. Heppoiseksi epäilemäsi aisa on kyllä aika lujaa tekoa, useammin tuossa reessä pettää pystytolppien kiinnikkeet. Ultratecciä suosittelen, itsellä on kyllä kokemusta vain ko. merkin latuhöylästä, joka on hintaisekseen hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 27/1/17
 20. HJR

  HJR Well-Known Member

  Kokemusta on omatekoisesta parireestä, joka tuli vanhan 5900:n mukana. Sen ongelma oli liian suuri n.150+ kg omapaino ja muovit puuttuivat suksien pohjista. Oli vaan turhan raskas vetää. Ketjut siinä sentään oli ja jousinytkä, mutta kun ei luistanut, niin hermo sen kanssa vaan meni. Hävitin sen sitten pois ja ostin tällaisen http://www.ultratec.fi/fi/talvi/39-talousreki.html
  Tuo on kevyt, mutta luja. Sen päälle on tehty filmivanerista laatikko ja puut sahataan lyhyiksi pölkyiksi ennen siirtoa. Ei minun selkä kestäisikään mitään tukkeja nostaa kyytiin. Tulee todella sujuvasti kapeatelaisen veturinkin perässä ja kun maastossa on korkeuseroja ja ajojäljellä jyrkkiä käännöksiä, niin tuo on kyllä parirekeen verrattuna ollut aivan loistava.

  Vaikka valmistaja lupaa 200 kg kantavuutta, niin ei tuo ole miksikään mennyt, vaikka siinä on ollut n.70cm korkealti puuta päällä.
   

Suosittele tätä sivua