Turbo Nytro 162" 277 konin laumalla

Keskustelun 'Myydään Yamaha kelkkoja' on aloittanut käyttäjä Luuseppä, 15/2/16.

 1. Luuseppä

  Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

  No niin vetomiehet! Onko kelkkailun haasteet selätetty? Taipuuko T3 Summitti jo yhdellä kädellä ohjastaen kuusikkokurun reunaa? Ajeletko 59 Lynellä polvihollilta vuorikelekkamiehet rinkiin? Takaraivossa pyörii ajatus vaikeimmista maastoista ja äärirajoilla menemisestä?

  Kaikkea tätä on nyt tarjolla. Yhtään valehtelematta voi sanoa että tietääkseni yksikään kelekkamies ei ole vielä kesyttänyt kyseessäolevaa lämminveristä. Yleensä iltapäivään mennessä takki on tyhjentynyt kokeneiltakin vetomiehiltä. Kuten kuumaveriravurilla on tälläkin oma tahto. Ajoittain se haluaa mennä aivan eri suuntaan kuin kuski eikä kovin harvinaista ole sekään että se ravistaa kuskin selästään.

  Mutta edelleen, kun ratsastaja ja ratsu saadaan toteuttamaan yhteistä tahtotilaa tapahtuu hienoja asioita. Avonaiset rinteet ja toistametrinen hanki kesyyntyvät ja ratsun lihakset päästävät ratsastajan irti vielä lähes toivottomista tilanteista. Tällä mustangilla kaviotkin ovat tavallista leveämmällä vaikka selkäruoto jatkuukin hämmästyttävään 162" mittaan. Itsellä tämän ratsun kesyttäminen ei ohikiitäviä hetkiä lukuunottamatta onnistunut mutta monet kerrat on kesäillassa kyynelsilmin muisteltu ratsun laukkaamista koskematonta rinnettä pitkin.

  Selällä mittaa siis 162", kavion kynnet kuopivat hankea 60mm syvyydeltä koska kynsiä piti teroittaa reunoista. Alkuperäinen malli kynsissä on CE 64mm eli tutummin ÄäriHaastaja. Tämä kaviomallihan on yksi arvostetuimpia ja kestävimpiä malleja. Happea hevosen sisuksiin virtaa 1,1 ilmakehän paineella ja syöttöä tarkkaillaan kahden painemittarin ja seosmittarin näytöistä. Ratsun polvissa on ruotsalaisen eläinlääkäriaseman kehittämät laukanpehmentäjät. Suitsien pituutta voi säätää 8-12,5" välillä portaattomasti. Takajaloissa on mitattua voimaa 277 tavallisen maatiaiskopukan verran mutta rehua ei toki tarvi sellaisia määriä tarjoilla, tölttiä käyskennellessä rehua kuluu normaalin kaakon ruokahalun verran. Etukaviot ovat 8" leveät joten pikku lumisateetkaan eivät sotke tasapainoa.

  Ikäähän tuolla ravurilla on nyt 8 vuotta eli syntymäpäivää vietettiin 2008. Tuolloin ei ollut kenelläkään omaisilla tietoa minkälainen maailmantähti varsasta oli tuleva. Maneesia on kierretty nyt hieman vajaan 9 tuhannen kierroksen verran. Sydänoperaation jälkeen kierroksia on pyöritetty reilut 5000.

  Tuollaisella matkalla on toki muutamia arpiakin pintoihin tullut mutta niitä on ommeltu rakkaudella, joskus tosin käytössä on ollut tavallista karkeampi lanka. Verta ei kuitenkaan ole jäänyt vuotamaan mistään ja sydämestä siis ei ole koskaan vuotanut pisaraakaan.

  Ystäväähän ei koskaan pidä myydä ja siksi rahasta puhuminen on vähintäänkin kiusallista. Paremminkin voitaisiin puhua jalkapallotermein siirtokorvauksesta. Joukkue voisi vaihtua nimelliseen 6500€ hintaan mutta 5 alkavaan summaan päästään kun jätetään muutamia loimia entiseen talliin. Jalostamiseenkin tämä huippuyksilö sopii, esimerkiksi etukavioiden siirto lähemmäksi toisiaan auttaa täyden laukan hallinnassa. Tämä vaatii jonkinverran luunsahauksen osaamista mutta näillähän murtumat paranevat lähes itsestään. Valmiita etujalkaparejakin saa internetistä tilaamalla.

  Tallitontulta lisätietoja yv:llä/nolnelnol5nolla3689nolla.

  Enemmän tietoa saa tallitontulta
   

Suosittele tätä sivua