Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Nyt Puolangan pohjoispuoli on pyöritelty Pudasjärven ja suolijärven rantaa myöten.
  Lanausta kaipaaville tiedoksi että kalusto on aina myytävänä niin pääsee kopasemaan tämänkin herkun. Tuli taas niinkuin vähän liikaa tuota lunta kertarysäykseen ja tosiaan siirsimme sen vuoksi Puolangan ringin lanausta ettei 3000 egeä mene kankkulankaivoon. Siinäpä sitten vielä vastuksia kotipuoleen niin paletti on sekaisin.
   
  Nipademu, Kojontti, Skippa ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 2. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Hyvää oli jälki suolijärven päästä kun kaverin kanssa ajeltiin perjantaina suomussalmelta paljakkaan päin, kiitokset! Ja poristiinkin kuskin kanssa että haastava on keli kun niin paljon pehmyttä lunta. Pitäisi muistaa ajaa leveillä linjoilla sateiden jälkeen kelkoilla niin lanauskin helpottuisi. Jäljistä päätelleen kulkeminen oli ollut paikoin todella haastavaa kun ei ollut kovaa jälkeä telalappujen alla. Tehdäänpä kaikki kelkkamiehet osaltamme palvelus kaikille lanakuskeille ja ajetaan leveämmällä linjalla niin lanaustarvekkin on vähemmällä. Ja se veturimiesten jälki on melko paskaa ajettavaa.. Mukavempi siltä leveältä baanalta on ajolinjoja hakea ja katella mistä pomputtelee menemään jos edellisestä lanauksesta on aikaa.
   
  Nipademu tykkää tästä.
 3. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Se on kuule ku " tuuleen huutelisi"
  Possujuna on tullut pysyäkseen näille raiteille.!

  Ei se saatana mene kaaliin yrittää levitellä sitä uraa!
  Ei voi käsittää
   
  Nipademu, Kamppi ja Skippa tykkäävät tästä.
 4. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Tuota en kyllä käsitä itekkään. Nyt kun on luntakin hyvin niin ei tarvi enää tukivarsi vaurioita miettiä. Ihteä ainakin vituttaa ajella sitä samaa raidetta. Perinteisen uralla suksilla voi mennä sitä samaa jälkeä. Ei ne endurokilpailussakaan kelkalla näy ajavan sitä possujälkeä. Monesti melko leveääkin baanaa. Jokainen koittaa katella sen helpoimman ja nopeimman uran mitä pitkin ajaa.
   
 5. T.H

  T.H Member

  Nyt on urat hyvässä kunnossa, kiitos siitä. Tuo possu juna johtuu näistä pitkätela vuoristo vehkeistä, eihän ne taitu tuolla puun kierrossa sisämutkaan näin kapeilla ja mutkaisilla urilla. Ja siitä kun ei osata ajaa niin on turvallista ajaa keskellä reittiä. Nämä korona vuodet on tuoneet paljon uusia harrastajia lajinpariin ja vaikka se monille tulee yllätyksenä niin tämä touhu ei oo niin helppoa kun YouTube antaa ymmärtää. Eikä uudet harrastajat edes osaa ajatella sitä miten reitillä olisi järkevää ajaa. Mutta ei tämä nyt niin vakavaa touhua ole, ja jokainen voi omaltakohdaltaan katsoa ettei tule possujunaa ajettua.
   
  BRP-Lynx, Kojontti ja Skippa tykkäävät tästä.
 6. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  En nyt syyttäisi pitkiä kelkoja tuosta possujuna ilmiöstä kun on ainoa kelkkamalli jolla urasta pääsee pois , paltamo paljakka väliä vuoriporalla kahtena viikonloppuna uraa leventänen ja vastaan tulijoita väistäen kun ei levellä keulalla urasta pous pääse
   
  Mikkone ja Vesukka tykkäävät tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Hiljaista on urilla ja niin on Paltamon päässä lanauksen suhteenkin, kävin eilen kokeilemassa Kivesvaaran suuntaan ja palasin pois kun toipilaana olen ei kehtaa särkeä kroppaa kun suunnilleen kuntoon saatu.
  Paltamon sähkölinja on kyllä sellainen ettei tarvitse lanamiehellä valittaa että on kapeasti ajettu, parhaimmillaan 8m leveää ja jossain kohtaa linjasta ajettu 60% jälkiä täyteen...
  Kivesvaaran suunta nyt takuulla kapeaa ränniä kun on tekemällä tehty mutkia sinne ja pahkaa riittää ja ei se pientä ole linjallakaan jos ajaa uran kohdilla.
  Millainen lanausaikataulu lie tuolla Paltamon suunnalla?
   
 8. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Tuo possujuna on yleensä kokemattomien kelkkailijoiden aikaansaama, mutta kohtuu usein on myös kapeakeulaiset menny possujunassa.
  Melkolailla oli Pykälikkömännikön reittikin kapeeta uraa, kun kävin siellä pyöräyttämässä. Reunat oli niin korkeella, että oli hankala ajaa sivussa levittäen.
   
 9. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Tänään tainnu lana kulkea kivesvaaran suunnille.
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Niinpä oli, kyllä hiukkasen harmittaa kun ois ollut vapaatakin, noh eiköhän tässä vielä :)
   
 11. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Siellä on muuten sit kone reitillä Kivesvaaralta Paljakkaan, että pientä varovaisuutta.
   
 12. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Tuosta possujunasta...
  Käytiin nuoremman kans tänään meidän freeride-alueella ja siellä oli rajatietä ajettu syvemmälle alueelle. Tietä oli kolmen metrin leveydeltä ja parhaimmillaan niin kapeeta uraa ajettu, ettei reittikelkan sukset siihen mahtuneet. Tultiin me sit reunoja pitkin, että sai vähän umpisen fiilistä :D
   
 13. T.H

  T.H Member

  Nyt varmaan joku suuttuu, niinkuin nykyisin on tapana mutta. Viimeviikonloppuna kierrettiin puolanka kk- paljakka - saarijärvi- pka kk ja ainoa pätkä missä reitti oli keskeltä huonoa oli tuo paljakan freeride alueelta ukkohallan risteykseen. Eli kyllä se vain on niin, että noilla pitkätelaisilla menee tuo reitit äkkiä ihan ihme patikoksi , jota ei oikein voi pätkällä ajaa mitenkään mukavasti. Toki se patikko on ihan keskellä reittiä, joten laitoja pitkin pystyy pahimman kiertämään.
   
  karra, teme-, Nipademu ja 2 muut tykkäävät tästä.
 14. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Valitettavasti meni loppuviikkoon. Piti käydä päätyön asioissa koulutus päivillä alku viikosta ja varsavaaran vuoksi en ruvennut kyselemään muita ajamaan kun tiesin että siinä voi olla ongelmia lumimäärän vuoksi kuten olikin.
   
 15. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Ja se vaikka olisi ajettu 8 metriä leveästi ei konetta enää auta. Tämä lumi vain on sellaista että vanha oma jälki se vain on löydettävä tai sitten tehtävä kokonaan uusi. Sitä vain luullaan että meneehän se mistä vain mutta ei se vain mene.
  Jos vanhalta jäleltä tippuu sen yli puoli telaa niin nämä 2 telaiset eivät vain enää ohjaudu sen jälkeen kuin metsään.
   
  Seiti, Nipademu ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 16. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Pistin merkille Askan lenkillä että on tosiaan ollut haastavaa meno.
   
 17. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Vaikuttais vähän minun silmiin siltä, että patikon kertyminen on riippuvainen maton karkeudesta.
  Tuntuu nimittän kiihtyvän terävän patin kehittyminen nykyään.
  Reittikelkoissakin pitää olla jo kakstuumaista harskua, että voi ajaa, kun joku vuosi takaperin 40mm oli jo karkea.
   
 18. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Ja ennen muinoin reittipeleissä 22mm kassahihnat. 25mm lappu näytti jo tosi karkealta:D
   
 19. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Sekin vielä :D
  Puolisen tusinaa vuotta sitten 44 Cobra oli jo järkky karkea matto ja sen järkevyydestä keskusteltiin.
   
 20. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Laitetaanpas tätä kautta, josko tavoittaa oikeita henkilöitä.
  Nyt on tullut ilmi, että Hyrynsalmen kylällä Vonkan alajuoksun puolelta ajetaan Tuomijoen suun edestä Terveyskeskuksen/Saukkoniemen nurkille.
  ÄLKÄÄ AJAKO.
  Siinä on todnäk sulaa ja käsittääkseni vielä jonkinmoista suojelualuettakin se saattaa olla.
   
  Gsh457 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua