Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 17/12/21.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  [​IMG]
  Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

  Tiedote. Julkaistu: 17.12.2021, 10:41
  Metsähallitus

  Metsähallitus on tehnyt sopimukset Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien kanssa vapaan kelkkailun alueen perustamisesta Emäjoen varteen kuntien rajalle. Pitkään odotettu ja suunniteltu hanke toteutuu tämän talven aikana. Sopimusneuvotteluissa on kuultu sidosryhmiä. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa.

  Suomussalmen kunta ja Suomussalmen Kelkkailijat ry tekivät vapaan kelkkailun alueesta esityksen Metsähallitukselle. Alueesta ja alueen rajauksista on käyty yhdessä neuvottelut Metsähallituksen ja Hyrynsalmen kunnan kanssa joulukuun alkupuolella. Alueiden kaksivuotinen käyttöoikeussopimus allekirjoitettiin perjantaina 10.12.2021.

  ”Kelkkailualue on keskimäärin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä ja se on kooltaan 1340 hehtaaria. Alue sijaitsee Hallan itäpuolella ja se rajautuu moottorikelkkauraan, teihin ja Suomussalmen puolella lähelle Emäjokea. Rantaan asti sitä ei tulla turvallisuussyistä ulottamaan.”, kertoo tiimiesimies Ulla Lehtonen Metsähallituksesta.

  ”Alueen tarkka rajaus ja säännöt julkaistaan ennen käyttöönottoa Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien nettisivuilla ja Suomussalmen Kelkkailijat ry:n nettisivuilla. Käyttöönottoa varten on vielä valmisteluja tehtävänä mm. aluekartat, ohjeet käyttäjille ja turvallisuussuunnitelma. Kunnat jatkavat valmisteluja moottorikelkkayhdistyksien ja Metsähallituksen kanssa. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. ”, toteaa tekninen johtaja Niina Kinnunen Suomussalmen kunnasta.

  Kunnat vastaavat alueen merkitsemisestä ja opastamisesta. Käytännöntoimenpiteitä tehdään yhdessä Suomussalmen Kelkkailijat ry:n ja Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry:n kanssa. Alueen käyttäjät vastaavat sääntöjen ja annettujen ohjeiden noudattamisesta. Suomussalmella Suomussalmen Kelkkailijat ry huolehtii kelkkaurien kunnossapidosta. Kunnossapitokustannuksia katetaan vapaaehtoisilla jäsenmaksuilla, kannatusmaksuilla ja kunnan avustuksella. Talkootyönä on tehty mm. kelkkauramerkkejä ja raivauksia.

  Lisätietoja:
  Metsähallitus Metsätalous Oy, tiimiesimies Ulla Lehtonen p. 040-7537372
  Metsähallitus Kiinteistökehitys, maankäyttöesimies Timo Orre p. 0400- 454190
  Suomussalmen kunta, tekninen johtaja Niina Kinnunen p. 044 777 3380
  Suomussalmen Kelkkailijat ry, pj. Tomi Holappa p. 0400 476 486
  Hyrynsalmen kunta, rakennusmestari Jouni Romppainen p. 044 710 4421
  Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry, pj. Pekka Leinonen p. 0500 293 433
   
  Iletsu78, Seiti, Arwid Käkivaara ja 3 muut tykkäävät tästä.
 2. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

 3. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  mikkohen tykkää tästä.
 4. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

 5. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ei muuta kuin seura tai yhdistys pystyyn ja keräämään maksuja, josko jostain saisitte alueen ajettavaksi vuokraamalla tai ostamalla. Näyttää edelleen olevan että nämä nykyiset tai menneet vapaat alueet ei miellytä, nyt minä saan taas paskaa niskaan mutta kyllä se sen kestää vieläkin.
   
  Nipademu ja Mika_R tykkäävät tästä.
 6. kerane-

  kerane- Active Member

  Joo eipä oo kyllä tuon pahempaa pusikkoa koko kylällä :D
   
 7. Jaape

  Jaape Well-Known Member

  Surkealta näyttää....ei tule kyllä lähdettyä.
   
 8. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Joo o. Ois ollu särkkiä kiven heiton päässä. Mihin sitä ehdotettiinkin. Ja monta muuta aluetta. Ei varmaan hittiä tuu jos ei alue laajene.
   
 9. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  Olisi ollu kiva kelkkamiehiä käyttää alueella, ennen ku aletaan rajoja vetää.
   

Suosittele tätä sivua