Yamaha Exciter

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä t.k, 7/1/06.

 1. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Oisin varmaan verrannukki vaa oli silikoonilla kasassa. Tein sit siihen kanavalle aukon.
   
 2. Samout

  Samout Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Kyllä oli aukot valmiina tiivisteessä.

  Nyt on kelkka läjässä ja käyntiin lähtee ja pysyy, mutta kun painaa kaasun pohjaan ni ekaksi ottaa hyvin kierroksia sen jälkeen hyytyy ja alkaa röpöttämään ihan hemmetisti. Kastelee magneeton puolen tulppaa aina välillä kaiken näkösiä säätöjä kokeiltu, mutta ei vaa suostu kiertämään edes pukilla välillä polttaa putkessa välillä ei. Mulla ei ole pyöreäluistimilliset kaasuttimet.
   
 3. junnu_

  junnu_ New Member

  Vs: Yamaha Exciter

  moro! mikähän lie vikana q ajaa täydel kaasulla ja sit höllää kaasua ja laittaa uudestaan kaasun pohjaan ni rupee vaan booaamaan? ::)
   
 4. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Vs: Yamaha Exciter

  Onko kytkimen käpälät ja rullat ehjät?
   
 5. junnu_

  junnu_ New Member

  Vs: Yamaha Exciter

  kyllähän noi päällisin puolin näyttäs olevan!ja välil se tekee sitä et rupee hyytymään täydellä kaasulla ihan q ei sais tarpeeksi bensaa!?!
   
 6. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Vs: Yamaha Exciter

  Kiristä nyt alkuun kakkosen jousta ja kato paraneeko.
   
 7. junnu_

  junnu_ New Member

  Vs: Yamaha Exciter

  mitenhän se tapahtuu q ei oo tullu ennen kelkkoja rassattuu?
   
 8. Bärddu

  Bärddu Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Onko exciter 1 ja 2 kaasareissa eroja? Jostain luin, että 2 kaasarit ei tulvi niin herkästi.
  Ja passaakohan semmoset 1 malliin? :)

  Niin ja onko Aaenin teharista kellään kokemusta exciterissä?
   
 9. rimini

  rimini Retro

  Vs: Yamaha Exciter

  87:ssa kaasarit on kaasuläppä eli perhosmallia, 88:ssa Power jetillä varustetut pyöree luisti 38 Mikunit, joista kuitenki Power jetit maahantuojan takaisinkutsuna tukittu. 89-90 en ole ihan saletti oliko niitä Power jettejä vai ei mutta anyway sillä ei ole merkitystä kun ne on joka tapauksessa tukossa. 91-> etiäpäin on normi 38 Mikunit ja vastauksena kysymykseesi kaasarit I vs II käy ristiin, tulvimisessa ei ole eroja kun kaasarien rungot on samat 87:kaa lukuunottamatta, jos ne tulvii niin neulaventtiilit ei pidä.

  AAEN putkella tehot ylhäällä todennäköisesti hiukan tippuu verrattuna vakioputkeen, keskelle voi tulla hiukan voimaa ja tietty ääni ainaki kovenee.

  Nämä ulkomuistista, voi olla virheitä, viisaammat voi korjata.... ;D
   
 10. Bärddu

  Bärddu Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter


  [​IMG]

  Ainakin tossa esitteessä lukee jotain kaasareitten muutetusta kallistus kulmasta.

  Mutta tosiaan esim. jyrkemmässä alamäessä kelkka saattaa alkaa röpeltämään, tai jos on vähän kyljellään, niin ei pysy tyhjäkäynnillä kunnolla ja saattaa olla hankala saadä käyntiin. :p Ja jos pitempään kelkka seisoo, niin pitää bensahana olla kiinni, muuten tulvii pyttyihin bensaa.

  Pitää ne neulaventtiilit tarkastaa, mutta mietin vaan, että onkohan tuo ihan ominaisuus näissä ?
   
 11. Bärddu

  Bärddu Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Saakohan exciteriin lyhyempiä välityksiä mistään, tai passaako esim. venturen rattaat ?

  Semmosta mietin myös, että pellaiskohan vmax 600 36mm litteäluisti kaasarit exciterissä hyvin, kun ois semmoset tiedossa :)
   
 12. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Vs: Yamaha Exciter

  Pellaa. :D
   
 13. harven

  harven Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Osaisikohan joku neuvoa mitä tehdä.. Kelkka exciter 2 vm.-95 pitkätelainen. Kiihdyttäessä kolistaa tuo jarrulevy, on sen verran liikaa ilmeisesti löysällä. Eli mitä kannattaisi tehdä? Ilmeisesti tuolla on joku kiila jossain mikä mahdollisesti kulunut/löysällä. Mutta missä ihmeessä tuo on, en löytänyt mitään räjäytyskuvia. Vai pitääkö tuo ketjukotelo irroittaa ennen kuin edes sitä pääsee tutkimaan..? Kolinahan ei varsinaisesti minua häiritse, mutta ajattelin että syö pian tuota akselia.. Jos joku viitsii auttaa niin mielellään "kansankielellä", ei ole tuo kelkan tekniikkaa oikein hallussa..
   
 14. Vs: Yamaha Exciter

  Kyllä se ketjukotelo täytyy pois ottaa että kiilan pystyy vaihtamaan mutta ei ole kummoinenkaan pois ottaa. Tahtoo vaan yleensä kulua enemmän tuo jarrulevyn kiilakolo kun se itte kiila eli uusikaan kiila ei sitä kolinaa ja väljää poista ellet vähän täytä hitsaamalla sitä jarrulevyn kiilauraa ja viilaa sen sitte naftiksi uudelle kiilalle. Se on melkeinpä ainoa konsti jos kolinat pois haluaa :-\ Ja jos kolina on jo häiritsevä ajossakin niin silloin luultavasti on väljää jo sekä akselissa että jarrulevyssä mutta kyllähän noita pystyy sen verran täyttämään ja muokkaamaan että siitä hyvän saapi ;) Pikkuvälys kuuluukin olla.

  Tuossapa räjäytyskuva: http://www.ronniesmailorder.com/oemparts/a/yam/5003b7c8f8700212fc83eb1f/brake

  Kiila kuvassa nro. 2

  -CW-
   
 15. harven

  harven Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Kiitokset vastauksesta! Juuri tuollaista kuvaa etsin, helpotti suuresti. Pitää toivoa että ei joutuisi hitsailemaan, muuten pitänee viedä johonkin korjaamoon :'(

  Ajamistani tuo lähtiessä kuuluva kolina ei häiritse, lähinnä sen takia kun nuo ajelu maastot on jokseenkin korvessa. Niin pelkään että tuo hajottaa matkalla jotakin minkä johdosta loppuu matkanteko.
   
 16. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Vs: Yamaha Exciter

  Yamaha exciter 1991-1993 korjausmanuaali, ottakee talteen kun vielä löytyy.
  http://www.excitersx.com/uploads/1991-1993.Yamaha.Exciter.II-570Manual.pdf

  Ps. Jos häviää netistä ja tarvitset manuaalin, niin löytyy varastostani (eli yv:tä)
   
 17. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Eikö tosiaan -91-92:n staattoria saa tarvikkeena? Ei näyttänyt olevan hajottamoillakaan sopivaa. Ameriikan maalta saisi korjattua osaa, mutta pompsahtaa hinta rahteineen järkevyyden toiselle puolen.
   
 18. anttero

  anttero Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter  katoppa tuosta http://www.kekenkelkka.fi/fi/ws/151/s%C3%A4hk%C3%B6+osat.html eiköhän nuo lie passaa ristiin rastiin paitti siitä -87 ei passaa.. mulla löytyy yks mutta siinä semmonen vika et valoille ei tuu virtaa, kipinä kyllä löytyy
   
 19. harven

  harven Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Tänään saapui postissa uusi kiila, ei ollut ihan helppoa löytää.. SVH oy:llä loistava palvelu, tuolta tilaan kyllä tarvittaessa seuraavatkin osat. Mutta sitten asiaan. Eilen aloin purkamaan kelkkaa ja voi tsiisus mikä homma.. Juuri tuon ketjukotelon puoleinen kylki pleksi oli niitattu kiinni, no sen kun sain auki ja aloin pakoputkistoa irroittamaan pois tieltä niin voi helpetti.. Sehän oli hitsattu kiinni :p Mutta tänään töiden jälkeen pääsee lopulta itse asiaan. Mutta aloin sitä vaan miettimään että tarvitseeko tuo ketjukotelo myös aukaista että tuon kiilan saa vaihdettua? Varmaan vähän tyhmä kysymys, mutta jos tarvitsee niin pitäisi varmaan uusi tiiviste sitten myös tilata, sekä öljyt.. Osaamattomalle karmea projekti yhden kiilan takia.. Ajattelin jo että kohta painan vaan jarrua aina kiihdyttäessä niin ei kolista.. :)
   
 20. Vs: Yamaha Exciter

  Kyllä se täytyy aukaista. Astia alle, kansi varovasti auki pikkuhiljaa löysäämällä ettei öljyt valahda joka puolelle ja että tiiviste säilyisi ehjänä. Siellä voi olla kumi tiivistekkin jota ei sitten tarvikkaan vaihtaa mutta varovasti mattoveitteä tai jotain terävää apuna käyttäen saa kyllä sen pahvisenkin säilymään ehjänä. Kun kansi on pois vedä mäkijarru päälle ja löysää rattaat irti. Kun saat rattaat auki löysää mäkijarru ja ketjunkiristin kokonaan. Kun ketju on löysällä voitkin poistaa rattaat ketjuineen yhtenä pakettina pois kotelosta. Sitten jarrusysteemi irti ja lopuksi kotelon mutterit auki. Nyt pitäis kotelo irrota ja jarrulevy jää akselille. Kiinnitä huomiota jos rattaiden takana on holkkeja ym että tulevat oikeaan paikkaan takaisinlaitossa (En muista enää satavarmasti tuota jammun ketjukoteloa kun viimeiset 5v purkanu lynxin koteloa). Pyöräytä variakselia niin että jarrulevyn kiila tulee klo 12 niin ei tipaha sinne konehuoneen pohjalle se kiila kun vedät levyn irti. Tarkasta ketjukotelon/kiristimen laakerit ja vetoakselin stefat kun kotelo on irti ja vaihda jos näyttää huonoilta. Laakerit ainakin kannattaa vaihtaa kun eivät montaa euro maksa. Laakerit malliltaan 6205. Jos laakerit väliät koteloon niin lukitetta väliin.

  Kasataan päin vastaisesti (yllättäen ;D). Kotelo kannattaa puhdistaa jarrucleanerillä ennen kasausta. Ketjunkiristin sormilla niin tiukalle kuin saat. Puoli kierrosta takaisinpäin ja lukitusmutteri kiinni. Rattaat suunnilleen samaan kireyteen kun olivatki. Ei tarvi olla kovin tiukassa kun sokat varmistuksena kuitenkin.. Kannen ruuvit pikkuräikällä "rannemomenttiin".

  Lopuksi uudet öljyt koteloon. Tais mennä 2,5 dl. Joku 75W-90 gl4 tai gl5 ja monet laittaa ATF: ääkin.

  Siinäpä se kokanaisuudessaan ja on aloittelijallekkin ihan helppo homma ja kerran kun purkaa ja kasaa niin seuraavat kerrat menee ihan rutiinilla ;)

  -CW-
   

Suosittele tätä sivua