Yamaha Exciter

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä t.k, 7/1/06.

 1. harven

  harven Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Kiitokset ChillyWillylle hyvistä ohjeista! Viikonloppuna tuli sitten puuhasteltua ja ylläolevilla ohjeilla onnistui kiilan vaihto, parin sohlauksen jälkeen kylläkin.. Ikävä vaan että kiila/kolo eivät olleet mitenkään kulunut ja niin kuin jo kasaus vaiheessa arvelinkin, ei loppunut kolina. No on nyt ainakin kotelo huollettu, uudet tiivisteet ja öljyt.
  On kyllä mystinen juttu mistä kolistaa.. Variaattorin remmiä tietenkin epäilisin, mutta kun kolina loppuu jo aivan kevyesti jarrua painaessa niin ei se sieltäkään oikein voi johtua. Kyselin paikalliselta korjaamolta mitä maksaa vian etsiminen/korjaus, vastaus oli 108e/h :eek: Siispä koitan vielä itse mysteeriä ratkaista, ei vaan keksi enää mitä tarkastaisi..
   
 2. Vs: Yamaha Exciter

  Ollos hyvä vain ;)

  Kyllä se kolinanlähde siellä jarrun suunnalla on kun kerran häipyy kevyellä kahvanpainalluksella. Se kilinä voi olla ominaisuuskin jos kerran kaikki oli kunnossa siellä suunnalla.. Kaitoitko että palat ei pääse helisemään siellä satulassa ja että siellä ei ole mikään väljänä??

  Oletko pyörittäny pukilla se kylki auki?? Olis helpompi paikallistaa ääntä.

  Paljonko siinä levyssä on sitä välystä?? Sekä aksiaalista että sivuttaista..

  -CW-
   
 3. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Vs: Yamaha Exciter

  "kakkos" varihan voi myös kolkattaa, jos hieman väljä pusla. Sivuttaisliikettä varilla akselilla saa olla n.2mm.

  Onko se ääni sellainen silloin tällöin klonk vai jatkuva?
   
 4. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Jarrupala siellä taitaa kilkattaa, laita sinne palan taakse joku värinänvaimennus materiaali,
  Vaikka vanhoista auton jarrupaloista sovittelet, tai sitten ostat uudet palat sinne.
   
 5. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: Yamaha Exciter

  Tuli palattua taas exciteri kantaan "ryminällä" ja ostin sx:n mihin oli 200km sitte männät ja stefat vaihettu. Muutaman vuoden oli seissy, paikanpäällä tuli sen verran koitettua että tulpanreijistä ryypyttämällä lähti käyntiin ja tuntu käyvän molemmilla.
  Kotona puotin kärrystä ja aattelin että jos sitä kerran tallin kiertäs ennenku alkaa kaasareiden putsaukseen ja pensojen vaihtoon. Käymään lähti taas pensahuikalla ja ajoinki jo melkeen tallin ympäri.
  Tuli sitte otettua pakosarja irti toisten putkien sovittelua varten ja kurkkasin samalla männät. No, kytkimen puolen männästähän oli laesta pala irti ja palotila ihan paskana..
  Nyt sain leväytettyä tuon muttereiksi ja ei kyllä ollu kaunista kateltavaa.
  Heräs kysymys, että mitäs kettua tuolla on tapahtunu vai onko snoproon tehtaalla vaan ollu (taas) huono päivä? ???
  Onko nuo sx:n pytyt vakiona putkitetut vai pinnotetut. Nuo näytti ainaki kovasti jälkeenpäin putkitetulta. Tuli eka mieleen että lämpösenä menis välykset turhan tiukaksi, mutta nuo tuntu kyllä heiluvan pytyssä ilman renkaita melko lailla, että oisivatko jopa "keinuneet" ittensä paskaksi.
  Ei tullu vielä kaasareita avattua, että oliko suuttimia vaiheltu isompiin, totaltekin putki ku oli kuiten paikallaan.
  Toinen mäntä siis ihan totaalisen paskana ja puolet alemmasta männänrenkaastaki hukassa. "Ehjässä"männässä tipahti rengasurien välistä pätkä pois ku otin pois pytystä ja umpeen oli koittanu siinäki jostain kohti rengaura(t) painua. Pytyissä ei oikeastaan mitään mainittavaa jälkeä, paitsi toisessa kohtuu pystyviiru vanhasta kiinnileikkomisesta.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 6. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: Yamaha Exciter

  Minkä vehkeen nestejarrut tämmöiseen 2 malliin saa helpoiten laitettua? Ainakaan ei jäänyt mieleen, että olisi missään mainittu, kun luin ketjun läpi. Vai onko jokatapauksessa sepittämistä, että sama ottaa mikä eteen ensimmäisenä sattuu?
   
 7. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: Yamaha Exciter

  Veemaxin jarrua joskus sovittelin ja tuohon uusimpaanki on moinen hankittuna. Vähän tiukkaa tekee satulan sovituksen kanssa ku on niin pieni tuo levy, on ne kuitenki nuita maailmalla laittanu. Ja ku ottaa jarrukahvapaketin kans samasta vehkeestä niin passaa valonvaihtimen liittimet suoraan.
   
 8. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: Yamaha Exciter

  Onko sx tietäjiä linjoilla?
  Aiemmin ollut siinä uskossa, että kaikissa excitereissä on sama peruskansi ja sx:ssä vaan 0,2mm ohuempi kannentiiviste. Tiiviste löytyy partzillasta eri numerolla ku muiden eksaittereiden tiiviste.
  Nyt kuitenki huomasin, että myös sx-kansi on omalla koodillaan. Oisko kellään kuvia tai tietoa mitkä on erot normikanteen.
  Omasta sx:stä nostelin piloille menneen kannen pois ja panin merkille, että siinä on sama 82M koodi kun muissaki peruskansissa. Paljevälystä ei vaan ollu käytännössä ollenkaan. Mittasin mauserilla karkeasti kannen pultin tasopinnasta kannen tasopintaan reilun millin eron nuista. Nyt tässä sitten arvailen että onko sx.n kansi ensinkään vai vaan laskettu perusmallin kansi. ???
   
 9. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: Yamaha Exciter

  Yksiksenkö täällä joutuu poriseen?? ;D Sx kansihommaan tuli selvyys, se on siis 82m peruskannesta jonku verran laskemalla tehty+ne ohuemmat kansinahkat.
  Seuraava asia.. Onko joku sovitellu risukeulamallien pro-action alustaa exciteriin ja miten se sinne istahtas? Ja löytyskö jopa jostain mittoja sen vakio kiinnitysreikien paikoista ku ei satu nyt itellä yhtään risukeulaa nurkissa pyörimään.
  Oli ajatuksena jatkaa puolipitkäksi ja laittaa exciterin alle. Ei siis sx:n vaan kerkesin ostaa jo seuraavan aihion.
   
 10. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Vs: Yamaha Exciter

  V-maxin alusta ainaki on leveämpi, ei saanu exciterin alustaa maksiin paikalleen ilman sovitteita. Minusta risukeulojen alustat on kans leveitä että joutuu kaventamaan että saa paikalleen. Tokihan se tunneli leveää voiman eessä...

  Mittoja varmaan sais ko muistais vain tallilla mittoa. ;D
   
 11. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Vs: Yamaha Exciter

  Vmax4 on ainaki leveällä tunnelilla, kun siinä tarvi olla holkit tunnelissa tuon risukeula pro-actionin kanssa. Nyt kun oikeen vanhoja muistelee, niin jostain v-max4.com foorumilta tais löytyä mitat nuiden pro-actionin pukkien ja akseleiden vakiopaikalle.
   
 12. Ronny00

  Ronny00 Active Member

  Moro! Meni 1990 vuosimallin 570 exciterista kytkin palasiksi viime talvena ja nyt aloin miettiin uutta kytkintä. Olis tuollanen cometin kytkin joutilaana joka on ollu arctic catissa. Onko kellää tietoa että passaako kytkin exciteriin? Kiitos jo etukäteen!
   
 13. Ronny00

  Ronny00 Active Member

  No sattusko jollai olemaan sopivaa kytkintä 570 exciteriin vuosimallia 1991 ja tais olla ex malli.
   
 14. Ronny00

  Ronny00 Active Member

  Nonniii yamaha miehet! Oisko kellää innostusta ostaa toimivaa exciter 570 konetta sähköstartilla. Kaikki hilppeet mukaan paitsi kytkin. Myös pakoputki. On myös muuta osaa jos on kiinnostusta. Laittakaa yyveetä jos kiinnostaa ja tarjotkaa!
   
 15. willson

  willson Well-Known Member

  Hiphei! Laitan asiani tähän.

  Potilaana exciter 2 -92 (punavalko). Mikä on kakkosvariaattorin jousen orkkis väri? Kokomusta? Musta valkosella täplällä? Onko mahollisesti kukaan ostanu sledstoresta? Vakiojäykkyydellä olevaa hakisin.
   
 16. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Exciter I musta valkosella täplällä ja II musta pinkillä täplällä.
   
 17. Hulluhaminalainen

  Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

  Kertokaappas tietäjät paljonko pitäisi Exciterin kiertää Totaltekin piipulla?
  Koitetaan tehdä tuttavuutta tämän ykkös mallin exciterin vuosimallia 1990 kanssa.
  Ja sellainekin kiinnostais että millä pääsuuttimilla pitäisi ajella tolla Totaltekin putkella.
  En ole ehtinyt vielä noita tutkimaan, mutta hyvä olisi valmiiksi jo tietoja kaivella.
  Joku laittanut oikein pakolämmölle anturitkin, mittari kuitenkin uupuu...
   
 18. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Exciterin kone EI saa kiertää yli 7900 rpm. Muuten motti ei ole kovinkaan pitkäikäinen, ai mistäkö tiedän?
   
 19. Leekare

  Leekare Well-Known Member

  Kuinka kauan tollasta exciteriä pitää lämmittää ennenkuin liikkuu? Tollanen TSI jatkettu malli tuli pihaan ja ei liiku mihinkään, ei nosta kirroksia kunnolla. sitten kun pääsee liikkeelle ( auttaa itse työtämällä) ja on vartin lämmenny, alkaa liikkumaan
   
 20. Hulluhaminalainen

  Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

  Kuulostaa äkkiseltään että jotain on voimansiirrossa pielessä...
  Haiseeko kumi? :)

  Pyöriikö matto käsin pyörittämällä?
  Toimiiko kytkin yms...
   

Suosittele tätä sivua