Yamaha RS Viking

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä jmheik, 18/12/07.

 1. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Katoppa sitten sen kiristimen toimintaperiaatetta, siinä on se pieni öljyreikä jonka kautta paine myös vaikuttaa sen kiristimen toimintaan, huonoilla,likaisilla öljyillä ajettaessa ko.reikä saattaa tukkeutua ja estää kiristimen toiminnan, eli ei se pelkän jousen takana siellä ole...näin pähkäillyt...
   
 2. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Pitää mulkaista oisko lika tehnyt kiristimen toiminnan vajavaiseksi. Öljyt oli kyllä ostaessa hyvänlaiset mutta heti ne kuitenkin ensitöikseni vaihdoin.
   
 3. Kaki

  Kaki Member

  05-07 tyyppivika ketjunkiristimessä 973 koneissa. Valmistajan mukaan vanha kiristin "saattaa aiheuttaa ketjun hyppäämisen". Päivitetty ketjunkiristin on merkitty sinisellä täplällä ketjunkiristimen sivulla(sisäpuolen sivulla(korjaus. olikin ulkolaidassa)) ja vanhempi ketjunkiristin on oranssilla täplällä. Helposti sitä ei näe purkamatta rakenteita. Käärmekameralla peilin kanssa en saanut merkkipistettä näkyviin, mutta sillä tuskin on väliä, kun männät osuivat jo venttiileihin. Ilmeisesti ketjunkiristin varoittelee äänellä myöskin tulevasta tuhosta, mutta tässä tapauksessa moottori nasahti pihaan tyhjäkäynnille pysähtyessä ilman ennakkovaroituksia. Ajettu 12tkm.

  https://ty4stroke.com/threads/cam-chain-tensioner-replacement-3-cylinder-engine-05-07.90826/

  Toinen jamahavika tuon ikäisissä on tietysti öljysäiliöön hitsatut putkilähdöt, jotka murtuvat irti. Tämä on ilmeisesti enemmän ongelma sport ja touring kelkoissa.


  Ja sitten käyttökokemuksia:

  - Yksivaihteinen pelaa ladunteossa, kunhan lana tuottaa hyvää jälkeä +10kmh nopeudessa. Tällaisia lanoja on kokeiltu perässä ja homma on vaivatonta. Oma lana alkaa pilaamaan jäljen 7kmh nopeudessa, jolloin kaasua täytyy pitää "kynnyksellä" ja ajaminen on hankalaa. Hihnojen syönti on takuuvarmaa.

  - Raskaassa työskentelyssä ja metsässä hieromisessa kaasuttimen lämmitin keittää kaasuttimet. Kelkka käynnistyy uudelleen 10min kuluttua. Ratkaisu tähän on säädellä venttiilillä kaasuttimen vieressä kaasuttimen lämmitystä.

  - Jyrkässä ylämäessä kaasuttimet ottavat loputa ilmoja. Pahassa paikassa(perä kaapii jo maata ja ainut suunta on eteenpäin) 20litraa lisää tankkiin jerrystä, ryyppy päälle ja kädellä tiivistäen puhaltaa painetta tankkiin samalla oikealla kädellä startaten. Jos tankki ei ole 2/3 täysi niin on turha yrittää.

  - Mursunpoikasta ei ole ilo viedä poikkirinteissä. Etenkin vasemmalle painon siirto vaatisi kaksoiskaasukahvan. Hankalassa paikassa olen antanut vasemmalle taittaessa jalalla kaasun pohjaan. Myöskin roikuntakahvat ohjaustangon päihin parantaisivat vietävyyttä. Vietteessä kelkka ei välitä satakiloisen kuskin ohjaustoimenpiteistä paljoakaan. Isolla matolla painon siirtäminen itsessään ei käännä kelkkaa vaan vaatii sykäyksen täyskaasua, jolloin matto kaivaa itsensä uuteen kulmaan.

  - Uudemmat pulkkasukset parantavat ajettavuutta huomattavasti.

  - Päivitetty läpivetävät, mutta kelkan saa niin tiukille, että nekin hyppivät yli.

  - Lähtee isolla matollaan kuin tykin suusta. Yllättää sporttikelkkailijat. Kulkee myöskin kiitettävästi.

  - Lapio aina mukana. Vinssin asentaminen ei olisi liioittelua.

  - Ei patikkoon.


  Yritän lisätä kuvan metsäreissusta. Viking astinlautojen varassa metsäkoneen ajourassa. Tämä on aivan oma lajinsa.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 4/1/19
  Jakelfin, Zombie ja vectoori tykkäävät tästä.
 4. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Ilmeisesti siksi en ole saanut hihnaa tuoksumaan omasta vaihteettomasta kun lananvedot ja pöllityömaat on pystynyt ajamaan reippaammalla vauhdilla. Tuo kiristin oli itellä kyllä puhdas ja kanavassakaan ei näkynyt mykyjä, se oli vaan se huonompi versio varmaan vaikka en mitään maalitäppää löytänyt..Onneksi ei kerinnyt hypätä ketju ja selviän ihan pienellä ja halvalla remontilla. Ottaen huomioon kelkan kilometrit ja iän niin eihän tämmöinen tunnu missään. Työpaikalla v-yeti puolet vähemmän ajettuna ja uudempi missä vähän isommat remontit edessä.
   
 5. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Uusi kiristin nyplätty paikoilleen ja kylläpä hiljeni jakopää..
   
  Kaki, wasted years sleds., Hemikoo ja 2 muut tykkäävät tästä.
 6. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Helppo on tarkistaa kumpi kiristin on. Tankki vaan pois, kaksi mutteria, kolme letkua, bensamittarin liitin ja penkin rajoitinsinkki. Tankki pois ja hyvin näkyy täplä jos se ei ole liuennut jo pois..
   
 7. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Siinähän tuliki jo täyslaidallinen kokemuksia, samansuuntasia tuntemuksia on irronnu tähän mennessä. Keittää vissiin ne kaasarit ku lämpimänä pysähtyy ja sen jälkeen on vaikeampi liikahella, uskoakseni myös tyhjänpuoleinen tankki aiheutti kerran hyytymisen ylämäkeen, eli haukkasi vissiin ilmoja. Eli kuumana pysähdyksen jälkeen ei vastaa kaasuun ja käynti ontuu, käy kahella jotenkuten ja ryypyllä lähtee kolmella muttei kestä kaasua antaa. Oisko sielä kuiten jääny esmes tulppa vaihtamatta tms ko ei liikkeen pihastakaan lähteny ko kahella käymään, tuntus vaan ku puottaa herkästi yhen sylinterin pois. Yks neulaventtiili kuulema vaihettu ku ollu jumissa. Hetken perästä käy kyllä kaikilla ko vauhtiin pääsee, sama homma jos sammuttaa kuumana ja koittaa hetikohta uuelleen lähteä, ei meinaa oikein pelata. Onko tähän lääkettä löytyny tai muilla vastaavia kokemuksia? Taian käyttää kaasarit pöyällä varmuuden vuoksi, jotenki epäilyttää kuitenki..

  Jakopää on kyllä hiljanen, kiristimestä ei ole tietoa. Pitää varmaan tarkistaa jos tuon kans jaksaa pitempään tapella. Muuten kyllä tuntuu olevan hyvä veturi, ei tartte vesikoitakaan pelätä kun on vetoja ihan mukavasti. Kiihtyy tosiaan ihan pöljänä, iskarit on loppu ja pompottaa ihan kiitettävästi. Lapion jo köytin mukaan ja liinoja ja räikkiä on mukana. Remmi kyllä käryää jos koittaa hitaasti ajaa, lanaa ei uskaltanu tuola kannikossa vetää kuin 5-8km/h ja remmi lämpesi hyvin, heti ku pääsi yli 10km/h niin loppu seki, lumisemmassa paikassa voi lanaa vetää n.15-20km/h ilman että jälki paljoa huononee.
   
 8. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Minä en oo saanut vielä noita kaasareita keittämään vaikka takuulla ollut kone kuumana vetohommissa. Kattotaanpa nyt tulevana talvena..
  Älä ota riskiä sen kiristimen kanssa. Ei ole kummoinen homma vaihtaa eikä tarvitse puolta kelkkaa purkaa..
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kattokaapa ne polttoainesuodattimet sieltä tankista, onko ne liian lyhkäsen letkun nokassa vai pyörähtäneet tai kenties siellä on likaiset suodattimet ja vettä...
   
 10. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Yhdistyksen 2016 RS wikingistä meni taittoperän jousia pitävä muovipalikka rikki. Siis se mistä menee se säätöpultti läpi. Kannattaa vaihtaa ajoissa. Meno loppuu. Alle 3tkm ajettu.
   
 11. Kaki

  Kaki Member

  Mistä/miten rakennella edulliset pulkkasukset vanhempaan RS Vikingiin, eli uudempaa RS Vikinkiä vastaava konfiguraatio?
  Kelkka tuli kuntoon, joten sama tehdä siitä siitä vähän parempi ajettava samoin tein.
   
 12. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Mitäköhän minä teen väärin (tai oikein) kun tuo hihna ei vaan käryä :).. Vejetty isohkoa lanaa (175cm. leveä Pultektyyppinen) tuntitolkulla reittiä pohjustaessa. Ajelin tarkoituksella 5-15km/h ja myös kovempaa. Parit umpeensukeltamiset ja sieltä omin voimin lanaa irrottamatta pois tulemiset tyyliin pakkia, eteen, pakkia, eteen.. Paikoillaan testimielessä käynyt tarvikeremmi ja alkuperäinenkin, molemmat hajuttomia..
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Siinä on melkosesti reserviä, remmipaine kummallakin lautasella hyvä.
   
 14. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  2017 mallin viking tallissa sulamassa. paikallisen kalastajan kelkka joka on jäätynyt niin tönköksi että tais verkot jäähä veteen.
  vaihteen ei kuulema aamulla pelannut, ei liikkunu vaihdekeppi alaspäin. öljytikkua äsken nostin ja hämmästyin suuresti kun siellä oli vain jämä tikkua.. eli noin sentti siitä kumista näkyy tikku jo loppuvan. onko se oikeasti noissa noin lyhyt vai onko vaan katsennut jotenkin? samassa kohti kuitenkin tikku mitä venturessakin.
  yamahan huolto oli jo kiinni kun koetin soittaa . ei kehtais antaa tuota ajoon jos tikku onkin katkennut kotelon sisään. yhen ketjukotelon jo tänään avasin nii ei enää viittis tuosta ruveta aukomaan,ja taitaapa takuukin olla tuossa kamppeessa vielä.
   
 15. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Olikos vettä päässy laatikkoon, nuissa se puute että ei oikein saa lämmitettyä tyhjäkäynnillä laatikkoa kun siinä ei ole sitä vapaata niin saattaapi kovemmilla pakkasilla olla hiukan jäykkä lähtemään.
  Tuossa tais olla se lyhkänen tikku, jos se menee poikki niin menee siitä kumin rajasta, katkaisin sellaisen tuosta Phazerista kun siinä in tuota rojua enempi nyt siellä tikun vieressä:(
   
  OsKu92 tykkää tästä.
 16. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  oli ainakin jäätä siinä tikun kumipoimuissa,joten voi siellä vähän vettäkin olla. paljonkohan tuossa lie öljytilavuus vaihteistossa jos sinne uudet atf:t lorauttaisi.. tuskin nuo siitä takuuta raukaisis..
  laskuproppu vissiin telatunnelin puolella,on vaan vielä niin jäässä ettei sinne käsi edes sovi.
   
 17. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Siitä vaihteellisesta mekanismista en tiedä kun en ole moista tutkinut mutta tuo suunnanvaihtajan vipu jäätyi jo 20 asteen pakkasessa niin että ei voinut käyttää. Puhdistus ja Crc auttoi..
   
 18. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Onpa tullut vadtaan nuita joissa on jäänyt se kopan laidassa etuosassa oleva m6 auki, taitaa olla juuri se tyhjennysproppu, sitte seisotettu järvellä vedessä ja kas kummaa aamulla se ei enää liikukkaan..
  Vetarin laakerinvaihdossa sinne stefan ja laakerin väliin kannattaa puskee vaseliinia, vähentää sitä vedenpääsyä laatikkoon sieltä kautta.
   
 19. matti.v

  matti.v Well-Known Member

  muistatko sitä öljymäärää..? tikku ei paljoa auta tässä kun on noin lyhyt..
   
 20. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Eipä ole tuon tietoja. Katteleppa netistä service manual..
   

Suosittele tätä sivua