Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. Nenovhak76

  Nenovhak76 Member

  Jelppiä! - 21 Sidewinderi päätti jälleen kerran olla lähtemättä käyntiin... Nyt pysyvästi. Sd_12 koodia herjaa + c1600 ja 1603. Viikon seiso (ei lämpimässä). Starttasi ehkä sekunnin ja sitten alko vain surraamaan, kun yritti startata. Ekan kerran teki jo viime talvena (uutena) . Kaupasta pakkaseen ja kärryllä kotia 300km. Pakkasta 20 astetta ja ei tapahtunut mtn ku yritin startata kärrystä pois. No akkua latasin mutta näytti täyttä. Lauhtu ja lähti mukisematta seuraavana pvänä käyntiin. Sit ajoa normisti. Muutaman kerran talven aikaan temppuili starttia mutta sitte aina normisti käyntiin (viime talvi siis). Sd84 koodia vilautteli useaan otteeseen mut sammutus ja starttaus hävitti sen. Kerran piti ajaa muistaakseni 5500 kierroksilla tietty pätkä ja se nollas. Tänä talvena hiihtolomien aikaan teki toisen kerran kunnon stopin eli reissuun lähdössä ja kelkkaa tallista kärryyn... Pyöräytti muutaman kerran startissa mut ei käyntiin. Sit vaan surras ku starttasin. Taas laturiin ja akku oli täys, joten ei vikaa siinä. Seuraavana päivänä kun lauhtu lähtikin normisti käyntiin. Tätä ennen oli just käyny huollossa ja siellä lämpimässä vrk. Reissun sai ajella kuiten paria starttaus nikottelua lukuunottamatta normisti. Tuota sd 12 koodia muutaman kerran ainaki tän talven aikaan vilautellut. Nyt tosiaan ei inahakkaan. Pelkkää surrausta kun starttaa. Pääsiäisreissut jäi sitte tekemättä... Prkle. Mcx stage 2 lyötiin kivijalassa paikaleen kun tehdaskelmut revittiin pois. Käryä kellään mikä vois olla ja mitä tehä.., muuta kun suoraan huoltoon?
   
  Viimeksi muokattu: 18/4/22
 2. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kampiakselin asentotunnistinta herjaa.
  Screenshot_20220418-064733.png
   
 3. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  @Nenovhak76 tyhmän välikysymys, mitä tarkoittaa tässä tapauksessa surraus? Startti pyörii, mutta kone ei, bensapumppu vain pyörii, mutta ei startti vai konekkin pyörii, mutta ei vaan lähde käyntiin?
   
 4. Nenovhak76

  Nenovhak76 Member

  Kone pyörähti siis pe pari kolme potkua ja sitten alko startatessa kirjaimellisesti surista. Uudelleen kun starttasin ei enää pyöräyttäny konetta vaan pelkästään surrrrr :). Mut joo kampiakselin asento tunnistimen koodihan on tuo sd12. Nuo 1600 ja 1603 ilm. kahvan lämpärit? Taitaa olla suosiolla 300 km ajo ja huoltoon ja kausi siten paketissa. Takuuseen kait tuollainen pitää mennä..
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tekikö takapotkun startatessa?
   
 6. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Vois myös olla akku heikkotehoinen.. Laturi näyttää täyttä, mut ei sit kuitenkaan oo amppeereita, mitä antaa.. Kokeile kunnon apukaapeleilla tai toisella akulla..
  Viittais siihen, kun kelien lauhtuessa välillä toiminut..
   
 7. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Akussa vika. Se saattaa näyttää täyttä akkua ladatessa, vaan startatessa amppeerit katuaa, niin oireet on tuossa.
  Ja siitä tuo kampuran asentotunnistimen herjakin tulee.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 8. Nenovhak76

  Nenovhak76 Member

  En muista.., ehkä kun tarkemmin miettii/muistelee. Puolihuolimattomasti starttasin eli en kiinnittänyt huomioo ja sakkia pyöri ympärillä Kui?
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuli mieleen että olisko potkassu startin rattaan.
   
 10. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Kuulostaa, et akku sökö. Uus akku nii loppuu arpomine:)
   
 11. Nenovhak76

  Nenovhak76 Member

  Juu nii se voi olla. N. 2700km ja reipas vuosi.. Noinko ne sippaa? Tosiaan ekan kerran jo tuossa 2000 paikkeilla teki saman.
   
 12. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tarkistahan sen akun kaapeleiden kiinnitys samoin ku siitä releeltä. Mittaa akun lepojännite, täys akku 12,8-12,6. Jos lepojännite alle 12,2 niin alkaa olla tiensä päässä. Akkulaturilla missä nk.boost toiminto voi yrittää saada pohjalatausta korkeemmalle mutta tekohengitystähän se on. Onko sulla siinä lisälaitteita jotka kuluttaa akkua vaikka ei ole virtoja päällä? Navi ?
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Myöskin napajännitteen mittaus startatessa osoittaa heti akun kunnon. Mikäli romahtaa jo polttoainepumpun käynnissä ollessa niin akku on entinen.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 14. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Nuo pikkuakut voi sipata kesän aikana, jos pääsee jännitteet liikaa kyykkää.. Kannattaa latailla muutaman kuukauden välein..

  Itellä yks yli vuotinen kelkka, nii uus akku tuli luovutushuollossa, kun ei ottanut enää virtaa vastaan vanha akku.. Ajamaton kelkka kyseessä..
   
 15. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Tänään yksi Yamaha-mies veti purut nokkaan, kun ei saanut 2 vuotta vanhaa akkua takuuseen. :D
   
  Fudge tykkää tästä.
 16. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  Kyllähän se joskus saattaa v#tuttaa tuommoinen? Pikkusen ymmärrystä asiakkaalle, kun 20t€ laitteen ostanut ja takuut pelaa muutenkin vaihtelevasti?
   
 17. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Miksi se yli 2v vanha akku pitäis saada takuuseen, kun akuissa ole missään muuallakaan kuin vuoden takuu ?
   
 18. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  Onko akuissa 6 kk vai 12 kk takuu? Itse en kyllä saanut bompalaiseen uutta akkua takuuseen, joka oli noin 10kk vanha, kuitenkin alle vuoden? Sanottiin, että takuuta ei ole enää, mutta myyjällä oli sen verran maalaisjärkeä, että asiakassuhde jatkuu edelleen. Näin ei ilmeisesti Tarvikkeessa toimita? Tämä keskittäminen isommille jälleenmyyjille aiheuttaa sen, että asiakasta ei kuunnella, kun ajatellaan, että kyllä sieltä tulee seuraava, jota voi kusettaa? Asiakaspalvelu on taitolaji?
   
 19. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Akulla on 6 kk takuu.
  Kun ei ole tietoa, kuinka akkua on hoidettu asiakkaan toimesta, ei silloin voi hyvällä tahdollakaan akkua takuuseen tarjota kahden vuoden jälkeen.
  Goodwill on eri asia, sitä voi käyttää hyvinkin silloin, jos takuuaika on juuri loppunut. Ja tällöin myös usein laitteen maahantuoja voi lähteä vielä mukaan.
  Tämä ei tietysti ollut ainoa kerta, kun näitä akkuja takuuseen kysytään. Tuotetietous ei välttämättä ole asiakkaalla hanskassa, tai kuten usein Yamahan ollessa kyseessä; kaiken pitäisi kestää vuosikymmeniä. Akkuun liittyen taisi tulla aikanaan 13 vuotta vanhasta, mutta vain 400 km ajetusta kelkasta takuuvaatimus uudesta akusta. Pitäisi sen kestää tuo aika, kun kyseessä on Yamaha, näin asiaa perusteltiin.
   
 20. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Niin ne yamahoissa kestikin mutta ei yamacateissa;). Vitsi vitsi. Taisi ne japsi "huoltovapaassa" yeasassakin olla pulleat kyljet kuin äänisen aallot 3 talven jälkeen ja kilsoja 6000km.
   

Suosittele tätä sivua