Yamaha SR Viper Mountain (XTX LE, MTX 153, MTX 162)

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä JRT, 8/4/14.

 1. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Jos varissa jäykkä jousi tai enemmän esaria niin vaihtaa isommilla kierroksilla sekä normi ajokierrokset korkeemmalla.
  Löysä kytkin kytkee tietysti alempaa mutta remmipaine on myös pieni jolloin remmi luistaa ja kuumuu matalilla kierroksilla.
  Nuihin vaihtamisiin vaikuttaa helixin kulma ja esari kytkimen painojen lisäksi, jousella haetaa kuormaa sekä paluuta ettei tulis niitä tilanteita että remmi jää aukinaisten lautasten väliin löysälle.
  Rullia tilauksesta, 130 sarja
   
  Zombie, Jii.Pee ja Vesukka tykkäävät tästä.
 2. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Minkä takia näihin niitä isompia rullia vaihdetaan? Saako tuota moottorijarrua vähemmäksi muulla kuin eri mallisilla painoilla?

  On tuo kyllä melko pahan kuuloinen laitos, ei ole vastaavaa vielä tullut vastaan. Lähtee vaikka minkälaista räminää ja särinää kytkimen suunnalta. Niin kuin olisi irtonaisia niittejä tai pultteja. Ajettu noin 2000km niin ei luulisi olevat aivan loppu vielä. Kun toinen ajaa ja kuuntelee kauempaa niin enempi siinä kaikki muu ääntää kuin moottori, pistin eilen merkille.
   
 3. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuo moottorijarrutus on osaltaan kertomassa voimalinjan toimivuudesta, remmi pysyy tiukalla ja on siten oikealla alueella nopeasti.
  Jouset siihen eniten vaikuttaa
   
 4. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Brp:ssä ei ainakaan kerro. Rampit vaikutti eniten, niillä sai käytännössä kokonaan pois kun laittoi sopivat. Ero oli todella iso ja myös remmille löytyi paremmin pitoa alhaalta. Kaasunvastekki oli hyvä nuilla. Erikoinen ominaisuus vuorikelkalle..

  Tietääkö joku muu näistä jammun voimalinjoista että millä palikoilla saatu moottorijarrua vähemmäksi? Nyt on kytkimessä joku 30 alkuinen ja olikohan 120-129 loppuinen jousi ja varissa vakio 60 esarilla. Lähtö pehmeni paljon vaan onhan tuo vieläkin sellainen nylkyttäjä. Moottorijarru tympeä pulkan vedossa kun vahingossa kaasua löysää niin tulee pulkassa olijoilla äkkinäisiä tilanteita, sama kuin löis jarrut kiinni.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Viperissä kuitenkin aika maltillinen moottorijarru kun vertaa aiempiin :D.
  Kyllä minä nelariukkona otan joka päivä sen moottorijarrun elämääni jos vertaa susipaskaan 600ACEen, kaasua kun löysäsi vahingossa vähänkin niin kelkka lähti rullaamaan, sekunnin viive kaasussa ja taas pompataan :D.
  Kannattaa opetella ajamaan sen kanssa ja hyödyntämään sitä moottorijarrua ja pian huomaat että se oikea jarru on pian hyödytön rauhallisemmassa ajossa ja vinkkinä kannattaa kokeilla kaasukahvan eri asentoja joilla saa moni turhia heiluntoja pois tai näin aikoinaan tutuille opastin kun tuskailivat asian kanssa.
  Näissä kun päästät ns. vapaalle eli remmin löysälle ja yhtäkkiä huomaatkin että tarttet voimaa lisää, siihen nelarin hyrrävoimat ja kytkin joka tarttuu niin voit olla varma että saat remmejä vaihtaa kun koneen kierrokset ei kyykkää kun remmi puraisee kiinni, remmiin monttu ja seuraavalla kunnon painalluksella lentää remmin kappaleita.
   
  Kamppi tykkää tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nelariin tottuu kyllä yllättävän nopeaa. Tuo 600 Ace sama homma, eli kannattaa opetella, eikä sitä hetken päästä edes ajattele;)
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  900 ace expeditionilla pääsee tosi nätisti liikkeelle eikä ole moottorijarrua. Kyllä sen tuostakin saisi pois ja toimimaan hyvin vaan ei jaksa paneutua kun ei ole oma kampe eikä ilmesesti valmista settiä ole.
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  No kokeile se yellow-pink-yellow kytkimeen ja white variin ja ajele tyytyväisenä menemään, esaria 60 tai 90. Ei nyi, eikä näyki, vaan toimii jouhevasti ja mukavasti.

  Ace kommentti suunnattu toisaalle. Nämä on mukavia ja helppoja vehkeitä ilman häiriöitä.
   
 9. IsmoH

  IsmoH Member

  Mt-x 2015vm, mitä iskaria porukka vaihdellu takapukkiin ja mistä? Tekis mieli toi vakio floatti heivaa mäkeen ja vaihtaa toinen tilalle..
   
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Eiköhän siitä saa simmittämällä saa ihan asiallisen. Liekö eres totaltekillä siihen tarjolla. Winderiini heillä ei ollu, sovellin kuitenkin viperissa olleen paikoilleen, vaati itse tekemään vetotangon, hiukan pidemmän. Sitten ehkä öhlinssiltä taitaa löytyä. Onko noihin mtx:iin float evol r:iä, elikkä siinä on paluu vaimennuksen säätö lisänä, uskoisin. Pelkkä takapukin iskarin vaihto ei tuo älyttömästi etua, myös etupukilla tulisi olla hyvä "keppi". Liekö oot vaihtanu toisen. Mitenkään liekö eroa etu ja takapukin pituusella eroa esim 141" alustaan. Mikäli samat niin asia on helpompi. Joten joko totaltek tai öhlins. Niin jaa mutta mikäs winderin 153":ssa on takapukilla...joiskin on kierrejousillinen fox, tyyppiä en tiedä, muistelen nähneeni.

  Tuosta sivustoa kelaten...

  https://ohlinscenter.com/snowmobile

  Update... Totaltek 2020 listas ei ollut, edellisessä näytti olevan. Ehkä tekevät tarvittaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 3/4/22
 11. IsmoH

  IsmoH Member

  Joo vastaavaa tässä kyseltiin eikä simmittelyä. Totaltekillä ei joo oo valikoimissa ja toi öhlärin sivusto ei tuolta myy suoraan suomeen ainakaan kun alkukaudesta kyseltiin. Foxillakin tuntuu olevan toimitusvaikeuksia suomeen. En oo ihan varma käykö tohon takapukkiin muutaman sentin pitempi foxin lisäsäiliöllinen iskari katista, täytyypi testailla...
   
 12. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kannattaa soittaa roihin, sillä selviää paremmin. Vuoden 2019 luettelossa oli mtx vielä mukana. Myös kpm-tech (mulari) voi varmaan auttaa. Kyllähän öhlinssiä saa ihan suomesta, nyt en muista kuka on päädiileri. Parikin senttiä liian pitkä ei välttämättä ole käypä ja isku pituutta tulis olla riittävästi. Tutki etu ja takapukin osanumeroita ristiin esim 141" vastaaviin, samasta vuosimallista. Siten pääset hiukan kärryille, mutta huomioitava on jotta muutakin eroa voi olla. Näin kävi minulla vaikka osanumerot täsmäsivät niin eroa oli kuitenkin, tosin ei paljoa. Uskon vahvasti jotta sepät kykenee tekeen niihin foxeihis riittävän hyvän setupin. Ehkä pariin kertaan joudut teettämään operaation.

  Totaltekin luettelo antaa 153" takapukille tyypiksi 46YA14-T4171 joka on sama kun 141":sen, pituuskin sama. Tämä edellyttää myös uuden vetotangon, alkuperäinen ei sovi.
   
  Viimeksi muokattu: 4/4/22
 13. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Öhlinssiä myy kaikki Yamahan kelkkajälleenmyyjät.
   
  Hemikoo ja Kamppi tykkäävät tästä.
 14. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  En ollut tuosta varma niin jätin sanomatta. Siten ei anna virheellistä infoa.
   
 15. Murre

  Murre BD 850 + SKS 700+SnoSport125

  Yamahasta en tiedä mutta samoja alustoja kateissa. 2013 141" laitoin 2018 153" lisäsäiliö QS3 foxin. Takapukit oli samat, se välitanko piti tehdä eri mittanen.
   
 16. aka85

  aka85 Well-Known Member

 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ilmaisethan nuo on jo kun iskareista puhutaan
   
 18. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  No niin on, tilatkaa nyt äkkiä jotka vähäkään pohtivat alustaan päivitystä. Noita tuskin enää saa mistään, ainakaan tuollaiseen hintaan. Eikö yksi floatti ole tuon hintanen. Pitäskö huviksi tilata hyllyyn o_O... Ei nyt sentään..
   
  Viimeksi muokattu: 4/4/22
 19. IsmoH

  IsmoH Member

  Noi lähti tilaukseen kiitoksia josko sitä vielä pääsiäisenä pääsis rukalle..
   
 20. AkiSa

  AkiSa New Member

  Onko jostain mahdollista saada tieto ECU n softa versiosta, ilman että kelkka viedään piuhan päähän? Esim. VIN koodin perusteella?
   

Suosittele tätä sivua