PPS telasto

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Mekatsu, 7/8/12.

  1. damaul

    damaul Yamaha ei pamahda??

    Onko jollain tietoa tai viittis mitata rajotinremmin kokonais pituuden vastaavasta 2010 Re 600 e-tec mallista?
     
  2. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Ei ole mulla tietoa mitasta, mutta käy ostaa uus remmi. Maksaaa n. 30e. Siitä tinkiin, ni joka euro on kotia päin:D Se remmi tahtoo venyä ,olisko vaihto väli 1500-2000km? Tietävät korjatkoon.
     
    Hemikoo ja damaul tykkäävät tästä.
  3. damaul

    damaul Yamaha ei pamahda??

    niin ajattelinkin, siis tilata netistä, täällä pornaisilla lähin jälleenmyyjä jolla olisi ko. tuotetta tiskillä taitaa olla yli 100km päässä. Siihen saakka olisi kiva saada oikeanmittainen remmi paikalle kuiteskin
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Eikö Hyvinkäällä ole muka hyllyssä?
    Ja onhan Porvoossakin olevinaan ainakin edustus, mitä sieltä sitten löytyy, nii ei mitään käsitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 12/12/23
  5. frozen

    frozen Tää on se tuttu pätkä.... -13 600RE

    Kyselyä/arvailua PPS:n jurinaan, täälläkin, useampaan otteeseen pohdittu. Porsi matto ja ekan kerran tuli koko telatunneli tyhjättyä, niin tuli vastaan tämmöinen hauskuus... Takapukin iskarin kiinnityspalkki on niin ylhäällä/semmoisessa kulmassa, että matto kulkee palkin etureunan päällä, vetonappuloitten varassa! Ohessa kaappaus jonkun muun laitteesta. Omassa(25tkm) on palkkiin kulunut reilut 2mm syvät urat joka nappulan kohdalle. Tein pommista 5mm korokkeet peltilipukoihin ja yhden lisänappulan palkin keskelle. Kertoilen lopputulosta, kunhan terveys päästää pulkan päälle...
     

    Lisätyt liitteet:

  6. mxmakkara

    mxmakkara Active Member

    Porvoossa ollut aina hyllyssä Jarrupaloja,rajotinremmiä,liukuja yms yleistä kulutusosaa tai sitten ollut vain hyvä tuuri minulla:)
     
    Seiti tykkää tästä.
  7. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Toinen mihin kannattaa kiinnittää huomiota on ylimmäiset "tukirattaat", monesti näiden korvakko on hitsattu sinnepäin ja renkaat ottaa matossa sisänappuloihin kiinni tai jonnekkin :)
     
  8. patti22

    patti22 Active Member

    Mitenhän ton etupukin alapään holkin saisi pysymään kiinni? Nyt oli taas 50km ajelun jälkeen löystynyt... kumminkin tossa vanhemmassa mallissa pysyny hyvin pultit kiinni

    Ei tuntunut paljoa lukite ja nordlockki vaikuttavan siihen miten pysyy kiinni. Vai pitääkö pultti hitsata tohon holkkiin kiinni että pysyisi.

    Pitääkö tohon ettiä pitempi pultti ja laittaa päähän mutteri lisäksi. Toinen olis että ettis sopivan neulalaakerin ja sorvaisi ton holkin sille laakerille sopivaksi.

    T. Ei huvittaisi joka reissun jälkeen sorvata tai ostaa uutta holkkia
     

    Lisätyt liitteet:

  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Oisko tuo holkki vähän vinossa tuohon etupukin alaputkeen nähdeen niin se alkaa punoa sitä mukana. Läpipultilla PPS1 telastossa ja ne on kyllä pysyneet kiinni ainakin omassa sunnuntaiajelussa. Muistaakseni niinpäin kasattu, että pultti liukurungon puolelta ja mutteri ulkopuolella.
     
  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Noin päin ne pitää olla koska pultti on kierteen kohdalta ohuempi, kestää paremmin leikkaavat voimat. Ei tule myöskään kierre alumiinista liukurunkoa vasten.
     
  11. Wäiski

    Wäiski Active Member

    Olen ihmetellyt aina PPS ääntä ja jurraamista ja sanottu että se on vaan niiden ominaisuus, ei muuta ku kovaa ajoa. Ilmeisesti ja näköjään ihan oikeasti näissä suunnitteluvirhe sitten. Matto ohjekireydellä oma kelka ainakin tärisyttää että tekarit tippuu jos seisaaltaan ajaa kovalla alustalla.
     
  12. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Juu. Astimia täristää ja jurnuttaa. kokemusta on ihan pätkästä ja leveä ja pitkätelaisesta commanderista ja siltä väliltä olevista. Kaikissa on ollut sama ominaisuus
     
    FFoxi ja Wäiski tykkäävät tästä.
  13. Wäiski

    Wäiski Active Member

    Tuli tuo takaiskarin kiinnityksen poikkipalkki tarkistettua ja pari milliä on ainoastaan välystä vetonappuloiden ja poikkipalkin välissä. Tuo on kyllä yksi potentiaalinen kohta mikä jurraamisen ja tärinän voisi aiheuttaa. Jos ne telapyörät olisivat muutaman millin suuremmat niin toisi lisää välystä tähän. Pitänee selvittää löytyykö sellaisia.
     
    Viimeksi muokattu: 8/1/24
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Otathan sitten huomioon telan harjakorkeuden, pyöriä suurentamalla ei mahdu pyörimään niin karkealappuinen matto. Lisäksi jos poikkipalkin pyöriä suurentaa alkaa matto kulkea enemmän niiden varassa vaikka on veto päällä.
     
  15. Wäiski

    Wäiski Active Member

    Alkuperäiset poikkipalkilla ovat tukipyörät lienevät 102mm. Löytyisi 108mm pyöriä eli vain 3mm per puoli kasvaisi halkaisija. Tuntuisi ihan turvalliselta kokeilulta.
     
    JiiKoo tykkää tästä.
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Joku siellä elää väärällä tavalla, onko etupukki ja ala-akselit ehjiä? Tuo neulalaakeri on ainakin enemmän ajettuun alustaan tuhoontuomittu ajatus, pikemminkin vähän vakiota väljempi ja joustavampi liukulaakeri...

    Tuo lukkomutteri on yks vaihtoehto, mutta jos on kuten arvelin että siellä tapahtuu elämistä väärissä suunnissa niin ei kestä silläkään.
     
  17. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Liukurunkojen vaihdon jälkeen itselläkin löystyi joka ajon jälkeen. Syynä varmaan vahvikkeet joita ei ennen ollut ja liian lyhyet pultit. Laitoin niin pitkät pultit että tuli tuon mutteriosan tasalle asti liiman kanssa ja hitsasin täpät päihin. Pysyi viime ajon hyvin kiinni :)
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Muutamia kysymyksiä PPS:n toiminnasta.
    Itsellä tuossa Xtrimmissä nyt kolmatta talvea jo ollut optimit iskarisäädöt haussa.
    Tässä historiakatsaus tähän alustasäätöön.
    - Kelkassa oli edellisen omistajan toimesta keulassa 40 Kybit 20N jousilla. Keula pelaa omaan makuun ihan ok. Ehkä saisi olla hieman jäykemmät jouset vielä nelarin keulaan, mutta kun ei nyt mitään pahinta pommitusta tule ajettua niin pelaa itselle ihan hyvin.
    - Alustassa 46mm lisäsäiliölliset Kybit, etupukissa oli 55N jousi ja takapukissa 60N. Nämä oli itselle liian pehmeät kun joutui ruuvaamaan esijännitystä ja kaikki herkkyys katosi. Vaihdoin takapukkiin vakion 65N jousen ja etupukkiin ensin 60N jousen ja myöhemmin vielä 60-66N WP:n jousen. Sillä saa suksipaineen mukavan pieneksi. Iskarisäätö oli aiemman omistajan ajalta sellainen, että kun ajoi alle 30km/h niin oli mukava, mutta sitten kun vauhtia lisäsi niin heti 40-50km/h nopeudessa ihan kivireki. Seisaaltaan ajaessa pystyi vetämään mihin tahansa vastapattiin vaikka miten, mutta istualtaan ei oikein viitsinyt ajella jos ei ollu tampparibaanaa.
    - No sitten viime talvelle pistettiin tutun iskarisäätäjän kanssa simmit alustasta ihan uusiksi. Hitaan ja nopean välistä tasapainoa muutettiin. Alustasta tuli parempi, mutta jäi liian jäykäksi kokonaisuutena. Simmattiin pehmeämmäksi viime talvena. Sitten vielä hiottiin säätöä tälle talvelle erilaiseksi.
    - Nyt on mielestäni jo aika kivasti sellainen mitä itse on hakenut.

    Mutta pari kysymystä. Alustasta testailin säätöjä ja alussa minulla oli paluut 4 naksua auki etu- ja takapukissa ja puristustpuolella hidas auki 12 naksua ja nopea 2 kiekkaa. Oli levoton ja pompahteli möykyistä. No yksi naksu kiinni paluuta niin etu- kuin takapukista ja rauhoittui jo kummasti. Vielä kuitenkin tuntui etupukki vähän semmoiselta pomppukepiltä. Nyt etupukin paluu auki 2 ja takapukki 3. Etupukin paluun kiristäminen naksulla teki kelkasta rauhallisesti kulkevan, mutta patikkoon tuntui jo vähän kovalta. Etupukin hitaan puristustuksen löysääminen 4-6 naksua toi mukavuutta.

    Kokonaisuutena nyt ihan ok ja parasta säätöä mitä itsellä tässä nyt ollut missään vaiheessa, mutta jotenkin silti epäjohdonmukainen toiminta eri tilanteissa tuossa alustassa on mielestäni ollut aina läsnä. Tasaisella ok, loivaan pitkään pattiin ok, Isompaakin pattia ottaa hyvin, mutta sitten joku semmoinen mutkissa oleva 30cm korkea 5m välein toistuva patti tai mutkiin tultaessa oleva jarrupatikko saa välillä alustan toiminnan sekoamaan. Tuntuu, että menee muutaman patin hyvin ja sitten on yhtä äkkiä tosi jäykkä seuraavaan pattiin.
    Onko minulla nyt sitten kuitenkin jo paluu liian tiukalla ja alusta pakkaa tuollaisessa toistuvassa patikossa ? Johtuuko tämä oire mahdollisesti jotenkin takapukista ja sen säädöstä ? Esim. miten kelkka käyttäytyy jos takapukissa olisi liikaa paluuta ? Jos ajaa seisaaltaan niin voi tuntua että menee ihan kivasti, mutta istualtaan ei niele kaikenlaisia patteja oikein hyvin.

    Olen myös miettinyt, että voiko tuo etupukin 60-66N ( PPS etupukin joustomatka ei hyödynnä jousen koko liikerataa niin lienee käytännössä 60-64N tms.) jousi olla liian jäykkä ja tuo ongelma aiheutuisi siitä sitten. Vai onko kenties tuon PPS1:n ominaisuudet sellaisia, että se on hankala saada pelaamaan kaikenlaiseen patikkoon ? Kaikenlaisia säätövinkkejä luettu ja testattu, mutta tuntuu silti että ei ihan joka olosuhteessa pelaa niinkuin pitäisi. Pääsääntöisestihän tuo PPS on todella hyvä varsinkin semmoiseen isoon ja loivaan pattiin. Ja toki nälkä vähän kasvaa syödessä tuon säädön hifistelyn suhteen.
     
    Viimeksi muokattu: 10/2/24
  19. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Olen ruukannut laittaa nopeat auki 2,5 kierrosta, jousten esijännitykset yhteen kierrokseen, paluuvaimennukset johonkin puoleen väliin ja sen jälkeen testannut täysin auki asennoista kiinni päin puristusvaimennuksia säätämällä. Sitten kun puristusvaimennus on hyvä niin paluuta pikkusen johonkin suuntaan. Minusta nuo jouset on ihan ok, mutta makuja on niin monenlaisia. Itse olen halunnut semmoiset, että joskus pohjaa.
     
  20. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Yleensä etupukki pitäisi olla herkemmällä ja takapukki "vakaampi". Nyt jos etupukilla on ohivirtaus tiukempi kuin takapukilla kuulostaa minusta oudolle. Edellyttäen että ei ole ihan spesiaalishimmejä kepeissä sisällä, vaan normaalisti säädettävät, sama öljy kummassakin jne.

    Minusta on parempi puhua ohivirtauksesta kybbien kohdalla, pitää muistissa että säätö vaikuttaa kumpaankin suuntaan.

    Muutenkin kuulostaa liian tiukalta ohivirtauksen säätö. Liika paluuvaimennus on myrkkyä, voi toimia kivasti ja vakaasti rauhallisessa tilanteessa, mutta sitten nopeammassa vauhdissa peräkkäisissä pateissa vaimennusmatka ei ehdi palautua ja tuntuu kovalta / ajo-ominaisuudet kärsii. Pahimmassa tapauksessa tilanne pääsee yllättämään. PPS ei järjestä ohjelmaa pohjatessaan vs. esim. Rmotion, mutta eihän se rakenteille hyvää tee. Mutta joo siis koska riskinä on hallinnan menetys, itse suosin varman päälle nopeampaa paluuta. Näin alustan toiminta säilyy loogisempana kiperämmissäkin pattiyhdistelmissä.

    Noista jousista sen verran että nuo etu/taka 60/65 luokkaa olevat jouset kyllä ponkaisee alustan nopeasti takaisin lähtökorkeuteen. Jos haluaa rauhallisempaa paluuta, sitten voi olla heikompi jousi tarpeen. Lynxihän on vuosien varrella tehnyt kokeiluja ohuemmilla. Nopeassa urheilullisessa ajossa nuo kyllä toiminee hyvin.
     

Suosittele tätä sivua