Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Okcelbo, 22/4/08.

  1. pokkeri

    pokkeri Well-Known Member

    Aiijaa.. :-X Mutta mikä KESTÄÄ? Muovi vai rauta lokarissa? Pultti/niitti kasauksessa? Sinkitys vai maalaus rungossa?
    Omin kätösin vai tehtaan tekele?
    Jos ei muussa niin peräkärryissä se on ylleens päteny tuo sanonta.. paino on voimaa ja ylipaino on kestävyyttä ??? vaimitensoli
    Joku puhu tuossa ylempänä siittä 18mm vanerista, soon hyvä vahavike ko pulttaa sen kunnola kiini.. hmm.. pultila ei niitilä
     
  2. Zassi-

    Zassi- Forest Fox 380,Tundra 550wt, Xc 600

    No toki onhan nää mielipidekysymyksiä mutta nii.. Noh omasta mielestä tässä testissä, arvostelu oli painottu liian paljon yksityiskohtiin.Tuskin kukaan kuitenkaan jättää kärryä ostamatta terävien lokasuojan reunojen takia.
     
  3. aku

    aku Apex xtx + Phazer

    Itsekkin ostin vuosi sitten kyseisen kärryn(kuomullisena) sen halvan hinnan vuoksi käymättä katsomassa sitä ja kun tuli pihaan niin oli järkytys, ne lokasuojat ja se työn jälki muutenkin sekä kuomun asennus. Omistin kyseisen kärryn kaksi päivää en vetänyt lainkaan kun myin pois, ei sitä viitsinyt katsella. Ostin AKU:n (kuomullisena) ja olen ollut muuten tyytyväinen mutta kuomussa saisi olla tupla jouset jotta kuomu pysyisi paremmin auki kipatessa, onhan siellä se lukko ja tein sellaisen myös toiselle puolelle ettei kuomu retkua. Kaikista noista kärryistä joutuu kyllä renkaat tasapainottamaan. Ennen tuota Teknoa oli muuli(kuomullinen) ja kyllä sekin oli ihan OK.
    Tietenkin nämä on mielipide asioita ja se jonkun siisti on toisesta järkyttävä, mutta itsellehän ja omaan käyttöön näitä ostetaan.
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Itsellä on tuollainen Kontti 33 kuomulla neljättä vuotta. Hyvin on kestänyt ja toiminut kelkkakäytössä ja rakennuksella, hyvä vetää tyhjänä ja kuormattuna. Kummatkin renkaan venttiilit on menneet poikki sekä kuomun pumput menettäneet tehonsa, siinä miinukset. Kuomu on tuossa omassa erilainen kuin valmistajan sivuilla.

    http://www.espoonvaunutuote.fi/index1.html
     
  5. Janne Korkka

    Janne Korkka Well-Known Member

    hou.
    mulla on tuollainen 300 pitkä.muuten hyvä kärry ja kestänyt pirun hyvin,et sen puolesta
    suosittelen,ainuat viat ovat kiinnityskoukut,kippi ja lokarien kiinnitykset.mut nou hätä
    osaava kelkkailija,rakentaja,muukuskaaja rakentelee kunnolliset kiinnitykset pikkuhommalla.
    ja kippiin tiukempaa kaasujousta säädettävällä kiinityksellä ja mieluíten kaksin kappalein.
    harmittaa vaan itellä ettei tullut ostettua 330 pitkää kun tuo poksrikki ei mahdu kunnolla
    kyytiin kuomun kanssa.laitoihin tein sisäpuolelle 12mm vesivanerista jäykkääjät et sai lokasuojat
    pulteilla kiinni .sähköt myös kannatta tinakolvata et ei tule murheita
    jälkikäteen.niistä pulttiliitoksista kun joku kritisoi niitä niin sehän on sen kärryn idea et on
    vetelä.paljon mukavampi on vetää kun joustelee nurkista..esim kuutio sepeliä kyytissä... ;D
    330 pitkässä on muutens tupla jouset kuomun kipissä ja 300 vain yksi.

    -houri jällens jkr-
     
  6. kjv

    kjv Active Member

    3 vuotta on ollut 3300l ja ei moitittavaa kärrystä.Kippi menee hyvin alas ku kävelee takaa eteen kärryssä.
     
  7. Cruiser

    Cruiser Well-Known Member

    Mulla on ollut Tekno-Trailer 3300 L nyt reilu kolme vuotta. Takana on noin 55 käyttökertaa jossa pisimmillään myös pari 2000km reissua ja yksi 1000km matka. Pääasiassa käytän tuota kelkan kuljetukseen ja kesällä mökillä rakennustarvikkeiden hakuun.

    Ihan hyvä tuo on ollut kokonaisuutena. Valintaan vaikutti hinta ja kohtuullinen lavakoko yhdelle kelkalle sekä rakennuslevyille, eli 150*325cm, ja myös korkeat laidat ja metrinen kuomu. Ja tietty se kippi. Mitään ongelmia ei ole ollut tuon kanssa, eli ihan perushuollot kuten esim. laakereiden kireyden tarkistus ja rasvaus tehty välillä ja sitten lavan muttereiden kiristys käyty silloin tällöin läpi.

    Muutamat kommentit pääpiirteittäin käytön ajalta:

    -Vähän vempulahan tuo on, mutta ei haittaa kunhan kestää
    -Jousitus ja renkaat kantaa ainoastaan maksimikuormaan asti, ei juuri yhtään yli. Jing Jong -merkkiset renkaat riittää juuri ja juuri maksimikuorman. On jo länässä kuormalla. Sallittu maksimipainekin on vain 2,7bar
    -Yksi Skidoo mahtuu kyytiin kuomun kanssa, mutta kaksi ei. Kuomun joutuu purkamaan kahdella lyhyelläkin kelkalla. Helppo tehdä, mutta ylimääräistä työtä kuljetuksessa. Samalla saa tosin 55kg lisää kantavuutta
    -Muutama lavan mutteri on löystynyt joskus
    -Lavalla on se vakiot 4 kiinnityskoukkua, eli itse joutuu loput asentamaan. Helppo homma sinänsä
    -Nokkapyörä kannattaa kiristää aina ylös asti. Tuntuu olevan vähän matala
    -Paljon teräviä metallisärmiä. Lokarit ja lavan reunat. Rikkoo vaatteita
    -Edessä kipin lavalukkojen niitit löystyy. Helppo korvata pulteilla. Täytyy vaan tarkkailla

    Sen verran tyytyväinen tuohon olen, että aion pitää sen edelleen. Tarvetta olisi toki jarrulliselle suuremman kantavuuden omaavalle kuomulliselle vähintään 180*350cm kärrylle. Ja tuollainen olisi pitänyt samantien hommata. Mutta hintakin olisi pompsahtanut kaksikertaiseksi.
     
  8. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    3300 T löytyy pihasta. Hinta on muihin merkkeihin verrattuna edullinen ja rakenne vaikuttaa erittäin jämäkältä, ei oo paljo raudassa säästelty.
     
  9. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Onkos näitä 2011 vuoden tuotoksia kellään??

    tarkoitus olisi hommata tuo 3300L malli, jäisi pieni "jatkamisen" vara kelkan suhteen ::) Hinta houkuttelee kovasti 1100€.
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Itse vuokrasin syksyllä viikonlopuksi tuollasen 3300T kärryn ja muuten oli hyvä ja tukeva peli, mutta mielestäni sika raskas vedettävä. Johtui ehkä siitä, että omassa autossa vetokoukku pikkasen liian alhaalla ja kärry oli tyhjänä vähän "päällään". Sain 525 TDS bemarin syömään tuo perässä reilut 10l -11l / 100km, kun yksiakselikärryillä on menty jonnekin 9l/100km
     
  11. skiidu sls

    skiidu sls Ski-doo mxz 500ss-06

    Vs: Re: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Myyjäliikkeet itse kasaavat nuo kärryt
     
  12. SannaRS

    SannaRS New Member

    Vs: Re: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Korjaus:
    Jälleenmyyjät kiinnittävät vain lokasuojat perävaunuun, valmiisiin reikiin Pulteilla (muuten perävaunut ovat meille saapuessaan heti valmiita auton perään, valmiiksi rekisteröityjäkin!) . Samoin kuomun kanssa, asennamme sen valmiisiin reikiin/kohtiin, muuten ne tulevat valmiina Kauhavan tehtaalta. Näin meillä Ylöjärvellä.

    Terv. Sanna Määttänen
    Tekno-Trailer jälleenmyyjä
    M1-Auto Ylöjärvi
     
  13. raakarska

    raakarska Member

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    liputan kyllä henk. koht. Teknotrailerin puolesta, siinä on kärry kohillaan...
     
  14. peltsi990

    peltsi990 New Member

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Paljonko on 3000L kärryn sisäkorkeus 1m Jaxal kuomulla?
     
  15. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Pari talvea alkaa olla takana 3300L- mallilla.

    + edullinen hankintahinta
    + siedettävän näköinen
    + jälleenmyyjä melkein naapurissa :)

    - nokkapyörän kiinnitys, alkaa "lonksua"
    - iskarin yläpään kiinnitys (vastamutteri runkopalkin sisällä. Sai taiteilla, kun piti korjailla. Yläkiinnike iskarista murtui)
    - perälaudan soljet aina mutkilla, eli pitää siirtää laidan puolelle.

    Kokonaisuus hintaan nähden ok.
     
  16. macro

    macro Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Perälaudan soljet pysyy ehyenä, ku laittaa ne "kiinni" perälaudan reunaa vasten, eli toisin sanoen ei jätä niitä koskaan vapaasti auki-asentoon, vääntyvät mutkalle, ku kelkan ajaa kyytiin ku vastaavat muuten maahan.

    Omaani olen patentoinu perälaudan nopeasti irrotettavaksi eli pultit mäkeen ja sokkapatentit kehiin, ja stoppari kettingit, eli pääsee aukeamaan vain sen 90astetta. Myöskin kiinnityslenkkejä on lisätty, ja sais vieläki lisätä, tosin en tiedä onko jo uusissa enempi niitä, mutta omassa puolenkymmentä vuotta vanhassa niitä ei liiaksi asti ole (pari puolellaan).
     
  17. Marduus

    Marduus Yamaha RS Vector "BadBoy" -06

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Itsellä ollut nyt käytössä kesästä asti 3300T malli metrisellä kuomulla. Kärri on "uudempaa" mallia, eli aisan rakennetta parannettu, sekä viimeistelyyn kiinnitetty huomiota. Ei teräviä reunoja ja pokkaukset fiksusti toteutettu.

    Materiaalivahvuuksissa ei ole nuukailtu, niin peltien kuin pohjavanerin osalta. Riittävän paksua materiaalia, mikä toisaalta aiheuttaa sen että kärri on kohtalaisen raskas. Mutta varsin jämäkkä kärri on.

    Kipin toiminta hieman takkuaa kovemmalla pakkasella, ei tahdo pysyä kunnolla kipattuna kuomu auki. Mutta kelkan saa ajettua yksin helposti kyytiin. Takalevyn salvat ovat aika herkät vääntymään tässä vaiheessa. Ainakin omassa kärryssä pohjalevy on sileä puoli ylös päin, mikä erityisesti lumisilla kengillä on todella liukas.

    Pätkä rs vectori menee todella kivuttomasti kyytiin, pituudessa jää pelivaraa reippaasti, joten kyytiin menee pitempikin kelkka ongelmitta. Kahta pätkä kelkkaa ei ole tullut sovitettua mahtuuko. Kiinnityspisteitä on laitojen sisäpuolella kolme puolellaan, eli niitäkin riittävästi.

    Omalla kokemuksella voin suositella teknon kärryjä. Hinta/laatusuhde kohdillaan. Pienillä yksityiskohtien hiomisella voisi antaa melkein kiitettävän arvosanan niin kelkka- kuin sekalaiseen käyttöön.
     
  18. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Kelkkakärryksi Tekno-Trailer?

    Nyt oli viimeinki lähteny ensimmäinen laakerin rasvakuppi lentoon ja googlettamalla näkyy uuden hinta olevan about 10€. Kohtuullinen kustannus tuommosesta tinapaperista varsinki kun niitä mahtaa hävitä vielä lisää.
     

Suosittele tätä sivua