2015

Keskustelun 'FHS' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 16/10/14.

 1. Driver

  Driver Freeride 850Turbo

  Vs: 2015

  Tehkäähän vähän muotoa siihen että ei tule pelkkä tehokilpailu ;D noita turboja näkkyy olevan useampiki viivalla.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Tuleepi joo. Eli kyseessä EI ole rinnekiihäri... Parissa paikkaa tulee vauhditpois-mutkaa. Lisäksi on pari erityyppistä hyppyä jne. ;)
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: 2015

  Ei viime vuonna turbosta ois ollu paljoakaan apuja ku ne mutkat ottaa vauhdit pois. Suittimies siellä pärjäs viime vuonnaki kohtuu vakio kamppeella :) Toivottavasti ois pehmeää jotta pitkätelasesta ois ees vähä jotain hyötyä. Ja Ylläkseltä saapi kyllä katella kaikkein jyrkimmät paikat rataa varten...

  Itelle voin pistää unelma tavotteeksi tässä kohtaa 20 parhaan sakkiin. Ei tuo hyppiminen oo oikein mun mukavuusalueella ;D Mutta ehottomasti niitä isoja hyppyjä, oli komiaa kateltavaa. Ja vauhdit kans sais pysyä lapasessa, ei tuu ruumiita.
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Lumi on yleensä tuohon aikaan sellasta oikeen pehmiää sohjoa, mikä olis makkeimmilleen. Saatais aikaan vähä spooria ja haasteita nimen omaan ton pidon suhteen.
   
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Tehhäänkö tämmönen hyppy ;D


  https://youtu.be/EPcAlTbSf4M

  Mahto siinä liukurunkoa harmittaa..
   
 6. JRT

  JRT Well-Known Member

  Viime vuonna oli kyllä makiainen rata, sopivasti vauhtia ja hyvä hyppyri. Radan puolesta ei mikään kapistus ollut ylivoimanen tai alivoimanen, rattimiehet erottu edukseen oli kelkka mikä hyvänsä. Tsemiä geimeihin, harmi kun ei pääse paikanpäälle kattelemaan.
   
 7. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: 2015

  Viime vuonnahan oli hyppyri mistä ois mokoman leiskan vetäny, jos ois ollu vaan naamaa vetää namit tiskissä ;D Eli joo! Ehottomasti!
   
 8. Jha

  Jha BD3900DS

  Vs: 2015

  Ei se viimevuoden hyppyriin ainakaan nopein tyyli ois ollu tämä full throttle :D Mutta tuommosen videolla näkyvän step upin voi kyllä tekasta. Voi hypätä just niin pitkälle kun huvittaa.

  PS. Näytti tuo Norjan rata melko suorapainotteiselta.
   
 9. TeroK

  TeroK Snouros

  Vs: 2015

  Mennäänkö tänä vuonna aivan sääntöjen mukaan? Eli tarvitaanko tuo varikkomatto , tapaturmavakuutus, kuljettajaan kiinnitettävä hätäpysäytin?
   
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Mattoa ei tarvi, jos kelkkaa ei rassaa tai tankkaa kisa-alueella. Hätäri on EHDOTON. Ilman sitä nöy nöy. Alue on sellanen että siinä pyörii laskettelijoita ja ympärillä on yleisöä, niin se on ehdoton ehto. Eli se myös tarkistetaan jokasesta kelkasta.
   
 11. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: 2015

  Vinkki/huomio tuosta varikkomatosta. Minun mielestä sekin pitäisi olla sama ehdoton kuin hätäri.

  Perustelut:
  Vaikka siellä varikolla ei rassattaisi/tankattaisi kelkkoja niin voihan niistä silti valua bensaa,ölppää tai nestettä maahan, vaikka ei valuisikaan niin teoriassa kuitenkin on mahdollista. Sitten kun sinne sattuu joku viherpiipertäjä niin tottakai kärpäsestä tehdään härkänen, vaikka mitään ei olisi valunutkaan. Kerran sanoi yksi nimeltä mainitsematon SML:n valvoja minulle kisojen talkoolaisena että tehkää niin että edes näyttää siltä että ympäristönäkökohdat otetaan vakavasti, niitä nimittäin seurataan eikä nämä kelkkahommat tarvi yhtään negatiivista palautetta tuossakaan kategoriassa. :)

  Ja tämä ei ole wittuilua, änkkäämistä tms. vaan rakentavassa hengessä.

  Edith.

  Siis yllä oleva teksti varsinkin sen takia että siellä on paljon muutakin porukkaa kuin kelkkailijoita.
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  On otettu vakavasti.

  Homma vaan menee niin että siinä ihan välittömässä läheisyydessä ja lähialueilla on 300 kelkkaa parkissa ilman varikkomattoa. Vieressä on tamppari, jossa on 200 litraa löpöä ja saman verran öljyä, sekin ilman varikkomattoa. Joten 35 vakiokuntoista kelkkaa, ei aiheuta tapahtuman aikana niin merkittävää ympäristöriskiä, että olisi tarvetta eristyisjärjestelyihin. Asia on kuitenkin huomioitu ja selvitetty.

  Roskahuolto tms on kuitenkin hoidettu.
   
 13. Jha

  Jha BD3900DS

  Vs: 2015

  Oikeilla linjoilla olet minukin mielestä, mutta viimevuonna kaikki kelkat oli lähtöalueella päntiönään ja kukaan ei edes tainnut parkkipaikalla/"varikolla" käydä kelkalla päivän aikana.
  Mikäli tänävuonna "varikko" saadaan lähemmäs rinnettä niin ehottomasti Amerikan malliin varikkoteltat pystyyn ja mattoa alle. Itse otan ainakin varuiksi mukaan. Ei nimittäin ole iso vaiva mummolta räsymattoa lainata. ;)
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Meillä on melko rajotetusti tilaa tarjolla. Joten varikkoteltat voi ehkä unohtaa. Mutta katotaan maanantain jälkeen.
   
 15. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: 2015

  Jep,

  onhan siellä tosiaan muitakin kelkkoja. Tuo mattohomma tuli vain sen vuoksi mielenpäälle kun on kisat kelkkailu tapahtuma ja jos sinne sattuu joku piipertäjä niin äkkiäkös se alkaa mustaamaan kelkkailijoita. Alla olikin mainittu räsymatto, minun mielestä ihan riittävä suoja ja näyttää siltä että yritetään. :) Eipä tästä tämän enempää, pitäkää hyvät kisat.
   
 16. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: 2015

  Vakioluokaltahan tuo näyttääki, "Turbo", "Aerocharger", "Keketekki"
  ;D
  Perskeles kun ei vaan pääse paikalle, toivottavasti joku vidiootti tallentaa vetoja!
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Met taltioidaan. Koitamma saaha mestoille myös livekameran..
   
 18. Hovelinksi

  Hovelinksi Lynx BD DS 850 / RE 600R

  Vs: 2015

  Ei näkyyn ilmottautuminen tullu vissiin ikinä perille tai ei kerenny mukaan...nooh...katon nalle kädessä kotisohvalta kisat :p
   
 19. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: 2015

  Joko tämon lyöty lukkoon eli ei mahdu enää?
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: 2015

  Hoi,

  Elikkäs homma menee näin. Kävin tänään pitään palveria tuola Ylläksellä ja katselimma vähä suorituspaikkoja jne. Rata tulee meneen jotakuinki niin, että alussa on suoranpätkä ja heti lähtöön hyppy ylämäkeen. Pitää miettiä sitä hypyn mallia sitte tarkemmin, kun pääsemmä mestoille tekeen tuota rataa. Siitä rata kääntyy sivurinteeseen loivasti jonka jälkeen tulee jyrkkä käännös oikealle, rinteen jyrkimmässä kohden. Siitä maaliin saakka mennään sitten pattien sävyttämää jyrhkähkö rinnettä mukitellen ;D Maaliviiva ylitetään ilmassa...

  ns. varikkoalueelle ei mahdu telttoja. Me koitamma tuua yhden teltan,jonka suojiin tulee kuskeille oma lougne tuoleineen. Kelkkojen lähtöalueelle on erittäin rajoitettu pääsy. Ymmärrätte miksi, kun näette alueen.

  Kelkat tarkistetaan parkkipaikan reunalla. Kaikki kelkat siirretään "varikolle" koostetusti ja kerralla. Tämä siksi, että alueella on laskettelijoita jne, niin ei tule mitään vaaratilanteita.

  Ajot tulee menee niin, että viisi kelkkaa ylös ja alas viiden nippuina. Kierroksia ajetaan luultavasti kaksi tai maksimissaan kolme.

  Pitää toivoa että kelit on meille suotuisia. Sopivan pehmosella kelillä tuoho rinteeseen voi saada ihan mukavan radan. Siinä on lumiaidan reunassa kuitenki nyt noin 160 senttiä lunta, joten pehmiää saattaa olla tiiossa ;D
   

Suosittele tätä sivua