alustan korotus

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä kelkkahemmo, 10/1/06.

  1. kelkkahemmo

    kelkkahemmo Well-Known Member

    juu eli mulla on tommonen polaris indy 500 crab -95 ni miten siitä saan korotettua perää? tuntuu joteki liian matalalta :(
     
  2. kääpä

    kääpä ski-doo

    yksi tapa olisi laskea alustan taka kiinnityksiä.. :p
     
  3. Puges

    Puges Polaris 440 XCF-97

    Onko moni laskenut tuota takapukin kiinnitystä? Vai onko tuo edes kovin järkevä tapa korottaa alustaa?
     
  4. DOO

    DOO Well-Known Member

    ;)Kyllä sitä takapukin kiinnitystä voi siirtää ylös tai alaspäin riippuu siitä mitä hakee. Alaspäin siirrettäessä saadaan lisää "lumivaraa" ja alusta (jalkatuet) ottaa hankeen kiinni myöhemmin. Saatta tulla kiikkeräksi. Puolipitkissä Polleiissa mm. SKS ja RMK :ssa on valmiit pultin reijät sitä varten. Ei kuitenkaan lisää takajoustoja.
    Siirrettäessä takatelastoa ylöspäin ( n. tuuma max.) saadaan alusta oikeaan vaateriin, jolloin telaston etupää ja takapää laskeutuvat samaan aikaa. Näitäkin näkee.

    DOO
     
  5. Masa K

    Masa K Lynx Evo

    Miten on jos tuota alustan taka kiinitystä laskee alemmas pitääkö etu kiinitystä kans laskea vai säilyttää samassa ???
    Niin ja kuinka paljon sitä kannattaa / kärsii laske , (astinlaudan alapintaan ) ???
    onko kellään kuvia joka olis tehnyt kyseisen operaation.
     
  6. sumbeam

    sumbeam sixpäkki 600HO -06

    Kun korottelet pelkkää takapäätä niin on otettava huomioon että liukujen asento muuttuu. Toisin sanoen liukujen etupäät nousee ylemmäs, jolloin maton kosketus kohta (sen tullessa vetopyörältä) liukuunkin muuttuu. Kosketuskohta ei muutu jos lasket telastoa "sopivasti" myös telaston etupäästä. Jos lasket telastoa (nostat kelkkaa) molemmista päistä, niin täytyy tehdä sopivassa kulmassa jottei suksipaineet muutu rajusti, on tarkkaa mallattava miten paljon takaa ja miten paljon edestä telaston kiinnityskohtia muuttaa.

    On totta että puolipitkissä (ja pitkissä) oli jo valmiina pieni takapään korotus mahis, siis toiset kiinnitysreiät. Takana oli pienet korotuspalat joilla kiinnityspultit tuli astinlaudan alle ja etupäässä oli kahdet kiinnitysreiät rungossa. Parhaat arviot saat kun käyt jossain mittaamassa puolipitkän kiinnitysten erot. Ainakin 90-luvun lopun GLT:ssä oli muistaakseni tämmöset muutos mahikset jotka olis ollu hyvin kopioitavissa XC:n alustaan. Puhun nyt 90-loppupuolen kamppeista (XC-10 alusta) joita silloin katselin kun oli itellä -99 XC 700 SP. Korotus oli joku vajaa tuuman etupäästä ja reipas tuuma takaa noin niinkuin palttiarallaa, Nakkilan kirkon vaiheilla... Joustoihin, kuten edellä sanottiin, ei toimenpiteellä ole vaikutusta. Myönnetään että ulkonäköseikat paranee (makuasia) ja eipähän jää ummessa kantamaan astinlaudoista ihan niin helpolla. Haittana painopisteen nousu ja tietysti sitä myöden kiikkerämpi ja hitaampi vauhdikkaissa käännöksissä.

    Fundeerasin itsekin ed. kelkalla monta kertaa samaa hommaa, mutta jäi sitten toteuttamatta kun päivitin koko rakkineen. Toimenpiteenähän se on helppo toteuttaa, pienet tuetut korotuspalat taa ja pari reikää runkoon etupäähän...
     
  7. PeeJii

    PeeJii IQ RMK 600 H.O.

    Ainakin SKS 500 -01 oli etupäässä vakiona vaan yhdet kiinnitys reiät, mutta telatunnelin sisäpuolella oli valmiina alkuperästen paikkojen alapuolella "esiporattu" alotus että ite sai porata alemmas uuden reiän.
     
  8. sumbeam

    sumbeam sixpäkki 600HO -06

    Joo, silloin etupään kiinnityspaikan näkee siitä hyvin. Siinä GLT:ssä oli takan semmonen alkup. korotuspala jolla kiinnitys tuli astinlaudan alle, ylempi kiinnitys (kuten omassa ainut) kiinnitys oli rungossa astinlaudan yläpuolella. Yhtä päätähän yksin ei kannattane siirtää...
     

Suosittele tätä sivua