GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

 1. MikaPu

  MikaPu XF8000 HC 153, 5900GLX, IQ600 Wt

  On tää niin hyvä, ei voi mitään

   
  rupsu, Winhha59 ja Fudge tykkäävät tästä.
 2. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  Viime talvena ei meidän perillä ollut lunta ja "uus" polaris tuli vaihdettua mönkijään.
  Nyt on kuitenkin kutina, että joskus vielä lunta saatais ja tuntuu orvolta olla kelkaton. Arvelin että nyt on toteutettava pitkäaikainen haave ja hommattava 5900 itelle.
  En tiedä miksi, mutta ompa upian ja varman oloinen kelkka tuollainen 5900 lts. Heti tulee sellanen fiilis, että nyt ei leikitellä.
  En ole pääsyt ajamaan sellasella, voi se olla melko nautinto? Mutta uskomattoman kevyen tuntunen verrattuna uuden ajan pitkätelasiin. :D
  Ajoni on melkein pelkästään metässä hiippailua paska maastossa, paljon ojia ja louhee, pusikkoo, jossa uudemmissa muovit lentää ja tukivarret kolisee. Välillä on raskas rekikin perässä, tai latuhöylä. Rinteitä täällä myös riittää vaaramaisemissa. Luotettavuus ja ummessa kulku onse ykkösjuttu.
  Privalla saa tarjota tolppakeulaista järkihintaista 5900, eli nuita kanttikoppasia kuitenkin, onko se nyt 89-90 eteenpäin? Extraa jos ois tuollanen karkeempi matto jo vaihdettu.
  Ei mielellään täyttä projektia, jotain laittoa saa toki olla.
   
 3. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  määrittele sana nautinto.. toiset tykkää ku saa keppiä ja toiset kettinkiä.. :D

  ite ajelin umpea ja reittiä pitempääkin matkaa pari kolme talvea latikeulaviisysillä ja sitten tuli kommenderi pihaan. voi sanoa että komukan kans on jo enemmän nautintoa. :rolleyes:
  ajoasento toki on aika kyykky vrt uudempi ja ryhdikkäämpi. hiippailussahan se on hyvä ja tosiaan aika kevyt kelkka. ja uskaltaa ajaa menemään huonommassakin paikassa. reki ja kunnon kuorma puuta tulee perässä että heilahtaapi. tekniikka yksinkertainen kyllä, vaikka ainahan kaikki on mahdollista. oma -91 on vielä latikeula. olikohan se -92 sitten jo lts.. joku muistaa paremmin.
   
 4. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  HAhah se oli sarkasmia :D Vannoin vielä aikanaan kun uus rmk tuli, että en enää "vanhoja" kelkkoja osta. Niillä oli kyllä selkä kipeenä, mutta vois silti olla ihan hyvä omaan käyttöön nykysin, kun niin paljon vähemmän tulee ajeltuu.
   
 5. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Tolppakeula on vm.91 alkaen. -90 on ollut viimeinen latikeula.
   
 6. tdi123

  tdi123 Well-Known Member

  Selvä, kiitos.
   
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  täältä löytyy ainakin -91 ja latikeula vielä. varmaan ylijäämäosista sitte kasattu. :D
   
  tdi123 tykkää tästä.
 8. prantala

  prantala Active Member

  loppuunajetun ja -käytetyn -84 5900:n tilalle pitäisi sukulaismiehelle hakea seuraavaa ja vähän tuoreempaa 5900:sta (kun vanha mies haluaa tutussa pysyä) lähinnä puunajoon. onko noissa vuosimalleissa jotain merkittävää eroa eli kannattaako suosia tiettyjä vuosimalleja? kiitokset avusta!
   
 9. aarno77

  aarno77 Member

  Hei. Aprikoinu taasen remmin vaihdon yhteydessä, että miksi on niin perh... kireällä, että voimaa tarvii raakasti käyttää, jotta irtoaa ja saa takasin. Kyseessä siis 1989 glx finlandia syncro (5900).
  Kattelin räjäytyskuvat ja näyttäs, että moottorin kiinnitys kumityynyt pitäis olla etu ja takapuolella erilaiset. Pystyiskö joku ystävällisesti mittaamaan saman ikähaarukan 5900 kelkastaan kumityynyjen paksuuden (dayco 1049 tai vastaava remmi käytössäsi). Tämä voisi selittää kakkosvarin ja kytkimen välisen etäisyyden muutoksen kelkassani.
   
 10. Muus

  Muus mxz 550 -07

  Laiska olen, tiedän. Appiukolla olisko -00 mallin 5900. Katosi valot ja heitti lataamisen pari vuotta sitten. Käy ja kukkuu, starttaa niin pitkään kuin akussa virtaa, mutta eihän sitä pitkään ole.

  Sanoi pari jännitteen säädintä vaihtaneensa, kun sitä epäiltiin, missä muussa voisi olla?
   
 11. Korbimotors

  Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-19 850X summitti 154",

  Ostin tuohon -90 5900 lynxiin varalle tuollaisen ibc kytkimen. Onko tuo Power block p50 malliltaan? Se on tuossa kuvassa tuo musta kantinen kytkin. Tälläinen numero sarja siihen oli stanssattu : 417220900. Tämä oli ollut 377 rotaxissa kiinni joten säädöistä en osaa sitten sanoa että onko sopiva tähän 503 koneelle? Keneltä löytyy samanlainen kytkin näistä vanhemmista -90 alun 5900 lynxeistä niin voi laittaa tänne hyväksi todetun kalibroinnin? Tuossa oli violetti jousi paikallaan ja se ei myöskään sano mitään minulle. Mulla on tuo orkkis kytkin vielä hyvässä kunnossa niin ajellaan sillä siihen asti että se loppuu ja vaihdetaan sitten tuo ibc kytkin paikalleen. Mitä lueskelin niin ei ilmeisesti ole orkkis kytkimen voittanutta jos se on kunnossa ?? Tuossa vielä kuvaa tuosta kytkimestä jonka ostin. Se on siis tuo musta kantinen tuossa kuvassa. En tiedä mitä eroa noilla on keskenään jos vrt. Kirkas kantista ja musta kantista, tietääkö joku mitä eroa noilla on? Screenshot_20210124-144435.jpg
   
 12. MOY

  MOY New Member

  Peite hakusessa, kelkka -87 GLX 5900. Suosituksia?
   
  Viimeksi muokattu: 14/2/21
 13. Akimatic

  Akimatic Well-Known Member

  Nonii. Oli astinlaudan sisällä menevän takavalon johdot hiestäneet runkoon ja kuoret sulaneet. Valot ja kahvan lämmittäjät eivät toimi enää ollenkaan.
  Nyt vaihdettu jännitteensäädin ja uudelta jännitteensäätimeltä tulee tyhjäkäynnillä 5V jännite ja kun kierrättää konetta enemmän jännite tippuu 3V.
  Mitähän tälle nyt tekisi?
   
 14. Jamesi

  Jamesi Well-Known Member

  Mitä remmiä ootte käyttäny? Laitoin samanlaisen dayco 1049:n kuin oli vanhakin, mutta ilmeisesti se on silti lyhempi kun on niin tiukalla että on vähän veto päällä kokoajan. Kokeilin konetta siirtää, mutta ei liiku tarpeeksi.
   
 15. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Sama vika Rahikaisella.
   
 16. Larva

  Larva Khaos RMK 850 -20

  Kai sitä pystyy variaattorilla säätämään hihnan kireyden sopivaksi? Ainaki tuossa minun -95 mallissa pystyy hihnan kireyttä säätämään.
   
 17. Jamesi

  Jamesi Well-Known Member

  En vaan tiedä miten. Purin variaattorin ja laitoin lautasten väliin prikan jotta sais hihnaa löysemmälle, mutta ei auttanut...
   
 18. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  ite käytin aikanaan kytkimen auki ja vaihdoin sinnekin uudet osat, kun koneeseen tehtiin täysi huolto. sen jälkeen ei enää vanhan mallinen remmi toiminut juuri mitenkään. kunnes meni kytkin. oli ne uudet bakeliittiosat hajonneet ja metallit hakkasi siellä siihen vellikulhoon. kytkimen vaihto ja alkoi toimia paremmin ja samalla remmillä kuin ennenkin. vielä ku joskus jaksaisi kaasarin puhdistaa kunnolla..
   
 19. Mrjani

  Mrjani Well-Known Member

  Mitäs keinoja olis saada kierroksia vähemmän ja vauhtia enemmän 86vm. 5900 glx xään? Miusta turhan kovat kierrokset moottorissa kun vaikka tasasella yksinään ajeleepi. Sais jotai 50-60 ajella pienemmilä kierroksilla? Kivahan se on kun liipasee reilummin ni tapahtuu hyvin, mutta sais olla niiku vauhtii sama mut vähemmällä kierroksila.
   
 20. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Onko tuossa vaihteisto? Jos ei, niin sitten ainakin välityksiä voi vaihtaa. En tiedä sitten, että jos variaattoripuolelle vaihtais osaa (juoset, painot, helix mahdollisesti), että saisko sillä sitten tehtyä mitäään muutosta? Ainakin teoriassahan kun sais variaattorin puolelta "vaihtamaan isompaa pykälää" aiemmin, niin se vähentäisi kierroksia kovemmilla nopeuksilla.
   

Suosittele tätä sivua