Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä maroach, 5/2/11.

 1. Stig

  Stig Well-Known Member

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Ilman muuta tärkein asia on että tuo luvaton ajelu saadaan kuriin. Näillä syvänlumenkelkkojen myyntimäärillä ongelma ei tule ainakaan vähenemään. Varmaan ylläpitäjien rooli tässä korostuu. Esimerkisi, jos aluetta ei ole kunnolla tagitettu (siten että ajamisen ehdot ja maksut näkyy) niin alueet kylmästi poistettaisiin OSM:sta?
   
 2. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Sanoisin, että tagit korjataan lähtökohtaisesti. Jos se on täysin väärin tai vastaavaa, kuten kelkkareitit nytkin, niin pois vaan. Eihän se ketään palvele.
   
 3. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Isot kiitokset! Mihinkähän sitä joutus ilman mileleota joka tuntuu tietävän ja jaksaa vielä auttaa kaikkia.
   
 4. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Mielestäni taas paperikartat ym kolmannen osapuolen päivittämät palvelut ovat mennyttä aikaa. Niiden ylläpito, jakelu ja päivitys on työlästä ja kallista.. Kaikenlisäksi noiden olemassa olevien palveluiden taso on yleensä huono tähän verrattuna..
   
 5. KoFFi

  KoFFi Freeride 154"

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Mikähän mättää kun en saa nuvi 500 näkymään noita ruotsin reittejä ollenkaan? jotain pari pikku viirua koko ruotsissa vaan.
   
 6. LeviSLED

  LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  En kyllä allekirjota tätä sitten laisinkaan.

  OSM:n puolelta löytyy nyt minun kotiseudulta niin monenlaista jälkeä että välissä ihan hirvittää. Esim. omassa kotikunnassa on sinnikkäästi joku lisäilly aina vain uudestaan käytöstä poistettuja pätkiä ja paikallisten omia polkuja virallisina reitteinä tuonne kartoille. Reittienkin osalta ongelmaa jo riittää, saati jos sitten joku keksii tuollaisen freeridealueen lisäillä omasta päästään jonnekin ja joku sen ottaa todesta..

  Kolmannen osapuolen kartoissa on se valtavan hyvä puoli että niihin voi luottaa. Käyttäjien ylläpitämään palveluun kjn jokainen voi lisäillä mitä tahtoo.
   
 7. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Käytöstä poistettuja jälkiä ei kannata kokonaan poistaa, vaan merkata esim. "reitti suljettu" tms. Joku voi niitä muuten lisätä ihan tietämättäänkin... ja jos lisää, eikun yhteyttä ko henkilöön että lopettaa sotkemisen. Kannattaa ottaa homma haltuun ja nimittää joku vastuulliseksi.
   
 8. nuhapumppu

  nuhapumppu New Member

  Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

  Nuhapumppu tässä, morjensta :)

  Katselin tuota reittikartastoa ja olisi yksi korjauksen paikka, mutta itse en osaa toimia.

  Korjattava paikka sijaitsee Sevettijärvellä. Kelkkareittiä on siirretty etelämmäksi muutama sata metriä eli se menee nykyisin Virkatalon viereisen lammen halki (ei seuraava lammikko reitistä etelään vaan seuraava isompi) tien 971 yli, Koparalammelle lahden pohjukkaan, siitä se jatkuu seuraavalle lompololle yhtyen vanhaan reittiin ennen Ailejärveä.

  Toki vanhakin reitti on paikallisten käytössä, mutta jospa joku osaisi laittaa virallisen reitin omalle paikalleen :)
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noni,

  Kaikki ei käytössä olevat ja urat joilla ei ole lupia pitäis poistaa noista kartoista. Näistä on tullu melko monenlaista harmia eri puolilla suomea. Eli nyt pitäis tuon järjestelmän ylläpitäjien ottaa vastuuta ja hoitaa kartat ajan tasalle. Muuten tää
  homma lähtee lapasesta. Porukka on ajellu ihmisten pihoilla ja ties missä luvattomissa paikoissa. Perusteluna on ollut "mutta kun tämä reitti näkyy kelkkareitit.fi palvelussa".

  Nämä sekoilut on nyt jo aiheuttaneet vaikeuksia urien luvittamisessa, joten enempää ongelmia ei kaivata.

  Tästä syystä kolmansien osapuolien ja maksullisten palveluiden olemassaololle on oikeasti edellytykset. Sielä on töissä porukkaa, joka aivan aikusten oikeasti tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden.
   
  Pattirane, Seiti ja Murre tykkäävät tästä.
 10. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Tuosta urien "ajanmukaisuudesta", omien kokemusten mukaan mitä olen liikkunut Kaakon kulmalla ja Itä-Suomessa, reitit ovat pitäneet paikkansa hyvin. Pohjois-Karjalan alueella toteutettiin edellisenä talvena projekti jossa päivitettiin kaikki alueen reitit ko. palveluun. Eli itellä sellainen tuntuma että loistavasti pelaa. Missäs päin tuollainen tilanne vallitsee?

  Isona etuna normitallaajalle on nimenomaan näiden maksuttomuus, ovat aina mukana jos vain omistaa älypuhelimen... Noita maksullisia karttojahan ei edes saisi mukaan kuin murto-osa kelkkailijoista (vaativat navin). Maksulliset PAPERIkartat joita saanee suurimmalle osalle Suomen reittejä, taas ovat kyllä jo hieman mennyttä aikaa.
   
 11. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  @Jani Sipola
  Voisitko avata missä ja miten paljon sitä harmia on syntynyt? Ja jos sitä harmia on syntynyt, niin mikset siitä ole täällä kirjoittanut, jotta tarvittavat toimenpiteet kartan parantamiseksi joku aktiivinen edotori voisi suorittaa. Kohdistetuilla kommenteilla asioille voi tehdä jotain.

  Itse olen paljonkin reittejä tuonne piirtänyt ja siten myös joutunut tutustumaan eri lähteisiin reittien varmistamiseksi. Totuus on se, ettei mistään palvelusta saa "koko" totuutta reiteistä. On olemassa hyviä palveluita esim Levi/Ylläs/Ruka (infogis). Mutta valitettavasti näistä kartoista puuttuu monet pistot kahviloihin, ravintoloihin jne. Myös näiden aineisto voi jossain määrin erota www.reittikartta.fi . Reittikartan taas luulisi olevan yhtenevä http://www.eraluvat.fi/maastoliiken...metsahallituksen-urat-ja-kelkkailureitit.html olevien karttojen kanssa, mutta eipä noikaan täydellisesti kohtaa. Samainen ongelma esiintyy myös http://www.kartman.se kartassa.

  Mitä sitten tulee kerhojen karttoihin. Monet voi olla tehty useita vuosia sitten sen hetkisen aineiston perusteella ja silti paperisia karttoja myydään, vaikka niistä voi olla totuus kaukana. Tämän takia monet suosivatkin www.kelkkareitit.fi karttaa sen helppouden ja taloudellisen näkökulman kannalta.

  Toki avoimeen dataan perustuvaan järjestelmään tulee virheitä ja jotkut voivat jopa tarkoituksellisesti tehdä sinne vääriä reittejä. Reiteillähän ei sinällään ole "ylläpitäjää", kaikki editorit ovat ylläpitäjiä. Sinäkin voit olla. aAat vaan editoimaan www.osm.org aineistoa kuntoon.
   
  TeHo tykkää tästä.
 12. Hanhis

  Hanhis Hanhis

  Pitäisköhän sinne kelkkareitit.fi palveluun hankkia ssl varmenne? Ios laitteet (ios 10) eikä vissiin uusimmat android laitteetkaan anna tehdä paikannusta, ellei sivusto ole ssl suojattu.
   
 13. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Kävi mielessä tuosta toisen pihaan eksymisestä. Kartoissa on eri tyyppisiä reittejä, eihän vaan ole käynyt niin että joku on sotkenut yksityisen uran yleiseen reittiin ja lätkytellyt muina miehinä kuistille..? Tuonne kun saa laitettua ei-virallisiakin uria.
   
 14. Pollemies1969

  Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

  Joo huomasin itekki ja kokeiltiin kolmella eri puhelimella, paikannus ei toimi enää!!!!!!?????????
   
 15. Watane

  Watane Sidewinder-Renegade X-RS 850

  Selain vaihtoon ni toimii...
   
 16. Nevermind

  Nevermind Lynx EVO 500 2001/Polaris Rush LE 800 2012

  Eipä kyllä toimi millään selaimella paikannus enää. Asia taitaa olla juuri niin kuin Hanhis tuossa ylempänä sanoi.
  Tämä olisi kyllä hyvä asia saada korjattua kuntoon. Kukahan tämän voisi korjata?
   
 17. Watane

  Watane Sidewinder-Renegade X-RS 850

  Oletko kaikkia kokeillu... Kyllä mulla ainakii toimii web-selain ja web explorer nimisellä selaimella...
   
 18. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137" ---> RE 850 MY22

  Päivällä toimi firefoxilla.
   
 19. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137" ---> RE 850 MY22

  Mutta ei chromella.
   
 20. Viper MCX

  Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

  Pitäisikö reitit näkyä myös Ruotsin puolelta...minulla reitit loppuvat rajalle ?
   

Suosittele tätä sivua