KUHMON seudun kelkkareitit. Tiedot ja jutustelu.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Tuplaäksä, 7/4/07.

 1. Näkymätön

  Näkymätön Lynx RE

  Mitenkäs se tuo Kuhmo- Lieksa väli on auki ja ajeltu?
   
 2. GTMan

  GTMan Lynx Enduro Sdi

  Mitkä urien kunnot Kuhmossa? Viikonlopuksi tarkoitus tulla Lentiiran suunnalle kelkan kanssa savon suunnasta.
   
 3. Tuittu80

  Tuittu80 Member

  Jos tarkoitat itälenkkiä ja siellä olevaa Kolpakkajoen siltaa, niin ei ole korjattu MUTTA sinne on avattu kiertoreitti. Reitti lähtee kuhmosta päin tullessa oikealle ennen siltaa ja laskeutuu siitä pienen lammen jäälle. Reitti menee lammen yli suoraan semmoisen pienen saaren oikealta puolen ja nousee siitä metsäautotielle ja kulkee sitä pitkin ja siellä on reittimerkinnät. Reitti tulee sit pienen järven rantaan ja siitä suoraan yli aukeaa suota kohti ja suota pitkin ajetaan kunnes reitti tulee vanhalle talvitien pohjalle. Vanha reitti kulkee tämän talvitien yli niin siinä kohtaa sitten kiertolenkki yhdistyy vanhaan reittiin (jyrkkä 90 asteen käännös oikealle).
   
 4. Tuittu80

  Tuittu80 Member

   

  Lisätyt liitteet:

 5. GTMan

  GTMan Lynx Enduro Sdi

  Hyvässä kunnossa on!
   
 6. gimpe

  gimpe Well-Known Member

  Millane tilanne friiraid alueella?
  Onko porukka käyny kurvailee
  Onko siellä ajettavaa vielä? Onko kovat kantohanget?
   
 7. Demonium

  Demonium Well-Known Member

  Joo tuo Kuhmon Freeride alue kiinnostaisi täälläkin, onko siellä kukaan käynyt ajelemaan? Minkälainen lumitilanne, millaiset maastot?

  Tulee melkein 200km suuntaan autolla ajoa itselläkin sinne niin olisi mukava kuulla kommentteja alueesta!
   
 8. gimpe

  gimpe Well-Known Member

  Käytiin 3kelkan voimin sunnuntaina kajaanista ajamassa tuolla alueella ja 2 muuta oli meidän lisäksi.

  Lunta siellä on reilusti mutta pinnassa on pienenpieni hanki joka kantaa vähäsen kun rauhakseen ajaa. Muuten onkin pehmyttä.
  Uutta lunta tuli sunnuntainaki +5cm ajojen aikana

  Ajamattomia paikkojakin löytyy, mutta ei siellä kerkeä jokapaikkaa kiertämään ja tutkimaan päivän aikana. Gps hyvä kaveri.

  Paikka on paikoitellen tosi tiheää ja risukkoista. Harvempaa nyppylää ja kukkulaa sekä muutamia puutomia aukkoja sieltä löytyy mutta ei älyttömän jyrkkää. (Ei keretty tutkia koko aluetta)

  Kannattaa käydä :)
   
  Tuomoila tykkää tästä.
 9. Rusty

  Rusty Well-Known Member

 10. Villle

  Villle Member

  Nostellaanpas tätäkin ketjua jos tänne vielä eloa ilmaantuisi. Miten lie Kuhmossa kelit kelkkailua ajatellen tällä hetkellä? Vähän oli ajatuksena josko itsenäisyyspäivän korvilla kävisi jossain turramassa. Jäille ei varmaan liene vielä juurikaan asiaa, mutta olisiko lunta reiteillä kuitenkin ajettavaksi asti?
   
 11. yammu mies

  yammu mies Member

  On täällä jo pikku hiljaa aloiteltu ajelemaan, mut hiljaista on vielä. Siellä täällä on reitillä jälkiä ja on joku ajanut lammasjärvelläkin. Mut jäät on tosi huonot ja vaaralliset.
   
 12. ruupanen

  ruupanen Lynx Rave Enduro

  Onko Lieksaan päin ajettu? Forecan täsmäsää näyttää Kuhmon lumen syvyydeksi 30 cm. ja jos vanhat merkit pitää paikkansa niin korvessa on aina enemmän.
   
 13. Freeraider

  Freeraider kasiviiskymppinen trimmi

  Onko Kajaaniin päin ajettu yhtään? Pääsiskö Tipasojasta käymään Kuhmossa kahvilla? Onko reitti puhkastu?
   
 14. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Kyllähän siellä lunta on missä ajaa, mutta järvipätkiä en kyllä suosittele vielä kenellekään. Erinäisten sateiden jäljiltä on vieläkin tulvatilanne ja esim. Tuolla Sotkamon puolella esim. Hietanen on keskitalvellakin monesti vesillä niin voisi olettaa, että se on jostain kohti suunnilleen sula koko järvi. Pakkasta ei ole ollut ja lunta on tuputtanu niin ne ohuetkin jäät on varmasti painunu ja jos on jäätä niin todennäköisesti on myös vettä sen päällä. Suot on varmasti myös vesillä, mutta muuten on hyvä polkea pohjia.
   
 15. Härde

  Härde Well-Known Member

  Mikä on tämän talven kohtalo ivo-linjan uralle, onko edelleen poikki?

  Vuosangassa näkyi jo uralla jälkiä, onko ajettu jo Vuosankajärven yli?
  Jäätä ainakin paikoittain olemattoman vähän. Tänään kävin pilkillä tuolla ja ainakin eteläpäässä jäätä vain reilu 5cm ja sekin ihan pehmyttä. Lumikengillä liikuin niin pystyi kävelemään tuolla. Päällimmäisenä n.12cm lunta, sitten n.1cm jää, n.20cm sohjo ja pohjalla tuo paksumpi jää. Ei oikein houkuttele kauemmas selälle mittailemaan.
   
 16. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  tänään käytiin neljän kelkan voimin sotkamon kiantajärven päästä heittämässä mutka kuhmossa. vesistöt oli jäätyneet yön aikana niin ettei vesi lentänyt, muuten jää tilanne on varmaan vielä huonohko eli ei kannata summassa ajella missä sattuu. soilla oli parissa kohtaa vähän märkää ja parissa ojassa myös, mutta ihan ajettava kuitenkin. reitti oli paikka paikoin jo aika patilla ja ojat tyhjinä niin ylläreitä voi tulla. Onko kuhmolaisilla tarkoitus ajella tampparilla tänä talvena nuita reittejä?
   
 17. Tvaltra

  Tvaltra Well-Known Member

  Mihi kohti jätitte autot?
   
 18. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  joo pojilla oli autot siinä kiantajärven päässä. pari sataa metriä siitä pohjakosken sillalta eteenpäin on sähkökoppi jonka pihassa on tilaa useammalle autolle ja kärrylle ja myös sillan kupeessa on levike, johon voi auton jättää.
   
 19. veltsu73

  veltsu73 650 matryx 137 2021

  Onko kuhmon miehet ajaneet "itä lenkkiä"?
  Tai miten yleensäkin kelit siellä päin?
   
 20. Kitunen

  Kitunen Kotimainen laatutuote

  Ei taida itä-lenkillä kauheaa ruuhkaa olla. Mutta nyt on lumitilanne kohtuu hyvä, alla miestä kestävä betonihanki ja päällä 10-15cm puuteria. Pääsee pätkälläkin aika herkästi missä tahtoo.
   
  veltsu73 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua