StadionCross Sodankylä 31.3.2013

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä wolle, 11/2/13.

 1. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  muistuu jotenkin rollon kisat mieleen ;D

  sitten olisi vikisty että ei saa ajaa kilpaa ::)

  mulla on oma mielipide hommista mutta en ala avautumaa :-X

  sori en voinut .PAIKALLA OLI SUOMEN PARAS LIPPULÄHETTÄJÄ tuosta voisi ottaa mallia esim. SM kisatkin, eikä tarvis VÄRKÄTÄ niillä valoilla
   
 2. janakk

  janakk Well-Known Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Tampparimiehet olivat huippuja ja tekivät sen mitä pyydettiin, heitä ei sovi moittia.
  Moitteet radasta voi osoittaa allekirjoittaneelle, koska olin sen suunnittelijana. Hyppyrit muutettiin , jotta ajo olisi näyttävämpää ja ilmavampaa. Alkuperäiset hyppyrit, jotka olivat ennakkoon tehty, olivat liian loivia. Seurauksena matalat hypyt ja kova vauhti, jolloin mutkat tulivat silmille. Muutoksen jälkeen oli ilmiselvää niiden rajallinen kestävyys pehmeyden vuoksi, mutta se riski oli otettava. Btw: nykyään kaikki kuljettajat valittavat liian jäisistä radoista.
  Kilpailun tarkoitus oli viihdyttää yleisöä, mestaruudet on ratkottu hieman vaativammilla radoilla. Oma lähtökohta oli radan suhteen sellainen, että siinä lähes kaikki kuskit uskaltavat ajaa näyttävästi. Toivottavasti se myös näytti siltä.

  -Jarmo Näkkäläjärvi
   
 3. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  se näytti jus siltä !

  junnut veti päähyppäristä niin kuin aikamiehetkin , todella lennokkaasti :)

  yleisöllä oli katsottavaa !

  taisipa olla tämänkauden ilmailuvoittoisin rata
   
 4. Jha

  Jha BD3900DS

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Kisassa oli rahapalkinnot ja jos itse olisin ollut kilpailemassa niin mielellään oisin pokannut ne palkinnot mitä aamulla sovittujen pelisääntöjen mukaan kuuluukin. Mutta eihän sinun voi olettaa tietävän nuista kärkisijoista/palkinnoista mitään kun nimimerkkin on teamosakaasu.

  Tuossa vielä kuvaa ilmoitustaululta jos joillain on vielä epäselvää miten tulospalvelu pelaa kyläkisoissa...
  [​IMG]

  PS. Minullahan ei ole mitään Ristoa/Arctic-Cattia vastaan, että sitä on turha vetää tähän mukaan...
   
 5. wäbää

  wäbää Arctic Cat Sno Pro 600

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Juu oli kyllä melkoiset kisa järjestelyt. tiedon kulku ei kyllä järjestelijöillä toiminut yks yhteen ja siitä seurauksena väärin käsityksä väärin käsitysten jälkeen.. Mutta lopun pelein tuomaristo teki kyllä oikean ratkaisun kaiken taiteen sääntöjen mukaan!! eikä siitä pitäs olla nokan koputtamista kellään.
  alun perin kuski katon käymisen jälkeen tuomaristo muutti että olisi ajettu neljä finaali erää kaikki olisi ajanut samassa lähdössä ja joista pisteet lasketaan yhteen ja paras voittakoon. se olisi ollut paras systeemi tässä kisassa mutta jostain syystä ajojen järjestelyä ei voitukkaan kuulemma muuttaa ja erien määrää vähentää alkuperäisistä ajokaavioista jonka seuraamuksesta jollakin valopäällä välähti että jaetaan koko porukka kahtia ja kuskit ei aja edes mies miestä vastaan vaan omista ajamistaan eristä jaettaisiin pisteet.. ei niinkö mitään järkeä!!!.
  onneksi kilpailun johtaja päätti kuitenkin palata siinä vaiheessa alkuperäiseen kalixin ajo kaavio järjestykseen että kolmesta alku erästä jaetaan pisteet jotka määrää finaalin lähtö viivallemenojärjestyksen ja on ainoastaan yksi finaali eli päälähtö mistä ratkeaa voittaja .

  Ja mikä tärkeintä saatiin kuitenkin ajaa hyvälle yleisölle hienossa kelissä kilpaa. sitähän sää kysyit eikö hei!!
   
 6. janakk

  janakk Well-Known Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Onnittelut Risto voitosta !

  On hienoa että joku joka tietää asioiden oikeat faktat kirjoittaa ne, eikä päristele partaansa.
   
 7. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  asiaa :D
   
 8. Jha

  Jha BD3900DS

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Jos joku kerta tietää nuo todelliset faktat niin selittäkää toki miksi viralliset tulokset on muutettu vaikka ensimmäisessäkin oli tuomariston nimmarit? Niin ja miten tuosta sääntömuutoksesta erien välissä tiedotettiin kuskeille/yleisölle?
   
 9. Jha

  Jha BD3900DS

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Joo, ja vielä tähän lopuksi kirjotan, että miehän en liity tähän hässäkkään muuten kun entisen kisakuskin näkökulmasta. Häirittee niin pirusti tämä tämmönen turha säätäminen, jolloinka todellinen kilvanajo jää takasijalle. Viimeistään aamulla pitäis tehdä niin hyvät säännöt, ettei niitä tarvi enää ohjaajakokouksen jälkeen muuttaa.

  Esimerkki: miten jos marathonilla huudettais juoksijoille puolivälissä että: "me muutettiin tuo maali tuohon sadan metrin päähän"? Sapettaishan se laukkoa jos oot alkumatkan säästelly voimia, etkä ole sillon ihan kärkisijoilla. Siinä pienenee ratkasevasti voiton mahollisuudet.

  Ei mulla muuta...
   
 10. wäbää

  wäbää Arctic Cat Sno Pro 600

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  tottakai ne on muutettu koska se lista oli väärin!!
  tämä kyseinen valopää joka oli alun perin keksinyt jakaa tämän pro open luokan karsinnat kahteen ryhmään,kun sen tietokone ei voinut muuttaa alku peräistä ajokaaviota sillä lailla että olisi kaikki pro open luokan kuskit olisi ajanut samassa lähdössä..
  hänen tuloslaskenta oli automaattisesti laskenut pisteet yhteen kaikista eristä edelleen ja jostain syystä se lista päätyi tulos taululle.

  tiedotuksesta sen verran että asiahan ei minulle kuulu koska olen kilpailija enkä järjestäjä mutta samalla lailla siitä tiedotettiin kuten aikaisemmastakin muutoksesta... eli kuuluttaja ainakin kuulutti moneen kertaan siitä yleisölle ja varikolla sana kiersi kuljettajalta toiselle...
   
 11. Scout

  Scout Active Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Hienot kisat!
  Makkarat ja kahvit sai, oluttakin ois vissin ollu tarjolla, tienvarressa parkkitilaa kivasti. Rata oli hyvin näkösällä, on se vaan hurjan kompaktissa koossa mutta sehän se "stadionradan" idea vissiin onki. Ilmavaa menoa! Keli oli tilattu passelisti mutta seuraavalla kerralla jättäkää tuulta pari pykälää pois ja ottaakaa UV säteilyä tilalle. Pääsiäis/iltapäivä ajelulla ku oltiin niin ei voinu tenavan kanssa kattoa ihan loppuun asti ku olis menny kotia tulo niin myöhäseksi, kannatti silti ajaa mutkin.
  -teppo
   
 12. 123456789

  123456789 Well-Known Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Tosiaan hyvät kisat oli. Rata näyttävä ja yleisöllä hyvät katselupaikat. P paikkojen läheisyys oli myös plussaa. Kuulutuskin (kuuluttajat) pelasi hyvin ja ruoka/juoma puoli toimi hienosti. Aikataulukin pelas siihen asti kunnes loukkaantumisia alko tulemaan ja niitten kans valitettavasti sitten kestää välillä. Sopivan mittaiset erät olivat yleisölle,

  Kilpailija informaatiossa näimmä hieman toivomisen varaa ja muutama kuski joka ajoi ulos radalta olisi toivonut varmaan puihin jonkinlaisia pehmusteita tai isompaa turvaalueitta tuli nimittäin pari aika kalliin näköistä radalta suistumista.

  Toivottavasti ensi keväänä myös kisat ja jatkuisi perinteenä samana ajankohtana samalla systeemillä myös tulevaisuudessa !
   
 13. Hymis

  Hymis Ämmällä ajetaan

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Onnea Risto! Hyvin vedetty.
   
 14. A J

  A J Well-Known Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Huhhuh tulihan sieltä löyettyä yks kivikin raalta, tökkäs kuin seinään ja seurakseuna kelkkaan rumaa jälkeä onneks itele ei käyny mittään.....terveisin ski-doo poka
   
 15. Ike

  Ike RossiMaksi

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Kritiikki ja palaute on huomioitu ja opiksi otetaan. Parhaamme koitetaan saada aikaan kun kisoja järkätään.

  Rata voisi olla tulevaisuudessa vaikka ovaalin taikka kolmion muotoinen. Saataisiin rytmipattia jne enemmän jossa jyvät vielä paremmin erottuvat akanoista. Paikka kisoille oli hyvä , joskin tulevaisuudessa jos kisoja tulee niin voipi olla eri paikka. Tuohon on kuulemma tulossa lisää teollisuushalleja.

  Aprillipäivää toivottaen

  Ike
   
 16. teamosakaasu

  teamosakaasu Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Onhan siellä ilmoitettu muutoksista , kuten wäbää kertoo. Ja kyllä siitä oli mielestäni myös nettisivuilla. Tosiaan minun tieto noista kärkisijoista/palkinnoista jää kyllä siihen, että pari kertaa nähnyt televisiosta f1 palkintojen jaon , silloin kun se näkyi vielä mtv3..
  Nopein mies voitti, ja vielä vakio kelkalla!!
   
 17. isokoo

  isokoo Well-Known Member

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Mie tykkäsin kyllä radasta ja muutenkin systeemeistä, ainahan toki on myös kehitettävää ja varmasti myös otetaan opikisi :)  Kuvia http://arska.otokset.fi/#/kuvat/Kisat/Stadioncross+Sodankylä/
   
 18. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  makeita kuvia ! onko nuo vapaassa käytössä (vaikka leijonaa vasten )
  aina opitaan ja pitää oppia ottaa vastaan kommenteista !

  tuo on tulevaisuuden laji ( lue TÄTÄPÄIVÄÄ )
  ruottin SM karsinnat mennään tuolla tyylillä kuulemma ja YLEISÖ TYKKÄÄ ja kuskit
  taisi olla enemmän ohituksia täälä kuin koko SM sarjassa yhteensä ?
   
 19. wolle

  wolle Speedot '15

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Jovain, palautetta on tullut ihan mukavasti joka suunnalta ja suurin osa positiivista. Yleisö tykkäs, sponsorit tykkäs ja suurin osa kuljettajistakin. Ilman sitä ylimääräistä hässäkkää ja sekoilua openin kaavioissa ja pistelaskussa niin ok kisat.
  En ala spekuloimaan sitä sen kummemmin, kilpailun johto yms. voi halutessaan sen tehdä. Kaikki lähti liikkeelle kuitenkin siitä, että aamulla oli luvattoman paljon poisjäämisiä, ja nimen omaan sellaisia jotka ei ilmoittanut järjestäjälle mitään. Siinä meni ensin kaaviot sekaisin ja heti perään pasmat :-X

  Paikalla oli yleisöä 550-600 + siihen kaikki varikkoporukka, sponsorit ja kutsuvieraat. Tarjoilupuoli pelas hyvin ja katsomo sai myös kehuja, siitä näki koko radan ja sopivan läheltä ja oikealta korkeudelta. Silloin se ajo näyttää katsojalle hyvältä ja sehän näiden stadikkakisojen tarkoitus onkin.
  Pitää muistaa että nämä oli seuran ensimmäiset stadikkarossit ja siihen nähden lopputulos on minusta ihan hyvä. Paljon jäi parannettavaa ja uutta opittiin/otetaan opiksi, mutta lähtökohdat ottaa ens keväänä uusiksi on hyvät.
  Ite häärin ennen kisaa pr-tehtävissä ja kilpailun aikana istuin sielä pakussa koko päivän ja lässytin virallisen juontajan apuna mikkiin.

  Tobe- freeridehaalarin voitti Kalle Kaunisvaara, onnea sinne!
  Se kuljettajille tarkoitettu pieni ylimääräinen arpapalkinto arvotaan tänään ulkopuolisen toimesta, niin saadaan kaikki palkinnot liikkeelle! Tämä siis unohtui minulta tehdä siellä kilpailupaikalla, kun sitä hässääkkää riitti openin maaliintulon jälkeen...

  Omasta puolesta vielä iso kiitos kaikille kuljettajille, yhteistyökumppaneille ja suurelle joukolle katsojia! Toivottavasti nähdään ensi keväänä!

  ps. laittakaa vaan lisää palautetta tulemaan ihan rohkiasti.
   
 20. wolle

  wolle Speedot '15

  Vs: StadionCross Sodankylä 31.3.2013

  Tässä vielä finaalien tulokset näytille:

  Junior:
  1. 888 FORSELL Tom SodMK Ski-Doo MXz
  2. 32 MUSTONEN Kristian LaMK Ski-Doo 550F
  3. 151 HYVÖNEN Antti-Jussi VRC Lynx Rave
  4. 59 LAITINEN Tomi LaMK Lynx Rave
  5. 856 VARTIONIEMI Nico KeMot Lynx Rave
  6. 197 TAKKINEN Henri KuusMK Lynx Rave
  7. 889 FORSELL Frans SodMK Ski-Doo MXz

  Harraste:
  1. 666 ALATALO Olli KuusMK Arctic Cat SnoPro
  2. 393 JANKKILA Eemeli L-PMK Arctic Cat SnoPro
  3. 303 EKSPJUTH Martin Infjärdens RC Polaris IQ 600R
  4. 86 LAPPALAINEN Tuomas YLM Lynx RS
  5. 25 YLÄ-ONNENVUORI Roy P-HMKK Lynx RS
  6. 95 LOKKA Tero LaMK Ski-Doo RS
  7. 19 LAAKSO Jonne KeMot Ski-Doo MXz
  8. 619 AIKIO Ville EtMK Arctic Cat SnoPro

  ProOpen:
  1. 131 JUUJÄRVI Risto LaMK Arctic Cat SnoPro Konejatarvike.com
  2. 128 PIHLAJA Aki LaMK Lynx RS
  3. 168 PUHAKKA Pieti KMC Polaris IQ 600R Team Brandt
  4. 463 OSMO Mikko KauhMK Lynx WWW.LOUKKO.COM
  5. 22 HEIKKALA Aleksi VRC Lynx RS
  6. 51 PULKKINEN Janne VRC Arctic Cat SnoPro
  7. 11 MÄKIPEURA Olli-Pekka TerMK Winha
  8. 26 JUNTUNEN Aleksi L-PMK Ski-Doo RS
  9. 43 RAITIO Otto O-SMK Ski-Doo RS
   

Suosittele tätä sivua