Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. rx warrior

    rx warrior Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    itse laitoin heti 100km jälkeen pp:t ja toimivat huomattavasti paremmin kuin vakio sivakat.omassa yksilössä on näytössä pikseli vikaa,aamulla kun laitoin käymään oli oikean puolen näytössä viivoja pitkin näyttöä saa nähdä miten takuu pelaa (catin kanssa huonoja kokemuksia)
     
  2. Linski

    Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Kannattee vaihtaa jämerämmät ohjainraudat.Niillä paranee huomattavasti!
     
  3. Vette

    Vette Polaris Titan Adventure

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Etupukin iskarin vaihto Fox Xero X:ään. Orkkis iskari muuten ok, mutta pehmenee aika äkkiä.
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eikö ne saakelin jenkit tajua ettei tänne pirä häjyjä keppejä lähettää. Josko huomenis pääsis kokeileen. Mahtaisko kyb 46:nen sopia. Tuskin... Mulla ei passannu brp:een satula. Tosin oli vain 2mm liian kapea. Pystyy modaamaan. Ei nyt ehtiny.
    Jenkeillä ongelmia laatikos. Useita hyytyny matkalle..... Ei tuolla tohori kauas ajella..... Varsinkin kun yksikseen ajelee.
     
  5. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eikös tässä oo sama etupukin foxi kun cateissa? Saa jäykemmällä jousella ja simmityksellä ihan ok kepin mut huoltoväli lyhyt... Se iskarinlämmitin kannattaa heittää pois siitä päältä niin pääsee paremmin lumi viilentämään sitä vähää öljyä mitä siellä on ;D

    Muutkin slp satulat käy mut välikumit ei mene ilman modailua, vaatii satulat jossa on vastareiät niille välikumin pohjanystyille...12-> catin satulat veikkaan menee heittämällä...

    edit. Cattimaureilla lähteny niitä välikumeja pois väärillä satuloilla, mukavat airit tulee kun suksi tökkää ummella ;D
     
  6. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Yamaha SR Viper 2014 -->

    Kybeistä mitä täällä kaupan yleensä liikkuu ei taida sopivaa löytyä. Eikä oikein väliksikään ellei saa hyvin halvalla. Ko kepit kun ei ole laadultaan kummoisia. Melkein kannattaa katsella käytetty Öhlins sinne tai lisäsäiliö/shimmaus kuten meillä on tuohon samaan alustaan hommattuna.
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tosiaan se kumi. Siitä täytyy leikkoa ne näppylät veke. Suunnittelin tekeväni kantatun esteen keskimmäisen ruuvin alle joka estää sen irtoamisen. Toinen vaihtoehto on laittaa 4...6mm ruuvi satulasta siten jotta se tunkeutuu kumin sisään. Johon tietty kairattu kolo jonkin matkaa. Vaikka satulas olisi reiät niin nappulat on sen verran korkeet (8mm) ettei juuri apuja sitä kautta ole tarjolla. Satulan alla ei ole tilaa ainakaan pp:ssä. Omat pp:eet höylätyt ja kölikin pyöristynyt sopivasti reunoiltaan niin otaksun että ovat hyvät....

    Avataan sot oma topikki tälle kun saadaan vikoja ym enempi esille.
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    No niin.... Ensimmäinen ajo nyt takana. Piti lopettaa tällepäivälle kun alko vesi meneen läpi ;D . Mitähän nyt sanois. Edellinen kelkka oli x-trim 800 sillä vanhalla kopalla. Joten hyvä vertailla siihen. Hiukan saman tyyppinen viper on siihen nähden. Ei aiheuttanu mitään hurraa hihityksiä. Ehkä jopa pieni pettymys.
    Kytkimen toiminta oli hyvin saman tyyppinen. Kytkentäkierrokset noin 3500rpm. Ei ollu sellainen nyppivä kuten edellisellä nelarilla jolla ajellu. Potkua koneessa on kuitenkin hyvin ja vastaa kaasuun paremmin kuin xtrimmin kones.
    Sitten tuo alusta ja jousitus yleensä. Se tuntuu jännältä. Ei ole kovan tuntuinen lainkaan. En huomannu ylimääräistä kallistelua jota hiukan odotin. Reitti oli aika patikolla pääsääntöisesti. Keula kevittäminen tapahtuu on helppoa. Oikeastaan pelkkä kaasun lisääminen riitti. Hiukan sattui pohjaamista ihan satunnaisesti. Räntää ja lunta tuli niin rankasti ettei oikein voinu heikon näkyvyyden johdosta pitämään kovempaa vauhtia. Visiiriä kun joutui pyyhkimään parin-kolmen sekunnin välein.
    Sukset oli kuitenkin positiivinen yllätys. Ensin pakkas puskemaan kun ajelin kuin xtrimmillä jossa pp:eet alla. Ajotavan muutoksen jälkeen pääsi paremmin viemään. Kantavuus originaaleilla on kyseenalainen. Saattavat kantaa ja äkillisesti vajota. Hyviv ohjaavat vaikka alusta oli pehmee ja uuden lumen sekoitus.
    Kuljettajaan kohdistuva melu on kohtuullisen iso. Ite joudun käyttämään tulppia (valettuja). Ehkä joudun teettämään uudet toisella vaimennuksella. Korkeempi tuulilasi on hyvä valintä vaikka reitti uskottavuus kärsii. Sarvia sais viedä eteenpäin mutta sei ole mahdollista. Ajoasento on samantyypinen kuin xtrimmis kokonaisuudessaan. Mutta siihen on jo tottunut niin sei haittaa.

    Jatkan juttua iltasella lisää....
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Sarvien eteenpäinviemisen este? Tuulilasi?
     
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ei tuulilasi vaan ohjauspylvään rakenne. Korotepala ottaa nyt jo siihen. Vei niin paljon kuin mahdollista mutta hiukan enempi olisi parempi. Seisten ajaes tulee sarvet hiukan liian syliin. Mutta kyllä tuollakin nyt ainakin alkuun pärjää.

    Ei toi mosa ole mitenkään taloudellinen. Nyt vielä ihan arveluja siinä suhtees. Tarkastellaan kun kilsoja tulee lisää.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eihän se mosa oo ikinä ollutkaan mikään pisaralla pisimmälle kertoohan se teholukemakin jotain sen suuntaista.
    Sarviahan voi kallistaa jonkinverran eteenpäin ilman että tarvisee kärsiä ajotuntumasta.
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Ei saa yhtään enempää. Tuosta kulutuksesta. Toki "teho" ei tule tyhjästä. Itse odotan jotta vähemmallä pääsis kuin lynellä ajaen. Se on kuitenkin merkitsevä asia kun sitä ei niin joka kyläkaupas ole saatavana.
    Ite en ole nytrolla koskaan ajanut joten siihen en pysty vertailujani tekeen. Lynen koneesta pidin. Mukavasti vei sitä koppaa jopa taloudellisestikin pois lukien se öljyn kulutus. Se oli yksi kriteeri miksi valintani kohdistui tuohon.
    Viperin penkki tuntui hyvältä. Hyvä liikkua joka suuntaan. En myöskään voi moittia liiasta pehmeydestä. Pariin otteeseen säären sain kolahtamaan katteiden kulmaan. Satulaan olisivat saaneet tehdä pienen "lokeron". Se olisi ollut täysin mahdollista. Se kuuluisi jopa "edellytys" kun aloitetaan kelkkaa mainostamaan crossover kelkkana. Sen ei tarvis olla iso.
     
  13. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Rapakon takana ollu ketjukotelon kanssa trabolssia. Ketju joko venyy kovin tai on jätetty jo tehtaalla löysälle. Muutamalla on vauhdista hypänny rohinan kans vapaalle, siihen on joillakin auttanut jos on pysähdyttyä käyttäny pakin päällä ja sit taas eteenpäin.

    Kannattaa siis vilkuilla ketjun kireyttä jo tuoreeltaan, änkkärihän se on vaan pois otettava. Änkkärin tiiviste ei varmaan montaa irrotusta kestä, sitäkin on kuitenkin sekä Yamin että Catin osanumeroilla saatavilla. Sama tiiviste Suzuki 1100-koneisissa.

    Yamaha Motor Canadan sivulla on Viperin räjäytyskuvat osanumeroineen, muualla en oo nähny.
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tuo ketjuhomma juurikin askarruttaa... Nyt ei ole mahdollisuutta sitä tarkistaa.. Ellei sit mene paikalliselle autopajalle.... Roihin sen verran matkaa. Noh, maanantaina olisi mahdollista käyrä hakemas varuulle tiiviste. Luulisi jotta kerran kärsii aukaista ja käyttää sama uudestaan.

    Tietysti ketju venyy alussa melkoisesti. Säätäminen vain tehty hankalaksi. Oisko se sit ollu sen automaattikiristimen paikka. Liekö catin versioissa automaattikiristin.... Nelaris se kestäisi, ehkä paremmin koska voima välittyy samaan suuntaan aina....
     
  15. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Tuo ketjuvaivahan on käsittääkseni yleinen kaikissa suht tuoreissa laitteissa, joissa ketju on suht pitkä ja voimaa paljon/matossakin harjaa. Kun vaan suunnittelisivat kiristimen niin, että kiristys olisi helppo tehdä. Eli säätöruuvi johkin muualle kuin änkkärin taakse.
     
  16. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Se on tuo kehitys joka on menny taaksepäin tuossa asiassa. Mitä pidempi ketju sitä enempi se venyy. Ketjun tulisi olla hiukan "vanhennettu". Parempi termi olisi sisäänajettu.
     
  17. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Pitkä ketju myös mahdollistaa asioita... pelkästään ei voi toki tämän kotelon suunnittelijaa kehua, ei mittatikkua, ei pohjaproppua, pitää purkaa myös öljysäiliö jos haluaa koteloon käsiksi.
     
  18. Linski

    Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Kelkan luovutuksen yhteydessä on pitänyt ketjunkireys tarkastaa.
     
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Vaikka olisivat tarkastaneet niin mielestäni olisi asiaa mikäli voimansiirto olisi saanut hiukan liikettä. Sen verran jotta uudestaan tarkistaen kireyden. Toki työläs vaan uskoisin jotta hiukan tulisi paremmaksi.
    Voishan tuon ketjun venymisarvon löytää ketjun valmistajan spekseistä....


    Off topic... Top gear ja rygbya kioilla ..
     
  20. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SR Viper 2014 -->

    Eise nyt kovin iso ruokannekaan mosa ole. Nyt 1000km takana uudella matolla ja pääosin ummella mut tietenki tullu myös reittisiirtymiä. Kulutus tonnilla 18-19 litran välille. Tietysti tää yksilö alkaa olla jo sisäänajettu ku kymppi lähenee.
     

Suosittele tätä sivua