Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Tarkoitat varmaan käyttäjän "Sape" Winhaa?
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=663.msg956257#msg956257
     
  2. MSkone

    MSkone Ski-Doo -71, Lynx 300 -72 , 420J -73 ja 600 -81

    Vs: Winha

    iiroh, tässä menee sanattomaksi kun katselee sinun kunnostamiasi kelkkoja. On se Winhakin komee peli :p
     
  3. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Oli tarkoitus ennen pimeän tuloa ottaa Winha pihalle kuvausta varten, mutta ei, Kohlerin ja Walbron yhdistelmä kieltäytyi taas toimimasta. Kerkesi tulla pimeää siinä Kohleria käyntiin kiskoessa.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Päätin opettaa Kohlerille, että sillä on asiat ihan hyvin Walbron kanssa ja siihen pitäisi olla tyytyväinen; opetusmielessä asensin siihen juttujen mukaan vielä huonomman kaasuttimen, Arctic Cat Panteran perhos-Mikunin. Asennus on tilapäinen, tuossa kaasarissa ei esimerkiksi ole Kohlerin kaltaisten vaikeasti käynnistettävien koneiden vaatimaa Primer -paikkaa.

    [​IMG]

    Aluksi kaasari ei saanut bensaa. Koska pumppu oli pari vuotta vanha, aloin jo pelätä että koneessa on stefavika ja se ei tekisi pumpun vaatimaa alipainetta. Mitä vielä, löysin navetan ylisiltä 20 vuotta vanhan Mikunin pumpun. Parin nykäisyn jälkeen alkoi luvata, ja sitten Ärjähti! Onneksi olin valmiiksi kyydissä sillä Winha hyökkäsi hirmuisen ärjynnän kanssa ulos tallista. Voi arvata että penkille ja tarakalle kasatut työkalut lenteli ympäri pihaa. Sammutin kelkan ja säädin tyhjäkäynnin 5000 kierroksesta hieman alemmas. Piru vie kun toimii ärhäkkäästi tuollakin Walbroon verrattuna, pääsuutin tuntuu himppasen liian pieneltä joten ei kannata vaan paljoa vielä ajella. VM34 -mikuni ei ole vieläkään saapunut.
     
  4. iiroh

    iiroh Well-Known Member

    Vs: Winha

    Pahoittelut käyttäjien Sape ja Sampo sekoittamisesta, korjasin edelle, se Lehtimäen
    katalogin entisöity Winha siis Sapella.

    On se mukavaa, että muutkin painivat Winhojen kanssa. Eikö niissä pakoputkien aluissa
    ole tiivisteitäkään, eli vain kierre tiivistämässä ? Pitää tarkemmin tutkia mistä öljyä tursuaa.
    Öljyä tuli myös siitä liikkuvasta/joustavasta kohdasta, jossa jousilla kiristyvä kartioliitos putken
    ja äänenvaimentimen välillä. Konetta ja kaasaria säädellessä tuli kyllä käytettyä aika pitkään
    paikallaan ja tyhjäkäynnillä ja välillä liian rikkaallakin eli olisiko kertynyt öljyä putkistoon
    normaalia enempi.

    Tuon oman kelkkani tuulilasi alkuperäinen, mutta yhden tuulilasin teetin Oulussa Jaakko Junttilalla.
    Ei ihan alkuperäisen kanssa identtinen, mutta hyvin siisti, kohtuuhintainen ja ainakin paljon parempi
    kuin jos olisin itse ruvennut tekemään (jaakko.junttila(at)gmail.com). Hänellä oli myös aika reilu asenne,
    sanoi että voi tuoda takaisin jos en ole tyytyväinen :) Häneltä löytyy ymmärtääkseni moniin vanhoihin
    kelkkoihin mallit ja kai onnistuu oman mallin mukaankin.

    Pakko laittaa tähänkin, että ei tuo minunkaan
    Winha niin hyvä ole kuin kuvista voisi luulla. Sielläkin kilikoli-maalia rungossa jne. Tosin suurimmat sotkut sain
    asetonilla pois, mieluummin vaikka vähän kulunut alkuperäinen maali kuin kilikoliroiskeet....
    Katteissa lohkeamia ja ostaessa oli katteet täynnä tarroja, aika kauan hinkkasin niitä puhtaiksi.... pitää ottaa
    kuvat aina riittävän kaukaa ja huonolla vanhalla kameralla niin ei näe liian tarkasti :)

    Hyväkuntoiselta vaikuttaa tuo giuzeppin laite, parempi tuo taitaa olla kuin minulla alunperin, onkos satulakin ehjä?
     
  5. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    On siinä satula ihan ok. Takanurkassa joku repeämä. Ostaessa päällyste oli irti niittauksista mutta niittasin uudelleen pohjaan kiinni. Tämä on maalattu varmaan melko äsken ihan kauttaaltaan kilikolimaalilla, eihän se vielä ole rumakaan, mutta spraypinta naarmuuntuu melko pian huonoksi. Kuomun alta ei ole maalattu vaan sellaisessa pienessä pintaruosteessa. Öljyä nämä tihkuu melkein aina jostain. Roiskeläppä on Lynxin raadosta otettu, tein sabluunalla ja superloninpalalla tuputtamalla tuon Winha -tekstin sen nurjalle puolen. Sekin näyttää ok:lta jos katsoo kaukaa.
     
  6. Bemon

    Bemon Well-Known Member

    Vs: Winha

    Kiitti vinkistä tuulilasin suhteen iiroh! omassa oli roiskeläppä paikoillaa jossa lukee ihan tikkukirjaimilla winha, onkohan alkuperäinen vai jonkun tekemä? Eli tuo W ei esim. ole noin taiteellinen mitä giuzeppin omassa :) pakoputken alkupätkissä ei minulla ainakaan ollut mitään tiivisteitä, enkä usko että on ollutkaan... Tänään aloin naputtaa lommoja suoraksi rungosta, lähinnä etupäästä ja vaikka aluksi näytti ettei siinä ole kuin pari isompaa painaumaa niin nyt tuntuu että koko kelkka on yhtä lommoa :'( onkohan noi tehtaalta lähtiessäkään ollut ihan priimoja? pitäisi vaan muistaa että ei tästä näyttely kelkkaa tehdä, ei vaan anna luonne periksi jättää virheitä :D
     
  7. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Minun -83 Winhassa, tai Lynxihän se on, on tikkukirjaimilla Winha -teksti. Taiteellinen W -kirjain lienee ollut aivan 70-luvun alun laitteissa, näistä vähän uudemmista en tiedä. En usko että on tiivistettä siinä kierteessä ollut, eikä muissakaan liitoksissa. Kierreosa yleensä pitää jotenkin, ne muut liitokset paremminkin on sohloja. Kone pitää kummiskin melkoista tärinää.
     
  8. Rizhto

    Rizhto Well-Known Member

    Vs: Winha

    Minä en ole osannut perhos-mikunia pitää huonona. ET-Yammun 340:ssä se toimii kuin unelma. Muuta hyvää kuin kone, ei sitten ET-Yammussa olekaan.
     
  9. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Hyvältä tuo kuulostaisi tässäkin. Mutta nyt saapui myös pyöreäluisti -Mikuni, jossa oli onneksi Primerin paikka. Pitää kokeilla nyt sitäkin, varmaan saa suuttimia vaihdella. Kokeilen jossain vaiheessa tätä perhos -Mikunia pienempään 295-2 Kohleriin ja ehkä pikkuiseen 220 -kuutioiseenkin.

    Tuo hirmuinen johtojen ja letkujen hässäkkä pitäisi saada siistittyä, ajaessa repeytyvät irti.

    Edit: Nyt on VM 34 kiinni, ja kyllähän kelkka sillä käynnistyi Primerin avulla. Bensapumppu näkyy olevan täysi sohlo(?), heti kun koneen sammuttaa niin läpinäkyvästä letkusta näkee miten bensa valuu pumpun läpi takaisin tankkia kohti. Kelkka sammuikin ensin pellolle eikä lähtenyt heti käyntiin. Yritin kiskoa sen pois pellolta 52:lla, mutta se kaivautui vaan puuterin sekaan peltoon asti, yllättävän raskas vedettävä tuo 30. Sitten 30 lähti taas käyntiin ja tuntui toimivan ihan hyvin. Ei käynyt enää liian laihalla, neula tuntui olevan liian ylhäällä paremminkin. Oikein ärhäkkäästi hyökkäili kaasusta, melkein 377 Rotaxin tahtiin. Välillä tuli satunnaisia booamisia ja ilmakuplia näkyi letkussa.
     
  10. Rizhto

    Rizhto Well-Known Member

    Vs: Winha

    Ainakin EMC:n primer-setissä tulee se nippa mukana. Sen voi porata ja propata vaikka suoraan imusarjaan.
     
  11. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Huomasin, että tuossa VM34:ssä ei ole ryyppyvaijeri tai mitkään muutkaan ryyppyosat, kuten se mäntä, paikallaan. Mutta jos ne laittaa toisesta kaasarista, kelkka ei varmasti lähde käyntiin. Sammuu ajosta kuin seinään jos yrittää tukkia sen ryyppyvaijerin paikan. Olisiko reilusti liian suuren tyhjäkäyntisuuttimen merkki? Lämpimänä ja puolilämpimänä lähtee kun muutamia (2-20) kertoja nykii kaasu pohjassa. Primeriä sietää vain kylmäkäynnistyksessä. Ilman kaasua ei lähde lämpimänä vaikka sata kertaa kiskoisi. Vähän rupluttamalla käy pikkukierroksilla. Kaasu pohjassa ei ole enää booannut, ääni on jopa urheilullista luokkaa, mutta ei tähän koneeseen niin luota että uskaltaisi huudattaa. Uskaltaako ylipäänsä ajaa jos ne ryyppyvermeet on pois paikaltaan? Hieman liian suuria kaasareita tähän taitavat olla, sekä perhosmikuni että tämä. Lämpimänä käynnistyminen oli perhosmikunilla kyllä paljon parempaa kuin tällä. Jos siihen löytyisi sopiva pääsuutin ja laittaisi primernipan kylmäkäynnistyksiin, niin siitäpä taitaisi tähän tulla kaasari.
     
  12. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Mietippä vähän, miten se ryyppy toimii... pohjalla oleva reikä johtaa kohokammion pohjaan, eli sieltä tulee bensaa. Männän päässä oleva kumitiiviste tukkii tämän reiän, kun ryyppy on pois päältä. Ryyppypesän sivussa on kaksi reikää, toinen tulee kaasuttimen imuaukolta (ilmakanava) ja toinen menee imukanavaan (ja siitä moottoriin). Ryyppyä käytettäessä mäntää nostetaan ylöspäin, jolloin sivukanavat ja polttoainekanava aukeaa ja moottorin imu vetää rikasta seosta kampikammioon.
    Kun ryyppyä ei käytetä, jousi painaa männän pohjaa vasten. Ajatellaan tilannetta, että ryyppyosat puuttuu ja moottorin käydessä peität ryyppypesän vaikkapa sormella--> tilanne on sama kuin ryyppy olisi täysillä. Pesän ollessa auki, sen kautta kulkeva ilmavirtaus aiheuttaa sen, että polttoainetta ei nouse ryypylle asti. Ilman ryyppyhiluja ei pidä ajaa, lisäilma laihentaa liikaa. Tarkistappa, onko ryyppymännän päässä oleva kumi kunnossa ja sitä vastaava pinta kaasarin rungossa OK. Samoin männän palautusjousi. Joskus olen joutunut hiomaan tiivistyspintaa kaasarista kun on ollut syöpymää (hiomakankaan palanen liimattuna sopivan terästangon päähän oli toimiva työkalu).
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Pitääpä tutkia. Kokeilin kyllä jo kaksilla ryyppyhiluilla, eikä tämä siedä että ne on paikallaan. Voipi olla, että alunperin tässä on ollut erilainen ryypyn mäntä, mitä perhosmikunissa tai VM38:ssä joiden hiluja kokeilin. Tai näissä hiluissa mäntä ei yllä pohjaan. Kylläpä taitaa se perhosmikuni tulla tähän kunhan ostan läjän isompia pääsuuttimia siihen. Se toimi normaalisti, ja kylmänä sai ryypyn laittaa päällekin hetkeksi. Näistä mäntäryyppysysteemeistä en paljon ole tiennytkään, ekoja kertoja tulivat vastaan jotain mopoa korjatessa. Näistä kelkoista ekana hankitussa Winha 3900:ssa kun ei ryyppyä edes ole.
     
  14. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Nyt tässä on taas perhosmikuni. Hyvin tuntuu käynnistyvän ja kulkevan, kulkee jopa niin pirusti että taitaisi 3900:lla olla tiukat paikat pysyä mukana. Toinenkin sytytyspuola pitäisi siirtää kotelonsa ulkopuolelle tai vaihtaa auton puolaan; oikein kuumana kun sammutti niin ei lähtenyt käyntiin. Kipinä oli kadonnut siitä pytystä missä on vielä alkuperäinen puola. Kun antoi jäähtyä niin kipinä ilmestyi taas ja kelkka käynnistyi. Tilasin varuilta isompia pääsuuttimia, ei oikein ota selvää käykö kone laihalla vai ei.

    Se Winha, mitä olen ostamassa 32:lle kuomunluovuttajaksi, taitaakin olla keltainen Winha 30. Siinä on ollut yksipyttyinen kone, varmaan Kohler 295-1 joka minulla on 52:ssa paikallaan. Pitää hakea huomenna se toinen kolmikymppi pois, ja katsoa onko sekin ajokuntoinen konetta lukuunottamatta.
     
  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Uusin hankinta trooppisissa maisemissa

    [​IMG]

    Onko kolmikymppiä ollut jossain vaiheessa tehdastekoisella penkinkorotuksella? Tässä oli niin tehdastekoisen näköinen kotelo penkin alla. Tuulilasi tuskin voi olla alkuperäinen? Kuomu on tässä kaiken lian alla vieläkin ehjempi mitä edellisessä kolmikympissä, tarrat vaan repsottaa. Enpä siis taida alkaa vihreällä maalilla töhrimään tätäkään kuomua. Tämän kelkan kohtalosta ei vielä muuten ole tietoa, jossain muodossa tulee ajoon kyllä. Kone ei varmaan ole oikeasti ollut yksipyttyinen, paremminkin Kohler 340 tai 295-2. Paikallaan ei ollut mitään konetta.
     
  16. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Nuita Winhojahan alkaa olla sellanen lauma, että joudut pian 39:llä paimentamaan... :D

    Onko se penkin korotus kuitua? Miten mulla on sellanen mielikuva, että niitä sai lisävarusteena???
     
  17. Bemon

    Bemon Well-Known Member

    Vs: Winha

    Laita kuvia korotuksesta! Pistä giuzeppi yksi osiksi niin tehdään kauppoja ;)
     
  18. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Kun vilkaisin tarkemmin, niin taitaa se olla itse pellistä väsätty se korotus. Oli mm. pop-niittejä käytetty kasauksessa. Ja maalattu rumasti joskus pensselillä koko runko ja sekin korotus. Muuten se olisi ihan hyvin istuva, kun Winhat ei mitään tarkkuustyötä ole muutenkaan. Otan jossain vaiheessa kuvia. Penkki on aika huono eikä varmaan alkuperäinenkään. En tiedä vielä mitä osia näistä joutaisi, kesään mennessä voisi jo tietää. Tästä menee ainakin telaston rullat vaihtoon jos ajoon laittaa, on yksi 54:n raato mistä ne saa. Kaveri oli ostelemassa näistä Winhoista yhtä, ja sen pitäisi kuulemma olla ainakin teknisesti huippuiskussa, mm. käynnistyä kertanykäisyllä. Sittenpä ei ole muita vaihtoehtoja kuin myydä tuo kolmikakkonen sille, MAG on näistä luotettavin papattaja. Ilmoittelen kyllä jos tämä meneekin lihoiksi (tuskin raaskin laittaa). Mitä osia sinun rojektista muuten puuttuu? Jos en nyt itse myy niin voin pitää silmät auki. Mm. 10v sitten näin samanlaisen kolmikympin tai 34:n yhdessä lähikylän ladossa. Tela siitä oli poikki jo silloin, ja nämä Suomussalmen korvet on kaukana Keski-Suomesta.

    Tuossa aiemmassa kuvassa ei ole penkki paikallaan, näkyy vaan sen korotuksen reuna. Ei ollu tyyppikilpeä, mutta runkonumero oli 1800 jotain. Bonuksena mukana tuli ohjauskammen pehmike Winha-tekstillä, se oli tuosta edellisestä kolmikympistä hukassa.
     
  19. Bemon

    Bemon Well-Known Member

    Vs: Winha

    Tällä hetkellä tiedossa olevia puutteita mm. tuo ohjaustangon pehmike, kaasuvipu, tuulilasi, takavalo+heijastin (eikös näissä semmoinenkin ole ollut?), kohler k340-2ax käynnistimen osat kaikki ja jotain ilmenee varmaan kasaus vaiheessa... saa vinkata jos tietää winhan raatoja jossain, mieluiten keski-suomessa!
     
  20. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Oli niissä Talmun suorakaideheijastimet takavalon molemmin puolin, kiinnitysreiät näkyy varmaan vielä. Minullakin ne alkuperäiset on kaikki hajalla. Käynnistimetkin on kuluvaa tavaraa Kohlereissa. Mikähän näissä aiheuttaa sen, että kelkan takaosa näyttää kierolta? Olisiko toisen puolen takalehtijousi jatkoperästä kuoleentunut? Aiempi kolmikymppi on takaosasta kieroksi lösähtänyt, tämä nyt ostettu taas keulasta (suksen jousi kuoleentunut).
     

Suosittele tätä sivua