Mökäpöntöistä jeesustelua

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 12/11/15.

  1. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Räkänokat vetävät varmaan herneen rään sekaan, mutta vetäköön.
    Tänään oli huvittava seurata miten mökäpöntöllä varustetulla taimikonpoljenta kelkalla reviteltiin hiihtokeskuksen parkkipaikalla ja siitä sitten siirryttiin luisussa tietä pitkin takavasemmalle, vaikka kelkkareittikin olisi ollut vieressä. Toisaalta, olisihan se taimikonpoljentalaite jäädä kiinni siihen 20cm lumeen.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Mikä on taimikonpoljentakelkka?
     
  3. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Pakko mainita myös nuista 4-tahti tuhisijoista ko aina 2tista moititaan.. lyyään eri pönttöä ja myös ne joihin solmu laitetaan niin ei niissäkään ole se ääni ainakaan minun korvalle mieluinen. Niinko kuolemassa olevan lehemän raiskaus.. Möööööö hhhhhhh.... Tsssuuuuuhhhhh...
     
    racve -05 tykkää tästä.
  4. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    ;D toiset tykkää tyttärestä toiset äitistä ja jotkut molemmista :)
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Jouluaattona Sodankylän vanhalla hautausmaalla kuuntelin kynttilöitä viedessä mökäpöntön parkua, ei oikein mieltä ylentänyt.
     
  6. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    No niitä millä taimikot käydään polkemassa matalaksi, kaivellaan varvukko esille ja maan/metsän omistajat tykkää.
     
  7. Vilho

    Vilho freeride

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Hyvältä näyttää fb kelkkakirpparilla, kun päivittäin tulee mökäpönttö ostoilmotuksia..
     
  8. julli

    julli rmk

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    kaikilla kelkoilla onnistunee tuo homma
     
  9. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Hyvän aiheen ootta pojat polokasseet pystyyn ja johan tänne on ihan mukava määrä ajatuksiakin poksahdellu..

    Vaikka näistä mölypöntöistä on jo jokunen vuosi ollut juttua, niin valitettavan usein edelleen kuulee niitä Lammasfarmariliiton hyväksymiä putkistoja noissa kelkoissa. Ja ihan melkein yhtä usein kuulee, kuinka siellä kypärän sisällä tykätään pitää sitä egenhubaa ja määyttää sitä kelkkaa, ku heikkopäinen. Tai sitten ne on ne paljon puhutut voimalinjat ja mäntäpistiäiset, jotka sitä kelkkaa pistää paruttamaan, mutta samapa sille, ääni on kamalaa ja huomio on taattu.

    Täällä on jonkunverran puolustettu esimerkiksi noita SLPn putkistoja, joissa kuulemma on hienot ja hiljaiset äänet.. Ja hyvä jos/kun näin on.. Tällöin ei kuitenkaan enää voitane puhua mökäpöntöistä, vaan kenties ennemminkin aftermarket putkistoista, tai jostain vastaavasta... Mutta mitä taas tulee noihin edellämainittuihin mökäpömpeleihin, niin onhan ne oikeasti yksi typerimmistä keksinnöistä, mitä noihin kelkkoihin on päätetty suuressa viisaudessa pulttailla..

    Edelleenkin vertaan tuota mökästäjää siihen teincorollan pakoputkeen porattuun reikään (tai änärin läpi pukattuun rautakankeen), jolla sitä tehoa saadaan (ainakin sinne lippalakin alapuolelle) mittavia määriä.. Ja valitettavasti sen tehon lisääntymisen joutuvat huomaamaan ennenkaikkea muut kulkijat.. Valitettavan monessa tapauksessa älyämättä on jäänyt myös se tosiasia, että loppujen lopuksi sen meluihannoinnin seuraukset pääsevät kokemaan myös monet muut, kuten esimerkiksi jatkuvien melupaineiden alla painiva moottorikelkkateollisuus.

    Mutta joo.. Tämmöstähän se on.. ollut jo jonkun vuoden ajan. Aina löytyy joku, jonka mielestä melu on kivaa. Oli kai se mullakin aikoinaan pyörän pinnoissa räpättimet, mutta se aika vissiin oli ja meni. Meikä poistuu takavasemmalle ja alkaa nauttimaan loppuvuodesta.

    Hyviä Uusiavuosia.
     
  10. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Mullakin oli edellisessä kelkassa mököpönttö osan aikaa, ihan mukavan kuuloinen hetken aikaa mutta ei sitä kyllä jaksa pitkää päivää kuunnella... Enää ei tule, ennen kuuntelen pepsin ulinaa :)
     
  11. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Se oli muuten hyvä pönttö! Yhen talven sillä mielellää ajeli ja saipahan mökäkokemusta senki eestä! Näin vanhetessa riittää ku kulkee ja ääntä lähtee sopivasti!
     
  12. Snocross

    Snocross Well-Known Member

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Prätkässä kuuluu olla jytäkät soundit. Kelkassa riittää ihan vakioäänet, kunhan ei kuulosta singeriltä. 2-tahtisten mökäpöntöt varsinkin kuulostaa aivan hirveältä!
     
  13. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Hyvä jos kelpasi :) Jos sitä on vanhaksi tullu kun sitä paree mitä hiljaisempi. Kesällä ajoin sähköenduro kotaria, mahtavaa kun ei kuulu kun ketjujen kilinä ja kivien ropina :)
     
  14. palomika

    palomika Well-Known Member

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Tänään tastailin teho penkissä ja Skidoo renegade 800 etec -15 Slp:n pöntöllä 4hp vähemmän kuin vakiolla, että yllättävän vähän tippu teho!!!
     
  15. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Eikös trygstad motorsports myös suositellu käyttämään vakio vaimenninta etecin big bore kittiensä kanssa juuriki tehojen vuoksi.
     
  16. Eki-S

    Eki-S AC

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Hyvä juttu Hermanni
     
  17. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Vanha sanonta: Viritys on onnistunut jos ääni kasvaa yli 20% ja teho laskee alle 20% ;D
     
    teikka tykkää tästä.
  18. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Nyt viikonlopun aikaan kuuntelin, kun jossain lähistön reitillä tehopönttöpönttö laulattaa menemään on/off-tyylisesti. Hetken päästä tulee vastaan pari ulkoilijaa, jotka eivät ole äänen laadusta oikein innostuneet.
    Näin juuri me saadaan muu kansa suhtautumaan kelkkailuun suopeammin ja reittejä lisää, hyvähyvä!!!
     
  19. bluenytro1

    bluenytro1 Member

    Vs: Mökäpöntöistä jeesustelua

    Joo,tää kelkkaharrastuskin on sellainen laji jolla äkkiä saa aikaiseksi paljon vihamiehiä,mutta järki päässä ja huomioidaan toisetkin,niin homma toimii :)
     
  20. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Tämähän jännä aihe on. Itellä polariksessa on slp:n koko putkisto. Ihan sen vuoksi että se nyt oikiastikki herkentää tuota laitosta. Tuossa Slp:n vaimentimessa ei kyllä mitkään hiljaset äänet ole jos joku on näin väittänyt ja on myös lähes villaton vaimennin..

    Eilen sen rälläkälä aukasin ja taiteilin sinne itte FMF:n 2t villaa motonetistä.

    Oli siinä hommaa.. mutta väittäsin että äänet pieneni huomattavasti sekä tuntu että tehoa olisi tullut lisää sekä toimivuus parantunut, kun se ei niin vapaasti enää hengitä. Parkuu jossain 7t kierroksen jälkeen, muuten hyvinki maltilliset äänet.

    Yes!! Kerranki tuli tehtyä "viritys" mikä toimi. :)
     

Suosittele tätä sivua