SRViper R-TX LE 2015

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä juketsu, 18/2/14.

  1. SakariTo

    SakariTo Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Hyviä kokemuksia gontsolta. Nytro lähti vaihdossa ja rtx viper tulee vkonloppuna talliin. Mitä säätöjä/tarkastuksia kelkkaan kannattaa tehdä ennenkuin lähden kiikuttamaan sitä lappiin. Oliko etupukin tiputus vain xtx:sää koskeva vaiva? Kiitos etukäteen
     
  2. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Nytro oli minullakin ennen X-TX Viperiä ja Phazeri ennen sitä...

    Alustan asemointia ei tarvitse muuttaa, on erillainen kuin näissä kytkemättömissä (x-tx, m-tx malleissa). Varmaan tulet huomaamaan että shimmitystä siihen kaipaat ja samalla etupukkiin 200lbs lineaarijousi (muuttuu ajettavuus aivan erillaiseksi). Mutta vakionakin sillä ajelee, itsekin ajoin noin 700km ennen alusta jumppaa.

    Voimalinjaan Hanskin säätöjä, muuten kierrokset tuppaa jäämään vajaaksi.
    Kytkimeen O-S-O jousi ja variaattoriin W 70astetta. Tähän jos vielä lisää Hanskilta 17mm rullat pysyy kierrokset jo kohtuu mukavasti siinä 9000rpm paikkeilla. Vakio rullillakin se toimii mutta kyllä tuo isompi rulla vaihtaa näppärämmin ja nostaa myös kierroksia vähän.
    Itse tälläreissulla ajelin 1100km 8DN-remmillä joka mielestäni toimii paremmin kuin 8JP, (8DN näyttää laskevan huippukierroksia jonkinverran olisko tuo 8JP alkanut siellä suttaamaan helpommin). Tällä remmillä kytkin näyttää pysyvän puhtaana ja antaa kokoajan samanlaisia tuloksia. Variaattoriin piti lisätä 1mm prikat jotta sai 8DN remmin oikeaan korkeuteen.
     
  3. SakariTo

    SakariTo Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Kiitoksia. Olihan näitä aisioita täällä kirjoiteltukin siellä täällä, rupes jo silmät puutumaan kahlatessa. Eli kelkalla pystyy ajamaan tehtaankin säädöillä ;D . Remmejä taitaa olla olemassakin jo jos nytrossa oli tuo sama, täytyy vielä tzekata. Mahtaakohan tuon pukin jousen saada jostain helposti tilattua tänne hkiin, sen kerkeisi vielä vaitamaan ennen pääsiäistä? Suksiin taidan koittaa tuota
    sLT:tä on jäänyt yksi pari hyllyyn. Täytyypä metsästellä noi vari osat jostakin, voipi olla että kevät reissut vingutetaan näillä tehtaan variaattori säädöillä. Täällä etelässä ei tarvii testailla muutaku mopolla ajamista enää.
     
  4. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Juu Nytron hihnahan se on.
    Kyllä sillä ihan vakionakin pystyy pikkupätkän ajamaan ;D
    KPM Tech myy kyllä sopivaa joustakin (varmaan myös Duell Foxin jousia) mutta ei ehkä kannata sitä pelkästään vaihtaa, vaan kerralla sitten simmittä kaikki kepit sopiviksi.

    Varin jousi mielestäni kannattaa vaihtaa, helppohomma ja vaikuttaa positiivisesti 90508-60007-00 SPRING, TORSION. Itse en ajanut kuin kärryyn ja pois vakio jousilla. XTX:n kanssa jo sai tarpeekseen siitä että vakiona kierrokset jäävät jonnekin vähän yli 8000.
    Kytkimenjousikin on helppohomma, varsinkin jos kytkimenpultissa jousiprikka sattuu olemaan justi keskellä. Silloin lähtee pelkkä kansi pois. Muuten joutuu käyttämään kytkimen pulttia pois, no eihän siinäkään kauan mene.
    Jousia mitä Viperin kytkimissä ainakin on käytetty OSO,PSP ja OPO.
    OSO 90501-624L8 = jäykin -> nyt itsellä paikoillaa toimi myös vakio rullilla ja tuolla Nytron hihnalla.
    PSP 90501-602L3 = vähän löysempi kuin OSO, tällä ajoin eka tonnin silloin oli paikoillaa 8JP hihna.
    OPO 90501-601L8 = pienempi esijännitys, hyllyssä tämäkin en kylläkään kokeillut.

    Tuskin tästä Nytron veroista kampetta tulee tasaisille suo/järvipätkille mutta kyllä se kaikessa muussa on parempi ;)
     
  5. SakariTo

    SakariTo Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Oli se upee,hörökorvat, töötti ja kaikki. Kovapalat olivat suksen sisemmissä köleissä, mun logiikalla ovat väärinpäin mutta voin toki olla väärässä. Joo menen maanantaina kyselemään nuo jouset yamahalta. Iskarit menee näiden ajojen jälkeen simmiin. Täytyy hän se päästä koittamaankin. Näillä mennään.
     
  6. SakariTo

    SakariTo Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Juuri näinhän ne sukset kuuluvatkin olla.
     
  7. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Just kävin ajelemassa Oulun reiteillä ja aika makiasti paukuttaa rajoittimelle pitkissä vedoissa. On sen verran liukkaampi keli kuin lapissa.
    Ehkä ennemmin kytkimeen tuo PSP-jousi, ei aivan niin paljoa pidä kierroksia.
     
  8. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Jos jollakulla tarvetta saada parempi iskari etupukkii voin tosta isosta foksista luopuu. On pintaherkkä ja toimii kovemmassakii ajossa... ::)
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Itekkin kävin tänään oulun seudulla ajelemassa ja pirun liukkaita oli reitit, mutkat varsinki kiillottunu.
     
  10. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Myyntiilmotus laitettu myyntipalstalle parempaa etupukin iskaria tarjolla RTX viperii... ::)
     
  11. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    On kyllä hienokampe ku voimalinjan sai kohdilleen. Nyt jytää sen yli150 tauluun ja reitillä ampuu seittemästäkympistä ylöspäin ku tykinsuusta. Alusta on kainkineen paksua foxia ulkokuoret ja sisuskalut on Sokan Jannen tekeleitä. Pukitkin kivasti muuttaneet paikkansa ja voin vilpittömästi sanoa että en ole paremmalla alustalla eläessäni ajanut. Klikkerit täysin auki ja 3300 pps sekoaa samassa vauhdissa. Ainiin, tällä voi myös ajaa hiljaa, mutta kovastavauhdista ja patista tuntuu pitävän. Huippu kampe :D
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Niin kyllähän se tuo slide-action vai miksi se yammu on lisänimennyt kummassakin mitassa tykkää vauhdista silloin kun saa prikat kohdilleen ja itse huomannut että oikein yllyttää vanhusta painamaan kaasua ja minä kun ostin tuon 137":n ihan kruisailu peliksi. ;D
     
  13. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Juu se tykkää kun sitä vähän rankasee... ;)
    Lentokelillä oli kulutuskin maltillinen 15.5l / 110km matkalla. Ei se enään minusta ole pahakaan, kuitenkin marssivauhti oli kohtuullista.
     
  14. SakariTo

    SakariTo Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    On se mukava peli päästää. Alusta pohjailee paikoin aika rajusti vaikka laiton klikkerin kireelle etupukista. Keula menee mahtavasti orkkis suksia lukuunottamatta. Sukset on jopa vähän vaaralliset kun ei käänny. Kulkee 140 kierrosten ollessa 9050, vähän lisää kulkua pitäisi saada ettei kaverit koputa jänkhällä roiskeläppään. No kelkka on vasta sen 300 ajettu, eli sisäänajossa. Muuten kyllä kevyt viedä. Onko teillä matto "todella kireällä" kun kiristin sen omasta mielestä aika kireelle mutta silti kuulu tunnelista välillä pauketta kun osuu nastasuojiin?
     
  15. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Hyvinhän se noille kilometreille kulkee. Moottori paranee ajaessa.
    Alustaan shimmitystä yms. muuten kyllä pohjailee aika helposti, kaikkia vaikuttaa kaikkeen joten kokeile kirrata sitä takapäätäkin. Ääniä se telasto pitää, en mielestäni koviin kiirreeksi sitä ole laittanut ja huollossa vielä löysäsivät siitäkin ::)
     
  16. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Tiedä näistä jammujen malleista, mutta ymmärtääkseni telasto liukuvalla etupukilla, niin sehän pitää melko pauketta. Ainakin kulpureissa kun kaikki toisiinsa osuva on rautaa. Pauke on melkoinen sopivassa patikossa. Toki, jos maton kirraa oikein tiukalle, voi kolina hävitä kun etupukki ei pääse liukumaan.

    nih..
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Siviiliversioissa on kumit siellä haarukassa.
    Tietyllä säädöllä takapukissa saa kyllä semmoinen kolinan aikaan 137"saa että rupeaa hirvittämään.
     
  18. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Oliko RRmallin pukissa sitä yläpään kumia ollenkaan.

    edit: eipä siellä kuvienperustella mitään kumia ole. Eli rauta vasten rautaa ja bumbum.
     
  19. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Tänää katkes sit viperistä kallistuksenvakaaja. Mittaris reilu 6tkm ??? Catista taas katkes liukurungot ;D
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: SRViper R-TX LE 2015

    Kaksi viperiä omistaneena, kallistuksen vakaaja poikki ja puolenkymmentä niiden pulttia poikki, ihan perushuttua. Kaverilla ihan sama. Katsoppa vakaajaa siitä mistä katkesi mulla oli jo sisästä valmiiksi ruosteessa, meni varmaan mutkan kohdilta tai läheltä sullakin?
    Niin ja on niitä mennyt kateistakin ihan samanlailla, joka reissulle kun laittas hiukan rasvaa muoveihin niin ei tartteis kärsiä siitä kitinästä ;D
     

Suosittele tätä sivua