Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä sokerikukko, 4/4/10.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Tuosta mie ekana lähtisin liikkeelle. Eli kytkimen jousi vaihda uuteen.

    Helixissä kahdet kulmat, en muista mitä 05 oli mutta voisko olla joka 44 ja 42? Vai oliko sekin 44 ja 48 niinku vanhemmassa oli. Joka tapauksessa vaihtamalla kulmat pienempään numeroon voimansiirto kevenee.

    Uusi nyt ensalkuun kuitenki se kytkinjous.
     
  2. MxZ440R

    MxZ440R Ski-doo Mxz440X -05-

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Elikkä ykköseenkö vaan uusi jousi. Onko hemmo muutellut tai kokeillut eri jousilla 440kyybiä? Että oisko antaa vinkkiä minkä jousen sinne laittas? Osanumerokin jos löytys niin helpottais kummasti. :)
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    vakiolla oma racingi oli paras, loppu ois ollu kuskista kiinni ;D

    Eli hommaat vaan manuaalin mukaiset osat pirttiin ja kaasarit levälleen.
     
  4. MxZ440R

    MxZ440R Ski-doo Mxz440X -05-

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Okke. Alkuperäset sinne aikanaan tilasinkin..

    Kaasareita kyllä on räplätty ja kokkeiltu ei vaikuta.. tyhjäkäynnit on 25. Ja päät 300 ja neulat ollu keskellä. Nyt vkloppuna kokeilin neuloja muuttaa sokka ylimmäs ei auta tähän vikaan.. Vaikka jo luulin etttä käy niin paksulla että ei vaan jaksa mennä. Kuten jo mainittin ''kylmänä'' se vähän aikaa laulaa ja repii niinku pitää..
     
  5. ao

    ao New Member

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Minulla on Lynx Forest Fox syncro -99 377 cm3 moottorilla nyt toista talvea. Kelkalla on nyt ajettu n. 8000 km ja puristukset on hyvät. Kelkka myös käy hyvin, ottaa kierroksia vapaalla hyvin eli kaasari pitäisi olla ok.

    Ongelmana on ollut alusta lähtien vedon puuttuminen kakkosella ajettaessa. Kaasua lisättäessä hiljaisesta vauhdista vedossa on pitkä "kuollut" alue (yli sentti kaasuvivun liikkeenä mitaten). Tällöin kierrokset eivät nouse eikä siis mitään tapahdu. Vasta kaasuvivun ollessa pitkällä kelkka ampaisee kovaan vauhtiin tasaisella ajettaessa. Tämä ilmiö on sitä pahempi mitä enemmän ajossa on kuormaa. Esim. reitillä loivassakin ylämäessä tai lyhyessäkin nyppylässä kaksin ajettaessa vetoa ei meinaa löytyä ollenkaan, moottori vain alkaa "jyskyttämään" matalalla äänellä vaikka kuinka vääntää kaasua. Pakko vaihtaa ykköselle, mutta olosuhteet on sellaisia, että selkeästi pitäisi pystyä kakkosella ajamaan. Bensaa kuluu tällaisessa ajosssa kaverin ja kevyen pilkkireen kanssa 50 litraa sadalle.

    Myyjän kanssa ilmeni viime keväänä, että kytkintä/variaattoria oli menty "parantelemaan". Hän löysi sieltä punaisen (jäykemmän, isommalle moottorille tarkoitetun) jousen, jollainen ei kuulemma foxiin kuulu ja vaihtoi foxiin kuuluvan valkoisen jousen. Muita muutoksia hän ei tehnyt, eli uskoakseni voimansiirtosysteemi ei ole vielä takaisin tehtaan säädöissä. Valkoisen jousen vaihto paransi sen verran, että tasaisella ilman kuormaa ajettaessa veto muuttui tasaisesti kiihtyväksi. Vähälläkin kuormalla ajettaessa ongelma säilyi.

    Pyydän neuvoa, koska olen aloittelija eli ei ole osaamista. Eli mitä kytkimessä/variaattorissa pitäisi tehdä, jotta kelkan veto kakkosella tulisi tasaiseksi, että normaali ajo normaaleissa olosuhteissa onnistuisi eikä kelkka kuluttaisi noin tolkuttomasti bensaa. Myyjä on lupautunut asiassa vielä auttamaan, mutta kaipaisin neuvoja pystyäkseni kertomaan, mitä pitäisi tehdä.

    Olenko ymmärtänyt oikein, että nyt ylösvaihto tapahtuu liian aikaisin ja taas alasvaihto liian myöhään. Jos tämä sattuisi olemaan oikein, millaisilla säädöillä näitä ongelmia voisi korjata
     
  6. Kitunen

    Kitunen Kotimainen laatutuote

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Tuli hommattua teamin variaattori tss-04, kelkkana Lynx RE 600 etec 2014. Vari on peräisin RS:stä ja heliksissä lukemat 70-44-46 ja 68-46-46. Kysymys kuuluukin, pelaako ihan näin vai pitääkö lähteä heliksi kaupoille? Pelaako pakki? ??? Kytkimessä jousena 230/320, vakio 412 rampit ja painosetti.
     
  7. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Ei maha häävisti pelata tuolla heliksillä ja re tehoilla ja välityksillä. Eikä pelaa tosiaan pakkikaan.
    Toki kokeilla voit tuolla 70-44-46
     
  8. Kitunen

    Kitunen Kotimainen laatutuote

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Ainahan sitä voi testata! ;D Tietääkö kukaan millä heliksillä tulee nämä, kun kaupassa myydään "teamin varikittejä"? Siitähän se olisi helppo apinoida.
     
  9. Miksutin^^

    Miksutin^^ Freeride 146

    Vs: Moottorikelkan voimansiirtoinfo! Anna niksejä, kiksejä ja neuvoja

    Mulla on tuommone Ski-doo rev mxz 500ss joka on jatkettu 345/51 matolle ja voimalinjassa tällä hetkellä 19/45 välit, kytkin vakio ja kakkosvarissa 44 helix vakio jousella ja 7-piikkiset vetarit.

    Tilannehan on se että keulaa pitäs saaha keventämään vähä paremmin ummella, jos se nyt tuolla pikkulohkolla on ikinä mahollista.

    Onko joku löytäny tuommoselle reville valmista setuppia vai pittääkö ite lähtä kokeileen perse eellä puuhun.. ja mitä kannattas lähtä muuttamaan? Kakkoseen löysempää jousta vai jotain muuta?

    Tämän hetken asetuksilla ei ummella ainakaan vielä ole puutunu ja jaksaa mennä varsin hyvin.
     
  10. Kony

    Kony Member

    Oisko kellään tietoa miten toimis tämmöset variaattorin säädöt 412 rampit, kytkimen jousi 200/290, helix 44 tai 43/47, kakkosen jousi 180/303 ja välitykset on 22-45
    kelkkahan on skidoo xrs 600 etec mattona toimii snox 44m.
    E: Ja tietäskö kukaan noille helixeille osanuomeroa?
     
    Viimeksi muokattu: 6/11/16
  11. bonus

    bonus Well-Known Member

    10- Xrs:ään tulossa 41 cobra matto, vakio 32:n tilalle. Mitä suositellaan vaihtamaan voimalinjasta? Kytkimen jousen aattelin ainakin kytkentöjen puolesta vaihtaa muutenkin.
     
  12. Kasu P-smk

    Kasu P-smk Lynx RE 600R -19

    Osaako kukaan sanoa miten eroaa 415 ramppi 417 rampista..
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

  14. Kasu P-smk

    Kasu P-smk Lynx RE 600R -19

  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Paljonkohan maksaa tra kytkimen liikkuvat varret? Tai saako niihin vaihdettua niitä alapään holkkeja? Ainakaan ne ei ole erillisenä osana räjäytyskuvissa. Näytti niin kuin olisi jotain kemiallista metallia laitettu sinne akselin ja holkin väliin :eek: Viilasin ja hioin sitä pois ja kyllähän nuo nyt ihan hyvin heiluu mutta vois vaihtaa ihan uudet jos ei kovin kalliita ole. Vai saako näihin jotain parempia varsia? blingillä on ainakin jotain ollut.
     
  16. Vilho

    Vilho freeride

    Meneekö teamin jouset QRS variin vai pitääkö olla brp omat jouset?
     
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Osaako joku sanoa miksi toinen tapa näistä on parempi.

    1. Laitat 130-260 jousen kytkimeen ja vakio painot. --> 8000rpm
    2. Laitat 130-290 jousen ja vähän enemmän painoa -->8000rpm.

    Vähemmällä painolla vissiin vähän herkempi mutta vetääkö paremmin kun on enemmän painoa vai onko mitään eroa?
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    isompi paino puristaa remmiä alusta kovempaa tiettyyn pisteeseen asti.

    ei noista voi sanoa mikä on parempi vaan se pitää testata. Tietysti pienempi massa on herkempi mutta sen herkän vasteen voi tehdä variaattorillakin.
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Millä tavalla sen voi tehdä variaattorilla?
     
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

Suosittele tätä sivua