Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Saattaaha se olla, että laakerit pyörii kans tossakin väärästä kohtaa ja syö akselin? Mulla on ylätaittopyörillä, antistabeilla ja kääntöpyörillä ollu uutena laakeri väljä akselille. Eli jokaisessa on valmistevika. Uus osa tuli takuuseen ja sama homma. Joten oon jokaisen laakerikehän tiivistäny ite, nii on ruvennu kestämään.
     
  2. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    IMG-20170401-WA0015.jpeg
    Täällä pärähti eka remmi kilsoja kerty 750.
    Samassa rytäkässä sai vain koropala vähän osumaa ku äijjä nojasi turhan lujasti tankoa vasten eli mentiin tangon yli että heilahti:D
    Uusi remmi pirttiin ja kovaa ajoa.
     
  3. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

  4. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Mistä sais oikee sellasen 4 pyörän setin jossa olisi läpi pultti niinku vanhois jammuis
     
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sorvari pyöräyttää vartissa sellaisen joten ei luulisi olevan mahdoton saatavuus millään kylällä. Mittailet holkit sopivaksisi ja raapustat jonninnäköisen kuvan ja marssit sorvarin puheille
     
  6. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Voisko olla et laakerin sisäkooli olis tuumaamitoin ja akseli mm? Äkkiä tulis vain mieleen :p
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kyllä niissä on vain amerikkalaiset toleranssit minun mielestä. Eli sattunut tehtaalta tulemaan joko sopiva tai sitten liian väljä. Piti Catin vetoakseliinkin syksyllä teetättää sorvarilla soviteholkki, kun laakeri oli liian väljä ollut jo alunperin akseliin.
     
  8. PKE

    PKE Well-Known Member

    Suuri maa suuret toleranssit. Onneksi edes moottori tulee vielä Japanista. Joten sen vois olettaa sentään toimivan. Entisenä aidon Yamahan, ja nykyisenä kotimaisen tuotteen miehenä ei voi kun todeta, että kyllä ne Iwatan tuotteet oli sentään laatukamaa. ;)
     
    Viper MCX tykkää tästä.
  9. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    IMG_0113.JPG
     
  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Mikä kotimainen se "PKE":llä on?
    Ei kait sellaisia olekkaan.
    Enemmänki mahtaa olla kokoonpanopaikka jonne eri komponentit rahdataan valmiina ympäri maailmaa, se kun on tuota nykyaikaa.
     
  11. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Kiitettävästi ainakin Keskon puolelta takuuasiat toimii. Perjantaina lista rikkinäisistä osista jälleenmyyjälle ja tänään sitten tuli ne tärkeimmät ja huomenna varmaan loput puuttuvat osat. Loppuviikosta taas olisi piano taas ajokunnossa.
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Muutama tallipäivä taas vietetty ja taas valoa tunnelinpäässä kun käyntiin hörähti ja mattokin pyörii jälleen.

    Samalla asensin niitten vaijeri kötöstys raappojen tilalle nämä catin raapat jotka oikeesti raapii vaikka betonia. Pikkusen joutui taakse laittaa mutta kaipa se sieltä kierrättää minkä tarttee.

    20170405_172143.jpg 20170405_172135.jpg
     
  13. fleec

    fleec Well-Known Member

    Ensin reilu parin sadan kilometrin lenkki SW 137:lla ja sitten testaamaan BRP:n "vastaavia" laitteita. Minua kiinnosti lähinnä samalla mattopituudella olevat 850 Lynx ja Skidoo.
    Ensinnäkin testauslenkki reilu 10km kelkkareitillä , jossa pitkää nopeaa pattimutkaa ja pitkää suoraa, vilttoa paannejäätä ym. ja kelihän on plussanpuolella reilusti ja reitin pinta pehmeä.
    Skidoo 850 Renegaden alusta on sopivan pehmeä reittikäyttöön ja nielee patit mukavasti, mutta keulaan en saa hyvää luottoa, jotenkin mutkissa ei oikein saa kääntymään, tosin kelikin on haasteellinen, kun pehmeää lunta pinnassa ja kun ei ole tuulilasia niin vauhdin noustessa tangosta saa pitää tosissaan kiinni.
    Sitten Lynx 850 Xtrim RE ja ko. laitteeseen en saanut mitään luottoa, kelkka keulii älyttömästi ja reittiajo ei onnistu oikein huonostikaan vauhtia 40-80 ja kaasu pohjaan niin sukset pienellä viiveellä kohti taivasta ja pysyy kyllä pitkään. Yli satasen vauhdista kiihdyttäessä ei keuli enää ja on turvallisempi kiihdytellä. Jotenkin tuo alusta tavallaan "muljahtaa" ja keula nousahtaa hetkessä ja ohjattavuus katoaa saman tien. Ei tuolla kamppeella ainakaan noilla säädöillä reitillä vauhdikkaasti ja turvallisesti ajeta ja keula tuntuu jotenkin levottomalta ja kääntymisessä suuria ongelmia.(Toivottavasti tuo kelkka oli Xtrim RE eikä Boondocker RE 850, koska siihen nuo ominaisuudet paremmin sopisivat).
    Ja sitten tuosta 850 moottorista tehoja siinä on hyvin, mutta SW:n jälkeen se tuntuu vaisummalta. Kovemmissa nopeuksissa SW vaan vetää paremmin ja piste.
    SW on paljon hiljaisempi, joten se hämää hyvin tuon nopeuden, että pitää mittarista noita nopeuksia seurata.
    Tietenkin tuota omaa SW:tä on vähän säädetty oman maun mukaiseksi.
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo onhan tiettyä yamahamaisuutta ikävä, onneksi tässä on sitä enemmän kuin pikaisessa ns. nytro/procross siitoksessa.
    Tuolleen se pitääkin testata että omalla kunnon ajo pohjille.
    Itse näin kevään kunniaksi nappasin pikkulasin paikoilleen ja onhan sarvista pitelemistä kun vauhdikkaita reittejä ajaa, pitäneekö kärsiä kuumuudesta ja laittaa lasi takaisin...
     
  15. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Hyvin samanlaiset tuntemukset Skidoo vs Jamppi kuin fleecillä, tosin skidoo oli MXZ kusiainen. 650km lenkillä ajoin pitkät pätkät vuorotellen ja tuohon etupäähän en saanut luottoa. Piti olla hereillä sen kaa kaiken aikaa kun jampilla voi päästellä pitkää siivua huolettomammin. Ja tuota matalaa lasia en kans osaa enää käyttää. Sen on vaan hikoiltava tai vähennettävä vaatetta:)
     
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    No niin, paljon kerkesi vettä virrata kajaaninjoessa että jarruongelmat saatiin selätettyä. Kävin äskettäin 30km metsäautoteillä vetelemässä ja koittamassa kaikkeni että jarru häviäisi mutta yhtähyvänä se pysyi kokoajan.

    Loppujenlopuksi syyllinen oli pääsylinteri. Vikaa ei huomannut ennenkuin purin vanhasta vaihdokista pääsylinterin irti ja kun molempia vierekkäin tyhjänä paineli niin sw:n mäntä takerteli aivan seitin ohuesti. Kerkesinhän sen vajaan 6000km ajamaan tuolla rikkinäisellä ja välillä kukaan muu kuin minä ei uskonut että siinä on jotain ongelmaa. Mutta ajetaan kausi loppuun viperin osilla ja vaihdellaan kesällä muitten remonttien yhteydessä uusi paikalleen.
     
  17. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Eli kahvan yhteydessä oleva?
     
  18. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Jep jep
     
  19. Pasi

    Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019 & Khaos 146" 2022

    Mitä Sidewinderin 137" alustalle kannattaa tehdä? Ainakin etupukin iskari vaihtoon? Teräsakselit alumiinisten tilalle? Ilmeisesti alustaan löytyy settiä Totaltekiltä ja Öhlinsiltä.
    Keneltä kannattaa kysyä Öhlinsejä? Ostin joskus aikoinaan Öhlinsit MP-Racingistä, mutta sitten he ilmoittivat etteivät he enää toimita kelkan iskareita.
     
  20. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Eikö se lokka Teron liike myy öhlinssejä roissa
     

Suosittele tätä sivua