Kovaääniset viriputket , edistääkö kelkkailua ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Leader Dog, 30/12/08.

  1. Anioldur

    Anioldur Polaris xc 600 sp

    Hehe ;D Ei sitten meekkään vaihtoon heti ;) Ettei ihan offiksi mene nii itellä ei ainakkaan ole mittään viriputkia tai mökäpönttöjä vastaan. Mutta niinku varmaan monikin sanonu jo tässä topicissa, että kun ajetaan asutuksen lähettyvillä nii hissukseen.
     
  2. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Jos reitilä ajetaan niin ei ne viriputket haittaa, mutta jos asutuksen lähelä niin voi moni vetää herneen nokkaan.
     
  3. V.T.V

    V.T.V FUCK YOU i drive yamaha!! Turbo Yamaha:D

    Ohan ne makiat putket!! :-*

    Nam ;D
     
  4. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Tuskin ihan jokapaikassa edistää, "julkisilla" paikoilla/huoltoasemilla varmaan vähiten, jos ei osata asiallisesti ajaa.  ::)

    Jos ajaa muiden näkyvillä asiallisesti eikä yritä tieten tahtoen humpata kaasulla huoltsikan pihalla äänien ja muiden ns. ihailun takia, niin mikäs siinä, en välitä. Kaukana keskellä metsää on aivan sama mikä putki/pönttö on, eipä ne pienet kiihytysäänet kauempaa kuultuna mitenkään pahalta kuulosta.

    Pointtina siis se, että enemmän huonon kuvan kelkkailijoista antaa muita vaarantavalla tai häiritsevällä ajotyylillä mökäpöntön kera. Elikkäs järkeä siihen, missä milloin ja miten ajaa. Jotkut leasingharrastelijat/vatipäät eivät tätä ole vielä ymmärtäneet.. Ainakaan Levillä. ;)
     
  5. jii72

    jii72 Member

    Joops... mulla on 600 cfi switsussa slp.n putki ja tuommonen sno stuffin rumble packin vaimennin, niin ääntä kyllä riittää kun sitä vain haluaa ulos tulevan. Nätisti ajaessa ei ole paljon vakiota kummemmat äänet, ei kyllä edistä kelkkailua jos huoltsikoilla tai keskustoissa huuattaa!!! Syrjemmässä kaasuteltaessa kyllä makee peli... :p ;D
     
  6. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    Tuntuu siltä ,että Levillä pyörii nurkissa ne "kovat" kelkkamiehet jotka sitten Baarissa elvistelee kuinka kovia kelkkamiehiä sitä oikein ollaankaan ,kuitenkaan ei ole 20km.kauempana Leviltä ikinä käytykään.Noh,onhan niitä poikkeuksiakin.
     
  7. TomB!

    TomB! Kamera & Rev440 räppikelekka

    Eheen suinkaan, vaan nyt on paikallaan kokonaan homemade änäri ja hyvin toimii. Ääninäyte tulee tän vkl aikana.
     
  8. skk

    skk Yamaha Apex

    Jenkeissähän on reittejä suljettu noiden mökäpönttöisten kelkkojen takia....
     
  9. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    Ei hele*etti ;D Jos tuo putkisto on edellytys että kelkka kulkee......menen mieluummin potkukelkalla. Minä (henkilökohtaisesti) en kyllä kehtaisi ajaa missään, milloinkaan tuollaisella äänellä varustetulla pulkalla....paitsi kisoissa!
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Juu... ja niitä tullaan varmaan jossain vaiheessa sulkemaan suomessaki, ja uusien reittien perustamista on helpompi vastustaa lisääntyneillä meluhaitoilla yms yms.
    Meluhaittoihin kun vedotaan jo muutenkin, vaikka kelkat täyttäisivät kaikki äänisaastestandardit. Luonnon tarpeettomaan häirintään ku vaan on niin helppo vedota.

    Se vaan on niin että suomessa suurin osa ihmisistä ei kelkkaile ---> melkein yhtä suuri osa ei tykkää kelkkailusta yhtään (syitä lie pelosta kateuteen) ---> mitä kovempi meteli, sitä vähemmän tykkäävät ---> mitä vähemmän tykkäävät ---> sitä enemmän ja helpommin vastustetaan kaikkea kelkkailuun liittyvää.

    Suomessa kelkkailu on muutenkin niin rajoitettua ja säädeltyä, että minä lasken nuo mökäpöntöt suurin piirtein samaan kastiin taimikossa revittämisen ja valtatiellä ajelun kanssa. Ainoa ero että se järjetön meteli vituttaa useampaa ihmistä kuin sitä yksittäistä metsänomistajaa. Yhtälailla se kuitenkin haittaa harrastusta pidemmällä tähtäimellä.
     
  11. skk

    skk Yamaha Apex

    Näin juuri. Ja Suomessa ei muutenkaan kovin hirveitä määriä noita reittejä ole.
     
  12. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    Tääkin topikki on mennyt samanlaiseksi rutinaksi kuin paikallislehtien yleisönosastoilla ikään. ;D ;D
     
  13. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Onko?

    Onko sulta menny ohi esim. se, että mm. crossiratoja on suljettu niitten aiheuttamien meluhaittojen vuoksi? Jos crossirata voidaan sillä perusteella sulkea, niin moottorikelkkareitin sulkeminen on vielä helpompaa.

    Syy miksi ite noita melupönttöjä karsastan, on puhtaasti se että pitemmän päälle ne haittaavat niin sinun kuin myös minun moottorikelkkaharrastusta. Yhtälailla kuin taimikoitten polkeminen.
     
  14. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    ;D ;D
     
  15. texas85

    texas85 Well-Known Member

    tuskinpa tuota kelkkailua nyt kielletään! todennäköisesti tulevaisuudessa ruvetaan mittaamaan ääniä kelkasta jos menee sallitun rajan yli niin poistetaan kilvet,niin kuin moottoripyöräilyssä.. suomessa on jo nyt muutamia ratoja jossa mitataan ääniä ja jos se on liian kova niin ei asiaa radalle!!(itselläni juuri sellainen supermoto jolla ei asiaa radalle,yksi holkki pönttöön takas niin taas pääsee radalle) ;) :-*
     
  16. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Kelkkailua on melko mahoton kieltää, kuten tiedetään, mutta sitä voidaan hankaloittaa vielä monella monella tavalla.

    v**tumaiset maanomistajat hankaloittavat esim. kelkkareittien tekemistä jo nyt monin eri tavoin, yhtenä esimerkkinä Tornio-Ylitornio välinen kelkkareitti, jonka tekemistä yksi ainoa maanomistaja on onnistunut jarruttamaan vuositolkulla. Sen koommin minulle kuin kenellekään muullekkaan tuntemalleni henkilölle, ei ole tullut tietoon yhtään järjellistä syytä sen vastustukseen. Siispä syyn on oltava pelkästään se että reitti tulis moottorikelkkojen käyttöön, eikä hän itse hyödy siitä mitään.

    Siinä kun yleisillä paikoilla ja asutuksen lähellä mölypöntöillä huudatetaan, niin samanlaisia maanomistajia tulee helposti lisää. V**tuuntuneen kelkkailun vastustajan "luomiseen" ei tarvita välttämättä sen enempää kuin että ajetaan yhden kerran yöllä mökäpönttöjen kans kaverin kans kilpaa urut auki jonkun talon ohi jonka asukit ovat nukkumassa.
    Siellä kun koko poppoo säikähtää hereille, kissa raapaisee koiralta silmän päästä, koira puraisee kissalta niskat nurin, 3 lasta huutaa kurkku suorana, mies potkaisee vaimonsa sängystä alas ja vaimo heittää miestä yöpöydällä, niin silloin on soppa valmis...

    Mikäpä sen parempi keino vastustaa kuin järjetön, luonnonrauhaa ja elämää ja asumista ylenpalttisesti häiritsevä meteli?

    Mun puolesta sinänsä on yks hailee vaikka kukanenki ajais vaikka kokonaan ilman äänenvaimenninta, kunhan nämä ilman putkea ajavat tiedostavat tekevänsä hallaa moottorikelkkailulle ulkopuolisten ja kelkkailemattomien silmissä yhtälailla kuin taimikon polkijat, tai vaikkapa bomberit moottoripyöräilylle.

    Se mitä kuulutan tässä on jokaisen omaa vastuuta oman harrastuksensa "julkisuudesta" ja sitä kautta harrastamisen "helppoudest"... Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

    Tämä saattaa vaikuttaa kukkahattuilulta ja jeesustelulta, mutta vakuutan että kun tarkemmin asiaa ajattelet niin ymmärrät mitä tarkoitan. ::)
     
  17. M4tt1

    M4tt1 Polaris Axys Pro RMK 850 155" 19

    viriputkista en tiedä mutta mökäpöntön haluisin kelkkaa et sais tuola kairassa huudattaa :)
     
  18. Grazy

    Grazy Guest

    Tuo tais tulla kokemuksen syvällä rinta äänellä, kävikös sulle pahasti ko vaimo heitti yöpöydällä :eek:
     
  19. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    ;D

    Motoki vois melkeen ostaa Peltoset ja lähtä tuon melkee kukkahattupuolele kääntyneen Wagnerin kanssa hiihtelee.  ::)
     
  20. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    mut ei kantsi kelkkaurille mennä hiihtelee koska voi tulla vastaan se kovaääninen kelkka ;D
     

Suosittele tätä sivua