GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: GLX 5900

    Nämä mitat ei sitten täsmää vm92 5900 lts tolpilla olevaan lynhiin..
    Vaan pitää n.1cm siirtää rattaita vaihelaatikon suuntaan.
     
  2. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Ok. Itellä ei ollut tuota mittakuvaa vielä sillon kun omat pyörät vaihdoin. Yritettiin vaan laittaa suunnilleen samaan paikkaan, missä vanhat oli.

    Kyllä muuten lynxi kiikkuu melko jyrkkää mäkeä ylös lähes tyhjäkäynnillä tai sitten kovemmalla kaasulla ;D Tosin kantavampi hanki puuterin alla saattoi auttaa asiaa. Kyllähän se myös mukavasti oli jumissa yhdessä metsäojassa, joka olikin luultua syvempi. Mutta irtos nätisti, kun vähän repi suksista, että ne lähti nousee vastapenkkaa ylös.

    Aikaa kun oli, niin vaihdoin kokeeksi ennen ajoon lähtöä 467S:n vakio putken. Alakierroksilla ei huomannut mitään eroa, mutta ylhäällä iso ero 6000rpm:n jälkee. Pitää laittaa tuo G-typen putki takaisin, vaikka se ei kokonaan mahdukkaan kuomun alle edestä.

    Kävin punnitsemassa pumppukärryvaakalla paljonko lynxi todellisuudessa painaa. Lukema oli tasan 300kg tankki melkein täynnä, vähän lunta telastossa, lumilapio, kirves ja jotain muuta pientä penkin alla, eli ajokunnossa.

    Vertailuksi uudempia koneviestin testeistä:
    Lynx Yeti V800 372kg
    Lynx Yeti V1300 405kg
    Lynx Yeti 600Ace 340kg
    Yamaha Viking RS 424kg
    Lynx Ranger 600E-tec 295kg
    Ski-doo tundra ace 274kg
    Ski-doo freeride 146" 270kg
     
  3. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Ensimmäinen postaus tänne.

    Hiukan neuvoja kaipaan. Itselläni ei ole oikein mitään aikaisempaa kokemusta kelkoista ja satuin saamaan haltuuni tämmöisen Lynx GLX 5900 laitteen. Kelkka lienee jostain 80-luvun puolivälistä, väri on tummansininen. Tarkkaa historiaa en tunne muutoin kuin että viimeiset viisi vuotta ollut käyttämättömänä ja seisonut tallissa, eli onneksi sisätiloissa.Kelkka on seisonut telan varassa eli ei ole ollut pukin päällä.

    Sain sen verran värkättyä itsekseni, että vaihtamalla primerin ja kaikki bensaletkut, kone on saatu käyntiin ja pysymään käynnissä. Eli ensimmäinen ongelma ohitettu.

    Kun kone oli käynnissä, mieli pyrki kovasti ajohommiin, mutta laite ei suostunu liikkumaan lainkaan. Vaihteen ollessa vapaalla, variaattori ja hihna pyörivät. Kun laittaa vaihteen päälle ei pyöri, eikä tapahdu mitään kaasuttelusta huolimatta.

    En tunne kelkan voimansiirtoa oikeastaan mitenkään, enkä osaa alkaa lähestyä ongelmaa mistään suunnasta. Olisko hyviä tipsejä mitä seuraavaksi?

    Mitä muuta huomioitavaa tähän liittyy kun todallakin viisi vuotta seissyt ajamatta tuo laite?
     
  4. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Mites kun konetta kaasuttelet vapaalla, niin liikkuuko kytkimen liikkuva lautanen? Eli nouseeko hihna ylemmäs siinä kytkimellä, joka on koneen kyljessä?
     
  5. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Tutkin asiaa huomenna tarkemmin ja palaan asiaan.
     
  6. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Mulle heitettiin haaste, oli kuulemma umpisella ajaminen hankalaa, eikä kestänyt pysähtyä, kun tuota puuteria on siunaantunut vähän reilummin parin viime viikon aikana ;D
    Kelkka uppos kuulemma 40-60 senttiä..

    Kävin sitten kiesin tuossa jokivarressa pellolla ja risukoissa, eikä mitään ongelmia. Pellolla kelkka upposi 10-20 senttiä, ja kesti pysähtyä ihan mihin vain. ;D
     
  7. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Kokeilitko perä ilmassa pyöritellä, vai yrititkö jostain ladon pehmeältä puulattialta saada sukset maassa liikkeelle? Jälkimmäistä kokeilleena voin sanoa, että ei liiku kovin herkästi. Nosta perä ilmaan jonkun pöllin varaan ja kokeile sitten varovasti saada matto pyörimään. Voihan toki olla, että kelkka on laitettu seisomaan jos voimansiirrosta on korkannut joku laakeri.

    Nuo siniset ovat ensimmäisiä 82-85 vuoden laitteita. Ohjaustanko on vielä se T:n mallinen.

    Jos meinaat ajaa kelkalla enemmän, niin polttoainepuolen täydellinen putsaus tankista lähtien ei olisi pahitteeksi. Uudet tulpat, vaihteistoon litra uutta 75W-90 öljyä, telaston tarkastus (laakerit, liukumuovit jne.) ja rasvanippoihin rasvaa. Kova kone se on! ;)
     
  8. aarno77

    aarno77 Member

    Vs: GLX 5900

    Linjauksesta. Mulla on -89 GLX Finlandia ja varien linjaus askarruttaa. Voisiko joku ystävällisetsi tarkistaa omastaan ovatko varien sisempien lautasten ulkoreunat linjassa vaiko ei. Käytin konetta irti ja nyt kun laitan takaisin, niin heittoa on aprox 15-20 mm. En usko, että noin paljoa eri paikkaan tuli konetta laitettua. Eri mallien linjauskuvissa varien sis. lautasten ulkoreunat näyttäs olevan linjassa mutta liekkö 59:ssä? Yhden ohjeen sain, että nuo sisempien lautasten ulkoreunat tulis olla 14-16mm eri linjassa. Pitäneekö paikkansa?
     
  9. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Vähän kun kelaat taaksepäin, niin siellä on ohjeet linjaukseen. Ei kuulu olla samassa linjassa.
     
  10. Petes76

    Petes76 Lynx 5900 LTS -92

    Vs: GLX 5900

    Olisko kellään mittoja LTS keulasen -92 etujousista. Eli tuubeissahan on reki tyyppiset iskarit joissa jouset. Oli viikonloppuna irti mutta en älynny sit mitata jousta. Pitäis saada hiukan jäsympää jousta, toinen jo kuoleentunu. 24mx:llä on jousia tarjota ja reki iskaripakettia. Onko kokemusta kyseisistä snopro paketeista???
     
  11. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Joo, siinä ladon lattialla sitä on kokeiltu. Ajosta se on laitettu seisomaan, omistaja kuoli ja omaisilla ei ollu käyttöä sille. Joku öljy on kaasuttimen kautta ajettu sisälle viis vuotta sitten ja varmaan sen ansiosta männät ei ollu juurikaan jumissa.

    Aika helposti sitä pysty omin voimin työntelemään siinä ladon lattialla ja sen perusteella ajattelin että matto ei olis jumissa. Tosin en katsonu siinä työnnellessäni että pöyrikö matto, vai luistiko se vaan siinä puun päällä.

    Huomenna homma jatkuu öljyn vaihdolla ja tsekkaillaan lisää tuota voimansiirron mystiikkaa.
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900


    Jarru jumissa?
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: GLX 5900

    Kytkin (1 variaattori) hajalla? Tai niin älyttömän löystynyt jousi moottorinpuoleisessa kytkimessä, että kelkka ei jaksa lähteä liikkeelle kytkimen pureutuessa liian alhaisilla kierroksilla hihnaan.
     
  14. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Kampe kartanolle vaikka narun jatkona ja siitä asiantuntevaan huoltoon, paha täältä palstakelkkailijoiden on ohjeita/kommentteja heittää jos kysyjäkään ei tiedä mit ... n :-X ;D
     
  15. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Se niistä kahdesta jarrusta jossa on nestesäiliö, kahva menee pohjaan ilman vastusta. Toinen jarru, joka käsittääkseni ottaa suoraan voimansiirtoon, toimii normaalisti.
     
  16. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Tämä hyvä neuvo on. Mutta mukavampaa on kokeilla itse, siinä oppii asian jos toisenkin kun pakolla itte värkkää. Mutta puolen kilometrin päässä oleva pienkonekorjaamo saa minusta asiakkaan jos homma ei aika pian ala luistamaan.
     
  17. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Ois omaan makuun melko täydellinen kelkka tuo omakin 59, kun vaan vielä sais keulalle hyrräämään 600ACE:n ;D Tai kyllä mulle V-800 kelpais myös
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Kelkan perä ilmaan pölkyn nokkaan, ja kokeile pyöriikö tela vaihde vapaa-asennossa käsin telasta pyörittämällä.
     
  19. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Kiitokset kaikille jeesaajille. Sain kelkan liikkeelle tänään, riitti kun vaan annoin riittävästi kierroksia niin kelkka lähti liikkeelle. Nyt vaan tarttee alkaa opettelemaan miten sillä ajetaan. Tähän asti on saanu lähinnä repiä kelkkaa ylös juoksuhiekkaa muistuttavasta lumesta. Aina kun peruuttaa niin jumissa ollaan.
     
  20. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: GLX 5900

    Peruuttamista umpihangella kannattaa välttää, varsinkin kun kaikki lumi on puuteria eikä kantavia kerroksia ole välissä...
     

Suosittele tätä sivua