Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Olipahan siisti Winha :eek: Ainut ongelma tuli matosta kun se oli just semmonen pätkämatto jatkettuna kahen liittimen avulla pitkäks :mad: Käytännössä oli katkeemispisteessä siitä liittimen vierestä!! Eikä maton sääjössä ollu pelivaraa että olis yhen välin lyhentäny. Lyhentämällä olis kestäny luultavasti hetken kunnes taas olis revenny ku niin hapero oli jo ilmeisesti alkuperänen matto.. Mallihan on 56 L ja täytyy sannoo että harvoin näkkee nuin siististi ajan patinoimaa kelkkaa. Ikä näkyi mutta vain positiivisella tavalla. Jopa penkin päälinen oli ehyt, toki kulunut hieman mutta suht siisti kuitenkin. Lujitemuovi keulassa yks pikkureikä pohjan puolella, kuomu ja visiiri täysin ehjät alkuperäset jne.. Tuo matto on vaan niin kiven takana tuommoseen että sydän verta itkien jätin sen sinne. Fiilistelyajot otin kyllä ennen sitä kun kone lähti nöyrästi tulille enempiä nikottelematta ja ulkomuodosta kyllä uskoi että on ollu kuivassa vajassa koko elinkaaresa parkissa millon ei ole ajussa. Voimansiirrossa olis ollu pientä säätöö/laakerijumppaa ja pakoputki alko olla aika loppu, mutta aika pienellä pajotuksella olis saanu kommeen näkösen hyvin soivan pelin 8)

    JOs jollain on kytö hyvään entisöintiaihioon ja matto pyörii nurkissa ylimääräsenä niin ihmeessä hakekaa pois!! Kelkka on kolin lähellä 6-tien varrella Juuasta Joensuuhunpäin joku 30km..
    http://www.tori.fi/pohjois-karjala/Winha_56__76_5750043.htm?ca=9&w=1&last=1
     
  2. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Vs: Winha

    Nonni, nyt on ehditty waihteeksi winhan kimppuun, hiukan laatikkopähkäilyä. Potilaalla (W 550) on laatikkovika, eli kakkonen pelaa, muut ei. Tavoitteenna olisi päästä eteen ja taaksepäin. Eteen lähinnä kuorma perässä, eli ykkös vaihdetta tarvitaan.
    Vaihtoehtoina on korjata tuo nykyinen laatikko jos onnistuu, tai vaihtaa laatikko toiseen. Nurkissa pyörii Winha/Lynx 3900 ja Lynx 520 suunnanvaihtajat.
    Keskellä siis Winhan alkuperäinen 2+R, vasemmalla 3900- ja oikealla 520 suunnanvaihtaja.
    Äkkiä katottuna 3900 boorit ok, alapään kiinnityspulttien kiinnitys ok, keskiosan kiinnityspulttien paikat not ok, mutta järjestettävissä. Eli tämä olisi helpoin? Arvoitus on uppoaako tuo sinne rungon monttuun, kokeilemallahan se selviää...
    Mites tuo orggiksen korjaus, mikä sieltä on mennyt, löytyykö mistään uusia osia yms.?

    [​IMG]
     
  3. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Winha

    Mulla on 535 lynxissä sama ongelma 1 ja pakki ns hyppii yli vedätyksellä hammasrattaat ehjät yms eikä mitään näkyvää vikaa ole tullut eteen ihmeellinen tapaus todellakin. yleensähän noista laatikoista menee hammasrattaista hampaat sileäks kun vaihdejarrua ei käytetä jolloin vain suoraveto 2 toimii enää.
     
  4. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Onko kellään varastojen kätköissä Winha 32 vm. 72 sopivaa kuomua, ehjä pitäisi olla, ettei tarvisi hirveästi kuiduttaa? Kaksilamppuinen vihreä mielellään. En ole vielä ostamassa kun ei ole kelkkaakaan, mutta tuollaisen olemassaolo vaikuttaisi yhden sammakon pelastamispäätökseen.
     
  5. Leppis.

    Leppis. Well-Known Member

    Vs: Winha

    Nonii.
    En tiiä onko täällä ollu puhetta seuraavasta.
    On tuommonen Winha 550 siinä 503 rotax ja on kärkisytytys
    Aikasemmin jostaki lueskellu, että syö tulppia ja vissiin tässäki ollu sitä ongelmaa, ku penkin alla Liidelin pienen pussillisen verran tuluppia !
    En ole vielä päässy kunnolla testaamaan syökö niitä.
    Niin mikähän kärkiväli pitää olla kärjillä ja tulupalla, mikähän olis viisain tuluppa ja onkohan jotaki erityistä sitte suuttimien koolle kaasarissa ?
    Sähkötki pitäis laittaa kuntoon, mistä kaavio ?
    Ja laatikossa oli mitälie öljyä, ei se ainakaan vaihteistoöljylle tuoksunu, onko siinäki jotaki eri öljyä käytettävä ?
    Ja jostaki semmostaki lueskellu, että ngk bp8es tuluppa kestää, saapiko semmosia jostaki ?
    Ja ja ja, mikähän tuluppa on w250t2 ??
     
  6. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Puhaltimen roottoria vailla

    Tuli siipirikko tästä roottorista.Tarjouksia ehjästä otetaan vastaan jos kenellä tietoa.Siis tuo on muovia ja ruuveilla kiinni magneetossa.Joko MAG tai Kohler yksisylinterinen 309cc.

    Siitä hyvä toi Tillotssonin kaasari että se ikäänkuin suojaa konetta ylikuumumiselta.Pari kolmesataa metriä kun ajaa niin ilman siipiä kuumenee jo niin paljon että sammuu eikä saa käyntiin ennenkuin on jäähtynyt hiukan.Eli matka varikolle oli "pitkä" ja tupakkia kului ;)

    [​IMG][​IMG]
     
  7. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Eipä ole minullakaan kuin yläpuhallinkoneen raato, ja sekin taitaa olla 220-kuutioinen. Harkinnassa on tuleeko ensi viikonloppuna samannäköinen sammakko pihaan mitä sinun, olisi tullut jo eilen jos olisin tiennyt että hinta on niin pieni kuin on. Se on 32 mutta melkein samalta näyttää, ja kone oli tällä kertaa oikea 309 kalvokaasarilla.
     
  8. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Jäämme siis odottamaan sammakkoa :)
    En muista,tai ehkä saanut koskaan selville mitä eroa 31S ja 32 mallissa onkaan..Itseasiassa 31S mallista en aikoinaan löytänyt mainintaa mistään netin kiemuroista..Hitsiläinen kun kasvais vaan noi puhaltimen siivet tuohon takaisin ;)
     
  9. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Se sammakko on nykykunnossaan vielä rumempi kuin tuo minun, siksi kyselinkin ehjempää kuomua jostain. En ole vielä päättänyt, olisi jo kolmas ajokuntoinen Winha ja jos 54:n rippeet lasketaan niin neljäs Winha. Jos tela näyttää paikan päällä niin hyvältä kuin kuvissa, niin suuri kiusaus on hakea pois (ellei joku ehdi ensin), runko olisi aavistuksen vähemmän ruostessa mitä minun 52:ssa.

    Eihän tämä 338 alapuhallinmallin vauhtipyörä tai edes puhallinosa mene MAGiin?? Scatterilla on purkukohlerin osia.

    http://www.mc-scatter.com/moottorikelkka-osat-purku-kelkat-kohler-338cc-vauhtipyora-puhallin-kohler-338cc-p-42928.html
     
  10. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Kiitos muuten ensimmäisestä vinkistä :)
    Erilainen siivikko mutta itse magneetto tai vauhtipyörä näyttää ihan samalta.
    Jos vaan halkaisija on sama,voisi tuon "uudelleenpultata" omaani,ehkä..vauhtipyörä toki jäisi tarpeettomaksi eikä tuo hintakaan ole paha mutta rahteineen se tietysti ei ole pelkästä muoviroottorista ihan kohtuullinen enää.

    Voisi myös uudelleen kuuluttaa etsinnät käynnistinlaittesta.Sitä kun ei nykyisin ole lainkaan.

    Ja sen takia ne siivet lähtikin kun kone imaisi varakäynnistin narun kapuloineen sekä jännitteensäätimen ja kaapelit sisäänsä.Kaivelin niitä tänään pois sylinterin jäähdytysripojen väleistä.Ja tämä kaikki tietenkin tapahtui kaukana korvessa.Tai hyvä on-sanotaan sitten että kauniissa jokilaaksossa ja auringonpaisteessa ;D ja 4 kelkkailijaakin ajeli jokea pitkin ohi iloisesti moikkaillen.Ajattelin vielä pärjätä omineni enkä viittoillut mitään hätämerkkejä pyytääkseni hinausta.Pieni vastus matkalla lisää vain jännitystä kalareissuun ilman kaloja.
    Löysin 3 pientä narunpätkää jotka sidoin yhteen mutten silloin vielä hokannut että eihän tässä ole enää jäähdytystäkään,ja silläpä se ei tahtonut kulkea pitkää taivalta kerrallaan.Bensat höyrystyi pois hetkessä.
     
  11. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Ebayssa näkyy olevan noita puhallinsiivikkoja, niissä luki että "for Kohler single and twin engines" tms, mutta kaipa niissä jotain eroa voi olla. Ostinhan minäkin kokonaisen moottorin että sain ehjän ensiöpuolan.. kohler 33.157.01 varaosanumerolla löytyy kaarevilla siivekkeillä olevia ja suorasiivekkeinen on kai 40.157.01 numerolla. En tiedä tulisiko jäähdytykseen mitään häikkää jos siivekkeet olisi suorat.
     
  12. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    No sie se oot ihme löytäjähaukka :)
    Pitääpäs itekkin tutkiskella rauhassa,kun alunperin arvelin pysyväni kotimaankartalla yksistään.Paypal tili mulla kyllä on muttei muuta,ja aika useinhan se nykyään jo käy.Kaarevasiipinen on hieman tehokkaampi-arvelen..

    PS.Joo katselin mallia kohler 33.157.01.Tarkalleen sopiva.Kuten toisinaan tahtoo olla,toimitus vain US. Tai CAN.
    Voihan harmi..
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tosin ne mitä löysin niin niissä luki "may not shipping to finland". En tiedä oliko kaikissa. Epäilisin että yksipyttyisissä on tuo kaareva niinkuin minunkin koneessa taisi olla. Ebaysta varmaan löytyisi se käynnistinkin jos sieltä saat tilattua.
     
  14. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Joo,olis samalla sivulla käynnistinkin,50 taalaa.Herkkua on,mutta eivät perhana tänne lähetä ;)
     
  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Voisi ne ehkä lähettää jos niihin saa yhteyden vaikka sähköpostilla, mutta lähetyskuluja tulee varmaan enemmän.
     
  16. sampå

    sampå Ockelbo 300 -73 + Arctic Cat Super Jag -90

    Vs: Winha

    Kyllä kai ne monet kuitenki lähettää, kun kauniisti pyytää. Ja jos vaikka tarjoaa vähän ekstraa vaivanpalkaksi... Siellä on se nappi "Ask seller a question", jolla ainaki voi kysyä.
     
  17. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tämä pulju taitaa omata laajimman (masinistifoorumilta luettua) varaosavaraston Kohlereihin, ja pitäisi lähettää Suomeenkin.

    http://www.growthprod.com/index.htm
     
  18. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Joo,kiitoksia linkistä.Kävin katsomassa,pitää ottaa yhteyttä jos haluaa tietää mitä heillä on,koska varsinaista web-luetteloa ei ole..Kävi sekin jo mielessä että muukin siipipyörä voisi tulla kyseeseen jos siitä sais keskiön leikkaamaalla oikean kokoisen.Aika monessa uudemmassa näkyi olevan vastaavia siipiä mutta keskellä muovia joka pitäisi "leikata pois".Varmaan koetan myös heittää kysymyksellä Suomeen rahtausta sitä ebayn myyjää.Tuli nyt vaan kotona vähän muuta murhetta tähän samaan syssyyn,kuten jäätyneitä vesiä ja sensellaista.

    Tulipa kaasarikin avattua ja varsinasta vikaa en löytänyt muuta kuin pumppukalvossa oli vajaan sentin kokoinen pyöreä pullistuma(ilmakupla kumilaminaattien välissä) joka on voinut haitata ajoittain bensansaantia.Koska tuohan alkoi jo menomatkalla oireilla silleen että meinas sammahtaa mutta kulki taas kun kevyesti autoin letkussa olevalla kumipallopumpulla.En tässä malttanut uusia kalvoja hankkia vielä vaan iskin sen jo kiinni käytetyllä paremmalla pumppukalvolla.Näkee sitten toimiiko kunhan saa sen siivikon ensin.Muutoin ei kyllä käynnistellä yhtään ettei tule enää lisävahinkoja ;)
     
  19. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Kyllä lähtee ;D

    En nyt tähän hätään jaksanut noiden nettikauppiaiden kanssa alkaa pelleillä,ja muutamalla purkaamolla ei sitä puhallinta ollut.Muistin että pihalla on pyörinyt tuulen mukana vanha retkimiehen paistinpannu joka on ärsyttävä alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan jokatapauksessa koska siinä ei ole kahvaa.Sitä paitsi en ole koskaan voinut sietää "Tefal"merkkisiä pannuja.
    Niinpä uhrasinkin sen uuteen sovellukseen:

    [​IMG]

    Saapi luvan kelvata,kohtahan nää ajokelitkin täällä loppunevat.En alkanu mitenkään hienostelemaan siipien muotoilun kanssa,joten ne ei välttämättä ihan symmetriset,enkä ole vielä varma sopiiko se puhallinkoppaan mutta näkee sitten.Joko tämä on alkuperäistä pörhäkämpi,liian iso mahtuakseen,tai alkuperäistä vastaava taikka heikompi.Ainakaan mikään näistä ei sitten tule yllätyksenä vastaan ;)
     
  20. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Minulle tuli tänään MAGin alkuperäinen siivikko, tosin sen jatkeena oli MAG 309 joka oli puolestaan kiinni Winha 32:ssa.. 2 Wanhaa sammakkoa on siis nyt vierekkäin. Valmistenumerossa on alle sadan yksilön ero eli melko samanikäisiä ovat. Pikaisella koeajolla tämä entinen ahmantappaja (lapin poromiehellä joskus ollut) kulki niin kovaa että lensin pellolla jo nurin sen kanssa. Tela ei ole niin hyvä kuin 52:ssa mutta jospa tuo tämän kevään sillä menisi. Painavien ahmojen ja ilveksien takia pohja on tosi kuhmuinen, puskuri hajonnut ja hävitetty, ja kuomukin kasassa jollain mustalla muovinpalalla. Ainakaan 52:ta ei hävetä tämän vieressä. Pitää ottaa joku kuvakin taas kun tulee päivänvaloa. Toivottavasti tuo paistinpannun siivikko tuli suunnilleen tasapainoon ettei MAG lähde jo lentoon tärinöiden takia.
     

Suosittele tätä sivua