Turbo Yamahat

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä patsu, 6/4/06.

  1. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Niinku Jokinen sano,pitää kokeilla sitä 18 ylös.ei kyllä tarvi kulkea yhtään kovempaa näiden vehkeitten.
     
  2. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Turbotuskyssäriä tietäville!


    Nyt kun näitä jammuja turbotetaan, niin tavanomainen ratkaisu tuntuu olevan, että jätetään ECU ja vakiosuuttimet rallattamaan sinne alle ja lisätään boost-boxi ja lisäsuuttimet painekoteloon.


    No, tuli vain mieleen, että voisiko ne vakiosuuttimet vaihtaa isompiin (kun kerran niiden tuotto ei riitä isojen poikien vehkeisiin) ja hoitaa annostelu esim. Power Commanderin yksiköllä, jolloin ECUa komennetaan syöttämään oikea määrä normaalia isommista suuttimista?

    Eihän siitä toki kulumielessä tule sen yksinkertaisempaa, koska maksaahan ne suuttimet kummassakin tapauksessa ja boksi tarvitaan molempiin. Mutta voisiko tuollaisesta järjestelystä koitua jotain muuta hyötyä, esim. jos ei tarvitsisi bensapumppua erikseen noille lisäsuuttimille? Tms?

    Saapiko kukaan tästä ajatuksesta kiinni.. ???
     
  3. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Saa korjata jos olen väärässä,mutta minusta esim power commandereissa ei ole ahtopaineen tunnistusta joten lisä rikastus ei sillä tavoin onnistu.Näin luulisin.Myös bensa pumppu menis silti vaihtoon,se on sama tuleeko yhdistä suuttimista reilusti vaiko kaksista jonku verran molemmista.periaatteessa siis saman verran.mut tehoa pitäs ottaa ainaki about 250 tai yli et ei enää originaali pumppu riitä.::)hirveetä selittämistä tää mun kirjoitus.
     
  4. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Mulla on tuossa mopossa tehty juurikin näin ja pääsin lisärikastuksesta eroon.. PC5:nen ja joku map anturi vain sinne, niin johan toimii.
    PC3:nenkin toimii, mutta pitää olla multifunction hub ja incognito module kiinni, joten "halvemmalla" pääsee, kun ostaa suoraan pc5:sen.

    Kelkkassa on normaalisti mcx:n purkilla ja lisäsuuttimilla rikastettu, mutta ei paljoa merkistystä tunnu olevan, kun seokset on sinnepäin niin johan toimii..Kaasun avaumat jotain aivan muuta, kun mp puolella.
     
  5. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Joo,

    koko hommasta kiinnostuin käytännössä sen vuoksi, kun hoksasin PC vitosta saavan myös ahtopaineanturin kera nykyään.

    Ehdin tuossa vilkuilla satunnaisia kuuklattuja raapustuksia aiheesta, niin ruiskujen suurentamisessa ei tuntuisi olevan muuta ihmeellistä, kuin että ihan ehkä optimaalisesti niistä ei saada tyhjäkäynti- ja tasakaasu-cruisinkiin seosta (isot suuttimet, huono bensansumutus tms.) Toisaalta vaikutti myös siltä, että nytron n. 330 cc:n suuttimista saisi bensalinjan painetta nostaen yli 400 cc:tä, jolloin ainakaan matalapainevirityksillä ei tarvitsisi kai vaihtaa niitä suuttimiakaan..

    Jos tuommoiseen PC:n boksiin sen PTI-painepulikan lisäksi laittais lisävarusteena saatavan lambdan ja Autotune-kikkareen, niin saisi varmaan kohtuudella seokset kohdilleen a/f-suhteen osalta..?

    Näin siis ihan arvaillen, tiedä sitten käytännöstä ;D
     
  6. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Unohda se autotune.. Hienosäätää voi, mutta muuten turhake ja ahtimen kanssa ehtisit sulattaa satoja koneita ennen autotunen säätämistä ;D

    Kyllä ne suuttimet alkaa nykyään olemaan niin hienoja, että 800cc:llä on mopoja jo tyhjäkäynnille saatu ja ihan ajettaviksi. Itsellä on mopossa nämä bochin ev14 320cc suuttimet ja ei ongelmaa missään kohdassa.
     
  7. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: Turbo Yamahat

    Saman asian voi tehdä helposti tai vaikeamman kautta, yksinkertaisesti tai monimutkaisesti, yhdellä tai useammalla suuttimella per sylinteri. Jokaiselle on siis oma turbon lisäruiskutus mahdollista rakentaa :)
     
  8. Larska

    Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

    Vs: Turbo Yamahat

    commanderiin tarvii multihubin ja kaikkia kikkareita,eli ei ihan niin helppo. Jos joku löytää riittäviä suuttimia sopivaan hintaan niin vois tääläki huuella,eli 750cc-800 ja väittäsin että vakio pa-pumppu kyykkää tuommosilla suuttimilla. Josaki ameriikoisa oli joku firma joka suurensi suuttimia jotenki..
     
  9. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat


    Tällainen putiikki sattui silmään, kehuu löytyvän Denson suuttimia. Mites tuo hintapuoli, onko suurinpiirtein kohillaan, kun 125 USD /kpl?

    http://www.powerbygns.com/Products.html
     
  10. mikkopo

    mikkopo Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    http://www.finjector.com/index.php?page=etusivu
     
  11. Pelto Racer

    Pelto Racer Viper 162" MCX270

    Vs: Turbo Yamahat

    Toi PC:n PTI. versio on kyllä kätevä purkki ohjaamaan yksiä suuttimia. Sillon ei tarvita lisä purkkeja. Lisä suuttimien ohjaus tolla vaatii enempi jumppaa.
    Lisäks noin 600cc EV14 suuttimet, isompi pa pumppu, ja paineohjattu regulaattori. Pitäs riittää +300hp. tehoihin.

    PC5:seen saa display+laajakaista lambada kombon avulla tiedonkeruun. Sit pystyis seoksia sääteleen sen perusteella.

    Itellä tollanen setuppi mopossa toimii hienosti.

    Bensalinjatkin saa pidettyä yksinkertasena, ja säätö on selkeempää, kun lisäsuuttimien kanssa.
     
  12. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: Turbo Yamahat

    Ohjaakohan tuo MCX:n boksi myös sytkä ennakkoa vai vain pelkästään noita lisäsuuttimia?
    Tuohon PC purkkiin on saatavana vissiin lisävarusteena tuo sytkän ohjaus.
    Jos MCX ohjaa myös sytkää, niin voikohan tuon jättää paikoilleen ja sitten korvata tuo suuttimien ohjaus tuolla PC:llä?
     
  13. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Turbo Yamahat

    Kun tuossa tein kausihuoltoa Jammulle niin huomasin että välijäähdyttimeen oli tullut n. 2 mm syvä ura päällä olevan syylärin reunasta. Laitoin väliin n. 2 mm paksua muovia. Aikaa myöten olisi välijäähdyttimeen/painekoteloon tullut reikä jonka paikkaaminen jeesusteipillä olisi luultavasti haastavaa.

    Kannattaa tarkistaa. Paikka on vähän hankala mutta akun poistamalla sinne näkee jollakin lailla, paremmin tosin tankin poiston jälkeen.
     
  14. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: Turbo Yamahat

    Eipä ohjaa MCX kuin suuttimia !
     
  15. Revsdidoo

    Revsdidoo M8 162" -13

    Vs: Turbo Yamahat

    Kannattaako se tuommonen katin vihree jousi veivata tuonne kakkosvarille? Muut speksit on helixi 8bv31 eli 43°, tällä hetkellä pinkki jousi paikoillaan. Kytkimessä ilmeisesti mcx:n roippeet ja jousi on valkonen-hopia-valkonen. Kytkennät on aikalailla 3000 huitteilla. Montaa kilsaa en kamppeella oo vielä kerenny ajamaan mutta melko lämpönen tuntu kytkin olevan pikku testilenkin jälkeen. Hihnasta lankoja vähän repsotti. Välityksistä ei oo varmuutta. Matto 365/51 ja alunperin rtx. Sillä vaan että oiskohan tuosta mittään haittaakaan jos sen vihriän jousen tuonne laittas joutessaan? Pittää kuhan on aikaa ni tutkia nuo välityksetki että mitkä siellä on. Vetarit on 9-piikkiset brbn läpivetävät. Ja 240hv paketilla on tuo kampe. Varmaan tässä vaiheessa vielä kun niin vähän kokemusta tuosta kamppeesta niin aivan turhaa hommaa tämä mutta saahan sitä aina kyssyä jos ei tiiä.;) Ja kokkeilemallahan nämä tietty selviää.
     
  16. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: Turbo Yamahat

    Minkähän verran tuosta olisi hyötyä, jos pystyisi ennakkoa säätämään vai pärjääkö ilman? Pakolämpöihin vissiin vaikutusta.
    Voikohan tuota ennakkoa säätää jotenkin manuaalisesti?
     
  17. Pelto Racer

    Pelto Racer Viper 162" MCX270

    Vs: Turbo Yamahat

    Eipä tartte sytkäennakkoja säätää viel näissä alle 300hp. vehkeissä. Pakolämpöjen kanssa ei ole ongelmaa ainakaan MCX:sarjoissa on sen verran rikkalle säädetty. Manuaalinen säätökään ei oikeen onnistu kun sillon muuttus myös syötönajoitus.
     
  18. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: Turbo Yamahat

    Niin, no eipä pääse vajaamoottorilla oikein puoleenkaan tuosta 300hp:sta ;D
    Mutta pakolämpöjä on sen verran, että putki punaisena penkin alla :eek:
    Kumpi sitten lie tarkempi ajoituksen suhteen, ruisku vai sytkä.

    E: niin onhan tuossa tietysti tuo nakuanturi, jonka perusteella sitten tietysti säätää ennakkoa.

    ps. ja PCV tulossa, niin pitää katsoa mitä tuolla saa aikaan 8)
     
  19. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: Turbo Yamahat

    Eipä tuo ole kallis kokeilu ainakAan. Se catin vihreä jousi tuntuu olevan ainoa toimiva siellä..

    Välityksiä voisi lyhentää kanssa tuosta, jos umpista ajelet enemmänkin.. Rtx vakio välit ja 9 piikkišet vetarit ei välttämättä ole loisto yhdistelmä.
     
  20. Revsdidoo

    Revsdidoo M8 162" -13

    Vs: Turbo Yamahat

    Jep. Mie jo hommasinki sen jouseloisen ja paikoillaanki se jo on vaan en vielä oo kokeillu kun muutakin huoltohommaa siinä samalla. Pitää tosiaan ne välitykset katella että mitkä siellä on.
     

Suosittele tätä sivua