ÄRRRÄ:n talli, RXL-päivityksiä sivulta 35

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä ÄRRRÄ, 15/4/09.

 1. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Tähän alkaa tulla päivityksiä pikkuhiljaa. Tarkotus saada talveksi ajoon.

  Talliin tilasin lisävarusteita ni helpottaa tekemistä heti kuuden vuoden päästä ku tuota osaa käyttää:

  [​IMG]  Hetipitivääntää ulosvetäjä rxl koneen vauhtipyörälle jämäalumiinista, ei tarvi riidellä enää.

  [​IMG]  Tilasin vähä iskareitaki, takaset sopii käyttöön tollasenaan ja etusten kans pitää hiukan tutkailla, xtra-12 etuiskarit on ~samanmittaset ni periaatteessa noita pitäs kyllä pystyä käyttämään ainaki pikku muokkauksella.

  [​IMG]  Rensulta saapuu vari ja ruiskuboxi lähiaikoina. Tukivarret pitäs vissii yrittää vääntää, ja näköjään kyllä kaikki muuki vielä.
   
 2. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Jotaki pientä. Kone atomeiksi ja lohlojen pesu, tasopintojen putsaus ja kierteitteen putsaus. Ravitecin kautta tulee kampuralle uudet laakerit, miten sattuki että oli just toinen niistä keskimmäisistä laakereista huonona ::)

  Lohkot on hyvinki älyissään, kaikki kierteet ehjänä ja laakeritkaa ei ole kaivanu pukkeja yhtään kuopalle. Jahka nyt saa kammen työn alle ni alkaa niputus.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 3. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Viimeisestä kuvasta pisti silmään muinainen kytkimenirroitusyritys. Kaikkea ne ihmiset kokeileekin... ::)

  Muuten näyttää oikein lupaavalta.
   
 4. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Eli niinku mikä?
   
 5. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Noi vekit alapuoliskon nurkassa. Niinkuin olis sorkkaraudalla tai vastaavalla yritetty kammeta kytkintä irti.
   
 6. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Katos vaa enpä huomannu :D siinähä se onki kuningasidea, tuohon kytkimeen ky ei sitä vääntöä muulloin kohdistukaan ;D
   
 7. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Juu, ei minkäänlaista alle kuudentonnin. ;D
   
 8. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  No no eipä aleta :D
   
 9. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Joo-o. Ei ehi ni ei ehi. Taidan nostaa kädet pystyyn tän kans ja lopettaa koko rojektin. Mukava olis laitella mutta kun ei aika riitä ni ei sitä oikeen hyödytä tallissakaan seisottaa. Täytyy tyytyä muistelemaan niitä ajoja mitä sillä ekalla ehti ajella.

  Jos jollaki on tarvetta rempatulle koneelle tai esin ehjälle penkkitankille ni yhteyksiä vaikka yyveellä.
   
 10. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli

  Joo. Piti mennä ostaan tuollanen RR keväällä. Eka reissu rukalle nyt joulukuussa siinä kunnossa ku se mulle tuliki. Bensapula tms. vaivas mutta muuten kyllä soitti mukavasti. Ravitec oli ehtiny ehjäämään koneen ja laittaa alustan kohillee ja mitä lie kaikkea olikaan. Valmiiks laitettuha ei tietenkään voinu olla hyvä ;D piti mennä ja ostaa 800 kone ja jatkot ja pitempi mattoki, sehän on tällanen RR niinku luotu umpiseen.

  Myin varuiksi 600 koneen pois ettei vaan voi palata takas siihen, ni pakkohan se on tuo 800 nyt yrittää sinne sovittaa. Varsinaista kiirettähän tässä ei oo ku vasta 20.1. lähetään ruotsiin ja sitä ennen pitäs olla vielä aika monta päivää muuallaki ku tallissa.

  Eli kaveri hitsaili moottoripetin yhtenäiseksi, ja ihan ku tilauksesta neuvoin väärin ja jatko on nyt sitte väärässä päässä petiä. Saa tuon kuitenki laitettua, ja tarvittaessa vaikka hitsattua lisääki kyllä. Konetta pitää issiin nostaa joku 30mm, joten huomisella on ohjelmassa holkkien sorvausta ja tarksmpaa mallausta.

  Kone on siis 800 ves eli se joka oli ennen cfi-aikakautta. Lähtösin -03 800 prox:stä. Kaasarit on zamanlaisesta kamppeesta ja putki on 800 mod iq:lle tarkotettu joten pikku muokkauksen saattaa joutua tekee. Putki on siis SLP sinkkuputki ja ostin rammerilta sen pois ku tuntu olevan ylimääräsenä.

  Koneen mallausta:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ravitecista tilasin männät, päätylaakerit, tiivistesarjan ja kasan suuttimia. Kone itessään oli hyväkuntonen eikä olis välttämättä vaatinu remonttia mutta on kai se parempi laittaa ennen ku hajoaa. Vaskivuorelta tulee teräsluistit vesseihin. Alumiiniset oli vislä paikallaan. Kävin kysymässä vesipumpun hihnalle hintaa marmorilta. Sanoisin että pikkusen on hinnat noussu. Hihna oli ennen 47e, nyt tilalle on tullut waterpump belt kit, ja hinta on noussut ihan vähän vaan. 100%. Johtuu varmaan siitä että nykyään ei myydä pelkkää hihnaa, vaan nimenomaan se belt kit. Tuo kit sisältää siis asennusohjeen ja minigrip pussin asennusohjeelle ja hihnalle joten kai se kestää nostaaki hintaa. Jos ette usko ni käykääpä kysymässä.

  Ja ne joilla on rahasta tiukkaa, tilatkaa gatesin 5m 450 09 hihna, ite kalllistuin siihen kun jäi maksamaan 35e ja sekin sisältää 12e toimitus ja käsittelykuluja. Ja vessin luistejaei kannata suomesta haaveilla, ovh on 271e, ja se on PER LUISTI!!!!

  Takas asiaan. Voimalinjaksi tulee 10-68 painot, 140-340 jousi, ja variin 56-42-36er ja 140-240 jousi. Välit 21-41, vetopyörät on 2,52 9h läpivetävät. Matto on 365/51

  Jossaki vaiheessa oli tarkotus ostaa nylontankoa ja sorvA holkit hyllyssä oleville rydefx iskareille, sais keulaan ja etupukkiin lyhyemmät iskarit laitettua ni muuttus kohtauskulmaki sellaseksi että oi valehdella olev kova kampe umpishommissa.

  Vinkkenä voi antaa jos siltä tuntuu . ;D

  Parit kuvat Rukan ympäristöstä.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. Rammeri

  Rammeri ÄKSY H.O.r.o

  Vs: ÄRRRÄ:n talli  Heti pitää alkaa modaamaan kun ei pärjää tuolle isoveljelle :D
   
 12. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli

  Niin se vaan RR karkaili koko ajan, ihan sama kumpi ajo ;)
   
 13. yamahahihhuli

  yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  eikö kannattas jo vaihtaa skippaduuhun niin jää aikaa muuhunkin ;)
   
 14. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  ;D ;D ;D ;D ;D
   
 15. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Päädyin tällaseen "tein ite ja säästin 12900€" ratkasuun ;)
   
 16. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Jaa. Kone olis liki hollilaan. Peti on hitsaultu lopulliseen olemukseensa ja koneen korotusholkit on nyt valmiina. Huomenna haen pidemmät pultit koneen kiinnitystä varten, samalla ottaa vähän simmirikkoja ni saa hifistellä koneen sopivaan asentoon.

  [​IMG]


  Putkia testailin. Slp:n pakosarja mahtuu helposti kohilleen. Putki ei mahu mitenkään. Ulkosesti ei eroa vakiosta mahottomasti muodoltaan, mutta paisari on selvästi tilavampi ja koska putkessa ei oo mutkaa iskaritornin kohalla ni ei mahu ei. Kysymys enempi koneiden kanssa värkänneille: 600rr vakioputken sais melko olemattomalla vaivalla paikalleen ja koneeseen vois laittaa slp:n y-haaran joka on tolle koneelle tarkotettuki. Mahtaisko pelata, kannataako ees kokeilla?
   
 17. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Etenee se. En ottanu kuvia niistä vois päätellä että ei oo tapahtunu mitään. ;D

  Käytin koneen ja petin irti. Petiin porasin kiinnityspulteille vähä isommat reiät ku tuntu että mittanauha onnvarmaan venyny ja siitä.johtuen reikien sijotus oli hiukan sinnepäin. Samalla jyrsin alapuolelle pultin kantaa varten tasopinnat että kantaa kunnolla. Kone on nyt lopullisella sijoillaa ja mittausten perusteella saattas olla vaikka linjassa. Hihna juoruaa loput.

  Sähköt on paikallaan, jäähyjärjestelmä on lopullista ilmausta vaille. Kelkka on käyntikuntonen. Putki ei oo paikallaan ku ei sovi, huomenna pitää alkaa silppuaa sitä. Variin pitäs vaihtaa helixi ja kuomun johtosarja kytkeä. Tunnelinjatko pitää tehä.

  Kone oli aikanjämy nykiä käyntiin. Kasasin sen 2t öljyn kanssa, sen verran oli pytyt tiiviit että en saanu konetta pyörähtää yhellä nykäsyllä ku yhden työtahdin yli. Pikkasen meinas alkaa jo epäilyttää, mutta nyt ku koneessa on ollu bensaaki jo ni ylimääräset öljyt on poistunu jo ainaki osittain. Ei sitä kyllä iha tostanoinvaan siltikään laiteta käyntiin. Aiempaa konetta vaivannu bensapula ei varsinaisesti oo selvinny, tankin sisällä on letku ainaki ehjä.ja muut letkut ja bensapumppu on vaihettu että josko se siitä sitte.

  Putsarikotelolle olis tilaa, vielä ku olis se putsarikotelo. Toimiiko nuo kamppeet yleensä jos tuollaseen nappaa esim kaks erillistä vapaavirtaussuodatinta? Vai pitääkö olla ihan imukotelo?
   
 18. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Tänää taas roplattu. Rr oma putki muokattu 800 koneelle istuvaksi, ite toiminnasta en tiää enkä usko että pelaa kunnolla. Oli sennverti pieni homma että tein sen kuitenki ni ei tarvi hätäillö sen slp:n kanssa. Vaihoin helixinki, on vähän loivempi alkupäästä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 19. saka

  saka Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Morjensta pitkästä aikaa :)

  Oot näköjään uuven rojektin homannu ;D

  No mutta.

  Liekköhän kukaan ehti laittaa sulle viestiä mutta kyllä se noilla tarvikeputsareilla toimii mutta miten lienee niiden jäätyminen ??? Kannattaa jos mahdollista niin pyöräyttää niiden ympärille sitä meshkangasta, vois ehkä auttaa?... Korjatkaa viisaammat jos oon aivan väärässä :-\
  Huomioi myös seoksien muuttuminen, pitäs muuttua rikkaammalle...

  Epäilen et olis parempi tuolla imukotelolla, varsinki jos temuat umpisessa...


  Mulla on muuten puh.nro. vaihtunu, pistän infoa tulee...
   
 20. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: ÄRRRÄ:n talli RR800

  Saa unohtaa vakio putsarikotelon. Liikaa työtä. Piää kattoa mitä keksii, jotain kai sinne on piakkoin laitettava.
   

Suosittele tätä sivua