500,650 91-92, Enduro 93, ZRT 800 95, GLS 3500 90, MachZ 94, XCR800 99

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 28/8/12.

 1. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Tosiaan joskus viis vuotta sitten istuttiin Tuiran teballa ja pähkäiltiin tämmösiä juttuja. Pitkään virtas vesi joessa kunnes pääs sanoista tekoihin. Yks kulmakivi oli ku jantterit teki Hemmon haaveista totta viime talavena ;D Vieläki tippa linssissä muistaa miten indy kiilsi kevätauringossa pitkin jänkäsuoraa ja amerikan kotka liiteli yläpuolella!

  Noniin se niistä fiiliksistä ja ite asiaan. Löyty latolöytönä timmi 500SKS. Alunperin oon hakenu 650 kaasarivemputinta, muttei niitä pahemmin puissa kasva ja tarjonta on ollu kyllä onnetonta näin kesäaikaan. Taivalkoskelta kuitenki tarttu räpylään sisäänajettu peli ja näki sen patinan alle että laite on siisti. Vähän käyttömodausta, mm alustan osalta näky olleen tehty mutteipa sillä oo mitään väliä ku alustan saa orkkis paikkaan. Mietityttää vaan että onkohan tela 345 vai 339, vaikuttanee kirivaraan jos alustan siirtää takas siihen missä se on tehtaalta lähtiessä ollu.

  Alustassa on jo foxit ja keulaan tulee vakioitten mehukeppien tilalle foxit. Öhlinssit on hakusessa jos jollakulla pyörii indyn keulaan sopivia, ne näyttää paremmalta ;D

  Kytkin on otettu jostain uuemmasta, meikä ei näistä tajua tasan yhtään mitään jotenka löytyykö jostain n.50g puntteja ja jouseksi joku 120/280 luokkanen. Tai millä yhistelmällä sais kytkennät 5000rpm luokkaan? Ilimotelkaapa jos on tiiosa mistä löytyy puntit ja kertoilkaapa että onko näissä kytkimissä jotain semmosta mikä pitää tietää! Kiitosten määrällä ei ole rajaa jos joku rupiaa opettamaan uuden merkin saloja. Hihnaksi pitäs saaha varmaanki joku 074 leviä malli ja tarttis kait jotaki helixejä tohon kakkoseen sopivaksi sille leviälle remmille. Mistähän semmosia löytäis, kulmatki pitäs vissiin olla jotain 36 tai 34 loppusia?

  Niin ja mitä tuola ketjulootassa on, mistä tähän käy rattaat ja ketjut?

  Ja sitten lisää kyssäreitä. Onko jollain sisäpiirin tietoa miten nämä pelit aikoinaan rakennettiin Gianttiin? Tuiskun Esko ja Tuovilan Pekka ainaki puhalsi SKS:llä melko kyytiä. Ois siisti jos jollakin ois jopa kuvia näistä paroneiden polariksista. Kertoilkaahan ja muistelkaa.
  Sitten osia mitä tartten.
  -PENKKI! Orginelli pätkä jakkara jossa sininen reunanauha + tankin päällysnahka. Mielellään suht ehjä, mutta kelepaa laittoa vailla olevaki jos ei muuta löydy.
  -Keulaan öhlinsit.
  -Matala tuulilasi, musta tai läpinäkyvä
  - puskurin muovit.
  - Lisäksi jos joku tietää mistä originelliä tarraa löytäs vielä niin ois kova juttu.
  - Myös niitä voimalinjan osia saa tarjota.  Ja muutenki jos on muisteloita näistä peleistä ja muista ysärin alun sporteista niin mielellään niitä fiiliksiä lukee :)  Muutama fotograaffio.

  Pelit kärryssä tappiskan Shellin pihassa
  [​IMG]

  Motoritila oli vähän keränny sontaa, mutteipuoltakaan niin pahassa mäskissä mitä oli omassa rs lynessä ;D
  [​IMG]

  Motorit pestynä
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kytkin on joku tämmönen malli, mikä tämä on ja mistä käy osat ja pitikö tässä olla sitten se leviä remmi?
  [​IMG]

  Sydäntä lämmittää myös ne ainoat oikeat GRAB ON tupit ja kawan vihreä rossistonga ;D
  [​IMG]

  Alustassa oli tämmöset mallit, pikkujuttuja ja varmastihan tuo umpisessa paremmin menee. Muuttelen ite kuitenki orkkis korkeuteen.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pohjan kunto myös ihmetytti, ei oo pahemmin kolluteltu kivikossa
  [​IMG]


  Semmonen stoori! Pistäkäähän fiilistelyä jos mielenpäällä semmosta on. Ens talavena voitas kehitellä johonki ysäripelien kokoontumisajot? ;D
  [​IMG]
   
 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  No kerpele, omasta -97 Thunderista löytyy nuo grab on kahvatupit ;D Catin painot käy tuohon kytkimeen myös, mulla pitäis olla 54 g Catin painot tallissa jouten, liian köykäset Thunderiin (orkkis painot).
   
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  liian raskaat pitäs olla tähän voimanpesään. Orkkikset on kaiketi 48.5g ja siittä ei vissiin hirviänä kannattais painavempaan suuntaan mennä. Tosin jos ne ilmaseksi lahjotat niin otetaan vastaan ja viilataan se 4g pois niistä ;D
   
 4. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Odotellaan että jos jostain löytyis sopivammat, jos ei niin katellaan noista. Olet muuten noita Thunderin grab oneja puristanut Kaarestunturissa aikoinaan lisumatto alla ;D Pitää katsoa jäikö velipojan Rolexista mitään käypästä koristelistaa tms. keulaan, se kilppasi puuhun silloin joskus ja muistaakseni jotain jäi rempasta yli.
   
 5. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Voe kerpele, mie olin tuota Indyä katellu 'sillä silmällä', pari kertaa olin jo soittamassa ja lähössä kärryn kanssa hakemaan ;)

  Ei muuta kuin onnea hienosta löydöstä! Varmaan saa arvoisensa kohtelun!

  EDIT: Äkkiä katsottuna tuo kytkin vaikuttaa aika uudelta? Onko 'leveillä' rullilla? Oliko tuon vanhan Fujin kartio sama kuin mihin nuo uudemmat kytkimet käy? Kannattee napata se pöydälle ja katsoa. Muutenhan tuossa ei ole kuin ettiä sopivat painot ja jousi. Rullien kunto kannattaa tarkistaa etteivät jumita. Tuon purkuhan on hieman isompi jumppa kuin TRA, ja tarvii hommata tai tekaista erikois työkalut.
   
 6. Knato

  Knato Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Siisti homma. Tää on yks niistä nuoruuden haave laitteista, muistan ko sillon 11-12 ikäsenä tulitti Syötteen reiteillä Safari L:llä, ni jostaki pyyhkäs "HERRAJUMALA ONKO SE VIISSATANEN SIINÄ ON VARMAAN PERKELEESTI VOIMAA" ohi....... siinä iso-syötteen kelkkaparkkipaikalla SKS :ää tuli kuolattua, samoten ko RXL, oih... ne äänet. Yks mikä noista on piirtyny kans mieleen ni tuo takavalon muoto, se jotenki näytti pimeässä niin hyvältä. Hieno proggis, "seurantaan"
   
 7. Milander

  Milander Läjä romua

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  eteen öhlärit löytyy meijän kyliltä,soittele huomenis jos tarvetta
   
 8. HTP_400CC

  HTP_400CC Indy 400 -91 Trail Delux -91 Mini-Lumikko -89

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Tuolla kaiken näköstä...

  http://vintagesnow.com/Polaris.html

  ---> Service Manuals
  ---> 1985 - 1995 Master Repair Manual  PS. Hyvää (Oikeaa) vuosikertaa Polle ;D ;)
   
 9. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  no nyt mie muistin mikä se merkki oli mikä tosta puuttuu. Kuomusta se 500 lätkä lampun alta!
  Joo nopiat vie hopiat ;D Piti se itekki tuota uumoilla usiamman viikon ennenku tempasin kärri perässä hakemaan. Eikä ollu huono veto ;D Kytkin tosiaan on joskus vaihdettu ja hra xc:n kans ihmeteltiin että samaa on näkö mitä oli aikoinaan xc700 kytkin..pitänee tutkia myöhemmin lisää että mitä se on syöny. Äkkiseltään kateltuna kytkin on uuen veroinen ja pitäs olla silleen ihan hyvä lähtökohta loppuelämän kaveruuteen.

  Miepä pirrauttelen niin kuutioidaan, keksikää joku hyvä jäsenetuhinta niille ;D


  Kiitos! Koitinki tossa hakia jotaki manuaaleja yms roskaa että tajuais mihin suuntaan tässä nuot epämääräsen koon pultit irtoaa!
   
 10. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Mulla löytyy MK-lehti jossa on juttua SKS kisapelinä. Jos tahot voimma raapasta siittä kopion sulle...
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  jovain se kelepaa!
   
 12. 325

  325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Soli vuosi 93 ku isännän kans kakspäällä kiljutettiin Mukkavaaran 5 km suoraa kaasupohjassa Lynx Cobra Touring 600 cc ja yht. äkkiä kävi vitunmoinen volina vieressä niin EevaMaijaKoillisMotorSamperinSavotta veti just tuommosella SKS:llä meistä kahta miljoonaa ohitte. Kiljuin isännälle että paina kaasu pohjaan ettei akat mene ohi ja isäntä karju takasin että ei ole enää mistä painaa.
  Noh siitä Samperiin Tazzalle ja sen jälkeen Samperin lankapuhelimesta soitto Tuovilaan.
  Seuraavana päivänä lähti Cobra Kemppaan ja tilalle pamahti kusiuus XCR kaikilla foxeilla ja valkosilla kuomuilla.
  Cobra kerkes olla talossa tasan 18 päivää.

  Eli nostalgiapeli VolttiKimmolla
   
 13. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Minua kiinnostaa kans moinen juttu, velipojalla on Pekalta ostettu samanlainen SKS ja se puheli jostain muinaisesta kilvanajosta... ;)
   
 14. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Mutta komia on laite! Mulla on jemmassa jotain tankkinahkoja, pitääpä kattella olisko kunnollista. Myös jotain muuta kiilakopparoinaa löytyy, mm hitsaamaton SKS alusta.
   
 15. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Miten lie sen 650 sks kaasarivehkeen kanssa, paljonko niitä Suomessa ostettiiin? Muistan poikasena Rovaniemellä Pohtimolammella kerran oltiin laskettelurinteessä ja joku poikanen ajoi jäällä isänsä 650 sks Polariksella ympyrää. Se kuva on jäänyt kirkkaana mieleen ja äänetkin oli aivan valtaisat! Kyllä siinä haaveili että jos joskus tuommosella...

  Sitten paikallisella huoltamoyrittäjällä ja kaverillaan Sinetässä oli 500 pätkä Indyt, jotka tuli aika monesti reitillä vastaan. Ne oli legendaarisia ja saavuttamattomia vehkeitä! Ite jouduin booailemaan ykspyttysellä BR250 jamahalla...
   
 16. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Mulla on kiilakoppa muisteloista jääny terävimpänä mieleen ku mentiin edesmenneelle nesteelle (Lidlin paikalla oli siinä Prismaa kulmittain) kofeiinille kelkkailun lomassa joskus vuonna -00 about. Joku wanhempi ukkeli kisko RXL:ää käyntiin hiki päässä käyntiin siinä ku tultiin. Naurahettiin ohimennessä ja paineltiin sisään moselle. Mässytettiin moset nisun kans ja juotiin jotain limpparia lisäksi eikä pietty kiirettä. Koko homma kesti varmaan puolisen tuntia. Ja kun tultiin ulos, oli ukko ihan samassa paikassa kohtuu hiilenä ja RXL oli kylmä ku huumediileri ruumishuoneella. Äijä tosin oli kohtuu lämpönä ja raivos että se polttaa koko paskan siihen paikkaan ko mentiin kyseleen että miksei ramppa kalkata vieläkään? Noh, se oli niitä pollen ruiskuhommia se... ominaisuus siis ;D
   
 17. Sape

  Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  artikatti ois toiminu!
   
 18. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Eiku oisit nakannu lunta kannenpäälle ja nykässy käyntiin!
   
 19. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Sillon olin vielä niin tuore kelkkailija että osas vain nauraa muiden toimimattomille vehkeille... ;D


  Täähän nyt on kirjottamaton totuus!
   
 20. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Vs: Polaris Indy 500 SKS 1991 restaurointiyritys

  Jos tarvit varaosa kampetta niin voin kysellä vieläkö kaverin hallin takana makaa tällänen mut efi versio. Matto siitä on poikki ja paikallaan pätkän pakiton ketjukoppa. Koneeseen tekivät rempan ja ajovat muistaakseni alle 50 km ja meni tela poikki. Jäi seisoon hallin taakse ja ollu siellä pian 10 vuotta.
   

Suosittele tätä sivua