583 Rotax/ polaris indy 600 touring tekeillä.

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä peranza89, 1/11/19.

 1. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  noniin olis aika alkaa tuota konetta pajottaan kasaan, purin sen kun luistin akselissa oli klappia aika lailla, oli messinki ratas aika kulunut.

  mites nuot kampuran laakerit? tässähän ei ole kestovoideltuja laakereita kun laakereille menee kanavat?

  IMG_2585.JPG eli onko tuo nyt se voitelu kanava?
  IMG_2586.JPG ja toisen puolen rööri?

  IMG_2587.JPG
  ja sylintereitten puolelta.
  IMG_2589.JPG
  eli nuista rööreistäkö se imee laakereilla öljy bensan?

  ja tuossa kampura laakreineen.
  IMG_2588.JPG

  eli ei mitään rasvoja laakereihin???
   
 2. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  ja toinen kysymys, voiko kuvien osat kohdistaa, eli kestääkö pirrata kuvien tussatut kohat???
  IMG_2590.JPG

  IMG_2591.JPG

  IMG_2592.JPG

  IMG_2593.JPG
   
 3. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  ja mitäs muuta kannattaa samalla pirrailla vai kannattaako? ei juuri kokemusta 2t pirrailuista, auton kansien porttailusta kylläkin. ja lisää kysymyksiä, minkähän vm kones on? kiertoluistin ratas messinkiä,kansi punainen yksillä männän renkailla, mitäs muuta tästä osais kertoa...
   
 4. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  tuossa vielä kahtelin tuota imupuolta, jos tuonkin tahtoisi täydelliseksi, joutuisi kiertoluistimestakin viilaamaan aukon osuudelta pois, sehän tulee imuaukkoon useemman mm, niinkuin kuvan harmaasta hankauma jälestä voi päätellä, antaakko olla vaiko viilailla menemään jotta bensa,öljy ilma seos menee ilman portaita kammioonsa?
   
 5. lynexi

  lynexi Well-Known Member

  En menis pirrailee tuota lohkoa tuosta reunasta, näistä on muutenki tahtonu luisti syödä tuon reunan, ku on niin kapea pinta siinä.
   
 6. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  ok, hyvä tietää, eipä pirrailla sitten =) mutta asiasta viidenteen, tuossa tiiviste satsin ja tefat hajin koneeseen ja tuota kiertoluistimen ratasta verrattiin uuteen mutta eipä se minun tapauksessa uudesta juuri häpiäkkään, vaan välyksen aiheuttaakin läjään painunut jousi, eihän kellään olis tuommosta kiertoluistin akselia irtaallaan että voisi mitata sen jousen pituuden? ilmeisesti aiemmin joku vaihtanut tuon rattaan ja akseli otettu irti kovakourasesti missä olis jousi läjään menny, ja ratas kun ei ole jousivoiman alasena niin antaa klappia kun liikkuu akselilla akselin suuntasesti vapaana.
   
 7. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  itse itselle vastaten. jousi on aikalailla saman mittanen mitä väliholkkikin akselissa. en nyt tietenkään mitannut sitä että olis mitan julkassu mutta jousen mittoja muita on 20mm ulkohalkasia ja 2mm lanka ja oisko se pituus 30mm molemmin puolin, purkaessa nätti mitata. ja mikä parasta eipähän ole väljä kiertoluistin enään, josko se vähän vaikuttas käynnistykseen.
   
 8. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  eikös tuo ajoitus ole aika lailla oikiassa? mäntä monen eri sormen tuntumalla aikalailla just ykk kohdassa ja tuo levy merkissä mikä piirretty tuonne pohjalle?

  IMG_2594.JPG

  IMG_2595.JPG
  ei se ihan tuohon nystyrään osu, mutta piirto viivaan kyllä? onko ok?

  ja tässä huono kuva piirto jälestä hiukan pyöräytin konetta taasse päin että viiva olis esillä.
  IMG_2596.JPG

  ja kuvista huomaakin että vanhoilla männillä mennään, ja niin mennäänkin kun en männistä vikaa löytänyt, ja ne on aiemmin vaihdettu,km ei tietoa mutta vaihdetaan sitten ensi kaudelle, nyt mennään näillä, on tähän nyt kuitenkin laakerit,stefat ym muut vaihdettu/tulossa uudet.
   
 9. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  purkasimpa sitten tuon öljypumpun ootellessani vastausta, aika pian selvisikin miksi tuorevoitelu poistettu käytöstä, hammas pyörä pyöri akselilla, saakohan tuohon nuita pyöriä?
  samalla avasin pumpun ja putsailin osat ja panin pakettiin.
  IMG_2597.JPG

  IMG_2598.JPG
  eipä se kovin monimutkanen olekkaan, pitää vaan purkaa tosiaan lehden ym päällä, kun ala kannen ottaa pois niin sieltä putoaa pieni lukitus pinni tuosta pienestä reiästä. (piettää hammas pyörä akselin paikallaan)
  ja tuo pieni haarasokka piettää akselia kiinni joka säätää öljyä. näkyy ala kannen otettua pois, ja lentää muuten sitten kun kampeat sen, eli jotakin eteen niin et joudu etsintä hommiin.

  IMG_2599.JPG
  akselit ja rattaat näytti olevan kunnossa. ja tuon yhden akselin päässä on sitten messinki simmi, joka on hyvä kastaa vaseliiniin että pysyy päässä kiinni kun akselin pukkaat rööriinsä.

  IMG_2600.JPG
  ei siinä montaa nippeliä ole.

  IMG_2601.JPG
  siinäpäs se kasattuna. en tiedä miksi tästäkin tarinan kuvineen lykkäsin mutta tulipahan tehtyä jos joku miettii aukovansa tuommosen mikunin pumpun, niin tietääpähän mitä se sisältää.
   
 10. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  vaan empä minä ala tuota ratasta hommaileen, eipä tuo iso homma ole sekotella öljyä pensaan, ja pitäs tuo kones saaha nyt kasaan ja alkaa tekeen peti polarikseen että pääsee linjaamaan varit, kelejäkin olis jo ajella mutta niin perk.... vielä tehtävää ennenku se liikkuu itte, telasto,jatkot, korotukset ym maton pituuden laskeminen jne. mutta ei siittä sen enmpää kun ei ole tämän osion merkkinenkään. mutta mutta öljypumpun tilanteen ratkaisin näin.

  IMG_2602.JPG
  saa nähä alkaako vuotamaan, tehin laipan alumiinista, ja tiiviste välissä sekä loctiitin tasotiivistys liima MR 5922 millä tiivistetty lohkotkin, ja jää kyllä ku tauti kiinni kunhan pinnat on puhtaat.
   
 11. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  purkasin ravet ja putsailin ja takas pakettiin.
  IMG_2605.JPG

  ravethan on nätti purkaa senkus purkaa vaan.

  IMG_2614.JPG
  siinäpä net raven osat uusien tiivisteitten kera.

  IMG_2618.JPG

  ja paketti paikallaan.
   
 12. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  ja sitten osa tiedustelua, tuohon vetokäynnistimeen uusin kaikki osat (näin luulin) kun se temppuili viime talvena kunnes narupyörä lenteli murusina huittin vitt''''''''. ei kellään olis varaosana oulun alueella sitä kellojousta tuonne? sehän se oli poikki menny ja sen palanen tuhonnut sen pyörän. uusia saa toki tilaamalla mutta nyt ei muita osia tarvihe vielä tilailla, jos jollain olis jääny uusi tai vanha käyttämättä niin saisi käyttää käynnissä etes.
  IMG_2617.JPG
   
 13. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  muutenhan kones alkaa olla nipussa.
  IMG_2618.JPG

  IMG_2619.JPG
   
 14. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  sitten tuota kytkytintä tuossa miettinyt ja arponut, tuossahan on ilmeisesti pultti ollut löyhällä ja kytkin syöny boorit liki kokonaan, ja nyt ei ole varaa alkaa kytkintä osteleen kun telastoon uppoaa rahaa ja maalit vielä kelkkaan.

  huitasen tuon kytkimen takasin ja booreille panen kemiallista metallia ja verän pultin piukkaan, tuskin se kemiallinen metalli siellä mitään tekee mutta pakko kokeilla josko pääsis talven yli, eihän sen pitäs liikkua jos pultti oikiassa momentissa?

  IMG_2620.JPG

  IMG_2621.JPG

  ja sitten tuo jousi, onko tuo pätevä?
  IMG_2622.JPG keltainen täplä.

  ja kysyn siksi, kun en kytkyttimestä mitään tiiä, ja tarkoitus on kasata se nyt niin että toimii, koska seuraava irroitus kerta olisi toivottavasti sitten kun on uusi kytkin menossa paikalleen.? kelkkahan tulee umpiselle/reitille (kytkin pelasi aiemmin) vai antaakko olla ja toivoa että toimii hyvin polariksen 2 varin kanssa?
   
 15. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  noniin kasaus alkais olemaan sähköjen varassa, mutta mutta tuossa koneesta tulevat johdot, niistä kysymys, magneetolta tulee johto nippu joissa kaikissa muissa on liittimet paitti keltasissa? kumpiko mihinkä ja onko väliä kummin päin? kumpikin on keltasia ilman raitoja? yksi kaiketi menee sille jännitteen tasaajalle vai mikä se nyt oli, mutta mihin menee toinen? ja miten net saa mitattua tai katottua oikian piuhan oikiaan paikkaan?? sitten cti boksilta tulee johto musta valkosella raidalla, onko se maahan? siinä abiko liitin ja en muista menikö se maihin vai minne se meni...
   
 16. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  eikö kukaan tiedä? voiko nuo kytkeä vain toinen toiseen ja toinen johonki??? kones on varmaan skippaduu formulasta mutta käämin piuhat keltaset? voiko mitata kumpi tulee mihinkin? vai joko nämä iän ikuset on unehdettu nuitten seinään ajettujen myötä, kuitenkin kaasutin 600 ja ruisku 600 on teho ero vajaa 20hp... kulutuksesta sitten en tiedä mutta kumpikin vie sen mitä tankkaa...
   
 17. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Oisko ollu toinen keltanen säätimelle ja toinen suoraan valokatkasijalle tai virtalukolle. Cdi mustavalko pitäs mennä staattorin suuntaan. Keskiakselille pitää muistaa öljynsaanti varmistaa, jos tuorevoitelu pois käytöstä, monesta messinkiratas mennyt juuri tuorevoitelun poiston jälkeen sileäksi.
   
 18. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  ok, onko merkitystä kumpi menee kummalle? ja eikö virtalukko ole maan kautta toimiva? ei akkua? en toki tiedä onko akullisen kones ja staattorit ym. ja eikö tuo mustavalko ole juuri virtalukolla/tapponapille? eli ei maata niin ei käykkään. ainakaan tuolta staattorilta ei tule ylimääräsiä piuhoja. kaikki muut johdot on siis kiinni jo paitsi noi keltaset (tulee taattorilta) ja se musta valko (cti poksista), tai siis kones pöydällä vielä mutta cdi boksi ja puola liittimissä jo.

  juu tuon keskiakselin voitelun tiesinkin jo, kun kelkan ostin niin tuorevoitelu oli jo poistettu ja letku täytetty öljyllä jota oli hiukkasen vähän, mutta itse laitan siihen puolen desin säiliön ja ala letkuun ropullisen haaran että voipi vaihtaa sillon tällön.
   
 19. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  tuossa nyt mittailin polariksen johto sarjaa mihin kones naitetaan niin siinä toinen keltanen menee tuolle säätimelle,lämppäreille valoille ja mittaristolle, ja toinen keltanen menee vain ja ainoastaan jarruvalo katkasialle josta haarautuu takavalolle.? jos nyt kytken sen noin niinku pollen johtosarjan liittimessä koneelle niin pitäs pelata? mutta miksi toinen menis nuin vaan suoriltaan takavaloille jarruvalo katkasian kautta?
   
 20. peranza89

  peranza89 Well-Known Member

  tuossapas tuo kones olis naitettu pollen sähköihin, sähöistä poistettu sokeripalat sekä n. 40cm sulaneita johtoja, juottamalla ja liima sukalla suojattuna sekä haitari putkea uusittu. tietty koneen ja kelkan sähköjen välissä liittimet.
  IMG_2624.JPG
  siinä on yllättävänkin monta metriä piuhaa, akuttomaksi vemputtimeksi. nämä kuvat ketään kiinnosta mutta paampa silti.

  IMG_2623.JPG

  siinäpäs se oottelis kelkkaan pääsyä.
   

Suosittele tätä sivua