Apex 2011->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Slow, 10/1/11.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Eiköhän peruutettavan mallin raapijat saa kiinni. Kato sopiva kohta ja ruuvaa kiinni. Esim tuohon...

  2014-yamaha-apex-xtx-1~3.jpg
   
 2. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Tai jenkki tyyliin 4 tela pyörää lisää
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Oletko katsonut missä näissä on jäähdyttimet ja miten korkealla roiskeläppä on sekä lisäksi liukujen kuluminen on oikea ongelma varsinkin 2011 mallissa jossa pyörät on liian pienet ja mulle taisi tulla tehtaan puolesta yksi pikku rullasetti lisää, se kun pienikin lumihile saadaan lentämään sieltä edestä ilmaan niin se riittää vallan mainiosti näissä, ne Yamahan yksikyntiset on laadultaan ja raapimisteholtaan parhaat mitä kallistuksen vajaan pulttiin tulee.
  Catin pitkät raapat varmaan on parhaat kaikkineen mutta kukapa niitä muistaa nostella peruuttaessa...
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kun raapijat toimii, niin koko telasto/tunneli on lumipöllyssä. Toimivat roiskeläpättömässä 3" lapulla olevassa vuorikelkassa, niin toimii kyllä 100 varmasti kaikissa muissakin.

  Tuskin näin on vaijeriraapijoilla.

  Catin peruuttamattomat mallit on kyllä hyvät, mutta vain niin kauan kun ne unohtaa ja peruuttaa:D Nimimerkillä kolmet peruutettu paskaksi.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Sen verran hyvää näen että minä sen vajaan 20tkm testasin noita ja ensimmäisten liukujen vaihdon 1tkm kohdalla laitoin raapijat ja liuut kelkkaan ja sen jälkeen en ole liukuja vaihtanut ennen kelkan vaihtoa, 2017 rupesin vasta katsomaan kelejä millä ajelen.
  Nykyisellä ajettu 10500km ja alkuperäiset liuut paikoillaan, toki kaikki riippuu miten kelkkaa käyttää, meinasin ajella noilla ajella 20tkm jos en kelkkaa vaihda :D, raapijoita ei ole ollut vähään aikaan, toki nyt olisi vaan liian pitkät ostin :confused:.
  Harossille tiedoksi nuo kolmella sakaralla olevat on huonommat kuin ne Yamaha originellit, vaijeri ei ole niin jämäkkää.
   
 6. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Onko kellään jumittanut X-TX:ssä noi takapukin säätötangot?
   

  Lisätyt liitteet:

 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Enpä ole kuullut jumittelevan kuin kerran Nytrossa ja silloin oli jotain ihme tervaa laitettu sisään ja kelkka oli seisonut 5v pellon laidassa, purku ja pesu poltto-öljyllä auttoi asiaan. Kokeileppa työntää ensiapuun wd40, bräkleen, wd40, bräkleen peräjälkeen.
   
 8. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Joo koitetaas. Häätyy irrottaa rasvanipat jos siel on ylimäärästä tavaraa. Ainakin kahteen mieheen on sinne tuupattu vassua:D
   
 9. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Johan alkoi alusta pellaamaan:) On noi Ö:t kyllä pätevät! Etuiskarit vaan oli 5cm alkuperäisiä pidemmät niin piti tuossa -11 mallissa muuttaa takapukin jousigeometriaa reippaasti. Onneksi sai Akun kelkkaa tiirailla niin valkeni mitä siinä pitää muutella.
  Viimeisten säätöjen jälkeen alkoi kuskilla peukku heilumaan:D
   

  Lisätyt liitteet:

  fleec, Zombie, JiiKoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 10. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Mistä löysit öhlinssit.onko telastossa apexiiin tarkoitetut vai löytykö oikean mittaiset
   
 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Pitkälle kuulostaa etuiskarit. Mulla oli itellä Nytron n.2cm pidemmät Fox Float X:t ja oli ne välillä aika ottavat tai sitten muistan väärin :D.
  Hakaneulalle päivitys tehty 12 mallin mukaan? Vai oliko se vielä erilainen, -11 menee rullan takana ja -12 oli rullan vieressä omassa kannakkeessaan.
   
 12. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Tatun Tarvikkeelta. Pitäisi olla Apexin alta.
   
  Viimeksi muokattu: 11/4/22
 13. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Ei noista pitkistä kepeistä ollu muuta haittaa kuin että meni tosiaan takapukin säädöt aivan uusiksi. Mahtuu juuri olemaan ja onpahan keula ryhdissään. Toimii kyllä helkkarin hyvin. -12 mallissa on jo päivitetty toi hakaneulan kiinnitys rullan takaa pois. Noi mun kiinnikkeet taitaa olla tarkalleen -13 mallista. En saanu ihan samaan kohtaan kun liukurunko on hiukan erilainen, mutta just toimii kun laitto säädön kovimmalle. Onpahan mukavampi laittaa hakaneulatkin paikalleen kun saa nostaa kiinnikkeisiin ja ruuvata vaan hatun päälle:)
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Niin minäkin muistelin että ne 12:n ohjurit oli muoviset, nuo on jo hipoa.
  Keula ylhäällä on kyllä ihan hyvä ominaisuus näissä kun tahtoo maata aika alhaalla.
   
 15. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Mukavuus itsellä kans lisääntyi kun nakkas keulille pidemmät tunkit, en tiedä onko keula yks yhteen vanhemmassa mallissa. Itsellä taisivat olla 3cm pidemmät kuin orkkikset, keula ei paljoa noussut mutta nyt on ulosjoustoakin:)

  Orkkis etukepeissä oli mahoton 2 - 3cm esijännitys jousissa ja nyt 2-3mm:D
   
 16. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Nytron iskarit mullakin.paljon parempi balanssi mitä vakio etukeno
   
 17. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Oliko Bavo tuo muutos sellainen, että jousen kiinnityksen tukipiste tuli aavistuksen edemmäs, jolloin jousi vähän pehmeni? Xtx ssä alla sama öhlinssin sarja ja ilmeisesti vastaavaa kuin nytrossa, jolloin keula vähän korkeammalla. Aavistuksen kova edelleen tuo minun xtx reitillä, joten kovaan ajoon otan se:n jossa warriorin mono med öhlins ja keulalla vakio öhlinssit warriorista, jotka vähän lyhemmät. En tiedä mistä johtuu, mutta paremmin se patikkoa nielee kuin tuo xtx.
   
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Jousta piti ottaa hiukan eteen mutta ennen kaikkea ylemmäs että jousi kiristyi. Eli ei ratkaise sinun ongelmaa. Mullahan oli kans vakiokepeillä toi alusta ihan saakelin kova eikä ollut millään lailla balanssissa. Piiitkillä etukepeillä taas meni aivan pehmeäksi. On ollut pähkimistä tuon kanssa.
  Koita ettiä siihen pidemmät etukepit. Eihän ne tarvi öölärit olla. Uskon että auttaa.
   
 19. aku

  aku Apex xtx + Phazer

  Mulla 2cm pidemmät Floatit keulassa, etupukissa jäykempi jousi ja muuten vakiot alustaniskarit vain simmattu ja omasta mielestä ihan ok.
   
 20. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Ihan mukavana alustana pidin tuota xtx öhlinseillä ja onhan tuolla tullut jo pitkä pätkä ajettua, mutta ajatus muuttui kun laitoin toiseen Apexiin monolle öhlinssit ympäriinsä ja nyt ajanut sillä reittiajot. Xtx menee mukavasti kun ajaa kovaa, mutta hieman kaipaisi pehmeyttä hiljaisempaan ajoon.
   

Suosittele tätä sivua