Ariens ARROW 295S

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 4/9/11.

 1. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Eli kausi 2012-2013 avattu onnistuneesti Arienssilla, ja hienosti pelaa viimekauden bensoilla. :D

  [​IMG]

  Edellisessä viestissä olleet viat eli käynnistimen jousen ja pakoputken kiinnitys tuli korjattua jo keväällä ennen kesäsäilöön viemistä. Niin nyt ei ollut muuta kuin nykäisi käyntiin ja lähti ajeleen. :) Toivottavasti jousi kestää käynnistimessä, koska se on jo kahdesti katkennut, joten melkoinen pätkä puuttuu pituudesta. Kaasulla lämmittämällä uusi taitos on kyllä aika helppo tehdä jousen päätyyn.
   
 2. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Kyllä tääkin kulkee... Huiput mitattu gepsiin 41,7km/h lumisella järvenjäällä pari kertaa ajetulla kohdalla ja ajamattomalla kohdalla 38,3km/h. ;D

  Hauskasti saa luisuteltua ja pyöriteltyä lumisella jäällä:
  [​IMG] [​IMG]


  Vähän metsäajelua:
  [​IMG]

  Etuvalojen johto irtos taas vaihteeks sokeripalasta, ja samalla jännitteet karkas ilman kuormaa sen verran korkealla, että suurin osa takavalon ledeistä taisi kärtsähtää. Täytyy korjata jossain vaiheessa.
   
 3. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Talven ekat jumit kelkalla, eli Ariens uppos sohjoon järven jäällä. ;D
  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuossa oli jo yhden kerran irronnut ja kulki reippaasti etiäpäin, mutta lopulta kelkan eteen kasautui semmoinen puolen kuution kasa sohjoista lunta Sassin työnnettäväksi, että jäi uudestaan kiinni.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Viimein sieltä löytyi joku vanha kelkan jälki, mistä löytyi kantavaa lunta. :)

  [​IMG]

  Komea ääni muuten siinä vaiheessa kun pakoputki on pikkuisen veden alla ja sieltä yksipyttinen pulputtelee. ;D

  Kun pihaan pääsin niin varulta rasvasin kaikki telaston nipat, ettei jää vettä muhimaan laakereihin.
   
 4. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Olihan vaan makia keli päästellä. 8)

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Tämä hyytyi eilen keskelle peltoa, eikä millään käyntiin. En ajksanut perehtyä sen kummemmin, ja annoin olla yön yli siellä pellossa jos vaikka oppis käyttäytymään. ;D
  No eihän se käynnistynyt niin Pollen perässä tuli narunjatkona pihaan. Nyt ei riitä mielenkiinto alkaa tutkimaan, mutta jotain ongelmaa varmaan syttypuolella. Eikä olis ihme kun en ole kertaakaan purkanut enkä tarkistanut kärkiä tai muutenkaan tätä moottoria.

  Oli jo kolmas samanlainen hyytyminen, ensimmäinen sattui joskus kuukausi sitten järven jäällä ja heten päästä lähti käyntiin. Eilen sitten hyytyi myös järvenjäälle ja lähti hetken päästä käyntiin ja pelas normaalisti. Kolmannella kerralla hyytyi keskelle peltoa eikä sitten millään käyntiin.
   
 6. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Jospa sullakin on häikkää pumpunkalvossa tai kaasarissa ylipäänsä,koska oot ilmeisesti jättänyt vanhat bensat sinne kesäksi?
  Mulle kävi 2011-12 kauden jälkeen silleen kun olin juuri tyhjentämässä bensalinjoja kone käyden pukeilla niin uusi naapurini tuli koputtamaan olkapäälle ja keskeytti touhuni.Kuulemma telkkari ei näkynyt(kun niillä on niin surkea antennin rotisko että se kerää kaiken muun TV signaalin lisäksi).
  Eli kaasariin saattoi jäädä 98 viinabensaa ja turvotti tuon pumpunkalvon tän näköiseksi.Siinä oli tollainen pyöreä bubla joka esti kalvoa liikkumasta tarpeeksi.
  Samat oireet tän kauden alussa kuin sulla.Hyytyi jokusen kerran ja jatkoi kuitenkin käyntiä kun avustin hiukkasen kumipumpulla sitä.

  [​IMG]
   
 7. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Voihan se vika johtua Tillukastakin, mutta jotenkin niin nopeasti hyytyy että tuntuis sähköpuolen vialta. Letkun pallopumpulla saa kyllä pumpattua Tillukkaan niin reilusti bensaa, että valuu ilmanputsarista ja kampikammion tyhjennysventtiilistä lentää bensaa nykiessä, että luulis edes lupaavan jos kipinän antaa?

  Koneen omatekoinen pukki sen verran korkea, että tulppaakaan ei saa katottua jos konetta ei liikuta taaksepäin säätöurassa mikä taas ei onnistu remmi päällä. ;D

  Täytyy alkaa tutkimaan joskus Arienssia, Pollessa ollut sen verran paljon remonttia tänä talvena, että nyt kun se toimii niin tulee vain ajeltua sillä vapaa ajat.
   
 8. Yahama

  Yahama X-trim SC 600 x 2

  Vs: Ariens ARROW 295S

  Miten mahtui tuo 25mm harjalla oleva matto paikalleen. Omassa Ariensissa tuntuu olevan vakiomatollakin vain sentin verran tilaa vetoakselin kohdalla.

  Sen takia oon ettiny hyvin matalaa mattoa, mutta jos tuo 25mm mahtuu ni taitaa yks löytyä kotookin.
   
 9. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Ei varmaan enää apua ole kun vuosia kulunut, mutta vastaampa silti. Eli eihän se sinne mitenkään mahtunut semmoisenaan vaan laput piti nirhata veitsellä poikki juuresta ja samoin sisävetonappulatkin piti leikata pois. Ne lähti melko helposti rälläkällä veks, mutta kumipöly oli lopulta liikaa jopa Makitan pikkurälläkälle joka päästi sähkösavut pihalle viimeisten nappuloiden kohdalla.
   
 10. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  2013 keväällä siis katosi kipinä ja motivaatio vian tutkimiseen loppui silloin siihen että nappasin vauhtipyörän irti ja vein semmoisenaan latoon odottelemaan motivaatiota. Viime syksynä isä tahtoi kokeilla miten latuhöylä kulkisi Ariensin perässä. Niimpä korjausmotivaatio löytyi reilun 8 vuoden tauon jälkeen. Uusi konkka paikoilleen katkojan kärkien putsaus ja bensan vaihto uuteen niin Sassihan lähti melko vähällä nykimisellä käyntiin ja kävi hyvin. Telipyörien kumit oli aivan loppu ja ne uusittiin kaikki 12kpl samalla kerralla.

  Latuhöylä kulki helposti Arienssin perässä.

   
  Viimeksi muokattu: 12/2/22
 11. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  No sitten joulukuussa katkesi takakääntöpyörien akselin vääntöjousi vasemmalta takaa. Sopivan jousen löytäminen osottautui lähes mahdottomaksi. Niimpä muokkasin vanhasta telijousesta oikean mallisen. Toista jousen sakaraa piti jatkaa joka onnistui helposti laittamalla sopivan kokoinen putki jousen jatkeeksi ja sen kylkeen reikä josta sai hitsitäpillä kiinitettyä paikoilleen.

  Vaikeampi tapaus oli kuitenkin se että jousen saikara lähti väärään suuntaan, niimpä induktio kuumentimella kuumensin punahehkuun että onnistui taivuttaminen. Tiesin kyllä, että menee veteläksi siitä kohti kun karkaisu häviää, mutta en parempaa konstia keksinyt. No hetken pystyi ajamaan mutta odotetusti jousi taipui lämmitetystä kohdasta ja paino jäi liikaa takimmaisen telin pyörän väliin kun kääntöpyörä ei enää kantanut. Niimpä telipyörän juuri uusittu kumi rikkoutui.

  Hakusessa olisi siis alla olevien kuvien mukainen tai edes sinnepäin oleva vääntöjousi. Suurin ongelma on siis tuo sakaroiden suunta joka on erilainen kuin vääntöjousissa yleensä.

   
 12. HTP_400CC

  HTP_400CC Indy 400 -91 Trail Delux -91 Mini-Lumikko -89

 13. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Kiitti vinkistä, vois arkena kysäistä miten onnistuisi yksittäisen jousen teettäminen siellä. Samalla tietty kannattais hommata uusi jousi oikealle puolellekin kun luultavasti silläkin jousella alkaa ikä ja parhaat mailit olla takanapäin.
   
 14. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Yhdeltä korjaamolta löytyi riittävän samanlaiset jouset (Ockelbon?) mistä pystyi muokkaamaan passelit. Sakaroita piti lyhentää ja laittaa rautaa väliin että sai riittävän jännityksen jouseen kun näissäkin oli sen verran väärä kulma.
   
  T-Cat tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua