Aten retrokelekkaelevytysnurkka

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Broadspeed, 13/1/11.

 1. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Päivitelläänpä tännekkin; Parin huonon kuvan perusteella bongasin torista omaan silmään komeimman vuosimallin MX-Z:n. Paskan ja moskan alta kuoriutui suht siisti paketti. Rekisteröity vasta 16.2.1995, eli kunnon perusteella vois veikata että ei ole kisatouhuihin joutunut. Pohjamuovia lukuunottamatta oikeinkin siisti.
  IMG_20191207_165855.jpg IMG_20191207_165828.jpg
  IMG_20191207_165939.jpg


  Lisäksi tuli muutama motori putsattua osienpesukoneella. Nätti alkaa noista arpomaan motteja kasaan.
  2x Rotax 536, 1x Rotax 534, 1x Rotax 583 ja pari Fujia.

  IMG_20191218_200514.jpg
   
  HooÄr, Janne-setä, maxfun ja 5 muut tykkäävät tästä.
 2. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Istuko nuo leviämmät suksimuovit hyvästi?
   
 3. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Kyllä ne muodoltaan näyttää sopivan hyvin. Mahtaako niitä kapeita muoveja saada enää mistään?
   
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  1 pari mustia kapeita ainaki on jouten, en o ees tutkinu vielä, kummat itelle laitan.
   
 5. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Eipä ole tänne näemmä tullu raapusteltua juuri pariin vuoteen. Museoleimattu GLS3300 lähti takaisin syntymäseuduilleen ja tilalle tuli -89 650 SKS. Ilmeisen vähän ajettu, räpeltämätön kampe. Tähän jo haalinut joitain osia, mm. täysi kierros Foxeja, uudet suksimuovit, uusi etupuskuri ym.

  [​IMG]

  Jaa juu Maaliskuussa löytyi sattumalta kiilakoppaindyjen graalin malja; 1988 Indy 500 ja vieläpä SKS-mallina! Enpä olisi ikipäivänä arvannut että moinen löytyy 40min ajomatkan päästä kotoa. Kampetta myytiin tosin 1997 mallisena. Selittyi sillä että tämä on tuotu Ruotsista maahan vuonna -97. Aika ajettu vekotin, mutta liikkuu omin voimin. Näitä 1988 Indy 500 prototyyppejä valmistettiin 50kpl, joista tätä SKS-mallia 17kpl.

  Tässä kuvassa 1990, 1989 ja 1988

  [​IMG][​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 2/12/21
  XLT_SPECIAL, Hemmo, teikka ja 13 muut tykkäävät tästä.
 6. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  650 palastelu aloitettu. Koneen purun jälkeen kävi kyllä selväksi että mittarilukema pitänee kutinsa. Lisäksi tukivarret ja runko on todella hyvässä kunnossa. Lohkoissa ei ollut yhtään perinteistä 650/RXL rotansyömää.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  PTO stefa alko oleen jo suht valmis :D
  [​IMG]
   
  Hankisääski, Seiti, maxfun ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 7. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Työkeikkaa on ollut tiiviisti, mutta jotain sentään on ehtinyt rääppimään.

  650 osia kävi hiekkakylvyssä
  [​IMG]

  Osan läästin itte maaliin. Musta 2k epoksi ja päälle kiiltävä teknodur
  [​IMG]

  Ja osa kävi pulverissa
  [​IMG]

  Kone meni nippuun. Pto päätylaakeri oli ainut joka hieman kahisi ja se meni vaihtoon. Pytyt oli odotettavasti hyvässä kunnossa std koossa. Uudet männät pirttiin ja kasaan.
  [​IMG]

  Ohessa kunnostui myös muutama "risusuksi" Mustat muovit on vielä tulon päällä noihin punarunkoisiin. Nämä kävi kaikki pulverissa. Oikealla yksi uusi ja käyttämätön sivakka verrokkina. Jos joltain löytyy tälle kaveri, niin saa vinkata. Vaikka käytetty :)
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Seiti ja maxfun tykkäävät tästä.
 8. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Ja sitten vielä "mökki"kelkaksi löytyi melko hyvä -93 Widetrak. Pikku siistimisen vaatii, mutta lähtökohta on hyvä. Mittarissa 5000km, kunnon perusteella vois pitää jopa kutinsa. -88 250 Syncro lähti uusiin seikkailuihin. Isäukko totesi että hänen iällään sähköstartti pitäisi olla. No, tässä se on :D
  [​IMG]

  Ja 440 MX-Z:n kaivelin kanssa esille, jos sitä hieman koittaisi entrata. Ehjää harmaata pohjamuovia kaipaisi, mutta taitaa olla kiven alla..
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 11/3/22
  Arsi, Seiti, maxfun ja 4 muut tykkäävät tästä.
 9. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  650 Indyä tuli pajotettua ennen Tulppion reissua lähes yötäpäivää. Mutta niin vain valmistui ajokuntoon juuri ennen reissua. Luotto omiin tekemisiin ei ollut järin suuri, kun 400m pääsi ajamaan koeajoa pellon päädyssä jossa oli vielä hieman lunta :D Hienosti pelasi kyllä koko reissun, ainoastaan lyhyiden polttimo paloi matkalla. On se vaan pirun komea korimalli tämä!

  Koeajolla
  [​IMG][​IMG][​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG]

  Matkan varrelta
  [​IMG][​IMG]

  @Hankisääski oli maastoutunut matkan varrelle ja näppäili komeita ruutuja
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]


  Tulppion jälkeiselle reissulle Luosto-Kierinki-Luosto pienemmällä porukalla piti ottaa MX-Z mukaan, mutta koeajolla moottorin tiivisteiden vaihdon jälkeen pyttyjen alatiiviste vuosi vettä... Skiidoota tuli myös pajotettua ennen reissua kaikki vapaa-ajat :D Eli luottoratsu -94 XCR sai toimittaa reissukelkan virkaa. Siihen täytyy tehdä seuraavaksi vähän laajempi 4000 mailin huolto. Vahva suositus muuten Kieringin majapaikalle, todella asiallista palvelua ja huippupuitteet!
  [​IMG]
  [​IMG]

  Widetrakkia tuli myös vähän koeajettua, ja nappasin siitäkin koneen pois 5000km huollolle.
  [​IMG]
  [​IMG]


  Karvan vajaa 800km tuli viikon talvilomalla ajeltua, kyllä kelepasi!
   
  Viimeksi muokattu: 20/5/24
  Arsi, ///AJS, J.I.J. ja 8 muut tykkäävät tästä.
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 11. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Mehän ajettiin jo kaks tulppiota peräjäläkeen :D
   
  Hemmo tykkää tästä.
 12. Tjp-

  Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

  Ens vuonna neljä!
   
  Broadspeed tykkää tästä.
 13. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Päivitetääs tätäkin hiukan. Tämmönen -91 Indy 500 Special ollut tovin kiikarissa, ja nyt löytyi. Saa nähdä millainen rytökasa on, kun joskus kotiutuu :D

  [​IMG]
   
  maxfun ja Temek85 tykkäävät tästä.
 14. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Taitaa olla aivan sama mimmonen rytökasa se on. @Broadspeed , kun entraa sen, niin on priimaa!!! :cool:
   
 15. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  No jaa, ei ole tässä paljon tullut ruuvattua, kun ei ole kunnon tiloja. Onpahan sitten ainakin tekemistä kun rakenteilla oleva paja on valmis :D
   
  maxfun tykkää tästä.
 16. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vappuna tuli safaroitua porukalla pohjoisessa. Mukaan valikoitui RXL, johon tekasin pikku servicen ennen lähtöä. Matkalta poimin @Naatti hoivista tuon 500 SP:n. Kotopaikalla pikku painepesut, sonnan määrästä päätellen laite on seissyt melko (lue = todella) kauan. Tankinnahkasta olisi voinut kaapia sienikastikkeeseen ainekset. Alta kuoriutui ihan ok aihio. Kohteeseen päästyä vehkeeseen tehtiin mökkientisöinti, eli ranuamallin sukset molokkiin ja oikeanvärinen puskuri ja päätypalat paikalleen. Pakosarja oli myös parhaat päivänsä nähnyt, mutta onneksi mukana oli ehyt. Myös Catin kääntöpyörät vaihdettiin pollen pyöriksi. Muuten laite olikin sitten tehtaan kuosissa, lukuunottamatta keulan Engansseja. Ketjun kiristys, öljyt ylämerkkiin, uusi tankin imuletku, kaasarien putsaus, uudet tulpat ja hatut, penkin "entisöinti" gorillateipillä, uusi tuulilasi ja alustan rasvaus. Näillä eväillä peli lauloi reilu 240km ongelmitta :D

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Hyvä oli vertailla normimallia ja SP:tä, molemmat -91 :D
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  RXL pelasi hyvin koko reissun, mitä nyt virtalukon töpselin löystyminen heti ensimetreillä toi mieleen tarinat EFI-elämän ihanuudesta :p Makiasti naukui triple SLP-putkilla. :cool: Kaikenkaikkiaan molemmilla tuli ajeltua reilu 400km. Kelejä oli vielä hyvin, muita kelkkailijoita ei näkynyt ainuttakaan.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 5/5/23
  maxfun, HannuIk, ruupanen ja 7 muut tykkäävät tästä.
 17. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Kesällä ei joutanut kuin jotain pisteosia haalimaan, mutta tuota SP:tä aloin tuossa hipistelemään. Penkki kävi verhoomolla ja sukset ja muutamat muut pisteosat pulverissa.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tuli myös harhalaukauksena siirryttyä 2000-luvun puolelle näihin uusiin kamppeisiin :D Eli -03 MX-Z 800. Tuosta pitäisi reittikampe leipoa ensi kaudelle. Jos jollain on majavanperseen deleteen osat jouten, niin saapi tarjoilla. Myös uudemman mallin sinkkupenkki kelpaa. Tuon tuplapenkillisen version voin myydä erikseen/vaihtaa.
  [​IMG]
   
  karjal ja Seiti tykkäävät tästä.
 18. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Varastoa tuli vähän siivottua, niin piti ajella osa romuista ulos :D
  [​IMG]

  Ja löytyi kauan kiikarissa ollut itselle "the" GLS. Eli ensimmäisen vuosimallin 3800 583 R.A.V.E. Miksihän lienee myyty niin vähän 1990? 15v aikana osunut silmiin 2kpl näitä. Tämä nyt oma, ja yksi todella rujo raato. Kuomussa on väärät tarrat, joku lienee vuosien saatossa ranuoinut nuo. Oikeanlaiset teipit on työn alla.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 5/2/24
  Hemmo, karjal, Jukkis ja 11 muut tykkäävät tästä.
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Tuota Lyneä me kaverin kanssa Musiikin ja Uskonnon tunneilla piirreltiin ruutupaperille, upea laite... Meistä ei tullut Musikantteja eikä uskovaisia, kelkkailun päälle kyllä ymmärrämme edelleen :D
   
  Jukkis, Kamppi, Hemmo ja 3 muut tykkäävät tästä.
 20. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Tuossa kun tarraukolle skannasin 1990 kuvastosta mallikuvia, niin aika luettu se alkaa olemaan. Kouluvihkojen kannet oli kyllä aika hyvin piirrelty kelkka-aiheisia kuvia ym. täyteen :D Tämä ensimmäinen vesi-GLS on ollut aina se komein omaan silmään. -91 meni tarrat sitten jo "pilalle". Ja onhan se kova, kun ensimmäinen R.A.V.E. Lynxi :cool: Vaikka Polaris-mies olenkin.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 6/2/24

Suosittele tätä sivua