Autojen lisävaloista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 27/10/07.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Itekki etiskelin hyviä valoja Sprinteriin. Nuo LED-barit olis tieten hienon näkösiä ja huomaamattomia. Vaan ei löytyny yhtään josa olis hyvä valokuvio. Kattelin nuita kavereiden autoissa ja Jussimäki valotestistä. Ainoa missä oli omaan makuun passaava valokuvio, ledbar siis, maksoi 900 euroa tms :D
  Joten lopputulemana keulalle valitoitut tutut ja turvalliset NBB Alphat. Tasainen valokuvio ilman selkeästi kirkkaampia kohtia. Ulottuvuus yli 700 metriä.
   
  ParCatti tykkää tästä.
 2. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Onko Genesis 600 gen 2 kokemuksia?
  Pitäs vissii olla enemmän kantavuutta kuin gen 1:ssä ja lasissa lämmitys..

  Itelle henkilöautossa genesis 600. Hyvä keila, missä leveyttä ja korkeutta. Kantavuutta sais olla pikkusen enemmän..
  Sit pakussa Nbb Alphat 2kpl 50w ballastit + osram night breaker. Näissä kantavuutta vähintään riittävästi n. 700m, mut pikkusen sais olla laajempi kirkkain kohta, vaikka kantavuuden kustannuksella.. Tietysti 3:s umpio auttais, mut ei kehtaa enää tuohon lähtee investoimaan..

  Xenoni on kyllä hyvä, kun ei haittaa jäätävä tihku.. Liekkö noista lämpeävistä laseista ratkaisua ongelmaan..
   
 3. julli

  julli rmk

  onko lasinlämmitys jatkuva vai vain sytyttäessä hetken aikaa?
   
 4. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Tuossa genesiksessä lämmittää aina kun valo päällä
   
  julli tykkää tästä.
 5. Bete

  Bete Well-Known Member

  Mulla on pakussa Xvision Genesis 600 gen1 puskurilla joka näyttää jo itsessään suhteellisen pitkälle ja valaisee myös ojat ja penkat hyvin.
  Keulalla myös 2kpl Wlightin 7" boostereita kaverina, joilla taas saadaan valolle kantamaa ja nämä näyttääkin jo liki 700m matkan.

  Seuraavalle talvelle tulee varmaan katolle genesis 1100 ja puskurilla pysyy tuo vanha 600. Näissä silmälle miellyttävämpi värilämpötila kuin boostereissa. Kantamasta joutuu ehkä tinkimään vähän, mutta jospa sillä 500m kantamallakin huomaisi elukat riittävän ajoissa, kun noita syrjäkyliä ja pimeitä pätkiä ajelee.

  Molemmat omalla kytkimellä ja ainoita ongelmia (jäätymisen lisäksi) näissä on se että joutuu sammuttamaan pitkät jo kilometrin päässä vastaantulevasta :D
  Nykyään tuntuu että ihmiset ei ymmärrä aina tuota tehokkaan ledivalon häikäisyä, vaikka sillä omalla 30€ puuilon valolla et itse näe kuin sen 50-100m, niin se häikäisee kuitenkin satojen metrien päähän.
   
 6. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Joo genesis 600 on kyl hyvä, sais vaan pysymään jokakelillä sulana.. Valon sävy sattuu täydellisesti auton night breaker xenoneihin ja sopii hyvin silmälle..

  Isommista genesiksistä ei oo kokemusta.. Tuoko ne kantavuuttakin lisää vai pelkästään leveyttä keilaan?
  600:ssakin jo keilan leveys itelle erittäin hyvä..

  Ite ajanu suht pitkään pitkillä vastaan, kun muuten pimeä alue jää liian isoksi vaihdettaessa lyhkäsille.. Nykyisin alkaa kaikki valot häikästä riippumatta niiden kantavuudesta.. Jos nyt ei vanhoja halogeenejä oteta huomioon..
   
 7. Bete

  Bete Well-Known Member

  Kyllä ne leveämmät kantaakin pidemmälle kun valoteho kasvaa.
  Gen2 genesiksissä valon suuuntaukseen on panostettu ja suurinosa valotehosta menee keskelle, joten kantavuutta saatu vielä paremmaksi, eikä penkat ole "liian kirkkaat".

  Kannattaa sammutella ne pitkät aikonaan, ettei vastaantuleva häikäisty ja joudu ajamaan sokkona hetkeä kun ei näe mitään.
   
 8. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Ok, tuo gen2 kyllä on varmasti varteenotettava vaihtoehto, sit kun tarvetta hankkia uusia.. :)

  Joo, hyvissä ajoin kyllä vaihan, mutta en vielä km ennen.. Ongelma yleensä pitkillä suorilla.. Harvemmin kukaan räpyttelee takas, et sillein ok..
  Kannattaa opetella katsomaan hieman sivuun valoista nii ei häikästy..
   
 9. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Tökkäsin V70sen keulalle Optibeam Commanderin. Loisto lyhty, hyvä kuvio ja sopivasti kantamaa, mutta yksi pirullinen ominaisuus tuli mukana,,, HIRVIPILLI, Ei saakuta kun viheltää jostakin karvan yli 100sen vauhista alkaen.
  Ei auta vaikka tulppaillu reikiä mitä valossa on,,teippasin kiinnitystuet,,muutin valon korkeutta maskin edessä ja kaikkea kommervenkkiä koittannu ni aina vislaa prkle,,,
   
  Fudge tykkää tästä.
 10. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Minulla on kommanderi pakun katolla ihan hiljaa oli valo päällä tai ei. Valkeaa tulee kyllä kun on päällä.
   
 11. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Työauton katolla SAE seekerit ja aurinkolippa, ei oo hirvipilli vaan sireeni kun vastatuuli osuu sopivasti etuviistosta...
   
 12. ParCatti

  ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

  Nyt alkaa olla tasainen valokuvio. Kahdesta edellisestä ajokista 2xNBB ja Optibean Commander. Siihen lisäksi pari uutta NBB lyhtyä. Optibeameja oli 2kpl edellisen pakun katolla ja oli häiritsevän pimeä ensimmäinen 50m.

  Screenshot_20230310-100913.png
   

Suosittele tätä sivua