Autojen lisävaloista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 27/10/07.

 1. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Osuikko?
   
  petes88 tykkää tästä.
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Totta nuo @Tuha näyttää vastaantulijaa suoraan silmiin vai vääristääkö kuva että ois "suuntaus" vasemmalle?
   
 3. Tuha

  Tuha Vanhan liiton Lynx

  Mitäs siinä kuvan alla luki....Auto oli siis ihan paikallaan ja kännykällä otin kuvan. Toinen hirvi oli oikealla puolella puskissa.
   
  Fudge tykkää tästä.
 4. Tuha

  Tuha Vanhan liiton Lynx

  Kuva ehkä hieman vääristää ja ainakin tie kaartaa oikealle päin tuossa kohtaa. Ei tosin ole kukaan vilkutellut valoja takaisin että liikaa häikäisisi....ja keulassa ne on laitettu suoraan näyttämään, mutta tekeekö tuo sitten jotain asiaan kun valoissa 5 lediä lähelle ja 8 lediä kauas...siis per umpio. :D
   
 5. frosty

  frosty Well-Known Member

  Tossa kiinan 50cm ledbar ja kaksi 9” ksenon lisäpitkää pikku lumisateessa.
  CD8E7D3E-A0B7-4FE4-8122-4405C6E889D6.jpeg
   
 6. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

 7. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  tämä o kans yhenlaista ko yrittää valoja kuvata ,,, ei näytä sitte läheskään samalta kuvassa ko oikiassa elämässä. etuala valottuu liikaa ja kauas ei kamera kanna... ja se sitte kaikille huomioksi että kun suurin osa varmaan kännykällä kattoo näitä niin neki näyttää vääristävän pirusti!! esim tuo @frosty kuvaki on ihan erillainen ko nyt katon tietokoneen näytöltä... :confused: ja nuo omat kuvat kans.. jotenki turhaa etes yrittää ottaa kuvaa valokuviosta...
   
 8. j.s.a

  j.s.a Active Member

  Mikä se ois paras pistekaukovalo kahen hellan 3003 väliin ku nuo melko hajottavat ja haluis että ois joku joka paistais kauas. Onko nbb piste vieläkin paras?
   
 9. J.I.J.

  J.I.J. Polaris Pro-Ride // Ski-Doo REV

 10. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Laitat jonku tehokkaan LED-valon esim. Purelux Pro. On ilmoituksen mukaan aika tehokas ja voi ostaa yhden kappaleen ja ei näyttäny olevan hinnan kirous. Saat sillä NBB:n hinnalla useemman kappaleen:D Toki NBB:n valot ovat varmasti hyviä...
  Ite laitoin ledipaneelin, on tehokkaita, näyttää laajalle ja pitkälle.
   
 11. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Kuka enään ostaa herran vuonna 2020 halogeeni- tai edes xenonlisävaloja? Ei käsitäo_O
   
 12. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Vaikka se jolla ledien jäätyminen vituttaa?

  Toki näkkyy yleistyvän tuo lämmitys nuissa ledeissäkin, tässä joku aika taaksepäin oli tuossa paikallisella huoltsikalla norski poika tankilla nii hää oli ratkassu jäätymisen liimamalla oletettavasti kahvan lämppärit umpioihin:D oli vähän hassun näkönen viritys:rolleyes:
   
 13. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Ledivaloja hirveesti hehkutetaan, mutta minusta oleellisinta olisi olla hyvä valokuvio. Suurimmassa osassa led valoja, joita olen nähnyt on valokuvio semmoinen, että lähelle tulee väkisin liian kirkas alue. Sitten kyllä vaikuttaa, että valoa on, mutta kauas ei näe niin hyvin kuin voisi, koska lähellä on liian kirkasta ja sitten kun puottaa lyhyille niin ei näe senkään vertaa kun silmät tottuneet kirkkauteen. Lähivaloihin nähden monet led kaukovalot on mielestäni vähänkin liian tehokkaita kun ero valojen välillä tulee niin suureksi. Lisäksi noilla tehokkailla ledeillä ei voi ajaa lumisateessa kun sitten ei näe mitään muuta kuin ne lumipisarat. Lisäksi valo on ledeissä yleensä turhan valkeaa jos halogeenit on perusvalot. Itsellä lisävalohalogeenit kun autossa perushalogeenit muuten ja näkee niilläkin ihan kohtuudella, mutta toki varmasti ledin laittaisin jos nyt pitäisi lisävalo autoon laittaa. Led valoista hyvä värisävy ja kuvio on mielestäni XVisionin Genesis lampuissa. Ei tule lähelle kirkasta pistettä, mutta tielle tulee hyvin valoa ja katse suuntautuu pitkillä oikeaan paikkaan eli riittävän kauas tiellä.
   
  olsberg, Seiti, Jeme ja 3 muut tykkäävät tästä.
 14. N.A.M

  N.A.M Xtrim P-Tek -09

  Sopiva jalkarätti sade kun tulee niin auton omat pitkätkin sotkee näkyvyyden.. Itellä tossa työkulkineessa luminalightsin 2x 35w. Niillä pärjännyt ihan hyvin. Ainoa negatiivinen että liikennemerkit ja muut kyltit heijastaa aivan pirusti päin näköä. Taitaa vaan olla vähä jokaisella ledillä tuo ongelma
   
 15. olsberg

  olsberg Well-Known Member

  Myös käytännössä hyväksi todettu lamppu. Ihan ok kuvio myös kilven alle asennettuna. (X-Vision Genesis 600)
  Tuoltahan nuita kannattaa kattella: https://valovertailu.com/lisavalovertailu-2018-2019/
   
 16. Vilho

  Vilho freeride

  Koska halvoilla ledibaareilla ei tee mitään ja pikku rahalla saa hyvän xenon lisävalo paketin. Bilteman 9" ja 55w xenon muunnossarja niin ei tuolla rahalla saa yhtä hyviä ledivaloja.
   
  Broadspeed, J.I.J. ja Fudge tykkäävät tästä.
 17. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Juurikin näin. Ei ole paljoa iloa siitä ledi-lisävaloista, kun on sopivasti jäätynyt lumikerros vaikkapa siinä päällä. Nykyään varmaan jo tieliikenne käyttöönkin alkaa saamaan lämmityksellä olevia ledvaloja, mutta kuinka ne lie kalliita verrattuna laadukkaisiin halogeenilisäpitkiin? Ja halogeenit sulaa ilman erillisiä lämmittimiä ja pysyy sulana. Xenoneihin en ota kantaa, kun ei oo kokemusta, koska meikäläisen autoihin ei oo koskaan moisia laillisesti onnistu laittamaan mm.umpioiden xenon hyväksyntöjen puuttumisen takia, eikähän ne E-hyväksytyt jälkiasennussarjat taida kuitenkaan sittenkään Suomessa vieläkään siltikään olla laillisia asentaa tieliikenne käyttöön, vaikka umpiot periaatteessa xenonhyväksynnillä olisikin. Voi olla, ettei niihin silti kaikki katsastus miehet esimerkiksi puutu, mutta kuitenki. Toisaalta itselle riittävän kaukovalotehon oon saanut kyllä ilmankin. Lähivalolle enempikin kaipaisi lisää tehoa, mutta kun aivan liian uus auto, niin ei saa kahdentaa lähivaloja, pitää tyytyä vain käyttään mahdollisimman hyvän valoteho antavia polttimoita. Yksi juttuja tuossa olis tietenkin jos kehtais vetää paksummat johdot lähivaloille suoraan akulta, että sais jännitteet polttimon kannalla mahdollisimman korkeiksi, mutta kun se rietta tahtoo lyhentää polttimoiden muutenki lyhyttä elinikää huomattavasti.
   

Suosittele tätä sivua