Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Nipademu, 10/12/11.

 1. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Eli kokemuksia ja tositarinoita autojen automaattivaihteistoista niiden kestävyydestä. (Tätä jo puitiin toisella topicilla, mutta menee niin offiks)

  Eli itsellä on jo alustavaa autokuumetta ensi kevättä varten ja mietinnässä on n. 170 heppanen dieseli nelikko automaattilootalla. Ykkössijalla on pyörinyt uusimman kopan Passat 2,0 Bluemotion 4Motion DSG, mutta arveluttaa tuon DSG-askin kestävyys, varsinkin vetohommien vuoksi. Muita vaihtoehtoja Skoda Superb, joka ei oikein vimpan päälle silmää miellytä. Tai sitten A6, joka todennäköisesti jää haaveeks ilman lottovoittoa.

  Itselläni ei ole tähän asti kokemusta kuin VW:n tiptronicista ja siitäkin vain vajaan 40 000 kilometrin ajalta. Silloin ainakin kesti ok.

  Eli kertokaas tositarinoita noiden eri automaattivaihteistojen kestävyydestä ja sen puutteesta. Onko kellään positiivisa kokemuksia?
   
 2. Sonekin

  Sonekin Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  En tiiä uskaltaako tänne japsiautoilija tulla kirjoittaan, mut kokeillaan. Automaatilla menty kohta kymmenen vuotta.

  Accord -92 mittarissa yli 400 tkm. Ei ongelmia.
  Prelude -98 mittarissa 280 tkm. Ei ongelmia.
  Accord -07 mittarissa 90 tkm. Ei ongelmia.

  Nämä omia kokemuksia. Ei serkunkaimankumminpojan autoista.
   
 3. repeat

  repeat Kitty Cat

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Aika haluttuja tunnostaa olevan käytetyt DSG-lootat...
   
 4. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Itteltä löytyy semmonen mielenkiintonen vehjes kuin Mitsun Carisma 1.6 bensakoneella ja nelilovisella automaattilootalla. Kovasti vierastin kampetta ku koeajolle lähin, mutta positiivisesti kuitenki yllätti, ja hyvin on pelittäny nämä puoltoista vuotta. Mittarissa tällä hetkellä 284tkm, joista ite olen rullaillu 32tkm.

  Mimmosin välein tämmösiin autoihin pitäs vaihella vaihteistoöljyjä? Oli liikkeessä vaihettu just ennen ku auton hommasin. Jos ei mene pirssi vaihtoon, niin vois alkaa kesällä suunnittelemaan jakopään remppaa, ja viimeistään silloin vaihella ne lootaöljytki. Vai pitäskö jo aiemmin? Tikusta tarkistettuna öljyt näyttää ihan hyviltä, ei ainakaan katoa mihinkään.
   
 5. SRMK

  SRMK ET 340 Professional '86

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Jos en muistele ihan omiani, niin Carismaan oli perusolosuhteissa automaatin öljynvaihto 90tkm tai 6 vuotta?
   
 6. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Joo... Katseet Saksan markkinoille, niin löytyy valinnan varaa. :) Sinne itse oon reissua suunnitellu
   
 7. repeat

  repeat Kitty Cat

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  tarkotin kyllä että käytettyä DSG-loota ei näytä oikein helpolla/halvalla löytyvän niiden porsivien tilalle...
   
 8. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Olisikohan yhtenä syynä se, että ne on vielä melko uusia kapineita pääosin, eli ei niitä yksinkertaisesti tarjolla kuin vanhoja vanteita.

  Onko noissa yleisemminkin sitten ongelmaa, itse en ole kuullut että sellaista olisi. Aina toki varmasti löytyy yksittäiskappaleita, mutta että yleisimminkin? Itselläni ei sellaista ole, joten omaa kokemusta ei ole.
   
 9. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Lueppa aluksi tuosta:
  http://www.vagarena.fi/index.php?topic=1692.0
   
 10. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  HUH HELEVETTI! Eipä tuu DSG:tä tähän talouteen. Taksihommissa tuli alkuun sellaisella ajeltua, toimiessaan on kyllä mukava ja talvella eritoten varsin hyvä kun on mekaaninen lode, ihan eri tuntuma vetäviin pyöriin kuin perinteisellä maatilla.

  Mersu/Volvo puolelta jonki verran kokemusta, lähinnä viimeisten mallien osalta. Tuntuvt kestävän viittä vaille älyttömästi, tuttava ajo e-sarjan 320cdi:llä 460tkm taksihommaa PELKÄSTÄÄN ja sillon alko vasta turbiini antautuu. Ite ajelin kahta eri e-sarjalaista, kummassaki kilsat 220tkm ja kasvoi vaan, ajettu pelkästään taksia ja siitä valtaosa Helsingissä. Kummassakaan vaihteiston toiminnassa ei mitän sanomista. Arvaatte että on jokusen kerran vaihde vaihtunu ja on seisottu valoissa vaihde päällä.

  Volvoja kolme, 1kpl 2010-malli jossa 45000km ja viimeisen kerran sillä ajaessa 110tkm. Ei vikaa ei sanomista. Kaksi muuta oli 12/2009 käyttöönotettuja, toisessa 325tkm ja toisessa 367tkm ku viimeisen kerran ajoin, vaihteistot pelas täysin moitteettomasti.


  Ukko hiillostaa nyt kolmatta mersua kohti metallinkierrätystä, ekalla (c-sedan 1994, turboton dieseli, hidas ku mikä) se ajo 380tkm mittariin, sillon alkoi ykkoseltä kakkoselle vaihtaessa löytyä tyhjää. Seuraava oli c-farkku 220cdi 1999, 390tkm eikä mitään vikaa laatikossa. Nykyisessä c-farkussa 208tkm eikä mitään vikaa. Ajaa paljon matka-ajoa mutta vetää myöskin kärryä usein.

  Rouvalla kolmas Chrylerin tila-auto menossa, joskin kilsoja tähän mennessä tullu niin vähän että ei kovin laaja ole tuo kokemus noin ajomäärää ajatellen. Eka olikin muuten manuaali, kasi viimesitä omaatteja. Vanhemmalla oli ajettu vähän, 130tkm, ei moitteita toiminnassa. Nykyisellä 193tkm, ei moitteita toiminnasta. On niistä laatikkoja hajonnu, en vaan tiedä että mikä hajoaa ja millä käytöllä ja paljonko maksaa.

  Sen verti tuntuu olevan vikaherkille laatikoille yhteistä että pakilta eteenpäin tai toisinpin, auto pitää olla täysin pysähyksissä. Tuntuu ettei kaikki vaihteistot vaan kestä sitä että auto nimellisesti liikkuu vielä päinvastaiseen suuntaan.
   
 11. Jones81

  Jones81 Active Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Laitanpa omatkin kokemukset automaattivaihteisista.

  Volvo v70tdiA -99 255tkm ajettuna vaihtoon ei vikoja vaihteistossa eikä juuri muutakaan
  volvo v70 d5A -04 160tkm ajettuna vaihtoon ei vikoja vaihteistossa, pari suutinta meni koneesta.
  skoda octavia 2,0tdiA -07 270tkm ajettuna vaihtoon. Laatikkoa korjattiin 100tkm kohdalla ja vaihdettiin uuteen 168tkm kohdalla. ei muita vikoja.
  opel insignia 2,ocdtiA -10 130tkm ajettuna vaihtoon laatikon särkymisen vuoksi.. (sitä ennen jakopäänremmi poikki ja kone paskaksi 80tkm kohdalla)
  Mb w211 220cdi -05 130tkm ei vikoja
  edit: tarkistettu mittarilukemia sekä auton mallitarkennuksia
   
 12. repeat

  repeat Kitty Cat

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Työn puolesta päässyt itse kuulemaan/näkemään miten haluttuja DSG-laatikot on käytettyinä, kun hajonneen tilalle ei tunnu löytyvän mistään toimivaa edullisesti. Lisäksi kuultua Volvon (olikohan se nyt s40/v50 t5) automaatista huoltojen mukavuus: olikohan se nyt turbiinin öljyille ei ole rippua, joten laatikon irrotus edessä jos aikoo vaihtaa öljyt.

  Omia käytökokemuksia automaateista muuten:
  - A4 audi - 04 Multitronicilla, (tarviiko edes sanoa...) 140 tkm ajettu laatikko alko nykimään ihmeellisesti varsinkin kylmänä, ei kerinnyt hajota ennen kuin auto lähti kiertoon
  - MB C (203 korinen 200 kompura n 150tkm ja 204 korinen 200cdi n 43tkm) molemmissa se vanhempi 5-lovinen automaatti, molemmat toimii moitteetta
  - MB E (väyrynen) autolla ajettu nyt reilut 350 tkm, laatikko eka sukupolven oppiva automaatti, toimii moitteetta, kun muistettu huolehtia öljyjen vaihdot.
  - MB 190 2 litranen bensa, automaatti oli aikanaan todella nykivä vaihtamaan, säädöillä nykimisen sai jotenkin kuriin, viaksi löyty lopussa viallinen vaijerinkuori, joka painui läjään, joten säädöt ei pysyneet kohillaan
   
 13. Murre

  Murre Hardcore 162", 600 RE +GLX 5900+SnoSport125

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  e39 BMW 523iA -97 320tkm mittarissa, ei ongelmia ainakaan toistaiseksi viimeisen 70tkm aikana mitä ollut eikä huoltokirjankaan mukaan aikaisemminkaan ollut. Laatikko ZF 5HP18, samaa käytetty ainakin passateissa. Edellinen -96 523iA oli samalla lootalla mutta vanhemmalla ohjauksella, yli 300tkm kun vaihtoon laitoin ja pelasi vielä. Vanhemmassa e34 mallista reilussa 330 tkm (tuskin kaikki mittarissa) alkoi sama loota sekoileen mutta oli -92 525TDS ja särettiin liiallisella syötönlisäyksellä. Kilsoja kestää mutta vääntöä ei.

  Taksi v70 D5 2005 oli tulossa vaihdossa ja siihen oli 500tkm:n kohdalla uusittu loota, lujalta kuulostaa.

  MB 200d -93, pakki piti korjata puolen miljoonan paikkeilla ;D
   
 14. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Kävinpä lukaisemassa. Ja kun jaksoi lukea koko keskustelun läpi, ei asia näyttänyt enää ihan niin mustavalkoiselta kuin täällä annetaan ymmärtää.

  Kävin vilkaisemassa myös maailmalta, lähinnä Saksan ja Englannin palstoja. DSG-vaihteistojen myyntimääriin nähden ongemia on ollut yllättävänkin vähän, ehkä vielä painottuen sinne alkupään sarjoihin. Eli, eipä taitaisi minua pelottaa tuollaisen ostaminen, vaikkakaan minun tarvitsemaan autoluokkaan tuollaista vaihteistoa ei tarjota, joten ei se ole edes todellisena vaihtoehtona minulle. Puksuttelen siis edelleenkin perinteisen automaatin turvin kuten olen tehnyt jo kauan.

  Vinkkinä. Saksan Ebaysta löytyy reilusti ehjiä DSG-laatikoita, jos tarvitsette työnne puolesta niitä. Voipi olla ettei Suomessa niitä paljoa ole, mutta kukapa niitä omista, tuoreista autoistaan pois myisikään. Eihän täältä löyty Audi Q7-vaihteistojakaan, ei manuaaleja tai automaatteja ehjiä käytettyjä. Eikä se kerro siitä että niissä olisi erityisesti vikoja...
   
 15. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Volvolla nelivetoisissa näyttää olevan se laatikon kesto vähän niin ja näin, mutta erityisesti VAGin tronicit näyttävät hajoavan syrjää myöten (tutustuin tähän aiheeseen A6:sen ostettuani, ja olin vähintäänkin tyytyväinen että tuurilla löysin 6-vaihteisella manuaaliaskilla jatketun 2.5TDI:n).
  VAGinoiden DSG-lootan kestosta minulla ei ole mitään hajua.

  E: Ton vagarenan ketjun luettuani totean että ei tule DSG:tä minulle.
   
 16. BimmerE34

  BimmerE34 Active Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  DSG laatikko on paljon kehuttu ja pidetty kyllä. Tosin, 150tkm kohdalla varsinkin muutaman vuoden ikäiset laatikot kannattaa kuunnella pitävätkö roklatusta. Ei missäännimessä huono laatikko, mutta ei se kyllä ole läheskään niin kestävä mitä MB:n automaatit. MB tuntuu käyttävän sellaisia laatikoita että kestävät isältä pojalle.

  V70 volvot automaateilla varmasti huolettomia aina 300 000km asti. Sen jälkeen oma varauksensa laatikon suhteen. Toki, toiset kestää 500 000km asti kunhan laatikolle öljyhuoltoa tehdään eikä ole kokoaika vaunu perässä.

  BMW:n automaatit ovat olleet surullisen kuuluisia. Esim. 3l dieselin (530d, 330d) se vie nätisti ja sujuvasti pidemmänkin matkan. Lastutuksen jälkeen max. 75tkm ja turbiiniongelmat tulevat.


  Mutta kun VAGia ja DSG laatikkoa haaveilet, osta rohkeasti vaan. Säästä valmiiksi sukan varteen touhutonni tai pari jos sattuu porsimaan. Jos ei, on jo valmiiksi hieman kyhnyä seuraavaan auton vaihtoon!
   
 17. d6r

  d6r Well-Known Member

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Kuultu tieto paras tieto ;) Aikuisten oikeasti tuollaisessa on sama viisivaihteinen AW55, jota on Volvon eri malleissa käytetty 99> ja josta voi pohjapropusta laskea pois osan öljystä. Loput (myös turbiinista) vaihtuu normaalisti kierrättämällä/huuhtelemalla jäähdyttimen letkujen kautta.
   
 18. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Itsellä tuo haave olis tuo 11/2010 tulleen päivityksen jälkeinen peli, eli suht uusista viel kyse. Ittellä ei niin paljo tietoa, mikä laatikko noissa ja miten mahdollisesti kestää. Mutta tuskinpa on ainakaan kovin paljon ajetuista kokemusta kenelläkään.
   
 19. repeat

  repeat Kitty Cat

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Saatan oll kyllä väärässäkin :-[ siillä en nyt tarkkaan muista oisko se keskustelu liittyny awd jakovaihteistoon... Vai onko siinäkin roppu ???
   
 20. Murre

  Murre Hardcore 162", 600 RE +GLX 5900+SnoSport125

  Vs: Automaattivaihteistot ja niiden kestävyys

  Tämä koskee lähinnä diisseleitä jotka ovat olleet GM:n laatikolla
   

Suosittele tätä sivua