epäluotettavat kauppakumppanit

Keskustelun 'Myydään, Ostetaan, Vaihdetaan kaikki muu' on aloittanut käyttäjä Pertti1, 14/12/07.

 1. Pertti1

  Pertti1 ski-doo mxz 600x

  näkyy olevan topic luotettavista kauppakumppaneista, niin mites ois tämmönen?, löytys heti yksi, nimimerkillä samu88. tavaraa ooteltu jo reilut 3 viikkoo mutta ei näy tulevan, rahat kyllä kelpas... ja jos tämänkin vois lukita tuohon ylälaitaan?
   
 2. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  tai yhistää nämä, "risut ja ruusut"-tsydeemiksi ni tuleepa silmäiltyä molemmat samalla? ??? mutta kyllä ottaa onteeseen tommone kusetus.
   
 3. Hansanen

  Hansanen Well-Known Member

  Hyvä topiikki, ei kannata yhistää. Menee vaa ajan kanssa nää risut niin sekasii ruusuje kans, ettei niitä löyvä.
  Otappa ruupertti kaveriin yhteyttä ja jos ei onnistu vieläkää, ilmota sen nimi tässä kiitoksena. Senhä sie tiiä, ku oot maksanu pankkii osat...
   
 4. banditx

  banditx Guest

  tai yhdistää molemmat ja tehdä "haku" toiminto-painike jossa sitten voisi etsiä nimimerkkiä luotettavien kauppakumppaneiden osiosta
  kuten parilla muullakin foorumilla on ;)
   
 5. edge 340

  edge 340 Well-Known Member

  jep viime talvena kans yksi torvelo tilas postiennakolla ja jätti hakematta  :mad:
  nyt ei lähe tavara enneku rahat näkyy tilillä.
   
 6. Grazy

  Grazy Guest

  Sen mitä olen tämän kautta tehnyt kauppoja, kaikki on toiminut niin kuin pitääkin :)
   
 7. SnoF5

  SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

  ai että on tuttua tuo että rojut makaa postissa tai matkahuollossa niin ettei niiden vastaan ottajaa enää tavoitakkaan, mutta pääsääntöisesti kaupan teko on onnistunut.
  Minä suorastaan tykkään nuista jolle raha kelpaa muttei tavaraa tule ikinä...
   
 8. jas2

  jas2 Well-Known Member

  Mie oon aina tehny sillain, että ostaja on maksanut mulle tilille vaikka 25eur(olettaen, että postikulut on 12,50 suuntaan).
  Näin ostaja hakee tavaransa pois, kun on jo vähän rahaa kiinni siinä, tai jos ei hae, niin eipähän mene postimaksut omasta pussista.
  Tuo 25eur tietenkin vähennetään loppusummasta.

  Tai kääntäen: Mieluummin laitan 25 eur jonkun tilille 200eur tavarasta ja vaadin sen jälkeen näyttämään lähetyksen seuranta numeron.
  Eipähän mene koko omaisuus(pienestä se on kiinni :) ), ja myyjä lähettää tavaran kun ei tarvitse pelätä toisia postikuluja.
   
 9. EePee

  EePee Kelkka myyty!

  Ei sinne varmaankaan nimiä voi suoraan laittaa,mut ainakin nimimerkki tai joku vastaava mistä epärehellisen kauppiaan vois tunnistaa.
   
 10. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Kuljetusehdot
  Matkahuollon vastuu mahdollisista vahinkotapauksista määräytyy Tiekuljetussopimuslain (23.3.1979/345) ja Matkahuollon rahdinkuljetussäännön perusteella. Sen lisäksi Matkahuolto on vakuuttaanut kuljetettavakseen ottamansa lähetykset lähetysten omistajien lukuun.

  Tiekuljetussopimuslaki

  Vakuutus on voimassa Tavaran yleisten kuljetusvakuutusehtojen 2003 3.2. tai kulloinkin voimassa olevien vastaavien ehtojen mukaisena ehdoissa määritellyin rajoituksin sekä seuraavin poikkeuksin ja lisäedellytyksin:


  Vakuutus ei koske muun muassa seuraavia lähetyksiä:
  käytetyt tavarat
  asiakaspalautukset
  jo lähetettäessä vialliset tavarat
  lämpö- tai kylmäkuljetusta vaativat tavarat (esim. pakasteet)
  raha

  arvopaperit

  jalometallit

  jalometallikorut

  helmet

  jalokivet

  taideteokset

  elävät eläimet

  elävät kasvit

  tavaran kuljetuspakkaus.
  Vakuutukseen liittyviä muita poikkeuksia ja edellytyksiä:
  vakuutusarvo on enintään 17000 euroa lähetystä kohden
  muistutus vahingosta on tehty Matkahuollolle Rahdinkuljetussäännön 22 §:ssä mainittuja määräaikoja noudattaen
  korvaushakemus on tehty Matkahuollolle Rahdinkuljetussäännön 23 §:ssä mainittujen määräaikojen kuluessa
  vaurioituneen, vähentyneen tai kadonneen tavaran arvo tulee näyttää toteen kauppalaskulla tai vastaavalla asiakirjalla
  vakuutus on voimassa 21 vuorokautta siitä päivästä, kun tavara on ollut vastaanottajan noudettavissa määräasemalla


  Muiden vahinkojen ja lähetysten osalta korvaus suoritetaan Tiekuljetussopimuslain rahdinkuljettajan vastuuta säätelevien määräysten perusteella.
  Mikäli rahdinantaja haluaa Matkahuollon rahdinkuljetussäännössä mainituista ehdoista poikkeavan vakuutuksen, on hänen otettava se itse erillisenä vakuutuksena.
   
 11. Moizio

  Moizio Lynx RE 800

  Käyttäjä mxzx-00 otti minuun yhteyttä e-maililla kun löysi nimensä täältä. Ja palautti rahat kaasukahvasta korkojen kera tililleni. Joten minun puolestani asia on selvä, vaikka kauppa nyt ei mennytkään ihan käsikirjoituksen mukaan. ::)
   
 12. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Villi veikkaus, oisko nykysin tolla nickillä:
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?action=profile;u=4008
   
 13. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Niin.. Että tällasta.

  Nyt on asia kuulkaas poijjaat ja tyttäret sillä lailla, että vaikka kusetus onkin rumaa, niin omankäden oikeus se vasta rumaa onkin. Toki, kyllähän leipä kaikenmoisia huijareita elättää ja osa voi olla jopa sellaisiakin, joille ei järkipuhe tai kovempikaan sana uppoa. Vaan ei niitä silti omakätisesti pidä kurikoimaan mennä. Sen sanoo kuulemma rikoslakikin kohdassa "pahoinpitely".

  Tai no.. Kukin taaplaa tavallaan, mutta mielestäni tämäntyylinen "hammashoidoista" uhoaminen on paitsi typerää, niin myös aika pentumaista.

  Ja tämä mielipide liittyy sitten vain näihin uhoamisiin. Epäluotettavien kauppamiesten nimimerkkien julkaisu on asia erikseen.
   
 14. Pertti1

  Pertti1 ski-doo mxz 600x

  sama mies...
   
 15. rudolf

  rudolf Draakkeni -08, Lynx 454 Racing -96

  Valitettavasti näinkin käy :mad: :mad: S 18 (YLÄ
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=8151.255#bot
   
 16. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Yks hyvä konsti noiden postiennakkokusetusten lieventämiseksi on sopia, että jos kaupanteon kohteena on esim. sukset tai iskarit tai tukivarret tai vaikkapa telaston pukit, että käärii kauppatavaran läpinäkyvään pakkaukseen.. Jos sitä nimittäin on pakko kääriä yhtikäs mihinkään. Silloin näet lunastusvaiheessa, että onko kyseessä sellaiset jutut, joista ylipäänsä on kauppaa tehty.

  Esimerkiksi suksikauppaa tehtäessä paketointi on mielestäni täysin turhaa hommaa, minkä lisäksi se on myös todella epäekologista ajattelua. ;) Pultit ja mutteri saa vaikka teipattua minigrip pussilla sukseen kiinni.. Oikeastaan tuollaisen pakkaamisen minä ymmärrän jossain sellaisessa kauppatavarassa, jota ei kertakaikkiaan muuten saa perille.. Toki, eihän posti tai matkahuolto ihan mitätahansa ota kuljetettavakseen tai käsiteltäväkseen.. Rapaiset moottorit lienevät yksi tällaisista artikkeleista.

  Vaan moottorin pakkaukseenkin voi käyttää vaikka eräsäkkiä. Silloin ostaja taatusti näkee, mitä paketti noin suunnilleen sisältää.

  Sitten veilä semmoinen juttu, että kannattaa kaupankäyntivaiheessa ottaa selvää siitä, minkä nimisen kaverin kanssa on tekemisissä. Puhelinnumero kannattaa ottaa talteen. Samoin lunastuskortissa olevan lähettäjän nimeä kannattaa verrata siihen kaupankäyntivaiheessa ilmitulleeseen nimeen.. Jonkun "Björkken osa ja kusetus" -nimisen postiennakkokortin maksaminen voi olla jo merkki siitä, että lunta on tulossa tupaan. Eli asioi aina oikean nimen kanssa. Silloin on poliisille olemassa eväitä, jos käpy käy.
   
 17. Hansanen

  Hansanen Well-Known Member

  Matkahuoltoon tullut kuulemma uudet säännöt, kaikki lähtevä tavara on pakattava.. Mut toi läpinäkyvä muovi on hyvää ;)
   
 18. JH79

  JH79 Well-Known Member

  Sen verran on kokemusta Matkahuollosta ja Postista, että paketit pitää olla sellaisia että kestää puottaa väh. metrin korkeudesta maahan..
   
 19. Sibbe

  Sibbe Tiimipäällikkö

  Avaat paketin heti tiskillä ja jos siellä ei ole sitä mitä pitäisi niin lykkäät paketin virkailijalle takaisin. Ja sanot että "vittu mää mitään ratakiskoo oo tilannu!" joten kassa neiti/herra antaa kassasta rahat takas tai peruu kortti velotuksen!
  Mutta paketti on avattava heti POSTISSA!
  Näin sano Kangasalan nimismies ku kävin tekemässä rikosilmotuksen samantapaisesta tilanteesta tänä syksynä!
   
 20. pete

  pete Well-Known Member

  pistetäänpä tämän merkkinen kaveri kans mustaan listaan aczrapv500 joulukuusta asti aikonut tuoda liukurungot polarikseen,ei ole vielä näkynyt .joten ostin toiset .nyt saa minun puolesta vaikka tunkea per...seen ne rungot.
   

Suosittele tätä sivua