FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Ei kuulosta tors oireelta kun ei pätki. Se on aika selvä silloin, tuo käy tasaisesti. Yleensä tuolla torsin ohittamisella ei korjata itse vikaa vaan oireita..
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 2. atm

  atm lynx rs

  Ajoporukkaan tuli 2010 vuoden rtx. Alusta tuntui olevan simmejä vailla reippaaseen reittiajoon savon patteihin. Jos on hyvä kartta laittaa, niin pistä yv:tä.
   
 3. Jeba

  Jeba Yamaha FX Nytro RTX -10

  Tuli hommattua tuollainen -10 vuosimallin nytro. Kokemusta näistä ei ole yhtään. Onko tähän vuosimalliin jotain "pakollisia" modeja mitä kannattaa tehdä? Keulan geometria ilmeisesti on jo tehtaalta päivitetty paremmaksi mitä vanhemmissa? Jostain luin, että telastoon pitäisi lisä pyöriä laittaa ja isommat taittopyörät? Oliko nekin vanhempiin tarkoitettuja?
   
 4. wangel436

  wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

  Pienet telapyörät voi päivittää vähän isompiin, taittopyöriin on turha koskea. Telastoon liukurunkoihin vahvikkeet ja etupukin kanssa vahvistaa niin sillä pääsee telastonosalta jo pitkälle, iskarinsimmauksia unohtamatta. Eturunkoon voi tekaista lisävahvikkeet, jos haluaa, -10 vuosimallissa pitäisi ollakkin vähän vahvistettu eturunko valmiina.
  Sitten yläpallomodi oman mieltymyksen mukaan...minulla on säädettävät ylätukivarret omassa ja kiinnityspistettä vähän myöskin nostettu...
   
 5. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Varmista että moottorin alapuolella ei ole huoltoluukkua (voi rikkoa öljynsuodattimen) ja että pohjapanssari on kunnollinen. Sukset vaihtoon, keulalla on painoa tarvitsee kantavuutta mm. kevätreiteillä. Pakoputken donitsit kuparisiin jos ei jo ole. Lämpösuojapelti telatunnelin kattoon ja nastasuojien poisto. Jos näppejä kylmää herkästi niin kahvanlämppärien päivitys. Nytron umpiosta saa todella hyvän valokeilan xenoneilla. Tapponarun asennus.

  Eipä siihen enää paljoa ole, keula on -09 lähtien ollut sama. Yläpalloja en lähtisi muokkaamaan, kun päivitetyssä keulassa on jo modi tehty tehtaalla ylätukivarsia lyhentämällä. Eturunkoon saa myös valmiina vahvikekittiä/ohje löytyy täältäkin jostain, tosin on varmaan hyvin harva joka sitä kokee tarvitsevansa. Sanoisin että ei ole oikeastaan tehtävää, jos on niin ei ole "normaaleja" modeja vaan menee enemmän rakentelun puolelle. Etuiskarit vaihtamalla esim. 5mm pidemmäksi saa paremman balanssin patikkoon.

  Huollolla iso merkitys, runko/moottori/voimalinja ovat käytännössä ikuisia kunhan pitää kunnossa. Täällä 39700km ajettu, rokkaa edelleen, mm. vetoketju alkuperäinen.
   
  Viimeksi muokattu: 9/2/21
 6. Jeba

  Jeba Yamaha FX Nytro RTX -10

  Kiitoksia vastauksista. Telatunnelissa tosiaan jäätä riittää kun pakoputki täysin paljaana. Minkähän näköiset sukset näissä on vakiona? Nyt paikallaan olevat on kahdella ohjainraudalla (molemmissa laidoissa yksi). Äkkiseltään tuntuvat uppoavan kovallakin reitillä paljon kun eilen ajaessa takaisin näki kyllä selvästi mistä olin ajanut. Hitaassa vauhdissa myös ohjaus on todella jämäkkä varmasti osaksi tästä syystä, kaasulla kyllä kepenee.
   
 7. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Ohjausakselin alapään modi, eli olikohan 8mm siivu pois. Rakentelua... Kevyempi se on käännellä kuin -09 RE uutena.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Minä viime keväänä kokeilin lisätä olkatapin korkeutta puslalla/prikoilla @Reverend_ siitä taisi vinkin antaa ja mielestäni paransi ajoa pattisella mutkaosuudella, toki yläpallosta oli otettu paljon pois.
  Monihan näistä on nostanut ohjauksen pystymmäs mutta itse tykkäsin ns ratin pyörityksestä, mutkiin tosi mukava syöttää tuon mallin ohjauksella, Slydogit oli suksina ja ei kannata laittaa ainakaan niitä, ovat niin vetkulat että vetelee jo senkin takia. Reittiajoon varmaan yksi parhaimmista suksista olisi SLP SLT ja tottakai Bladet.
  Voihan se olla että vielä Nytro tulee hommattua taloon myöhemmin, harmi kun Skinz on vissiin lopettanut tukivarsien teon.
   
 9. wangel436

  wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

  Sukset slp:n mallistosta slt tai powder pro, C&A Pro:n xt ja xtx. Tai sitten bladet...
  Itse ajanut slp malleilla ja C&A:lla kelistä riippuen.
   
 10. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Puhtaasti reittiajoon ehdoton valinta olisi SLT, bladen satuloilla. Olosuhteiden pakosta menty bladella, hyvä yleissuksi. @wangel436 luulisi että menee C&A jo aika raskaaksi?
   
 11. Jeba

  Jeba Yamaha FX Nytro RTX -10

  Tollaset sukset nyt. Osaako kukaan sanoa mitkä noi on? Emännän -03 skiidoossa on äkkiseltään samanlaiset.
   

  Lisätyt liitteet:

 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Skiidon huonot sukset
   
 13. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Millä kilsolla startti pitää vaihtaa
   
 14. wangel436

  wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

  Melko samanlainen kuin PP suksi on tuo C&A xtx, onhan se toki raskaampi kuin SLT,mutta kääntyy ainakin just sinne minne haluaa,mutta ei mielestäni ole kyllä liian ottava... Mutta nämähän on kaikki makuasioita.
   
 15. wangel436

  wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

  Sitten kun hajoaa ;)
  Ei kai tuota startinvaihtoa ole huolto-ohjelmassa mainittu milloin erikseen tarvitsee vaihtaa...
   
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Nuohan näyttää "katamaraaneilta". Ei jatkoon... Eivät kanna oikeastaan muualla kuin kovalla. Koita ettiä toiset, blade taikka höylätyt pp:eet. Nytros vois toimia myös esim xtx 141" winderin suksi taikka alkupään sr viper suksi jota joskus ollut tarjollakin.
   
 17. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Heh heh ..kysytäämpä niin että saa viisaampia vastauksia.Millä kilsolla olette joutuneet vaihtamaan startti moottorin
   
 18. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Taannoin vaihtelin startin 34 000 km ajettuun vuokravehkeeseen.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 19. Jeba

  Jeba Yamaha FX Nytro RTX -10

  Millasia variaattorin hihnoja ootte käyttäny? Orkkis tietysti varma valinta? Välillä tuntuu, että hihna luistas jos eksyy reitin viereen. Hihna kyllä silmä määräisesti ok. Pitänee kytkin ja kakkosvari putsailla ja tarkastaa myös.
   
 20. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Ei sinne mitään muuta kannata laittaa kuin alkuperäinen 8DN. Kaikki valmiit säädötkin on syystä sille hihnalle. Kestää ja on vielä edullinen... Jos kelkassasi lipsuu hihna, on siellä kuomun alla jotain vialla. Ei kannata lipsutella ennen kuin olet saanut korjattua.

  Vastataan tässä nyt samalla että kaikki muukin mitä tähän kelkkaan aikoo laittaa, kannattaa pysyä alkuperäisosissa. Ja kyllä koskee myös öljyjä, kun sitä kohta joku kysyy.
   
  Jukkis tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua