Kelkka-ahkio

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Aperio, 22/2/21.

 1. Aperio

  Aperio Member

 2. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Lumella täyttyminen riippuu kelkastakin, mutta kyllä tuo asserin keula ainakin jonkinverra estää lumella täyttymistä. Useampaan olen tehnyt sivulta vetävän vetoraudan; pysyy paremmin pystyssä . Mutta täytyy sanoa, että Palta-ahkioiden jälkeen ei ole tullut hyvänmallisia kelkan ahkioita.
   
 3. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

 4. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Minulla on tuollainen Asserin tyylinen ahkio. Se on tosin eri nimellä, mutta aika lailla samanlainen. Vaatii hyvän peitteen, muuten on täynnä lunta. Kaatumatauti tosiaan vaivaa, varsinkin jos ei ole tarpeeksi painoa ja on liikaa vauhtia tai möykkyistä. Kestävä on kyllä ollut, minusta ihan toimiva hintaisekseen. Tuollainen peite on itsellä (ei ollut noin kallis): https://www.baits.fi/talvikalastus/ahkiot-reet/ahkion-suojapeite.html
   
 5. Aperio

  Aperio Member

  Nero tuntui ehkä hitusen jämäkämmältä kun kävin kaupoissa katsomassa, ei paljoa eroa kuitenkaan. Nerossa ehkä myös hieman lyhyempi aisa kuin Asserissa. En tiiä vähentääkö lyhyempi aisa sitten lumen kertymistä ahkioon. Pysyyköhän Nero paremmin pystyssä leveyden takia
   
 6. Lynktsi

  Lynktsi Active Member

  https://photos.app.goo.gl/hnc7tJaCVgZhM7oM6

  Mulla on ollu tuommonen "pulkka" ja oon ollu tyytyväinen. On hyvä vetää, ei kaadu ja ei oo kamat ihan maata vasten kyykkiä tarvittaessa.
  Tosin tuossa mun halpispoksissa on paskat saranat ja tekisi mieli vaihtaa paremmilla oleva ja molemmin puolin aukeava malli. Taisi joku pilteeman pokseista ollakkin sellainen, eikä järin tyyris.
   
 7. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Katoppa sama idea tuossa aisan muovilevyssä kuin itsellä. Ostin 5 mm pe300 muovia ja pitäs värkätä siitä suojamuovi. Reki on muuten samanlainen, mutta aisan päässä korkeuden säätö.
   
 8. Lynktsi

  Lynktsi Active Member

  Uudemmissa on tuotekehitys tai palaute mennyt perille ja vetosysteemi säätöineen on vanhempaa mallia huomattavasti parempi. Muovin tarkoitus on blogata ainakin osa muutoin rekeen lentävästä lumesta/sohjosta ym. Vetoaisaa vielä vähän säädän jossain vaiheessa tai vaihdan sellaiseen uudemman malliseen parempaan.
   
 9. Aperio

  Aperio Member

  Tuollaisen muovilevyn voisi varmaan laittaa ahkionkin aisaan estämään lisää lumen pöllyämistä ahkioon. Koska ahkio laidat eivät ole korkealla maasta, niin avonaiseen ahkioon varmaan pölisee lunta sopivalla kelillä pelkästään kelkan suksistakin vaikka edessä olisi kuinka korkea lumilippa. Ehkä tuollainen peite olisi sitten ratkaisu
   
 10. Peltipailakka

  Peltipailakka Active Member

  Itse suosin katteellista ahkiota, niin ei tarvi lumen ja sohjon kanssa taistella. Tuolla ainakin tekevät varmaan sellaisen ahkion kuin haluaa, kun kirjoittaa googleen victorius.
   
 11. Aperio

  Aperio Member

  Tuommoinen avoimen ahkio ollut lähinnä siksi mielessä, että voi tarvittaessa ylipakata ja että perheen pienimmät voi istua myös kyydissä ahkiossa
   
 12. Peltipailakka

  Peltipailakka Active Member

  Itselläni oli vuosi sitten samat probleemat löytää mieluista ahkiota markkinoilta. Muovinen ei itselle kelvannut. Lopulta löytyi sitten mieluinen malli ja jopa sellainen, mihin sai sen katteenki. Päädyin lopulta kompromissiin, että kate irrallisena salpa kiinnityksellä. Kiinteäkatteisessa tuossa mallissa olisi tullut myös sellainen probleema eteen, että se ei ois mahtunu mun kuomukärryyn kelkan kanssa yhtä aikaa. Nyt voi kannen laittaa toiselle puolen ja ahkion toiselle.
   
 13. Aperio

  Aperio Member

  Minkä merkkisen/ mallisen sitten lopulta hankit?
   
 14. Peltipailakka

  Peltipailakka Active Member

 15. Aperio

  Aperio Member

  Konkurssiin Ykimuovi näimmä viime kesänä mennyt. Mainitsemasi Victorius valmistaa nyt kutakuinkin samanlaisia. Hintaa kuomun kanssa noin 700€
   
 16. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

 17. Peltipailakka

  Peltipailakka Active Member

  Ihan sama ahkio se on ku tuo victorius. Ja sai tuota mallia ainakin sillon peitteelläkin, jos ei halunnut kovalla kannella ottaa. Eli varustelutasoa pystyi itse määrittelemään.
   
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Motonetissä ostaa kaksi shappell jet sled ahkiota ja laittaa toisen kanneksi. Näitä saa keväällä puoleen hintaan.
   
 19. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Tommoseen myydään myös kankaisia suojapeitteitä, ovat jämerää kangasta ja ihan asiallisen oloisia.
   
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ja kestävät vuoden tai kaksi käytännössä?
   

Suosittele tätä sivua