Kelkkailu urheiluna eli harjoitusohjelma (peruskuntokaudelle)

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Lumisiipi, 2/5/16.

 1. Hemikoo

  Hemikoo -17 Widowmaker

  Varsinkin jos tiedät mitä on tulossa, eikö @vaari55 aja pääasiassa samoja uria? Sen mitä olen tajunnut suunta on ylös ja metsäkylään? Itse olen huomannut jos on tuttua pätkää osaa ottaa ns. löysin rantein tietyt paikat.
  Toki reitin pinta kovuus, mäet, puunkierto, mahdolliset yllärit jatkuvasti, ajomäärät kaikki vaikuttaa, itsellä kunto rupeaa olemaan sillä tolalla että eipä se isosti rajoita ajoja vaikka painavalla kelkalla painiikin.
  Nyt kipeytyi vanha rannevamma ja ei oikein ymmärrä miten sitä lähtisi kuntouttamaan kun kaikki käy paitsi silloin kun kelkkailee antaumuksella, sen jälkeen toki kivut on melkoiset.
   
 2. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Tottahan on toinen puoli, reitti kun on tuttu niin sitä alkaa kokeilemaa rajoja mihin sitä pystyy ja se vasta vaarallista on. Kyllä näitä reittejä on koluttu siellä sun täällä ei ainoastaan Metsäkylän suuntaan, ja kun mennään, harvoin reittiä tai muuten samoja jäliä kokomatkaa.
   
 3. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Tämä kevät meni aika vähillä kilometreillä kun vhkeet reistaili ja sitten puut oli istuttettu väärään paikkaan. Sairaslomaa kuusi viikkoa, Nyt se kuntokuuri alkaa joka toinenpäivä kympin lenkki ja kun kipsi poistetaa niin sitten se taaistelu alkaa ja kyvyt punnitaan. Täytyy aloittaa säkin kurittamisesta ja kun jäät lähtee niin sitten soutamaan ja kaikki käsillä tehtävä on hyväkI tulevana kelkkKautena.
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tässä kun kausi ei vielä ole ihan justiinsa alkamassa niin jatketaas siitä mihin toukokuus jäätiin. Kuis peruskuntoa on pidetty yllä kuluneen niin "lämpöisen" kesän aikana? Vai jäikö kaikki puheet vain pelkästään puheen tasolle kuten niin monasti varsinkin suomalaisella miehellä käy :D . Nyt kun aloittelee niin peruskunnon ehtii saamaan ihan asialliselle tasolle. Ei varmastikkaan ihan heti sen puoleen fiilikset katoa ensimmäisillä ajoilla kun ei mukamas jaksa ja/tai paikat kipeytyy.
  Ite lenkkeilly sen mitä paikat kestänyt ihan pääsääntöisesti suunnistuksen merkeissä ja polkulenkkien lisäyksenä. Tällä hetkellä suunnistuskausi alkaa oleen lopuillaan niin hyvänä jatkeenä lähdin mukaan polkujuoksutapahtumiin. On myönnettävä jotta hyvää vautia pitävät noissa tapahtumissa.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo -17 Widowmaker

  Maastopyöräilty jotain parisen tonnia ja kävelylenkkiä silloin tällöin sekä töissä tulee kuntoiltua välillä liiakseenkin, vajaata kuukausi olisi ensilumenladun avaukseen mutta en taida kehata ajella 60km yhteensä päästäkseen himoharrastajien joukkoon, toivottavaa olisi että oma kunta levittäisi aikoinaan tuon kilsan ladun kun lunta näkyy olevan jemmassa tavoite 500-1000km pertsalla.
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Joo-o,

  Itelä meni tosiaan tuo polvi rikki keväällä. Alunperin oli tarkoitus aloittaa kova kuntokuuri heti kauden päälle. Mutta toisin kävi, kuntoilu muuttu kuntoutukseksi. No nyt pari kk leikkauksesta polvi toimii paremmin ku vuosiin. Eli aloin raakasti liikkumaan jo seuraavana päivänä leikkauksesta.
  Tänään on se päivä kun alan taas kautta varten pistään kuntoa kohilleen. Aluksi vois vähä lenkkihommaa ja päälle kahvakuulaa himassa. Parin viikon kuluttua alotellaan salitreenit ja siitä se sitten taas lähtee. Semmonen kevyt parin kuukauden rykäisy ja ukon pitäis olla jiirissä.

  Tuo kahvakuula on kyllä maailmojen vehe. Jos ei muuta kuntoiluvehettä halua ostaa niin kuulat. Pari vaikka 10-12 kg ja yks 16 kg ja yks joku 24 tms. Noilla pääsee melko pitkälle.
   
 7. -P-

  -P- Well-Known Member

  Mulla revähti pohje toukokuussa lentopalloa pelatessa, eli ei tullut kesällä paljoa reviteltyä. Lihasten plyometrinen voimantuotto on aika huono tällä hetkellä, mutta salitreeneillä se palautuu ja sekin varmaan helpottaa, kun pikkuhiljaa voi palata lentiskentille.

  Fribakisoja kiertelin urakalla, joten pohjakunto vois olla melko hyvä. Viime viikonloppuna kaksi paljon liikkuvaa ja maastopyöräilevää junioria väsähti parikisassa :)
  Kisan aikana pelikaveri kellotti n22000 askelta askelmittarilla, eli ei tuo "walk in the park" oo, vaikka käytännössä juurikin sitä :D
   
 8. LRacing

  LRacing "467" Lynx RE 800 -14

  Kesä hommat on jääny päivittäiseen kävely ja pyörä lenkkeihin + jotain muuta puu hommia yms joskus. Välillä vaan peruskuntoa ja välillä sitten vähä vauhikkaampaa menoa että kastuu vaatteetkin. Viime syksynä tein pari KK ennen kautta käsille säännöllistä venyttelyä ja jonkin verran lihaskunto harjoituksia. Pääasia oli niillä vahvistaa ja auttaa kädet+ yläkroppa kestämään ajoa paremmin. Eivät kuitenkaan näin toimistotyöläisellä joudu keskimäärin siihen rasitukseen kuin kelkalla ajossa. Lisäksi golf kyynärpää vaivasi joka alkoi jo talonrakennuksesta pari vuotta sitten. Ihan perus jutuilla oli viime talvena kädet hyvässä kunnossa eikä ajamisen takia tarvinnut kärsiä ylimääräisistä kivuista.
  Voimaahan sais aina olla lisää mutta sillä mennään mitä on. 40+ kun on mittarissa niin valmistajan takuu on jo päättynyt ja joutuu tekeen vähän töitäkin jos aikoo kestää ehjänä talvella :)
   
 9. vaari55

  vaari55 Well-Known Member

  Eikös sitä nelikymppisenä ola virkeimmillään, kun laitetaan 30+ lisää niin aletaan puhua parasta ennen menneen umpeen. Käsi on vielä paketissa, että eipä ole paljon muuhun pystynyt kuin juoksemaan ja kävelemään, kilometrejä kertynyt kiitettävästi. Viikonpäästä kipsi ja tikit pois,sitten kuntoutetaan ja taas leikataan. Taitaa mennä ensitalvi vanhoja muistellessa.
   
 10. LRacing

  LRacing "467" Lynx RE 800 -14

  joo, takuun päättymisestä on vielä pitkä matka parasta ennen päivään :D
  Mutta kyllä se vähän ennemän vaatii jo valmistautumista kun puolet nuorempana jos ajaa pitkiä lenkkejä tai reilua reitti vauhtia tai kisavauhtia ihan.
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Mutta,

  Mie sanon vielä saman mitä olen sanonu aiemminkin. Kun lähdette hakemaan kuntoa kelkkailuun, niin paras mittari on kalorin kulutus. Kun saatte kuntoillessa esim tunnissa saman kulutuksen kuin kelkkaillessa, tiedätte että treenaatte sopivalla sykealueella. Itellä se tarkoittaa semmosta reilu 1000kcal per tunti. Sitä muutes saaa salihommisa reuhtoa ihan tosissaan että pääsee tuohon tahtiin. Mutta ei tuolla tahilla tietenkään jatkuvasti voi treenata, sitähä palaa ukko pohjaan melko nopiaa.
   
 12. Harri.T

  Harri.T ACSX

  1,5h peruskunto lenkki kuluttaa tuon verran ja vähä enemmänki. Kolme semmosta viikkon ja 1h motocrossia. About tuolla kaavalla on kesä menty.
   
 13. LRacing

  LRacing "467" Lynx RE 800 -14

  joo, herkästi menee itelläkin aerobisen liikunnan puolelle ja kisa vauhtiin nostaa niin tehotaso nousee heti kohti anaerobista aluetta. reittiaajo sujuu vielä peruskuntoalueen puolella jos edes vähän nopeusrajoitusta seuraa ;)
  ei ihan pelkka raudan nostelu kyllä valmista tuohon mutta kun yhdistää sen muuhun liikuntaan voi onnistua. Hyvä ois vähä koe ponnistaa niin että sais kulutuksen tuonne 1000kcal luokkaan mutta sepä vaatii jo vähän reilumpaa hikoilua sitte :)
   

Suosittele tätä sivua