Kelkkalehti 1-2019

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 2/2/19.

 1. Habe

  Habe Well-Known Member

  Ihan kivoja testejä, kuten ennen vanhaan vanhanaikaisille reittikelkkailijoille. Toki täällä järvi-Suomessa ainoa tapa harrastaa laillisesti tätä lajia. Sama tilanne kai Pohjoisemmassakin Suomia, että umpilumessa kahlaus luvatonta ellei sitten erikseen sallittua alueittain.
  Ihan näiden testien (600cm3) perimmäistä tarkoitusta en ymmärrä, että missä nopeuksissa jonkun laitteen toimivuus lakkaa ja tästä mainitusta syystä sen kuljettajalta jää jotain erityistä tai suurta saavuttamatta? Monikaan lukijoista ei kuitenkaan taida olla enduro kisoissa kuljettajana.
  Ihan en ymmärrä, että miksi tästä reittikelkkailusta lajina luodaan kuva, että pystyäkseen siinä tekemään onnistuneen suorituksen, kelkan pitää olla mitä kevyin 2-T 600cm3, mieluiten oikein helevetin ottavilla suksilla ja vähintään 44mm piikkimatolla.
  Mielikuvilla syntyy markkinoita...
   
  Jukkis, KMV, Zombie ja 5 muut tykkäävät tästä.
 2. jones-

  jones- Nytro SE

  Nytrossa ollu 13tkm tuo orkkis 32 ripsaw ja en ole kaivannu isommalla räpylällä olevaa mattoa. Liu'ut kestää tappiin asti kun vielä raapat kaverina. Oikein passeli matto reitille.
   
 3. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  @jones- Ootko kokeillu siinä muuta mattoa, eli onko vertailukohtaa ?
   
 4. jones-

  jones- Nytro SE

  Eipä ole, mutta tosiaan 13tkm ja liukuloiset muistaakseni vaihdettu kerran. Muutaman Nytron nähny 44 harpulla, turhan paljon lanatuille reiteille. Optimi on 32 -38mm
   
 5. Mika_R

  Mika_R Klonks rave re 850 -18, Skidoo mxz 600 -99

  Minun mielestäni pitkästä aikaa oikeanlainen testi/vertailu. Pisteitä ei jaettu hauskuuskertoimien tai kiva väri perusteella, vaan paremmuus järjestys perustui oikeaan vertailuun.
  Kaikki ei ole enskakuskeja, mutta kyllä minä kuluttajana haluan kelkan reitillekkin, mikä ajo ominaisuuksiltaan on jo pakasta otettuna niin hyvä, ettei sitä tarte monella tonnilla enää rakentaa.
  Jos 600:sten reittikelkkojen vertailu on turhaa, niin itse en ymmärrä umpilumikelkkojen testejä/ juttuja, joilla todellakin luodaan mielikuvia umpilumen kelkkailusta. Laillisia ajopaikkoja on ainakin meidän korkeudella todella rajallisesti. Mutta mielikuvien siivittämänä umpilumen kelkoilla käydään sitten ajamassa vilttoa ja pyörittelemässä ääliötä luvattomilla alueilla ja sitten lähtee luvat myös luvallisilta paikoilta. Että se mielikuvista....
   
  Nebwy, carrillo, bavo ja 3 muut tykkäävät tästä.
 6. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Voima puhuu ja tubot laulaa: "...Myös ajettavuus on saatu vähitellen siihen kuntoon, että ajaminen ei ahdista ihan jokaisella metrillä". Jos tarkoitetaan turbonelareita, joita juttu käsittelee, niin ei kait niitä ole tehty 15 vuotta? Jos sporttinelareita yleensä, niin lause ei ole mielestäni linjassa aiempien testien kanssa, tai sitten muistan väärin, mikä nyt ei olisi uutta sekään :) Millä nelari-malleilla on siis 15 vuotta ahdistanut jokaisella metrillä? Ahdistaako nyt vain siis joka toisella, vaiko kolmannella metrillä, vai mitähän tässä nyt oikein tarkoitetaan? :confused:
   
  karra, FFoxi, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 7. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Kyllä se on ahdettu, eli ahdistaa ihan joka metrillä:D
   
  Zombie tykkää tästä.
 8. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Hyvää tarinaa oli Lynxin urheilumalleista, joista itselläkin v. 1995-2006 oli käytössä:
  Racing Giant 440 1995, Enduro 500 Special G-type 1997, Enduro 600 Special 2001, Rave 800 2004.

  Kovaa reittiajoa aina 4-6 tkm/v. ja hyvällä huollolla vehkeet toimi ok.
  Mutta kyllä selkä kiitti vuolaasti, kun -07 siirryin uuteen ajoasentoon REV-mallien myötä.
  Joskus olen kokeillut noita jälkeenpäin, niin eipä tee mieli palata...
   
  Hemmo, espi2, Zombie ja 2 muut tykkäävät tästä.
 9. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -


  Kiitos ja hyvä jos kelpasi. Tosiaan meidän remmi ajelee noilla vanhoilla miinoilla vielä kunnon safareita. Reissujen ideana on se, ettei kukaan tuu mukaan uudemmalla laitteella niin ajo ja vauhti pysyy järkevänä. Edelleen noilla vanhoilla losoilla on ihan hauska kiertää hyviä baanoja ja koskemattomia erämaita. Se on vähän niinkuin aikakone menneisyyteen :cool:

  Toki mihinkään lähireitin kiertoon, tuhannen kilometrin safarille tai kunnon sikapatin hakkaukseen valkkaisin jonkun muun :D .
   
  Lumisiipi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua