Kypäräkamera

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä miikka80, 5/1/06.

 1. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Kokemuksia uudesta GoPro5 Blackista... kamera oli mountattuna kypärään koko päivän. Akkua oli lähtiessä 75% kun tuli kotona värkättyä sen kanssa eikä sitten muistanut ladata täyteen ennen ajoja. Ensinnäkin tuo pikanauhoitustoiminto on pirun kätevä -> nappia painamalla kamera ja nauhoitus päälle, uudelleen painamalla nauhoitus seis ja kamera sammuksiin. Nyt kun ei ole enää koteloa niin kameran merkkiäänetkin kuuluu hyvin. Pakkasta oli -5 - -10 väliltä mutta silti akku kesti lähes koko päivän ennenkuin sammui siinä iltapäivällä viideltä. Tallennettua tuli jotain 20min matskua 1440/60p/protune laadulla. Enää ei tule sitä tyhjää materiaalia niin paljon kun nauhoituksen saa päälle ja pois helposti. Kuvan laatu on loistava ja nyt äänetkin saa tosi hyvin talteen, toisin kuin ennen kotelon kanssa jossa puhe oli pelkkää muminaa ja kelkan äänetkin kummalliset. Kosketusnäyttö toimi hyvin pikku pakkasessakin. Kuvanvakain toimii todella hienosti eikä kypäräkamera matsku ole enää tärähtelevää ja värisevää niinkuin ennen. 1440-moodi lienee paras onboard-kuvaamiseen, koska kuvakulma sekä sivuille että ylös-alas on todella laaja. Näkee sekä ympäristön että kelkan kuvassa hyvin. Toki myös 4K, mutta silloin valittavana on vain 30f/ps.

  Tässä kamerassa kaikki tuntuisi olevan kohdillaan, ja tälläinen jo edellisenkin mallin olisi pitänyt olla. 5/5 näin ensikokemuksella :)

  Mounttina tulee nykyisin käytettyä kypärän leukasuojaan tulevaa kiinnikettä, heittämällä paras ratkaisu tähän mennessä. Kerrankin kamera ei ole tiellä, ei liian ylhäällä eikä alhaalla. Näkee kelkan että muunkin ympäristön: http://www.sopromounts.com
  Näille ei taida olla vielä maahantuojaa euroopassa, mutta eiköhän noita saa tilattua ebaysta tai suoraan valmistajalta.
   
  eetttuu tykkää tästä.
 2. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Tuo napista nauhoitus päälle/pois ollu Sonyssa vissiin ensimmäisistä malleista lähtien...
   
 3. Vonikka

  Vonikka Well-Known Member

  Suosituksia tämän päivän kameroista? Hakusessa kamera jossa ois kiva olla seuraavat specsit:
  -langaton kauko-ohjain jonka saa esim ohjaustankoon tai takinhian päälle.
  -ois kiva olla joku softa jolla sais videoita suoraan esim siirrettyä puhelimeen.
  -nopeusnäyttö videoon saattaisi olla kiva.

  Tarkkuus ei tarvi olla mitään ammattilaisilta vaan perussiistiä materiaalia jos saa ilman et joka pätkä on 100gigaa niin kelpais minulle.
   
  Viimeksi muokattu: 6/1/18
 4. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Mulla on tollanen Liquid Imagen valmiste. Kätevästi kamera aina mukana. Huono puoli näissä se, että oli vain 1-kerros linssi (helpommin huurtuu).
  liquid image 1.jpg liquid image.jpg

   
 5. ukkeli

  ukkeli Well-Known Member

  Onko täällä kokemuksia kellään gopro sesssion 5:sta? kestääkö akku miten? Samalla voi antaa ehdotuksia kypäräkamerasta joka on helppo laittaa päälle ja sammuttaa (ei mitään kotelo viritys hässäköitä joissa napit jumittaa eikä kuule tai tiedä onko se millon päällä ja millon ei). Kamerassa saisi samalla olla hyvä akkukapasiteetti. Tympäsee nykynen josta ei tiedä millon se on päällä ja millon ei, sekä samalla pitää joka välissä olla akkua vaihtamassa/lataamassa.
   
 6. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Tuo Sessioni on muuten ollu hyvä, mutta akku ei taho kylmää kestää. Sammuilee itekseen ja joutuu lämmittämään kameraa, että sen saa taas tulille. Tuli laitettua sen kaveriksi Hero 5 Black kahella akulla, niin ainaki se viime reissun pysy päällä koko ajan vaikka pakkastaki oli. Kypärän lipan alla Sessionista ainaki näki ja kuuli, että koska meni päälle ja alko kuvaamaan.
   
 7. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Mulla on GP5black ollut kiinni kypärässä aina koko päivän ja vain yhden kerran on akku loppunut päivän aikana. Vanha GP4black jäätyi aika nopeasti, ja sitä tuli aina pidettyä siirtymät lämpimässä tai repussa.

  Ainakin tuota 5blackia uskallan suositella, saa jo kohtuu hintaankin tänäpäivänä.
   
 8. ukkeli

  ukkeli Well-Known Member

  Millanen tuo black on laittaa päälle? onko yhtä näppärä entä miltä session 5 näyttäs äkkiseltään?
   
 9. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Samalla tavalla ku sessioni, shutter nappia kerran painaa niin käynnistyy ja alkaa kuvaamaan.
   
 10. Spin

  Spin Well-Known Member

  Vois olla aika päivittää itsekki tuo vanha gp 3 black tuohon vitoseen. Ihan kohtuu hinnalla näyttää saavan. Lienee halvin 279e Powerilla? Onko minkämittaista päivää kypärässä ollu, jos on koko päivän pysyny päällä? Millaiselle kortille ja millä laadulla mahtuu päivän ajot? Meillä reissut joskus parhaillaan 8:n tuntia :). Lienee järjetöntä kuvailla koko reissuja, mutta jos parhaille paikoille aina sais vain napista päälle ja kuvaan niin ois aika makkeimmilleen. Plussaa, ettei tartteis enää tuota erillistä koteloa.
   
 11. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Siis se idea on että kameran akku kestää paljon paremmin kun sen laittaa pikanapista nauhoittamaan (eli päälle) kun haluaa kuvata ja kamera sammuu kun lopettaa nauhoituksen. Eli itse en tosiaankaan pidä kameraa muuten päällä kun vain kuvatessa enkä ymmärrä miksi se muuten edes pitäisi olla päällä. Vanhempi meinasi aina jäätyä vaikka et edes pitänyt kameraa päällä/nauhoittanut vaan riitti että se oli kiinni kypärässä kiinni siirtymät. Minulla taitaa olla 64gb kortti ja kyllä siihen minun päivän-kahden kuvaukset mahtuu kevyesti 1080/60fps/superwide/protune-on asetuksilla. Toki itse en nauhoita kaikenaikaa vaan silloin vain kun tulee ajettua eikä ajeltua :)

  Edit: Gopro kuutosta näkyi olevan Powerilla tarjouksessa 449e.
   
  Viimeksi muokattu: 13/1/18
  Spin tykkää tästä.
 12. Lassiv

  Lassiv Well-Known Member

  Onko porukalla kokemuksia hyvistä tarvikeakuista Gopro 3 kameroihin? Saisi olla 2-3kpl ja mielellään vielä lataustelakka. Wasabi oli joskus ok, mutta ei löydy oikein kun usan markkinoiilta, onko mitään varteen otettavia eurooppa myyjiä/valmistajia hyväksi todetuille akuille?
   
 13. LapinStaalo

  LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xterrain 3900-19,Everest 440-79

  Mulla on näitä akkuja käytössä ja olen ollut niihin tyytyväinen:
  http://kauppa.sekaman.com/digibuddy-akku-gopro-hero3
   
 14. Lassiv

  Lassiv Well-Known Member

  Ok pitää testata muutama akku lähti myös kiinan maalta tilaukseen ihan pikasella googlettelulla mikä merkki siellä oli saanut parhaita arvosteluja. 4kpl akkuja ja 2akun laturi.

  Kokemuksia teillä paljonko pakkas kelissä on teillä gopro 3 hero black pysynyt päällä perus 1080/1440 matskua kuvaillessa ilman protunea?

  Ollut jo pitempään ongelmaa että kamera päälle niin pari minsaa päällä ja sammuu. Varmasti iso osatekijä on akkujen ikä, mutta mielenkiinnosta kuulisi mielipiteitä miten porukalla on ajoviimassa nuo kestäneet yhdellä akulla? Kauko-ohjaimella olisi tarkoitus näpsiä päälle ja pois tarpeen tullen, toki siinä tuo ilmavirta pääsee taas kylmentämään kameraa enemmän, kun jos olisi koko aika päällä "sukelluskotelossa" ja lämmittäisi itseään.
   
 15. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Samansuuntaista kokemusta kolmosesta. Käytännössä katkaisi kamelin selän ja, siirryin tuossa vaiheessa Sonyyn. :)
   
 16. veeqs

  veeqs Well-Known Member

  Kevään pakkasissa gopro3+ ei montaa minuuttia akulla kuvaa. Ratkaisin ongelman tilaamalla kiinasta pari koteloa joihin modasin usb-liittimelle timmin reiän latausportin kohdalle. Kulmamallin usb:lla törrötys jäi minimiin, tosin kiertää yläkautta piuha. Joskus tulee kuvaan mukaan :p
  Usb-piuha kytketään irralliseen virtapankkiin
  Riippuen virtapankin koosta taskussa kuvausaika on 3h-6h.
   
 17. asko86

  asko86 Member

 18. veeqs

  veeqs Well-Known Member

  Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta vastaavan hintaluokan vermeiden käyttäjää sivusta on tullut seurattua.
  Akut ei kestä pakkasta, eikä kyllä muutkaan vastaavan näköiset vermeet kestä (gopro yms.)
  Osa kameroista kuvaa vain maksimissaan 30 min videon, tämän jälkeen sammuu ja pitää manuaalisesti käynnistää kuvaus uudestaan.
  32 gigan muisti kortti yleensä max. mitä tuetaan
  Videokuva yleensä katsottavaa, terävyys ja värit hivenen pielessä, voimakkaasti pakattu, tasaiset pinnat pikselöityy (lumi)
  Kiinnikkeissä harvoin mitään ongelmaa.

  Jättäisin kauppaan, jos ei ihan pakko ole ostaa. Tällöin tilaisin kiinasta vastaavan huomattavasti halvemmalla.
   
 19. asko86

  asko86 Member


  Joo näinhän se taitaa olla että harvoin markalla mersua saa... Minkälaista kampetta suosittelisit(te) kelkkatouhujen kuvaamiseen? Budjetti max 500€.
   
 20. Teppi

  Teppi Active Member

  eikö gopro hero 6 käy ? näyttäis olevan alta 400e ja hero 5 alta 300e
   

Suosittele tätä sivua