Lynx Re 850 e-tek

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä juketsu, 20/5/17.

 1. PaveK

  PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

  Mittasin siis suksen kyljestä kylkeen, keula ilmaan nostettuna. Varmaan jäänyt tapa kun Bladeissa XC:ssä on ne tietyt mittauspisteet eikä ns tasaista suksen kylkeä mistä mitata. :)
  Otan aamulla kelkan talliin mittaan uusiksi + säädän jos tarve tulee.
  Mietin vaan kun reitillä toimii kuitenkin, vaan tuossa pehmeällä ilman minkäänlaisia pohjia tulee tuo käytös esille. Jos haluaa sikaa pyöritellä niin varmasti saa kelkan yhdelle sukselle. :rolleyes:
   
 2. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Kannattaa kokeilla lisätä haritusta.. Itellä taitaa olla n. 10mm xtx:ssä.. Yampun Viperissä piti olla n. 20mm haritusta..
  Ite mitannu sukset maassa vetämällä lenkeistä välykset pois sisään päin. Rautojen ulommaisten pulttien kohalta mittaus..

  Kuorihangella nuo ca:t on on ikävät ajaa.. Muuten menee kyllä kaikki kovasta reitistä pehmeään umpiseen hyvin..
  Jos ohjuri on ottanu osumaa, nii silloin on muuttunu oikukkaaks.. Siitä on selvinny kun on ottanu ohjurin irti ja oikassu penkissä..

  Tietysti eri kelkoissa voi olla suksien käyttäytymisissä eroja..
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Olethan varma ettei Nuaksella ollut lumen pinnassa kohvakerrosta, nuo on aika pitkät ja tasaiset lankut, minulla ummella isossa nelarimörkössä positiivista vaan CA XTX:ssä paitsi jos riite on lumen pinnassa niin on raskasta ja tuntuu että ulkokurvi sukeltaa ja haukkasi mutta uralla ajaessa yleensä toinen suksi pyyhki uutta jälkeä neitseelliseen pintaan.
   
 4. PaveK

  PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

  Raudat on suorat kun suoraan asennuksen jälkeen ajeltu järvelle. Lumessa oli varmaankin hyvin ohut kuori jossain kohtaa kun sehän plussan puolella käytti yöaikaan viikolla, mutta lunta juoksuttanut päälle. Kevyesti ohjautui mutta äkillinen haukkaaminen on vähän ikävä. Tuli mieleen kans tuo ominaisuus, ja se että vielä ei ole tottunut uusiin suksiin. :oops:
  Bladeja en laita takaisin kun reitillä oli turhan suurpiirteinen ohjaus. :D:D
   
 5. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Missä reijässä nokkalenkit?
  Kokeileppa ottaa pykälä taaksepäin. Itellä ainakin XTX:ssä autto vanhuksessa pehmeellä tietynlaiseen haukkomiseen.
  Ohut kuori jos on pinnassa, ja muuten pehmeetä alla, niin sillon on kyllä tullut joskus jänniä liikkeitä.
   
 6. PaveK

  PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

  Lenkit on keskellä. Pitää tämäkin testata. On se hyvä että tämäkin foorumi on vielä aktiivinen ja tieto-taitoa riittää toisille jaettavaksi. :)
   
  Vesukka tykkää tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Joo tosiaan itsellä ostaessa oli nokat suorina, iso vaikutus kun veti viimeisiin reikiin
   
  Vesukka tykkää tästä.
 8. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tuli huomattua että omassa rajotinremmi kulunut melkein poikki, tänään tuli just 2000km mittariin ja ei varmaan enää uskalla edes kokkeilla. Muita syitä en keksi että hihna hankaa löysänä ollessaan etupukin jouseen ja lautasiin, muilla samoja ongelmia? Ei nimittäin ole yhessäkään aikasemmassa pps telastossa mennyt hihna tuon näköiseksi 2000km ajoilla.
   
 9. PaveK

  PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

  Mulla on nyt jotain 3700km omassa mittarissa ja pitää mänttiremmi vaihtaa, en tiedä onko alkuperäinen vai kertaalleen vaihdettu. Mulle paikallinen iskariguru suositteli että vaihtaa joka kausi/iskarihuollon yhteydessä. 30€ osa niin omasta mielestä sama vaihtaa, kuluva osa sekin on. o_O
   
 10. teme-

  teme- Well-Known Member

  Pitää kokeilla laittaa hihna toisin päin ja se alaputken kumipidike myös jos se työntäs hihnan ennemmin eteenpäin löysänä ollessa niin ei hankais iskariin. Tai sitten joku iso kutistesukka siihen hihnan taitoskohtaan suojaks.
   
 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Kannattaa vaihtaa se kun joka tapauksessa venyy liian pitkäksi huoltovälillä.
   
 12. salmite

  salmite Well-Known Member

  Onko kellään ollu SLP:n koko putkistoa, hyötyjä/haittoja, pitääkö poksia ohjelmoida uudestaan?
  Paltekin ohjelmoinnista kokemusta 850:ssä?
   
 13. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Hyöty: Kevyempi.
  Haitat: Toimii huonommin, vähemmän tehoo, enemmän meluu.
   
 14. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Mielenkiinnosta haluaisin kuulla faktat tähän. Onko ohjelmissa niin eroja vai?
  Kuitenkin SLP lupaa about 7hp lisää ja Jaws putkellakin vissiin saisi 10-15hp enemmän mitä vakio putkella sekä molemmat ei vaatine ruiskumuutoksia eli menisivät jopa vakio ohjelmalla?
   
 15. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Kyl noi valmistajat lupaa mitä lupaa. Mut katselkaapa dynotuloksia vaikka dynotechillä. Järjestään on putkilla pudonnut tehot. Tai ainakin tehokäyrä on paljon huonompi. Dynotekillä se oli selvää, että vaimenninta ei voinut vaihtaa. Vakiovaimentimella tuli parhaat tehot. Tätä sanoi myös kaveri joka oli Paltekilla säädättänyt Etekkiä.
  Miul on ollu putki 800 etecissä. Kaveril oli SLP tollaises 850 eetekis. Kumpikin pelas todella huonosti vrt vakio. Eli ei ainakaan vakio-ohjelmalla toimi. Myö epäiltiin, että nää etekkien boksit vähitellen tunnistaa pakolämpöjen ja seoksen muutokset. Jolloin kone pudottaa tehoa esimerkiksi sytkän muutoksella varotoimena. 800 etekissä tää oli vielä ilmeisempi. Kyl nykykelkois homma vaan on niin, ettää ääntä saa tehoo ei. Jos laitat hyvät korvatulpat päähän, et takuuvarmasti huomaa eroo. Tästä syystä kaverikin sen putken möi pois.
   
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No joo. Ei ole kyllä minullakaan aivan hirveän rohkaisevia kokemuksia putkivirityksistä. Jokainenhan tekee rahoillaan mitä lystää, mutta silti. Tonni putkeen. Ei tulis kyllä itellä laitettua.
  Jos joku todella uskoo, että putkimuutoksilla saatais ilman ruiskun tai ohjelman muutosta 15 heppaa lisää tehoa, niin miettiipä hetken. Eiköhän valmistajakin olisi tällöin tehnyt moottorista jo tehtaalta lähtien tehokkaamman.
  Toki saastehommilla on merkitystä. Mutta se ero ei ole 15 hevosta. Jawsi on aina lupaillu aivan hulluja lukemia ja koskaan ne ei ole dynojen mukaan pitäny paikkansa. Vaan isot luvut myy. Ei piä moittia taktiikkaa.
   
 17. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Jawsin putki antoi muistaakseni 8-9hp penkissä. Ei mitään maata mullistavaa, mutta kun ajoi sitten vakiota rinnalla niin huomasi kyllä että putkella oleva venyi paremmin ja veti raikkaammin joka tilanteessa. Jos laskee niin eihän se ole kun ~5% tehonlisäys kuitenkaan. Tämä vakio änärillä.

  Jos itse alkaisin vaparia virittämään, niin parhaan vastineen rahoille saa softalla ja sen laittaisin ekana. Sitten jos haluaa vielä lisää niin putki ja jos mahdollista niin sille räätälöity softa. On jo selvä ero vakioon.

  Yhtä 850 olen ajanut missä oli jawsin putki vakio änärillä, powder freaksin kannet ja paltekin softa. Siinä moottorissa olikin voimaa jo siihen malliin että vakioturbokin jäi väännössäkin selvästi kakkoseksi. Tehoa muistaakseni se ~20 heppaa enemmän kuin vakiossa mutta tuo vääntö oli se mikä teki siitä todella eri tuntuisen kuin mikään muu "viri" kelkka, paras normikäyttöön tehty vaparimoottori millä ajanut jos ei noita vesi/kiiharivehkeitä lasketa. Loppupeleissä bolt on hommaa ja pelasi ilman mitään turhaa säätöä tosi hienosti.

  Ja mistään näistähän ei sinällään ole kauheasti hyötyä jos voimansiirto ei ole siellä samalla kartalla. Ja siihenhän ei riitä että laittaa vain laittaa lisää painoa pivotille.
   
  Viimeksi muokattu: 19/9/22
 18. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Lupaahan noi eri valmistajatkin softallakin tyyliin 5hp enemmän vakioon näissä naturelli 850cc laitteissa vai meneekö nyt myyntimiesten jutuiksi nekin?

  Mielenkiintoista olisi nähdä kelkkalehdessäkin mittauksia kiihtyvyydessä 0-100km/h ja huippunopeus 152m matkalla sekä ehkä dyno tuloksiakin verrattuna vakio kuntoiseen vastaavaan kelkkaan silleen että niitä olisi "hierottu" parhaaseen mahdolliseen suorituskykyyn unohtamatta mitä ne saavutetut/hävityt hepat/sekuntit on maksaneet lopulta.
   
 19. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jos haluaa hyvää dynodataa, niin katelkaa tuota dynotekkiä. En tiiä onko ne pariin vuoteen tehny mitään. Mutta sielä on aiempina vuosina tehty ihan putkilla shootoutteja. Tulokset oli välissä melko karua luettavaa, ainakin putkikauppiaan silmin.

  On tässä vuosien saatossa tullut ajettua aika isolla määrällä erilaisia virikelkkoja. Ihan jos ollaan tappavan rehellisiä, niin merkkiin ja malliin katsomatta en ole kyllä ollut vakuuttunut tasan yhdestäkään. Ainoa peli ( kaksitahti) jossa koin, että viristä oli hyötyä oli Catin 800 stage 1 virityksellä. Siinä kone pelas johdonmukaisemmin, kuin vakio.

  Näitä virityksiä kun miettii, niin ite aina pistän ne puntariin. Toisessa päässä on vakiokelkka. Sen luotettavuus sekä huolettomuus säätöjen suhteen. Jos virityksestä halutaan oikeasti sellainen että sen tuntuu, saa heittää takuulle ja myös luotettavuudelle hyvästit. Näitä eritasoisia virivehkeitä on tullu nähtyä köyden päässä ihan riittävästi. Tai vähintäänkin omistaja on päivän selitellyt: " siitä ja siitä johtuen tämä ei just nyt pelaa." Samaan aikaan vakiokelkoilla jengi ajaa onnesta soikeena.

  Reitteikelkoissa, kuten Rave ymmärrän tuota virityksen tarvetta vielä vähemmän. Jos 850 Ravella ei kerkee reitillä sen mitä tarvii, niin joha on kumma. :D

  Kuten Driveri tuossa aiemmin sanoi. Jos haluaa että virit tuntuu, niin laittaa voimalinjan kuntoon. Ite suosittelisin aloittaan siitä osastosta. Jos haluaa repivyyttä, vaiha välitykset ja kato voimalinjaan sopivat palikat. Kattele myös, että kone on kiini ja suorassa. Tämän jälkeen jos vielä haluttaa viritellä, niin anna palaa vaan. Saa siitä ainakin uuden enemmän tai vähemmän mielekkään rassausharrastuksen itelle.

  Ja sen verta vielä. Kelkan rakentelussa ei sinänsä ole tasan mitään väärää. Mutta ainakin ite harkittisin käyttäsinkö moottorin "virittämiseen" suunnitellut rahat, vaikka jousitukseen tai muuhun varusteluun.
   
  Mika_R, vetkulilm ja teikka tykkäävät tästä.
 20. salmite

  salmite Well-Known Member

  Kiitos näistä, jätetään putki hommaamatta
   

Suosittele tätä sivua