Projekti Max's Polaris Indy RXL 1992

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä maxfun, 29/12/17.

 1. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Tuosta alla nuoli ylöpäin, mistä pääset postaukseen, missä kuvia passivoiduista osista. Minusta lopputulos oli erittäin hyvä, kun miettii, että osa osista oli ruosteisia ja paskasia, niin hyvä pinta tuli.
   
 2. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Kuomun otin käsittelyyn. Ylimpänä kuva tarrojen kans, sitten tarrat poistettuna ja lopuksi liiman poistoaineella ja pesuaineella viimeistely. Hyvin on ollut tarran alla maalipinta suojassa.
  [​IMG]

  Sitten kuva pahimmista kohdista, mistä kuomu ja nokkapala ovat "rikki". Nokkapalassa pientä kolhua oikeassa reunassa ja samoten kuomussa oikealla pieni halkeama. Halkeamaa täytyy varmaan dremelillä hieman aukoa. Taakse halkemaan ostin kolmen ämmän 05888 paikkapalan ja siihen 06396 tartuntapohjusteen. Katotaan toimiiko rim mettoniin. Sitten varmaan lasikuidulla halkeaman täyttö ja viimeistely pakkelilla.
  [​IMG]

  Tarrojen poistossa työkaluina oli kuumailmapuhallin ja tuollanen silikonisaumojen poistoon tarkoitettu skrapa.
  [​IMG]

  Näkyy tuo rim metton loistavan valoa läpi. Kohdasta, mistä maali on kulunut pois.
  [​IMG]
   
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  kato tarkasti se nokkapala, jos vähänkin näyttää että maali repsuilee pohjista irti niin siinä on melkein paras vaihtoehto poistaa maali kokonaan. Se nokkapalan matsku on jotakin pehmeää mitä lie muovia ja omassa 500ssa oli kaikista paras hieroa pohjat suoraan muoviin. Eli maali poistettiin kemiallisesti tuosta välistä pois. Näin muutenkin ehkäisee sen, että maali irtoaa vanhoista pohjista.

  Kuomun halkeama mulla tekastiin niin että hartsi + kuitumatto + hartsi + kuitumatto taustalle (tämä tulee jokseenkin näkyviin), kuomun kääntöpuoli maalattiin mustalla jotta tuo paikka ja muut epäkohdat värien suhteen kuomussa saatiin pois. Päälypuolelle vedettiin sitten jotakin @Hankisääski special kittiä, mitä lie pommikoneen paikkausainetta se oli.

  Tuossa kuvassa näkyy miten pahimmillaan se maali irtoilee nokkapalasta, näkyy tuollainen mattalaikku Polaris tekstin kohdalla.

  [​IMG]
   
 4. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Tuo nokkapala näytti olevan apsi-muovia ja siitä tosiaan lähti minullakin maali pois sivujen tarraraitojen mukana. Todennäköisesti johtui siitä, että muovi lämpesi liikaa, mutta polaris-tekstin tarrat taas lähti nätisti irti, kun en lämmittänyt liikaa. Nokkapalan saa tosiaan vetää muoville, kun korjailee nuo kolhut pois... Hauskaa myös ettei tuossa nokkapalassa ollut mitään pohjamaalia, vaan tehtaalla on maali pitstetty suoraan muovin pintaan...

  @Hankisääski soveltuuko se Carsystem:n pakkeli, mitä ostin sinulta, tuohon nokkapalan kolhujen suoristukseen?
   
 5. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Siinä näkyy se kolmen ämmän palanen kuomun sisäpuolella.
  [​IMG]

  Ennen tartuntapohjustetta lämmittelin kuomua kuumailmapuhaltimella, jotta sain halkeman reunat kohdilleen. Täytteenä lasikuitupakkeli.
  [​IMG]

  Siinä kuomun halkeama fiksailtuna.
  [​IMG]

  Kuomu hiottuna mataksi. Pesun tein ja saisi vetää pohja-/hiontamaalin pintaan.
  [​IMG]

  Bilteman muovipakkelilla nokkapalan kolot paikkailtuna ja muoto haettuna. Odottaa pohja-/hiontamaalausta.
  [​IMG]
   
  Hemmo ja Jannne tykkäävät tästä.
 6. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  oliko kääntöpuoli missä kunnossa kuomusta. Omassa oli kaikki nuffut aika paskana ja revittiin ne mäkeen. Mattamusta maali pintaan ja maalausten jälkeen uudet teipit sisäpuolelle. Tulee konetilan puolikin siistimmäksi.
   
 7. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Ihan ok kunnossa on kuomun sisäpuoli.
  [​IMG]
   
 8. Tjp-

  Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

  Mie hioisin kaikki maalit kuomusta veks ja sen jälkeen hiontaväri tai jos taito riittää pohjien tekoon niin märkää märälle maalaus :)
   
 9. Tjp-

  Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

  Tossa pari kuomua mitkä oon maalannu. Noi oli semmosta ankiaa pikku halkeamaa täynnä pohjaan asti

  FB_IMG_1595602957504.jpg

  IMG-20200724-WA0003.jpg
   
  Hankisääski, Broadspeed, maxfun ja 4 muut tykkäävät tästä.
 10. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Joo pa se joo... Kuomun ja nokkapalan pohjat olivat, niin huonot omien pohjatöiden jälkeen, että totesin, vie maalaamoon ne! Alustan osat vein Soimet:lle puhallukseen ja pulveriin. Alustan pultit, mutterit, prikat ja muutamat muut pisteosat kävivät Reikolla sini-, kelta- ja mustapassivoinnissa. Tulipa vain nättiä osasta!
  [​IMG]

  Mittariston muovit maalasin Motip:lla, kun harmaat kohdat häiritsivät omaa silmää.
  [​IMG]

  Samoin puhdistin ja maalasin alustan iskarit.
  [​IMG]

  Alustan puslista tein 3D-kuvat ja Proutec tulostaa pommimuovista uudet puslat.
  [​IMG]

  Proutec teki myös etupukin iskariin uuden metalliholkin, kun vanha oli jo vähän antautunut.
  [​IMG]

  Tänään asensin uudet Ekholm:n pohjamuovit suksiin.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tässä tilassa kelkka nyt on. Odottaa alustaa ja kuomun osia. Ai, niin korjasin öljyvuodon, kun öljysäiliön ja suodattimen välistä tippasi öljyä. Letkut vaihtuivat pur-letkuun, jonka pitäisi kestää öljyä. Aikaisemmat, kun olivat kovettuneet.
  [​IMG]
   
  TomppaM, Pertuzi, wasted years sleds. ja 8 muut tykkäävät tästä.
 11. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Kylläpä näyttää namulta taas!

  Mistä moiset suksimuovit? En oo ikinä törmänny moisiin o_O
   
 12. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Kanadasta löytyi nämä Ekholm:t.
  [​IMG]
   
  Broadspeed tykkää tästä.
 13. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  No, niin nyt on haettu alustan osat ja cdi-boksin kansi pulverimaalauksesta. En tiä, miten ne pojat siellä Soimet:lla tekevät, mutta tekevät aivan helvetin hyvää jälkeä esim. ei ollu takapukin rasvanippojen kierteissä yhtään pulverimaalia! Oikealla yläkulmassa näkyy kaksi levyä parilla vähemmällä reiällä, niin net on kolmen millin rst-levystä vahvikkeet rungon ulkopuolella etupukille. Tein ensin viiden millin levystä ja oli, niin helvetin vaikea työstää väärillä työkaluilla, että vaihdoin vahvuutta. Ei siltikkään perfect, mutta melkein!
  [​IMG]

  Siinä on uudet Proutec:n tekemät puslat Öhlins-alustaan. Meikäläinen mittasi ja tein 3D-kuvat, mistä sorvattiin uudet puslat pommimuovista. Aikasemmin sanoin et tulostetaan, mutta oli kuulema vaikea materiaalia tulostaa, niin meni sorvaamiseksi. Ehkä hankkivat tulostimen, millä tulostaa pommimuovia. Metallipusla oli sisämitaltaan vajaan 0,7 milliä liian iso, niin lupasivat tänään uuden, jotta projekti jatkuu. Täytyy kyllä kehua Proutec:n tapaa palvella ja auttaa asiakasta! @Hemmo varmaan sanoo, että nyt meni ranuamodiksi, kun puslat ovat mustat?! :D No, sopii paremmin kokonaiskuvaan, kun ovat mustat! Ja olihan vanhoissa puslissa ajan tuomaa kulumaa, mutta nyt on just eikä melkein!
  [​IMG]

  Takapukki on uus nos-osa, koska vanha oli uun-mallinen. Täältä Suomesta löytyi uusi takapukin akseli (pidempi) tuohon, niin eiköhän selkänikamat kiitä ens talvena, kun kelkalla ajaa ja alustaa niiaa läskin alla!
  [​IMG]

  Siinä ovat uudet puslat alustan iskareissa. Ai, että on nami, kun ei oo yhtää klappia! :D
  [​IMG]
   
  Broadspeed, Pertuzi, M.E.A ja 2 muut tykkäävät tästä.
 14. turboapc

  turboapc Well-Known Member

  Moi. Ajattelin lainata topiccia. Tätä kun seuraa aika moni joka laittaa näitä vanhempia vehkeitä. Pelastin tuossa keväällä roskalavalta 600? Triplen semmoisen violettikantisen.
  Purin sen verran että käytin yläkerran auki. Ilmeisesti ykkönen käynyt jumissa. Tuon saa hakea joka tarvitsee. Löytyy kiimingistä ja yv tavoittaa ainakin tähän aikaan vuodesta..
   
 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  eipä sano ranuamodiksi tuota peliä, kevyesti parhaiten entisöity kampe mitä minä tiiän! Tuo Proutec pitää pistää itekki korvan taka seuraaviin puuhiin, tahtoo nuot puslahommat olla aina aika entiset näissä vanhoissa paskoissa. Minä kävin jo nurmikot kaivattamassa rullalle, eiköhän sitä oteta ens talvena revanssi viime talven katastrooffista :D

  [​IMG]
   
  Seiti, maxfun ja Pertuzi tykkäävät tästä.
 16. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Jaa sulla on kesäksi omat muovipohjat:D
   
 17. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  No, helekatti! Missä välissä sinä oot sen koneen ehtiny kasata?! :eek:

  Iskarit odottaisi, alustan kasausta. Etupukin iskarin merkintä P7208 ja takapukin P6109.
  [​IMG]

  Runkoon laitoin etupukin vahvikkeet myös ulkopuolelle. Väliin liimaa ja heppiin pulttien avulla.
  [​IMG]

  Niitteinä 6,4 x 16 millin niitit. Eiköhän tuo nyt kestä!
  [​IMG]

  Ja vielä kuva sotkusta rungon sisäpuolelta, missä alkuperäiset vahvikkeet myös liimattu kiinni.
  [​IMG]

  Sitten vielä työkalut. Aikaisemminkin on ollut mainintaa täällä nuista vetoniittipihdeistä. Kaks oikealla on ihan paskoja, mutta vasemmalla Tomber merkkiset pihdit puuilosta ovat hyviä. Tänään hain tuon pienen ja olipa vain kannattava 12,90 euron ostokseksi! Niitit meni nätistä paikalleen, vaikka maksimi niitin suosituspaksuus on 4,8 milliä![​IMG]
   
 18. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  ite piän että nuo saksimallit tai haitarimallit on ainoat manuaapihdit millä vetelen niittiä kiinni jos ei paineilmalla onnistu. Menee isompiki kara,samoten rautaniitit. Nuo nyrkkimallin pihdit saa nakkoa roskiin, niitä varten on paineilmaniittari :D

  Ei ole ku illan homma näppäillä. Sytkän laittelin samalla myös tovin myöhäsemmälle, josko tuo nyt pysyis läjässä. Voi kyllä olla ettei vetoja ole enää ku 50 heppaa, mutta toivottavasti ei tartte enää joka reissulla kansipahvia vaihtaa :D
   
  maxfun tykkää tästä.
 19. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  btw missä etupukin iskarin kaasuropusta on ruuvi? Takapukin iskarissa tuossa kumirakossa on se ruuvitulppa, mutta etupukista puuttuu.
   
 20. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Mää hommasin laiskana jo paineilmaräikänki. Ei tarvi rystyset verissä telastossa ruuvata
   

Suosittele tätä sivua