Projekti Max's Polaris Indy RXL 1992

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä maxfun, 29/12/17.

 1. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Potilas Saarisen tutkinta on aloitettu. Ylimäärisiä johtoja purettu pois, mitkä eivät enää ole käytössä. Johtoja piippailtua läpi, että minne mikin menee.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Imuilman lämpötila-anturikin löytyi imuboksista. Ehkä paikkaa vaihdettu sen takia, ettei johto ole riittänyt alkuperäiselle paikalle?!
  [​IMG]

  Piti tarkistaa myös, että ovatko mäntien imuhelmat tallella. Tässä PTO-puolen mäntä.
  [​IMG]

  Tässä keskimmäinen mäntä.
  [​IMG]

  Ja viimeisenä MAG-puolen mäntä.
  [​IMG]

  Ei se ihan kunnossa ole!
  [​IMG]

  Tullessa tutkittavaksi sain kelkan käymään noin 30 sekuntia ja sitten se sammui, eikä millään sen jälkeen käymään. Se ei kyllä pitäisi tuosta männästä johtua. Pitää mittailla bensapaineet, että missä ne pyörii ja kuinka kauan paineet pysyvät. Sitten vielä mietteitä verrattuna normi RXL:ään. Normi RXL:ssä, kun laittaa virrat päälle b.pumppu pöyrii n. 5 sekuntia ja aina, kun vetää käynnistysnarusta se pyörähtää. Tässä taas pitää herättää ecu painamalla konsolin punaista nappia, jolloin b.pumppu pöyrii n. 5 sekuntia, mutta b.pumppu ei pyöri, kun vetää käynnistysnarusta. Se on korvattu sillä, että pitää käyttää kaasua pohjassa. Näin minä olen tulkinnut tämän asian. Punaisessa napissa on virrat päällä n. minuutin, joka on merkkinä siitä, että ecu on hereillä.

  Edit. Unohtuu mainita, että mittailin tuota TPS-anturiakin, niin en tiedä toimiiko sekään ihan oikein!? o_O 0-100% kaasulla asteikko oli 0,77 - 3,8 k.ohmia. TPS-anturi on jostain Ford Sierrasta numeron perusteella. Nämä, kun ovat olleet harvinaisia valmistusmäärältään n. 10-20 kappaletta ja iältään ovat nykyään antiikkisia, niin tietoa ei paljoa ole tai sitten se on vain unohtunut ajan saatossa. Valmistaja on kyllä auttanut sen, minkä on pystynyt/muistanut ja siitä propsit sinne!
   
  Viimeksi muokattu: 12/12/20
 2. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Muista ny vielä, että ne ilokaasutkin pitää tässä saada luotettavasti toimimaan. Muuten ei kuulemma kannata Kajaaniin peruutella. :D
   
  Naatti tykkää tästä.
 3. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Satelliittipuhelin:eek:
  Muistelisin, että joskus -90 luvun alussa joku kauppias tarjos uuven KÄNNYKÄN kylkiäisenä Roleksin ostajalle.
  Kyllä kelepas sudittaa Essolle ja kaivaa Penephooni esille.
   
 4. tovayryn

  tovayryn BDPA General Manager


  On kyllä ollu ÖKY kylkijäinen! Toista se on ku nykyään pollen mukana saa sangon ja haskat :D :D
   
 5. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  No nykyään nestevuotoja enempi uusissa polleissa niin antavat varulta sankon ja hanskat mukaan:confused:
   
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Nykyään kun saavat ilmaisen sankon niin ostavat mitä vaano_O
   
 7. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Onneksi minulla ei ole nuita ilokaasuja hallussa. Saapi omistaja sitten niillä tehä mitä haluaa! :D Kuinkahan isot taskut piti olla, kun laittoi 90-luvun alun kännykän housun etutaskuun, isot!? :D

  Joo, Saarisen tutkintaa jatkettu, kun epäilys oli, että tämä olisi staattori vikainen... No, ei muuta kuin staattorin johdot käteen. Sehän paljastui heti, että omistajalle oli virheellisesti myyty kaasari kolmepyttysen staattori. Liittimestä puuttuivat -91 RXL:n tarvitsemat harmaa ja harmaa/valkoinen johto akun lataamista varten latauskäämiltä.

  Kuvassa yllä kaasarimallin staattorin liitin ja alla -91 ruiskumallin liitin.
  [​IMG]

  No, oikea staattori tutkintaan ja siellähän oli jonku aikasemman omistajan virityksiä. Ylimääräinen ruskea maajohto. Se mäkeen.
  [​IMG]

  Ei muuta kuin mittarilla tutkia, että minkälaisia resistanssiarvoja löytyy johdoista. Kaikki muut olivat ok, mutta harmaa ja harmaa/valkoisen johtojen väliltä ei saanut 0,3-0,5 ohmin lukemaa. Ei muuta kuin puretaan lisää. Ihmettelin, kun sain staattorin käsiini, että miksi johdot olivat ihmeellisesti. Syykin selvisi, kun johdot oli kolvattu peräkkäin, eikä vierekkäin, kuten alkuperäisesti on tehty.
  [​IMG]

  Syy, miksi ei saanut latauskäämin johdoilta lukemaa, johtui siitä, että johdot oli kolvattu väärin. Toinen johdoista oli ollut tuossa, keskimmäisessä johtimessa. Tässä oikea oppinen mallinäyte! :D
  [​IMG]

  Mietittiin tuota, että miksi kävi vain vähän aikaa ja sitten sammui. Testasin bensanpaineet laittamalla virrat päälle. Ne oli ok.
  [​IMG]

  Testasin myös puristuspaineet. Ihan mielenkiinnosta. Lukemat PSI:nä oli PTO n. 116, Center n. 120 ja MAG n. 30. Sitten kokeilin vielä kakspyttysenä, että käykö vai sammuuko ilman tuota viallista magneeton puoleista pyttyä. No, sehän kävi. Bensanpaineet näytti olevan ok koko n. 40 sekunnin ajan. Minun epäilys sammumiseen on tuo viallinen mäntä/pytty.


  Aukaisin nuo lohkon tyhjennysproputkin ja hieman siellä oli hienoa mujua bensan/öljyn tuomana.
  [​IMG]

  Tuumittiin omistajan kanssa, että aukaisen koneen. Katotaan, mitä tarvii uusia. Ainakin männän ja mahd. pytyn osalta lisäksi uusitaan poltoainelinjaston letkut ja suodattimet ja sama homma öljy puolelle. Ei muuta kuin purkamisiin!
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  TomppaM, Broadspeed, Temek85 ja 8 muut tykkäävät tästä.
 8. Sapa

  Sapa 49ranger 600etec -11

  Tässä projektitopicissa on jotain samaa Kauniiden ja Rohkeiden kanssa. Yhtä koukuttava, ja jää aina niin jännittävään kohtaan että on pakko jatkaa seuraamista. Aivan ykskaks yllättäin uusi päähenkilö ilmaantunut kuvioihin. :)
   
  maxfun tykkää tästä.
 9. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Niin mutta jos tätä keskustelua ei katso 5 vuoteen niin ei tässä heti minuutissa pääse juoneen takaisin kiinni niin kuin kauniissa ja rohkeissa:confused:. Toki rolexi itsessään on kyllä kaunis ja rohkea peli.:)
   
  maxfun tykkää tästä.
 10. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  The Bold and the beautiful sarja jatkuu joulutauon jälkeen! :D

  En tiä mitä ajattelin, kun tuota kytkintä yritin irroittaa. En mittaillu, kytkimen ja kampuran välistä eroa, niin tässä tulos. :oops: Liian lyhyt tuo lyhyt tappi... Oletin vain, että kytkimet ovat samanlaiset Potilas saarisella ja minun roleksissa. Onneksi ei mennyt kierteet kytkimestä!
  [​IMG]

  Tosiaan rälläkällä katkasin tuon vääntyneen osan tuosta irroitustyökalusta, että kierreosa jäi jäljelle. Mietin, että miten saan kytkimen irti. No, tovin googletin ja kävin leipäpussilla hakemassa pari kappaletta paahtoleipää. Leipää reikään ja uus yritys. Oli, niin tiukassa, että usko loppui vääntövarrella vääntäessä. Mietin, että kampuraankin kohdistuu tuosta vääntämisestä melkomoinen voima, joten lopetin. Sitten päätin kokeilla pultipysyllä. Sillä lähti, mutta oli tiukassa ja toivottavasti kampura on kunnossa. En tiedä miten tuo oli noin helevetan lujassa! o_O Vuosi sitten kone on rakennettu uusiksi, niin totta silloin kytkin käytetty irti!?
  [​IMG]

  Melkeistä kaikki ylimääräinen koneesta irti ja näin on konehuone likaisena ja tyhjänä.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Siinä vielä pari kuvaa koneesta.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Nämä ovat ilmeisesti jotain Tikka Racing tekemiä merkintöjä. Jokaisessa pytyssä samanlaiset merkit. Onko kenties tehty jotain siistimisiä kanaviin!?
  [​IMG]

  Vastaavanlainen merkintä kannessa.
  [​IMG]
   
 11. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Paahtoleipää ? Oikeesti, mistä tuollasia vinkkejä löytyy?
  Oisit laittanu kierreteippiä pulttiin ja vettä reikään. Vesi kun myötää paljon vähemmän ja on huomattavasti helpompi siivota, kuin paahtoleipä.
  Jos oikeesti tiukassa, niin eikös sieläkin sen verta pakkasta oo, että jäätyy kyllä viimestään yön yli ulkona ollessaan.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Kysy suoraa Tikka racelta tuon sylinterin muutoksista. Jos siis ajaudut uusimaan sylinterin. Mones ylikoko tuossa nyt on menossa? Poraustahan siihen voi tietenkin miettiä jos oli vielä varaa. Mäntää löytyy vielä millin ylikokoon asti.
   
 13. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Ilmeisesti 1,5 millin ylikoon wisecot tässä nyt on. Koko selviää, kun aukoo koneen. Tikalta kysytty dokumentaatiota ja meinasi lähettää, kun löytää ne.
   
 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Aa joo se on veetty kerrasta reippaampaan kokoon. Mikähän sen yhen männän on käräyttänyt?
   
 15. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Arvon raati voi kertoa omat näkemyksensä! :D Yhen millin ylikoon männät oli jokaisessa sylinterissä wisecon merkinnällä 2346M06875 eli 68,75 milliset männät.

  Tässä tuo leiponut magneeton puoleisen männän laki. Hieman on tuollut kuoppaa, muttei läpi vielä mennyt. o_O
  [​IMG]

  Sitten helmat magneeton puoleisesta männästä. Vasemmalla pakopuoli ja oikealla imupuoli. Tämä näyttää kuin olisi liikaa lämmennyt tai ei olisi saanut voitelua. o_O
  [​IMG]

  Tässä sitten keskimmäisen männän laki.
  [​IMG]

  Helmat ja taas vasemmalla pakopuoli ja oikealla imupuoli.
  [​IMG]

  Sitten vielä pto puolen männän laki.
  [​IMG]

  Helmat ja puolet jo tiedättekin.
  [​IMG]

  Johtuisiko nuo imupuolen jäljet männänrenkaiden kohdalla siitä, että olisi mennyt jotain roskaa niiden välistä? Kelkassa, kun ei ole minkäänlaisia suodattimia imukotelossa? Nyt saa kertoa niitä näkemyksiä! :D
   
 16. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Hoonia pyttyyn ja uus mäntä perään. Vetoja ja tulpasta väriä tuuraamaan.
  Laihallahan tuo MAG mäntä on ollu ja milläpä sitä rikastaa. Oikeestaan ainoa mikä mieleen tulee olisi bensapaineen nosto. Lisäksi voit pyöräyttää staattorilevyä pyörimissuuntaan abt millin-puoli milliä niin sytkäennakko pienenee hieman. Imupuolelle noita naarmuja tulee, ite en niistä isomman ressaisi kun ne ei ole sinänsä leipomisjälkiä.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 17. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Mie näistä mittään ymmärrä mutta voisko nuo ruiskut käyttää jossain testipenkissä ja vertailla keskenään ennen ja jälkeen oikeanlaisen puhdistuksen?
   
  Hemmo tykkää tästä.
 18. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Meneekö kone kokonaan purkuun? Näkee missä kunnossa kampura ja stefat.o_O
   
 19. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Tätä on mietitty, että josko ne suuttimet käyttäisi esim. Finjector:lla.

  Joo, koko kone aukaistaan ja tarkistetaan. Sinänsä harmi, kun kone aukaistu noin vuosi sitten... No, tämä on tätä motorsporttia.
   
 20. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Se mitään kerro jos vuosi sitten aukaistu jos vaikka asennuksessa sattunut virhe.Aina kannattaa aukaista uudestaan ja tehdä huolella jos männät tuon näköiset. Samalla tarkistaa kampuran laakerointi ja suoruus. Saattaa parhaimmillaan kestää 5min rempan jälkeen kun kilahtaa jos joku asia ei ole mennyt oikein tai rakenteellinen tai sähkövika nuissa ruiskuissa.
   

Suosittele tätä sivua