Polaris 2023

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 25/1/22.

 1. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Tingattuna 9,99k, ja ois vielä joutunu pystyohjausmalliin opetteleen niin eipä tarvinu alkaa harjotteleen, ajelee tuon vanhan talven ajetun romun loppuun ja kattelee mikä tilanne vuoden päästä..
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vuoden vanha?
   
 3. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Millä välillä tekisit kaupan? 850 ja 9r lähtöhinta ero 2600€, eli vuoteen arvon alenemaa se 3900€. Ihan vaan mielenkiinnosta..
   
 4. kuuskolme

  kuuskolme Polaris khaos slash 146 850 & lynx forest Fox 440

  Joo 2022 malli 800km ajettu
   
 5. kuuskolme

  kuuskolme Polaris khaos slash 146 850 & lynx forest Fox 440

  En millään. Karannu hinnat niin korkeaksi, että ainoastaan suoralla kaupalla omasta mielestä "järkevää" ostaa.
   
 6. Rokkikana

  Rokkikana New Member

  146 Khaos 9R tuli tilattua. Suoralla käteiskaupalla niin sai hinnankin järkeväksi.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  No mitä se maksoi?
   
 8. Tuuomastee

  Tuuomastee New Member

  Joo ei tarvinnu tilata ku 6.5-10t€ oli välirahat
   
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Vaihdossa mihin? -22 malliin?
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nämä väliraha ja suoraosto hinnat voisi laittaa ihan suoraan mitä ne oikeasti maksaa.

  Tulee polariksen prosentteina ilmoitetut tehot mieleen tälläisestä väistelystä, kun mitään ei sanota suoraan.
   
 11. julli

  julli rmk

  totta se on kaikkien henkilökohtainen asia miten on saanut laitteen tingattua. vääristää kilpailua kovin jos julkista tietoa. tottakai saa kertoa jos haluaa. eräs kauppias ei kerran uskonu minun toisen liikkeen välirahaa ja aiko ostaa konjakkipullon jos siihen hintaan saan vaihdettua. sain putelin
   
  kuuskolme, petes88, Seiti ja 3 muut tykkäävät tästä.
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ei näitä kelkkojen vaihtohintoja voi mielestäni ihan taulukosta katsoa ja tottahan pärstäkerroinkin silleen vaikuttaa että jos joku on ostanut vaikka jo kolme kelkkaa aiemmin samasta liikkeestä niin kyllähän siinä on kauppiaalla aika varma tieto jo että missä kunnossa oleva vaihtolaite tulee kaupassa.

  Polariksen hinnat nousi niin paljon että tuskin kovin pienellä välirahalla voikaan vaihtua.
   
  julli tykkää tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei ole kahta kertaa tullut ostettua peräkkäin kelkkaa samasta kaupasta ja hinnat olivat varsin kohtuulliset joka kerta viimeisen neljän uuden kelkan kanssa.

  Se ettei hintoja uskalleta sanoa ääneen, niin pelataan ainoastaan kauppiaiden pussiin, ei meidän käyttäjien (vai myyjätkö täällä raatailee?). Hinnat on muutenkin karanneet aivan lapsesta ja tämä munaton myhäily vain ruokkii sitä. -20 850 Khaoksen sai 12700€ suoralla ja siinä tavaraa mukana.

  Kuten sanottu niin saman arvoista juttua, kuin tehojen ilmoitus prosentteina, eli yhtä tyhjän kans.
   
  Viimeksi muokattu: 27/3/22
  Viable ja osku1619 tykkäävät tästä.
 14. julli

  julli rmk

  edellisestä 11 uudesta kelkasta olen ostanut kuusi kelkka paikalliselta kauppiaalta, loput ympäri suomen. paikalliselle voin maksaa jonku prosentin enemmän kuin muille, mutta jos hinta nousee liian korkeaksi kerron sen kauppiaalle suoraan että ei tule kaupppoja ja molemmat ymmärtää että kannattee ostaa muualta. huolto, takuu ja muut hommat toimii paikallisen kassa todella hyvin. se euron säästö voi näkyä palvelussa aika paljon, varsinkin kun sen huutaa kovalla äänella internetissä.
  ja vastaus välirahakysymykseen, oli liian korkea ja ajan samalla ehkä toisenkin kauden. -22 850 peli vaihdettuna samanlaiseen -23 malliseen 9r koneiseen kamppeeseen väliä 5,5k€ - 8k€
   
  pezq^ tykkää tästä.
 15. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Yhtään pollen älytöntä hinnannousua puolustelematta vois sanoa että valmistajan tilanne on nyt hieman eri kuin kakskymppisten ennakkokaupan aikaan. Silloin takana oli 19 mallivuosi ja susi patriot. Maine kuralla ja uusia pakko saada menemään eli hinnat kohdalleen että kauppa käy. Nyt taas kauhea läjä myöhässä tulevia kakskakkosia myymättä ja nehän jää käsiin jos kakskolmosen saa lähes samaan rahaan. Toki maailmantilanteen myötä kaikki hinnat nousee mutta ei samaan tahtiin kuin pollen hinnat. Näin reittikelkkailijana en kyllä muutenkaan pollen perään kattele älyvapaan huolto-ohjelman vuoksi.
   
  janzka, Hemikoo, vetkulilm ja 3 muut tykkäävät tästä.
 16. julli

  julli rmk

  joo tuo maailmantilanne on ajanu hinnat ylös kun hyville umpisenlaitteille olisi kysyntää mahoton mutta tehdas ei voi tuottaa niitä riittävästi. jenkeissä ymmärtääkseni ongelma kun jälleenmyyjät ei saa kuin kourallisen kelkkoja myytäväksi ja kaikki hyvät myydään ennakoissa jo ensimmäisinä tunteina loppuun kun myynti alkaa.
  ja itselle en myös pollea reitille ostaisi kun silloin kun reittiajoa harrastin, kilometrejä tuli 6tkm +-1,5tkm vuoteen.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 17. six-1

  six-1 Well-Known Member

  Jotenkin kuulostaa Lappi meiningiltä ja lapin lisältä.
  Pärstäkerroin, sukunimi vaikuttaa.

  Mitä palveluun aina voi äänestää jaloillakin, aina on valinnanvaraa, sitä kutsutaan myös kilpailuksi sekä minusta on hyvä että on eri mahdollisuuksia tänä päivänä kun tavaraa saa ympäri maailmaa ja aika nopsaankin tarvittaessa.
  Tietääkseni euro on samanarvoinen joka paikassa Suomessa.
   
 18. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ei tuo minun pärstäkerroin kommentti tarkoittanut ollenkaan sitä, että olisi huono palvelu. Toki niitäkin liikkeitä on olemassa, mutta ne ovat asia erikseen.
  Miettikääpä jos itse olette kelkkakauppiaana. Teille ehdottaa kaksi kaveria vaihdossa vaikka kelkkaa, jossa on takuut loppunu. Kelkoilla ajettu saman verran ja molemmat sanoo kelkkansa olevan ihan ok kunnossa. No oletuksen mukaan tietysti voi tarjota vaihdon uuteen samalla välillä. No sitten kun vaihtolaitteet tulee pihaan niin ilmenee, että toinen on kuin uusi ja toisessa on hitsailtu tukivarsia, liukurunkoja, matto on vähän risa, moottoritila täynnä hihnamujua, vuotaa vähän öljyä, ohjaus on vinossa ja reilusti välystä ja muutenkin vähän laite on nuhjuisen näköinen. Ihmisten näkemykset kelkan pidosta ja käytöstä eroavat paljon oman kokemuksen mukaan. Osa pitää niitä kuin kukkaa kämmenelleä ja osa räimii menemään sen mitä laite kulkee. Kauppiaankin aika hankala alkaa siitä välirahasta tinkaamaan siinä vaiheessa kun asiakas on tilannut ennakkolaitteen keväällä ja syksyllä laittteiden vaihto käsillä.
  Tämmöisessä tapauksessa on kyllä mielestäni kauppiaalle aika iso turva jos on asioinut henkilön kanssa jo aiemmin niin suunnilleen tietää mitä sieltä on tulossa vaihdossa.

  Mutta aina kannattaa toki kysellä se tarjouskierros kun näissä kelkkahommissa tuntuu välillä olevan nuo välirahat todella omituisia. Itse esim. kerran kysyin talvella vaihtoa saman liikkeen kahdesta eri toimipisteestä, joissa toisessa oli 600cc versio ja toisessa 800cc versio samasta kelkasta. Muistaakseni liikkeiden välillä oli hyvityshinnassa eroa noin 2000€ ja vielä niinpäin, että halvempaan 600cc versioon hyvitys oli 2000€ enemmän entisestä.
   
  Viimeksi muokattu: 27/3/22
  julli ja D_Bar tykkäävät tästä.
 19. D_Bar

  D_Bar Active Member

  Välirahoissa liikkeiden kesken voi tulla eroja siinäkin, että mikä kelkka on menossa vaihdossa. Myyjä kun joutuu miettimään sitäkin, että miten se vaihdokki menee kaupaksi. Toisessa liikkeessä ei esim. reittimallit mene kaupaksi ja toisessa vuoriporat voi jäädä riviin seisomaan. Vaikka maantieteellinen ero ei olisi isokaan, niin markkinassa voi olla eri mallien/merkkien välinen ero huomattava... Etenkin mallistojen ääripäissä.
   
  petes88 tykkää tästä.
 20. julli

  julli rmk

  no alappa tammikuun lopulla hajonneen moottorin kans äänestään jaloilla, saatta kausi olla taputeltu. olen ostellut uusia kelkkoja ympäri suomen niinkuin sanoin, pohjoisin sodankylästä, eteläisin jyväskylästä.
   
  Rautane tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua